Oğlum 4 yaşında ağzında 20 diş varsa hepsi çürük sanırım ön dişler falan tamamen gitti doktor anestezi altında yapılması gerektiğini söylüyor yaptirmazsam ilerde sorunlar yaşayabileceğimizi söyledi. Ben korkuyorum. 🙄 narkoz almasından vs . Yaptirmasam diyorum ama ileride sorun olursa daha çok kendimi suçlarım. Çıkış yolu istiyorum
Benim kuzenim de 5 yaşında bir sürü dolgusu var . Nazar değmesin lokal anestezi ile yapıldı dişleri
Özelde mi yapıldı acaba devlette mi
Ben özele gittim devlete çok güvenemiyorum
Konya da bir tane devlet hastanesinin diş bölümü var doktorları muazzam . Bende korkuyordum hep özele gidiyordum geçen yaz devlete yaptırdım yani o kadar para döktüğüme üzüldüm . Kuzenimde aynı şekilde aynı hastanede yani devlette oldu . Çocuk ve yetişkin bölümleri ve doktorları ayrı hatta mavi dolgu yapmışlar spiderman oldum diye geziyor 😂
Yegenim de 3 yaşında falandı narkozla yapıştırma yapıldı dha sonra narkozla çekme yapıldı bir sorun olmadı su an 11 yaşında
Doktor yapılması gerekiyor diyorsa yaptırcaksın canm mecbur . Ön dişler değil ama arkadaki kök dişler çok önemli en uzun kalan dişler onlar . Diğer ön dişleri 5 6 yaşından sonra sallanıp düşmeye başlayacak zaten Neden çürükki fırçalamadımı dişlerini
2 buçuk yaşına kadar emdi. Gece emzirmesi fazla olduğu için gerçekleştiğini söyledi doktor.
Emzirsek sorun emzirmesek.
Şimdi diyorum bir daha çocuğum olursa emzirmiycem eşim diyor bu seferde kaslarda kemiklerde rahatsızlık olacak 🙄
Vallahi canm emzirmedim sütün yoktu benm kızım mama çocuğu çok şükür kemikleride kendi sağlığıda yerimde . Sende emzirmicem diye şartlama kuzum kendini sorun emzirmen değil aşkm sorun 2 yaşına kadar gece beslemen olmuş senin için . 9. Ayından itibaren gece beslemicektin alıştırıcaktın kuzum . Ben 10. Aya kadar kızımın dişlerini parmak fırçayla gğnde 2 kere fırçalıyordum daha sonrasındada rocs marka diş fırçası macuna geçtik sabah akşam fırçaladık şuan kıxım 4 yaşında sabah kahvaltısını yapıyor fırçalamaya kendisi gidiyır akşamda yatmadan önce gidip kendisi fırçalıyor . Seni üzmek için söylemedim kuzum sakın yalnış anlama beni
Narkoz alacak diyede korkma benm kızım ocak ayında gözünden amelliyat oldu çok şükür hemen kendine geldi amelliyat bitince
Fırçalama eylemi günde 2 kere değil 1 kere bizde yapıyoruz onu bile zorla erkek cocuk inadi daha farkli sanirim 😅 asla yanlış anlayacak bir durum canım bende pamukla sürekli temizledim daha küçükken ama iste bilseydim gece emzirmesinin sorun olduğunu yapmazdım. Tabi bazen benimde kolayıma geldiği için oldu bunu yalanlayacak değilim.
Allahim tüm çocuklara sağlık sıhhat versin ailesini bağışlasın valla tırnaklarına taş değse içimiz dayanmıyor
Her doktor belki farklı söylüyodur canm Fırçalama günde 2 kere kuzum sabah ve gece yatmadan önce benim kızımın dişleri geç çıktı geç çıkıyor diye tedirgin olup çocuk diş hekimine götürdüm aklımdaki soruları soruncada günde 2 kere roccs marka diye o önermişti bende oradan devam ettim 🌸 düşseler içimiz acıyor zaten en yakın zamanda inci gbi dişleri olur inşallah kuzumun 🤲 sende canını sıkma canm çözümü var işte narkozdanda korkma kuzum benm kızım amelliyathaneden çıkmadan ayıldı direk moralini bozma ♥️
@DDG ilk dişini ne zmn cikardi
10. Aya bir kaç gün vardı canm çıkardığında
Bizim çok erken çıktı 5 aylıktı ön dişleri patladığında
Kuzeniminde 4 yasindaki kizinin disleri hep curuktu4 yada 6 taneydi anesteziyle uyutup kaplama ve dolgu yaptirdi simdi iyi sorun yok
1,472,433 soru
24,111,102 cevap
332,968 kullanıcı