+3 oy
240 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,692 puan) tarafından

Iyi günler kızlar 

Annemi aradım bugün konuştuk . Gerçi hergun ararım ya bakmaz ya meşguldür ben de bir kez ararım sonra aramam onun dönmesini beklerim. Ama o her aradığımda aramıyorsun sormuyorsun başka bir ton laf sokar. Ablamda geçen gün beni hiç aramaz demiş benden için. Ablam ameliyathane hemşiresi gün içinde bazen ararım çoğu zaman bakmaz çünkü çalışıyor geri de dönmez fırsatı olmuyor muhtemelen. Ben de eve dönüş saatini bildiğim için eve gidince görüntülü ararım annemlerde yanında konuşuruz. Yani daha ne yapayim. Surekli elimde telefon onlarla konuşamam ki . Nefret ederim şu beni aramıyor lafından. Bem kimseye bir şey demem arayan arar aramayan kendi bilir. Küsmem de . Ama annemin sürekli laf sokar ve bu yüzden de aramak istemiyorum. Cevap versem terbiyesiz hayırsız oluyorum. He he diyorum bundan cesaret bulup daha çok söylenir. Gina geldi artık. Öyle bir içimi dökmek istedim .

6 Cevaplar

+3 oy
(5,088 puan) tarafından

Arayıp açmadığı zamanların ekran görüntüsünü al gönder.

(3,692 puan) tarafından

Anlamaz ki canım okumuş yazmisligi yok. Ben kendimi kanıtlama derdinde değilim aslında ama insanların kendine ait hayatları aileleri kendine ait zamanları olmasını kabullenememesine kızıyorum. Anne her şeydir her şeyden önce gelir mantığına kızıyorum. 

(5,088 puan) tarafından

Ben de senin gibi düşünüyorum. Günde 3 tur annesiyle konuşanları da anlamakta zorlanıyorum :)

(3,692 puan) tarafından

Aynı kafadanız demek ki.

-Reklam-
+2 oy
(9,188 puan) tarafından

Annemle günde 2 yada 3 kere konuşuruz ona rağmen bazen beni unuttunuz vs der wpta guruptan yazışırız oda var daha evlat olarak değilde anne olarak baktığımda bende kızım beni günde 1 kere arasın sorsun isterim ya 

(3,692 puan) tarafından

Pazar günleri hariç her gün ararım zaten. Her gün 2-3 defa ne konuşulacak ki zaten. 

+2 oy
(1,575 puan) tarafından

Benim annem de öyle diyordu arayıp konuştuğumuz halde beni hiç aramıyor ben ararsam konuşuyoruz derdi ama benim aramam için fırsatta vermeden kendisi arıyordu bu durum beni de rahatsız ediyordu ama annem bana değil başkasına sitem yapıyordu o başkası da bana anlatıyordu şükür artık yapmıyor herkesin kendine göre hayatı var annem de olsa bazen kimseyle konuşmak istemediğim zamanlar oluyor bide çok fazla konuşma bir yerden sonra zarar veriyor 

(3,692 puan) tarafından

Başkasına demez bana diyor ama söylerken de her şeyi herkesi karıştırıyor. Oda amcaları gibi halaları gibi arama sormaz oldu . Zaten benim kızlar bir garip. Torunlar da öyle. Herkes anasını babasını dedesini ebesini nasıl seviyor . Bizimkiler öyle değil. Onun çocuğu böyle sen böylesin şunun torunu böyle senin kızın söyle. Artık beni başkalarıyla kıyaslayıp karşılaştırması yetmedi şimdi de kızıma yapıyor. Sürekli bir eleştiri. Aldığım şeye gittiğim yere. Oturmama kalkmama çocuğuma. 

(1,575 puan) tarafından

Bence müsade etme kafan ağrır bana da aynısını yapıyordu giydiğim kıyafet yediğim yemek içtiğim içecek gittiğim yer eşim uzmandı evli olduğum halde yanına gittigime kıyamet koparmışti yapacağım çocuğa bile karışıyordu hâlâ da ufak ufak karışmaya çalışıyor ama ben mesafe koydum dediklerini duymuyorum yaşamış biri olarak söylüyorum sana karışmasına müsade etme 

(3,692 puan) tarafından

Zaten bu son zamanlarda karıştırmamaya çalışıyorum. Sürekli tartışma bir çatışma halindeyiz . Bu durumda beni çok yoruyor. Küçük de değilim ben 39 yaşındayım. 

(1,575 puan) tarafından

Ben de 26 yaşındayım bunu annelere anlatmak zor oluyor benim de bir tane kızım var kendimi annemin yerine de koyuyorum hakli mi diye hiç de haklı değil normal değil yani evlendik artık çocuk sahibi olduk herkesin kendine göre işi planı oluyor ama bunu anlatmak sıkıntı anlamiyorlar anlamayacaklar da en iyisi uzak durmak 

+1 oy
(2,537 puan) tarafından

Bizde 1 haftadır ablamla bugun konuştuk herkesin işi gücü var musait olan arıyor zaten zırt pırt niye aramadın diye laf yemek istemem

(3,692 puan) tarafından

Ben de öyle düşünüyorum. Fırsat buldukça ararım konuşuruz. Ama annem öncelik ben olayım istiyor 

+1 oy
(325 puan) tarafından

Bu annelerin bence klasikleşmiş davranışı. Ben kendi annemle konuşmuyorum ama benim de kayınvalidem öyle. Aramiyorsun, bizi sevmiyor musun, bizi özlemedin mi? Çocukca ve biraz da Minnoş geldiği için ben kızamıyorum arasam bile yine mahcup hissediyorum. Alttan al geçiştir anneni. Ablan için birşey diyemeyeceğim. O görür yani aramış misin aramamis misin bir de anne tamam aranmalı da ablan da seni arayabilir. İlla tek taraflı olacak diye bir kaide yok. Sen beni niye aramiyorsun de öyle bir durumda. Ablan sanki yanlış anlama ama fırsattan istifade ortalık karışsın ister gibi davranmış 

(3,692 puan) tarafından

Kayinvalidem yapsa aynı şeyi ona daha sert tepki veririm muhtemelen.  Ilk evlendiğimiz zaman niye gelmiyorsun gitmiyorsun muhabbeti oldu bir kaç defa biz aynı apartmanda oturuyoruz onlarla. Ben sınırımı net çizdim cevabını verdim. Hicbir şey demezler şimdi.

(325 puan) tarafından

Aynı apartmandaysaniz çok iyi yapmışsınız. Aynı apartmanda yaşamak benim korkulu rüyam. Biz ayrıyız, ilk başta bana da gel, işe giderken seni bıraksın vs yaptılar. Ben de istemediğimi belli ettim artık yapmıyorlar. Huyumu suyumu çözdüler yani. Eltim de tam tersim iki günde bir orada 🤭

+1 oy
(871 puan) tarafından

Ayy bende nefret ediyorum şu beni aramıyor lafına benim en çok yengem yapıyor abimde iki de bir yengeni aramıyorsun sormuyorsun çocukları aramıyorsun diyor gına geldi artık herkesin kendine göre derdi var hergün zırt pırt arayamam bide ben telefonla konuşmaktan nefret ediyorum bunu bildikleri halde söyleniyorlar. 🥴🥴

(3,692 puan) tarafından

Ben de nefret ederim telefonda konuşmaktan. Bir de ben öyle gün içinde ne yaptığımı ne ettiğimi nereye gidip geldiğimi ne yediğimi ictigimi anlatmaktan hiç hoşlanmam kimsenin de bana anlatmasını istemem. Ama öyle olalım her şeyimizden birbirimizin haberi olsun istiyor. Ben farklı karakterdeyim farklı kişiliğim ve düşünce yapım var ondan bağımsız. Bunu kabulleniyor bence. Herkes benim gibi düşünsün benim duygularım da olsun çünkü ben anneyim ben ne dersem o mantığını aşamıyor bir türlü. 

(871 puan) tarafından

Aynen bende senin gibi düşünüyorum. 

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 325 göst.
+1 oy
5 cevap 198 göst.
7 Mart 2025 Diğer kategorisinde Cangul19 (101 puan) tarafından soruldu
+3 oy
2 cevap 162 göst.
5 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Amour (1,460 puan) tarafından soruldu
0 oy