+2 oy
214 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,206 puan) tarafından

Geçici ise girdim sürekli vicdan yapıyorum ya yanlismi yaptım diye zor durumda kalmadan yavrumu bırakmam kayinvaldem bakiyodu zorlanmaya başladı eşime kızıyorum bende söz verip çıkmaza soktular beni yemek yedirme konusunu da beğenmiyorum omlet yap diyorum peynirli yumurta yapıyor iştahli çocuğum gitti ben ise girince bunalıma girecem ya isimden bı şikayetim yok 22 aylık kızım nasıl bırakabildin onu diyolar şaşırdım napacagimi siz kaç aylık bırakıp çalıştınız 🙁

6 Cevaplar

+4 oy
(1,113 puan) tarafından

Ben 2 aylıkken bıraktım ben ana değil miyim 😂😉 nasıl birakabildin diyenlere yani

(1,206 puan) tarafından

Agladinmi canım ben gibi alisiriz demi ikimizde 

(1,113 puan) tarafından

Ağlamadım canım günde 3 defa emzirmeye gidiyordum zaten 😂 ama küçüklükten alıştığı için şuan çok rahat. Hiç yadirgamiyor. İyiki öyle yapmışım 

(5,395 puan) tarafından

Ben de 6 aylıkken bıraktım,mecburdum yani. Bence fazla abartılıyor bu çocuğu bırakma işi sanki evdeyken sadece sırf çocukla ilgilenip ilgiye boğuyorlar. Eger yedirdiklerinden memnun değilsen sen hazırla bırak senin yemeklerini yesin çocuğun. 

(1,206 puan) tarafından

Tamam kızlar teşekkür ederim çok iyi geldi yorumlarınız 

(1,113 puan) tarafından

Ben de yemeklerini kendim yapıp kaynanama bırakırdım o benim yaptıklarımı yedirirdi

-Reklam-
+3 oy
(4,162 puan) tarafından

Mecburiyetin yoksa bence 22 ay çok erken... 3 yaşında Kreşe verdim ben, onda bile zorlandim ama cabuk alisti sosyallesti, konusmasi ilerledi rahatladim.

(2,011 puan) tarafından

Birde çalışmaya alışınca o 10 ay 10 sene olur😊

(4,162 puan) tarafından

Mecbursan o zaman bu kadar detayli dusunup kendini uzme canım, aileden bakan var nasılsa. Ama mecbur olmayan cocugunu bir yasa kadar bakmasi taraftariyim cunku en tatli zamanlari, o anlar geri gelmiyor, ana kuzuları oluyorlar, ben hala bebeklik resimleri videolari ile hasret gideriyorum. Allah kararinda kolaylik ve hayir versin

(2,011 puan) tarafından

1 sene çalışmak istiyorum bende sonra emekli.olacagim eyt liyim evde edende ödemeyi düşünüyorum böyle gidip.geliyoruz.. çalışınca hem şık yatıyor hem elime para geliyor bir yandan bakanda var ikilemdeyim bende 

(1,206 puan) tarafından

2 yaşına girecek kızım canım 

(4,162 puan) tarafından

Ben kucuk yasta bebelere kiyamiyorum maalesef. Onlar secmedi gelmeyi, her anlamda ilgilenmek isterim. Allah anneelri bu durumda calismaya muhtac etmesin zor

+2 oy
(4,812 puan) tarafından

Erken diyenler demotive etmesin seni. 10 aylıkken bıraktım. 22 ay gayet iyi. 

Mesele kaç aylık olduğu değil, çocukla nasıl bir bağ kurduğunuz. Güçlü bir güvenli bağlanma yaşanmadıysa 5 yaşında bıraksan da sorun olur. 

Bebekle ayrılma süreci çok hassas ve sanırım anne için en zor konu. Benim annelikte en zorlandığım şeydi. Ama dediğim gibi bırakmadan önce yeterince bağ kurulmuş ve çocuğa güven verilmişse sorunsuz geçer. Bunun da yolları var. Tek tek yazacağım.

1. Kesinlikle aşamalı bir geçiş olmalı. Çocuktan hiç ayrılmayıp bir gün küt diye işe giderseniz olmaz. ilk gün 1 saat, sonra 2 derken yarım gün ve daha fazla olacak şekilde kademeli ayrılmanız lazım. Ben işe dönmeden 1 ay önce bakıcı ile başladım. Her gün azar azar tek bıraktım ikisini, 1 ay sonunda tam zamanlı döndüm işe. 

2. Çocuğa anlatın mutlaka. Ben işe gideceğim, çalışacağım ve şu saatte döneceğim. Babaannen yanında, ben de ihtiyacın olursa telefonla hemen ararım seni diyeceksiniz. 

3. İşe giderken kesinlikle kaybolmayın. Güzelce vedalaşın sarılın. Bak ben gidiyorum ama akşam da aynı kapıdan geleceğim deyin.

4. Eline bir oyuncak veya eşya verin. Uyku saatinde buna sarılabilirsin bu annen olabilir deyin.

5. Bakan kişi ile sizin tavrınız hep aynı olsun. Siz çikolataya hayır derseniz babaanne de hayır desin. Siz ekran göstermiyorsanız o da göstermesin.

6. Omlet besleyici evet ama peynirli yumurta daha besleyici. Zararlı bir şey yedirmediği sürece menüye fazla müdahale etmeyin.

(1,206 puan) tarafından

Ama yememis canım peynirli yumurtayi hiç dediklerinin hepsini yaptım işe gitmeden akşamları ben olmadan eşim babanesi vakit geçirdiler hep anlattım ama kayinvaldem le ben çok zor karakteriz o sıkıntı ben sakinim kayinvaldem çok çılgın bi kadın 

(4,812 puan) tarafından

Tamam yemesin bugün yemez yarın yer. Karakteriniz aynı olmak zorunda değil. Çılgın olması belki eğlenceli bile gelecek çocuğunuza. Sadece sınırınız aynı olsun. Ayrıca seni de çok kaygılı çok  yoğun duygusal buldum. Kendini hazırlamamışsın ayrılığa. Sen hazır değilken çocuk nasıl hazır olsun? Sen ne hissedersen evladına o yansır. Kaygıysa kaygı, üzüntüyse üzüntü. Sen hazır ve kararlı olursan kızın da daha güçlü olur.

(1,206 puan) tarafından

Çok ani oldu canım ondan hazırlayamadim galiba panik bı anneyim yemesin çılgına dönüyorum çünkü yiyen bir bebek normalde 

(4,812 puan) tarafından

O zaman senin biraz ferahlaman lazım. Yoksa sorunlu bir çocuk olur evladın da. Anne ne kadar rahatsa çocuk da o kadar güzel kriz çözer. Bu şekilde davranma, kendin gibi evhamlı bir insan yetiştirirsin göre göre 

(1,206 puan) tarafından

Haklısın canım teşekkür ederim 

+1 oy
(2,011 puan) tarafından

Benim ki 8 aylik olcak ya ise gidicegim  peynirli yumurta omletten daha iyi ek gıdada takviye ediyor senin calisasin yo w yaşındadır bırakılır bebek değil artık 

(1,206 puan) tarafından

Anlamadım valla canım ya işimden bı şikayetim yok 

(2,011 puan) tarafından

2 yas artık büyümüş millet 3 aylik bırakıp işe gidiyor

(1,206 puan) tarafından

Haklısın canım 

+1 oy
(8,504 puan) tarafından

Bu kadar dert etme bakan var işte ha omlet yemiş ha peynirli yumurta 

(1,206 puan) tarafından

Yok peynirli diye hiç yememis canım onda değilim aç kalacak diye endişem 

(8,504 puan) tarafından

Aç kalmaz o kadar küçük değil ki muhakak acıktım der öyle olsa neredeyse 2 yaş konuşuyordur zaten 

0 oy
(21,829 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

9 aylıktı bıraktığımda üstelik bakan kişi de aileden değil bakıcımız var başkasına emanet etmenin tereddütü ve kaygısı da çabası üstelik ilk bıraktığımda çok küçük olduğu için aklım çok kalıyordu şimdi açıktığında git teyzeden mama iste diyorum tuvaletim geldi vs hepsini söylüyor akşamda bir bir bana anlatıyor bunu yaptı yedim diye çokta seviyor ablayı çok şükür. Yemesin bir yemez iki yemez üçüncü de yemeye başlar daha iyi olur biz anneleri çok nazladığımız için yemek konusunda daha seçici oluyorlar en azından sizinkine babaannesi bakıyormuş 

(1,206 puan) tarafından

Evet canım ama çok şikayet etmeye başladı 1 haftada

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 74 göst.
+2 oy
0 cevap 40 göst.
0 oy
4 cevap 151 göst.

Kategoriler

1,455,454 soru

23,883,467 cevap