+3 oy
794 göst.
Diğer kategorisinde (261 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eşim tokatlı memlekete gidelim diyo kaynanamlar ev yaptılar koydeler ora gidelim öyle birikim yaparız burda yapamıyorz filan diyo İstanbul'dan şile köyüne geldik kira yok elektrik vs yok yine zor geçiniyorz ben anlamıyorum kızlar para nasıl tutulur bana akıl verin iki haftada 7 bin harcadık mutfak masrafı. Borç da buraya taşındık diye kredi çekmiştik 7.8 ay var daha bitmesine burda çiftlik işi buldum geldik gelmez olaydik zarar ettik daha beter krediden yiyoz borç bitmiyor 90 bin borç var bitmiyo eşim de diyo gidelim kendi köyümüze orda biseyler yaparız en azından birlik oturalim diyo bende istemiyom kaynana kayınbabam iyi Allah var ama birlik anlasamam biliyom napmam lazım fikir verin kızlar siz olsaniz bu durumda naparsiniz?? İkiside yaşlı şeker hastası yanlarına gidelim bişey filan olur diyor kafamı karıştırdı gercekten 

23 Cevaplar

+3 oy
(2,764 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ev üstüne ev zor canım kendim yaşamadım ama etrafımda yaşayanlar var kimi sonradan yerleşti yanlarına onlar daha da sıkıntı yaşadı hem ne kadar iyi olunursa olunsun aynı ev içinde olunca sorunlar çoğalır tabi sizin bileceğiniz bir şey ama hayırlısı hakkınızda diyim 

(261 puan) tarafından

Sağol cnm tşkler bende kendimi biliyom yapamam altı üstlü oturuyodum beni ordan bile deli ediyodu yani ben her lafı sözü kaldiramam otursam başta birlik otururdum 2 ay oturdum hemen üst kat kiralikti oraya çıktım arada sırada iniyodum canım isteyince yada çay yapardı cagirirdi öyle tatlı tatlı gitmek daha iyi oluyo birlik ben deli oluyom ben erken kalkmam laf eder gelin iş yapmadi yatiyo diye yayın eder beni herkese huyunu da bildiğimden anlasamam eşime diyom anlamiyo ben konuşurum yapmaz öyle diyo

-Reklam-
+4 oy
(1,118 puan) tarafından

Yani tabii ki de seninle eşinin vereceği karar sizin için hangisi doğruysa o olsun Allah katında Allah yardımcın olsun Ama şunu söylemek isterim beraber oturmak çok zor Ben hiç oturmadım ama oturan arkadaşlarımdan biliyorum Hatta çoğu boşanma aşamasına geldi para tutma konusuna da gelirsek Misal veriyorum bir çikolata eksik yiyeceksin cips yemeyeceksin çekirdek yemeyeceksin böyle zevklerin olmayacak ki para tutabilirsin bu devirde Evet çok zor ama her zaman her istediğini almaman gerekiyor yoksa asla para tutulmaz

(261 puan) tarafından

Evet çok haklısın cnm bu ay fazla kaçırdım ramazan filan köy yerindeyim fazladan aliyom bakkal fırın yok diye bidaki ay dikkat etmem lazım yoksa olmuyo makarna pilav ne  varsa onu pisircem herşeyi de almim tutumlu olmam lazım yoksa borç da bitmez çok haklısın valla bizim elimizde herşey 

(261 puan) tarafından

Bende birlik oturmuş gibi oldum altlı üstü kaynanamlarla oturdum birlik gibiydi kavga ediyorduk dili yüzünden herşeyimi millete diyodu ev dağınık anlatirdi herkese o yüzden gidesim yok 

(1,118 puan) tarafından

Canım Bir de şöyle bir şey var Erkekler rahata alışınca daha da seni başka yere götürmez ayrı eve kolay kolay çıkmaz sık dişini Allah'tan bol bol Bereket ister hayırlı afiyetler versin

(261 puan) tarafından

Evet cnm orası kesin ev yapılana kadar çıkarmaz orası kesin dört duvar arasında olcam cikamicam da uzun süre .kavga kıyamet her gün olur ozgurlugum kısıtlanır resmen . Tek göz odada mutluyum ben sen gidiyosan git dedim

+2 oy
(219 puan) tarafından

Bak şimdi sana kendimi anlatayım ben 2019 da evlendim ozmn eşim çalışmıyordu dediki annemgille kalalım ben çalışmaya başlayınca kendi evimize geçeriz bir hafta eşim iş bulcak dedim hala bulamadım dedi 1 ay dedim bulamadım dedim 1 yıl oldu hala bılamadı inanki şuan 7 senedir evliyim sana yemin ediyorum ki eşim daha yeni işe başladı her iş bulup girdiğinde hep bir bahane bulup çıkıyordu yeminle her sederinde aileside içine dahil olarak birbirimizi yiyorduk senin eşinle rahat oturacağın anın olmaz çok afedesin bir özel zamanın olmaz ,evinde rahat giyinemiyorsun ailesiyle yaşayınca tek bir cümlen bile eşine yanlış gelir senin içini yer ailesi ne kadar iyinolsada asla beraber kalma asla bak ben 7 senedir onlarlayım hala yeni eşim beni anlıyor o beni anlayana kadar ben ondan soğudum çünkü aileyle beraber yaşayınca erkek seni tamamen unutuyor sadece ailesini düşünüyor ve özellikle aşlesinden para geliyorsa sen eşinin seninle ayrı eve çıkmasını unut bak sana ne diyeceğim biz evde toplam 6 kişi yaşardık biraz özel olucak senin anlaman için anlatıyorum beraberlik yaşayınca bile eşin öyle yapacak sen değil zevk o an mutlu bile olamazsın lütfen beni dinle beraber yaşama asla pişman olmazsın eşin her türlü çalışır haleder asla kanma eşine 

(261 puan) tarafından

Aaaa canım bende 2019 da evlendim 7 senedir bende evliyim aynıyız kız.🥰

Valla Allah yardımcın olsun şaşırdım dogrusu kaç senedir napiyodu bu eşin iş niye bulamadi ya eşime diyom ben konuşurum evde olanları anlatmaz diyo . Ben kendimi biliyom 5.6 sene altlı üstlü oturdum huzurum bozuluyodu beni ordan bile cildirtmasi yetiyodu aynı evi dusunemiyom çaya yemeğe cagirirdi inerdim o gelirdi her gün bazen müsait olmuyodum acamiyodum kapıyı laf ederdi kapıyı mahsus acmiyo diye ya biliyom bacım senin yasadiklarin gerçekten daha zormuş İnsalla sende ayrı eve geçersin gectinmi bilmiyom benim ikna etmeye calsiiyo sahurdan belli tepemde konuşuyor kabul etmiyom kaynanamin dili olmasa iyi kadın yemeği çayı yapar cagirirdi aşağı .ama anlaşamam biliyom birlik gibiydim zaten az çok ne olduğunu biliyom başta yasasaydim inan yaşardım 3 ay birlik oturdum yukarı kat kiralikti hemen çıktık oraya ne rahya banyo yapabiliyon ne kafanı açabiliyon rahat uzanamassin tek oda göz evim olsun ayrı olsun birlik gerçek zor Allah yardımcın olsun seninde inşallah 

(219 puan) tarafından

Sağol canım benim malesef eşim beni anlayana kadar gerçekten ondan uzaklaştım ben yaşadım sen yaşama diye senin iyiliğini düşündüğüm için diyorum erkekler kendi rahatı için öyle diyor yoksa seni beni düşündüğünden değil asla gitme gitsin gerekirse köpek gibi çalışsınlar öderler benim eşim aile parası vardı diye başta rahata alışıyorlar ya o yüzden çalışmak istemiyordu şimdi vallahi köpek gibi çalışıyor 

(261 puan) tarafından

Sağol canım benim Allah razı olsun . Allah sağlık sıhhat huzur mutluluk versin yuvanıza İnsalla 

Çok haklısın valla zoru gördüler mi kaçmak olmaz sabır edecen ki biyerlere varasin Allah güç kuvvet verir İnsalla 

+1 oy
(3,449 puan) tarafından

Başka çözümler bulunabilir ne kadar iyi olursa olsunlar birlik oturmak çok zor bence ama genede maddi açıdan toparlayamıyor geçinemiyorsan bi dene

0 oy
tarafından

Biz evlendik mobilya borcu kredi borcu derken 

7 sene birlik oturdum tabi eşim şehir dışına çalışmaya gidiyordu 6 ayda 1 

4 ayda 1 geliyodu tekrar gidiyordu

Neyse borçlar tam bitti derken kocam kumar oynuyo kredi çekiyor battik 1 sene de öyle bekledikmi kahroldum

Kimseye anlatamadım

1 sene içim içimi yedi

Eyer kaynanan gillerle anlaşabiliyosan rahat edersin  yada dişini sıkıcan

Neyseki şükür 3 senedir rahatız birikimimiz var ev Alicaz hayırlısıyla 

0 oy
(24,070 puan) tarafından

Burda da kira derdiniz vsniz yokmuş hani şimdi kira veriyor olsanız o ortadan kalkacak desek öyle de değil Tokat'ta gidince ne değişecek ki ? Bana eşin ailesi ile yaşamaya bahane arıyor gibi geldi 

(261 puan) tarafından

Ya elin işinde calisacagima kendi köyümde bahcemi tarlami vs yaparım daha iyi diyo.bu çalıştığı adam da sıkıntılı yaptığı işi gormuyo çalışmıyon diyo.gerçekten çok çalışıyor inekler var 8 tane tarla işi yapiyo traktor sürüyor hak ettiği maaş vermiyo 30 bin veriyo 5 bin zam yaptı sadece o amaçla diyo yavaş yavaş evimizi yaparız tokatta burda bişey yapamıyorz diyo  valla anlamadım aniden sahur vakti böyle konuştu kafamı karıştırdı geçenlerde yani bu bahçeli eve gelmezden once İstanbul'dayım kaynanamlara bu teklifi yaptık arabamızı da alalım oraya yanınıza gelelim bahane ettiler karda kış da kaza yaparsın gidiş geliş gecinemezsiniz filan sonra bu işi buldum geldik buraya öyle kaldı bence istemiyorlar bizi yani bide

0 oy
(9,080 puan) tarafından

azicik aşım agrisiz başım bence az ye az giy ama hic bosuna huzursuzluk cikacak yere bile bile gtmeyin . esin maddiyiti dusunuyir tum gun iste kendi annesi  de olunca rahat ama sen edemezdin huzursuzluk vikinca esinlede aran bizulur. istanbuldan kalkip koye giden de ben rahat edecegini alisacagini hic dusunmuyirum valla. bag bahce tarla yapip ne kazanacak . elin isinde maasli calissin uc kurusa cok daha iyi. bag bahceyi de sen yaparsin esin degil 

0 oy
(429 puan) tarafından

Borcun olsun ama huzurun olsun.kaynananlara gidince o borç bitmez.senin ailesinin borcu çıkar başınıza.şu zamanda ödemesi evet zor olabilir ama 90 bin fazla bir borç değil.şu zamanda herkes zor geçiniyor.hele tek maasla imkansız hale geldi geçinmek.Allah yardımcımız olsun.

(261 puan) tarafından

Bende diyom cnm borcumuz bitsin kenara atarız borcumuz olduğu için sıkıntı çekiyorz taşınma filan oldu borçla mecbur. İnşallah Allah can sagligi versin ödenir elbet çok şükür geçiniyoz onun istediği işte kendi köyü ya yavaş yavaş evimizi de yaparız birikim. Yaparz filan öyle dusunuyo burda olduğumuz süre bişey yapamıyorz diyo el işinden bıktı kolay değil bide çalıştığı işi gormuyo hak ettiği maaşı da vermediği için bu köyden gıcık kaptı yoksa güzel çalışıyordu soğuttu adam burdan çıkınca mecbur kiraya cikacaz eski fabrika işine dönecek filan böyle bir dusunceye girdi böyle yapalım diye kaynanamla anlasacami bilsem inan durmam. Ama altı üstlü oturduk 5 sene filan o yönden birlik gibiydi biliyom az çok iyiler ama erken kalkmasan kaf eder gelin öğlene kadar uyuyo yayın eder ben sevmiyom bu dedikoduyu bu yönden hep kavga ettim ben altlı üstlü olmama rağmen çıldırtıyordu beni bildiğimden gitmek istemiyom yoksa iyiler çay yemek yapar cagirirdi sadece dili var dili olmasa iyi kadın yoksa

(8,312 puan) tarafından

O dili insanı yiyip bitirir zaten 

(261 puan) tarafından

He kız valla agritmayan başımı agritamam valla evimizi yapar öyle giderim köye yoksa gitmiyom geçiniyoz Allah'a şükür neye gideyim borç da biter Allah buyuktur

0 oy
(282 puan) tarafından

Bende Tokatlıyım. Ve sakın teklifini kabul etme. Dışarıdan herkes iyi. Sen bir dört duvar içerisine gir bakalım neler oluyor. Ki Tokatlı kayınvalideler özellikle erkek evlatlarına düşkünler. Sen fark etmemişsindir. 

(261 puan) tarafından

Aaa gerçekten mi cnm .🥰ilk evlendigimde 3 ay birlik oturdum zaten üst kat kiralık baktm kaçtım hemen yukarı altlı üstlü oturduğum için biliyom noldugunu ben yapamam o yüzden dili durmuyo herkese evde ne var anlatiyo o yüzden hep kavga ediyodum ben 

(282 puan) tarafından

Aynen canım. O yüzden dikkat edin. Kuru ekmek yiyin ama evinizde olun. 

(261 puan) tarafından

Aynen cnm benim valla bende aynı şeyi dedim eşime tek göz odada otururum birlik gitmemm dedim niye ateşe atayım kendimi dört duvar arasina

(282 puan) tarafından

Rabbim gönlünüze ferahlık versin inşaAllah

0 oy
(4,787 puan) tarafından

Kiraniz yoksa birsey degismeyecek. Yanlis anlasilmak ostemem ama 2 haftalik 15 bin ne aliosunuz oyle bacim, biraz harcamalariniza dikkat etmekisiniz madem borcun icindesiniz, tutumlu olmaya bakin. Ev ustune ev cok zor olur. Bence biraz dikkat edip onumuzde ki aylar test et

(261 puan) tarafından

Ya köy yerindeyiz ya bacım ben bakkal yok fırın yok kimden isterim filan diye ben fazladan aliyom yedek den filan aliyodum köy yerinde nerde bulurum düşünceyle biraz fazladan aldim Ramazan bide bu ay bu kadar harcadık niye öyle oldu anlamadım valla dikkat edecem bundan sonra kisacam biseylerden gerekirse çorba kaynatiriz makarna yeriz biseyler yapmamız şart kredi kredi bereketi yok sanki hemen eşyalar bitiyo sanki anlamadım valla cnm İstanbul'da bu kadar harcamiyodum ki ben 1 milyar 2 bin mutfak eşyası yetiyodu bu köyde 2 günde 5 6 ekmek aliyoz 96 TL veriyorz İstanbul da 1 tane ekmeği zor yerdik çünkü fabrikada yiyodu çoğu zaman evde kahvaltı etmiyodu orda ondan mı ne anlamadım 

(261 puan) tarafından

2 haftada 15 yazmışım fazla yazmışım 7 bin harcamıştım 2 haftada yani 

(4,787 puan) tarafından

Anliyorum cnm ama 7 bin bile 4 5 bine düşürebilir. Yani biraz kıs derim, kredi haram oldigundan tabi bereketi olmio dedigin gibi. Allah affetsin ve kolaylik versin size canim. Ama ev ev ustune cok zor olur, onu düşün ekonomi yap, Allah in izniyle 30 bine artirirsin bile

(261 puan) tarafından

Evet haklısın cnm dikkat etcem bundan sonra kredinin sonu yok yoksa . Biseyleri kisacam evde makarna varsa onu yapcam sadce oyle öyle artiririm inşallah evet bende diyom ev üstüne zor olur eşime basit geliyo adamlar hasta bide yanlarında olalım diyo benim annemde tek hasta çalışamıyor zorlaniyo.inan cagiriyo oraya bile gidemiyorm annemin yanında bile birlik yapamam ben diyom rahat edemeyiz diye 

0 oy
(8,312 puan) tarafından

Paradan havuzları olsa dalmam içine açıkçası. Azıcık aşım kaygısız basım der tutumlu olur zor günlerde dişimi sıkar önüme bakarım . 15 harcayacagima makarna yer 5 bine kapar 1 seneye borcu bitiririm.  90 bin lira para mı şimdi sırf bunun için gideceksnz zaten kira derdin yokmuş bence olay sende bitiyor 

(261 puan) tarafından

Çok haklısın inan ki gerçekten çok doğru diyorsun bu ay aşırıya kaçtık biraz köy yerindeyiz ya kimseyi de tanımiyom kimden isterim filan diye fazladan aliyom yedek den bide ramazan filan ya bidaki ay dikkat etcem makarna çorba ne varsa evde onu pisircem biseyleri kismam lazım yoksa olmuyo burdaki adam sıkıntı nasıl olcak bilmiyom çok calistiriyo işi ağır inekler var 8 tane oldu inekler gerçekten kolay değil buz gibi havada şuan dışarda yağmurda calsiiyo adamda zam etmedi fazla üstüne çalışmıyon diye azarliyo gormuyo yaptığı işi zoruna gidiyo ya ondan gidelim ora diyo aslında adam soğuttu burdan 

0 oy
(703 puan) tarafından

Kesinlikle kesinlikle kesinlikle hayır hayır hayır kabul etme kabul etme ev üstüne ev olmz olmzzz bak son pişmanlık fayda etmez kocanla birliktelik olmz nereye gitsen kaynananla gidersin çocuk olsa burnunu sokacak bakamyrsn edemiyorsun yemek yaoacaksn yok tuzlu yiyemiyourz iş yapacaksn kaynana diyecek ben hastayım para gelecek kaynanan diyecek pazara ben giderim para saklama ben yaparım ben birikimi yaparım geç saatlere kadar ayakta olcksn misafirleru işleri bitmz kesinlikle bacım bak ben zor kurtuldum kocan ayağına da kapansa asla deki netim istemiyorum zorlama ben kisarim birseyelrden idare ederim borç bitene kadar diye

(261 puan) tarafından

Ah bacım sende çekmişsin çok zor anlıyorum seni birlik çok oturmadim ama halinden anliyom cunku 3 ay birlik oturdum o bana 3 sene gibi geldi altlı üstlü oturuyodum 5 seneye yakın oturduk zaten birlik gibiydi kapım ayrıydı ama rahat değildim inan arkamdan laf ediyo evim de en ufak çöp olsun gider der kolu komşuya ben bile bile köye niye ateşe gideyim köy de de rezil eder beni çocuklarım var 2 tane zaten evim ayrı olmasına rağmen herseyime kariisiyodu kavga ederdim hep evde olanları kimseye anlatma diye dilinden kaybediyo sonra eltim geldi de bana sarmayı bıraktı birlik oturdular 1 sene burnundan getirdi o gelin kaçtılar köye  kaynanamlar evlerini yaptılar gittiler tokata . Birlik oturamadilar eltimle 

0 oy
(5,949 puan) tarafından

Biz deprem zamanı 45 gün kayınvalidemde kaldık, geçici olarak. Çok da severim kendisini o da aynı şekilde beni ama 45. gün bıçak çek deseler çekerdim D: Ev üstüne ev olmaz. Yakın oturulur ama aynı çatıda olmaz. 

Hep verdiğim bir örnek var; aynı avluya bakan farklı çatılarda yaşamalı aileler.

0 oy
(825 puan) tarafından

2 yıl yaşadım kaynanayla. Ev üstüne ev olmaz. Üzerimde 200 bin TL borç olsun ama ev ev üstüne olmasın o fikirdeyim

0 oy
(2,922 puan) tarafından

Yakin arkadasm evlendi canim.kaynna kayinpeder okade iyi insanlardiki sana anlatamam yani bi insanin icinde hoc mi kotuluk olmaz iste onlar oyleydi ve varlikli insanlardi.sonra arkadasm ev aldi bize dedigi sey nekadr iyide olsalar asla ama asla ev ev ustune olmuyor oldu.yanj ben olsam asla kabul etmem.biraz kendjmj sıkarim harmalarima dikkat ederim esimde adam olur  tek basina gecinmeye cesareti olur asla bir oturmam.

0 oy
(630 puan) tarafından

Beraber yaşamanı tavsiye etmem tokatta is garantiniz varsa ayrı ev tutma şartıyla gidebilirsin yoksa gerek yok.ama nerede olursan ol zengin degilsen mümkün olduğunca tutumlu hatta cimri olacaksın ki gecinebilesin. İki haftada 7 bin mutfak masrafi cok bence. 

(839 puan) tarafından

Tokat'ta iş yok cnm orada yaşayan arkadaşım var oradan kurtulmak istiyor iş yok ev kira bilemedim ya ailenn bağı bahçesi varsa olabilir 

(261 puan) tarafından

Yok bacım Tokat'ta kira olmaz gecinemezsin iş sıkıntısı da var zor yani ben birlik istemiyom ki 7 senedir evliyim ben birlik oturmaam dedim baştan belli yapamam yani anlaşamıyorm altlı üstü oturdugumdam biliyom kavga ediyodum

0 oy
(11,593 puan) tarafından

Ben 6 sene birlik yaşadım 10 kişilik bir ailede yer yüzündeki cehennemdi resmen ne işleri bitiyor ne azarlamalari bitiyo ne dırdırlar laf sokmaları zulmleri asla bitmedi. 

Ama benim durumla senin aynı ddgil tek.kaynana kayınpeder ikiside iyi diyirsun borçlar bitine kadar birikim yapana kadar gitmek mantıklı ama temelli olmaması şartıyla. 

0 oy
(839 puan) tarafından

Ya o yörenin insanları çok konuşuyor hele yaşlısı ananmmm insani sinir hastası ediyorlar 

Birde eşin orası olmadı şuraya gidelim burası olmadı şuraya tasinalim nereye kadar kimse sıkıntı çekmeden bişey sahibi olamıyor sabreden bakalım 

Kira elektrik vs. Ödemeden nasıl birikim yapamıyorsnz ödüyorsunuz gibi varsayıp kenara atın 

(261 puan) tarafından

Katılım evine girmişiz bide 7 bin ona veriyo cnm araba şeyine girdik 1 senedir bide 12 milyarda o krediyi veriyor işte cnm doğru diyon valla cnm

(261 puan) tarafından

Hahaha biliyon valla gerçekten çok konuşurlar eşim öyle değil ama onlar öyle valla😅

Ya bahçe işini sırf seviyo filan diye burayı buldum ben fabrikada tozdan sürekli hastalaniyodu geldik buraya baktık kendi ısrar etti illa gelelim diye tam bize göre dedi filan sonra da adamla anlaşamıyor filan işte zam da yapmiyo ya doğru düzgün ondan gitmek istiyo tarla inekler vs çok zorlanıyo

0 oy
(179 puan) tarafından

Ben kaynanam, kayınbabam, kaynanamin kaynanasi ve eşimin erkek kardesi ile yaşayan biri olarak söylüyorum hiç tavsiye etmem herkes ilk basta iyi olur yada yakın olmayınca bilemezsin aynı evde yaşamak hiç iyi bir şey değil illaki biseylerine karisiliyor ve ne yapsam daha da iyisini yapmanı bekliyorlar ne yapsan yaranamiyorsun para da pek biriktiremiyorsun gene ve bizde aynı köyde yaşıyoruz 

0 oy
(4,588 puan) tarafından

Sen kendi ailenin aynında kalmayı teklif et bakalım ne diyecek. Neden illa erkek ailesinde kalınıyor da kızın ailesinde  kalan yok.

(261 puan) tarafından

Annem zaten cagiriyo Mersin'e oraya gidelim dedi bı andan vazgeçti iş bulamayız filan aynı evin içinde zor olur liseye giden kardeşim de var oraya gidip ikimiz calisacaz yoksa gecinemezsin para asgari veriyolar iş de bulamiyon

(261 puan) tarafından

Orayı da istemedim açıkçası vazgeçtim sonradan orda daha beter sıkıntı çekeriz 

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 845 göst.
15 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+11 oy
13 cevap 489 göst.
+3 oy
45 cevap 1,598 göst.
+1 oy
13 cevap 615 göst.