+3 oy
628 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Bu soruyla karşılaşaanlar ne cevap veriyodunuz

26 Cevaplar

+7 oy
tarafından

Benim cevabım 2 yıldır aynı sizler gibi yürümeye başlayınca sokağa atmıyoruz çocuğa harcanan paraları gereksiz görmüyoruz özveri ile ilgilenip büyütüyoruz sizlerden çok daha iyi anneler olduğumuz için çocukların hakkına girmiyoruz agzını acamıyor artık 😉

(355 puan) tarafından
+1

Şahsen o kadar doğru demişsiniz ki. Burada doğurup doğurup sokağa atıyor büyük eltim. Çocuklar renkleri bile bilmiyor daha, ilkokuka giden çocuk 10 a kadar sayamiyor. Dehşete düşüyorum. Keza benim eşim kaç yaşında öyle detaylı renkleri bilmez, genel kültürü zayiftir. Eşim de 8 kardeş ortaokulda çalışmaya başlamış düşünün. Böyle çocuk doğurmaya ne var. Babaları var oluşundan beri hiç adam akıllı çalışmamış hep çocukların getirdikleriyle ev dönmüş. Ben İzmir'den Urfa'ya gelin geldim. Buranın sosyal kültürsuzlugu beni her geçen gün söke etmeye devam ediyor. Tabi istisnalar vardır muhakkak

tarafından

Eskilerin hepsi böyle nerdeyse olmayanı yok gibi çocuklara harcanan paralar gereksizdir bi kıyafet alınacak en az 2 3 beden büyük alınır seneyede giysin bi ayakkabıya o kadar para vermeye gerek yok milletin eskisini giysin ağlarsa ağzının ortasına yapıştırırlar sussun diye bi bardak kırsın eşek sudan gelinceye kadar döverler banane senin ödevin senin işin deyip başından atarlar sevmek baş okşamak zaten yok tek dertleri ev temizliği komşu gezmeleri elalem ne der kaygısı bunlarda ister istemez y ve z kuşaklarında travma kaldı o yüzden y ve z kuşağı anneler çocuk yaparken 40 kere düşünüyorlar üremek için değil layıkıyla yetiştirmek hedefleri doğurmak mesele değil özveri sevgi ile büyütmek mesele 

-Reklam-
+5 oy
(9,578 puan) tarafından

Kocam çok istiyorsan sen yap bana bir kardeş dediğinden beri söyleyemiyor 😅

(2,118 puan) tarafından

🤣🤣🤣🤣🤣👍🏻

(576 puan) tarafından

🤣🤣🤣

+2 oy
(1,550 puan) tarafından

Biz şuan düşünmüyoruz deyio 2 yıl kestirip attık kimseye laf ettirmedik 

Çok ileri ise git kendin yap o zaman de

+2 oy
(4,209 puan) tarafından

Ay valla ben hiç çocuk falan istemiyorum isteyen kendi doğursun diyordum

+2 oy
(2,408 puan) tarafından

Çok istiyorsan kendin doğur diyordum.bence net olun 

+2 oy
(355 puan) tarafından

Ben evlendim 1 ay sinra bebek yok mu demeye başladı her görüştüğümüzde ve telefonla konuştuğumuzda... 3 ay sonra tutturdu bir doktora görün diye, adetim falan düzenli hormonal bir sorunum yok diyorum kist vardır belki diyor. O kadar çok tekrarladı ki bir gün ya dedim tamam gidiyorum kontrole. Çok şükür birşey çıkmadı. Dedim bak birşey yok, hormon niye baktirmadin dedi. 9. Ay gebe kaldım, ben zaten istiyordum da sürekli kusurluymusum gibi hormona baktır hormona baktır dedikçe cinnet geçirip ya olmuyorsa olmuyor Allah in işine de karışmayın demiştim. Eşime ağlamıştım o gün, o süreçte eşim kendi inisiyatifiyle kontrole gitti onda da birşey çıkmadı çok şükür. Eşim ailesine kızdı bir daha bu kızı darlamayin vs diye. Sonra abisi evlenecek, bir gün oturuyoruz nişanlısıyla falan herkes içinde bu gidişle biz sizden önce çocuk getireceğiz dedi... Ya dedim çok afedersiniz bu görgüsüzlerle ugrasilmaz. Nitekim ben hamile kaldım 1 buçuk ay sonra eltim kaldı. Sen eğer istiyorsan Allah ne zaman nasip ederse de, istemiyorsan şu an için düşünmüyoruz ona da biz karar verelim de kapat konuyu bence

(2,118 puan) tarafından

Kaynananız stedi diye doktora gitmen sen ne dersen onu yaparım demek keşke her kararı onlara birakmasaniz

(8,705 puan) tarafından

Bunları yapacağınıza korunuyor ne zaman çocuk istersek o zaman yaparız da diyebilirdin aslında. Çok fazla yüz göz olmuşsun.

(355 puan) tarafından

Karkuresi, o kadar çok tekrarladı ki ben de acaba bir sıkıntım mi var diye düşünmeye başladım. Gidince hem benim içim de rahatladı açıkçası. Her kararı ona bıraktığım yok. Zaten yeni evliydim o zaman toydum, herkes gibi

(355 puan) tarafından

Cansu, çocuk istediğimizi biliyordu zaten en başından beri yalana gerek duymadım bu yüzden. Kendim de bu kadar yüz göz olmaktan memnun olmadığım için zaten sitem ettim o dönem eşime. Yeni evliydim ve kimseyi en baştan kirmamaya gayret ettim sadece. Onlar görgüsüzmus bu benim elimde olan birşey değil 

+2 oy
(1,493 puan) tarafından

Çok isteyen kendi doğurabilir, doğurduğumu ve beni eleştiren kendininkine ve kendine baksın. Fix. 

+2 oy
(2,496 puan) tarafından

Benim eşim çok istıyorsan sen yap seversin diyor

+2 oy
(114 puan) tarafından

Benim kayınvalidem çok istedi ben küçük yaşta anne oldum 18 yaşımda Allah'a çok şükür kızımda çok yardımı dokundu kendi annemle gorusmuyorum annemin bana yapmadığı anneliği yaptı yemek bilmezdim yemekleri öğretti çocuk bakmasını nasıl annelik yapılmasını bilmezdim Allah'ıma çok şükür öğretti bana hepsini eşimin yardımı dokunmazdi kızıma fazla bakmazdi kayinvalidemin engelli oğlu olmasına rağmen kızıma baktı eğer kayinvalideniz iyiyse şansınız var eğer kötüyse birşey diyemem 

+2 oy
(5,274 puan) tarafından

Doğuracak benim bakacak benim karnında taşıyacak benim 

Benim keyfim yeterse :)) der gecerim

+2 oy
(4,746 puan) tarafından

Evet biz onların zamanı gibi doğurup doğurup çırıl çıplak sokağa atmiyoruz aç birakmiyoruz korunmayı bilmeden sürekli doğuran bir nesilde değiliz gayet bilinçli ve yetebilecegikiz kadar çocuk yapan bir nesiliz insan önce ben ne yetiştirdim diye bakmalı sonra konuşmalı kusura bakmasın bu kararı kimse veremez kimseyide ilgilendirmez 

+2 oy
(2,246 puan) tarafından

Ben hiç oralı olmuyorum tamam diyorum geçiyorum 

+2 oy
(1,939 puan) tarafından

Ya salah salah gonuşma derdim ben olsam 😂

+2 oy
(3,869 puan) tarafından

Hayırlısı ne ise o olsun diyoruz 😁

+2 oy
(2,513 puan) tarafından

Tek çocuğum varken 2.yi yap dediğinde Allah olmayana versin hiç yok demeyecek kadar bir tane var çok şükür diyordum. Bazen de oğlun istemiyor diyordum 😁 ikinci oldu 3.yü yap diyor Allah isteyene versin 2 tane yeter diyorum. Ya da bakacak mısın 3üne de diyorum 😁 

+2 oy
(203 puan) tarafından

Özenen kendi yapsın çocuk diyorum bende sıkıldım artık bu sorudan gurbetteyim çocuğm 3 yaşında park çocuğu ona yazık hergun disardayiz aktivite ilgi sürekli onunla ilgileniyorum onun hakkına girmek istemem hem psikolojim anca yetiyor çok çocuk yapıp bağırıp çağıracagima böyle sakince büyütmek isterim 

+2 oy
(165 puan) tarafından

Böyle yapa yapa hiç sorunu olmayan insanların pisikolojisini bozoyorlar ya çocuk YÖK’mü ne zaman olcak bir sıkıntımı var etrafımda iki yeni evlenmiş kız var hergün çocuk Yokmu diye diye pisikolojileri bozuldu daha bir yıl olmadı hastane hastane geziyorlar hep kaynanaları yüzünden

+2 oy
(15,584 puan) tarafından

Bana da dediler 2 yıl yapmadık çocuk sonra 2020 ve 2022 çocuklarım var kvalideö diyor size yeter daha çocuk oimasın 😂😂

+2 oy
(23,461 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Çocuk istiyorsa kayınpedere gitsin zira çocuğu benden yapmayacak. Bende ondan yapmayacağım yani benim yapacağım çocuğu onunla oturup konuşup karar veremem :) üç yaşında oğlum belki hastaneden geldiğimizden başladı bir daha doğur demeye gerekçesi de yaşımız geçiyormuş oğlu bekar bekar gezerken geçmiyor muydu yaşı ta uzak şehirden gidip ben buldum onun oğlunu. Bulup birini evlendirseymiş bana ne :) şimdi kararını verdim hatta uygulamaya geçtim İnşallah nasip olursa kalp atışını falan duyunca söylemeyi düşünüyorum olmazsa da ben zaten tek çocuk istiyordum :) Bu konudaki gerçek duygu ve düşüncemi bilmelerine gerek yok 

+2 oy
(53,898 puan) tarafından

Allah yap diyene versin dedim bir daha bana diyemedi

(163,366 puan) tarafından

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

İlgili sorular

+1 oy
43 cevap 2,072 göst.
29 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,805 puan) tarafından soruldu
+2 oy
23 cevap 536 göst.
24 Nisan 2025 Diğer kategorisinde ...Hilal... (233 puan) tarafından soruldu
+3 oy
77 cevap 2,395 göst.
0 oy
27 cevap 1,658 göst.
11 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,826 soru

24,077,808 cevap

331,039 kullanıcı