+3 oy
367 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,758 puan) tarafından

Arkadaşlar sütüm gerçekten az bebeğim iki aylık sagiyorum 40 CC(emzirmeden önce) anca çıkıyor. Bebeğim az kilo alıyor mama kullanmak istemiyorum. Lütfen bana yardım edin ne kullansam süt yapar. Ne içeyim, ne yiyeyim, sütümü sagmalimiyim. Bu arada iki çocuğum var ve süt sağmaya çok vaktim olmuyor. 

20 Cevaplar

+2 oy
(2,463 puan) tarafından

image

canim bunu gecen gün youtubedan cekmistim lazim olur tüketirim diye bir bak birde bol sıvı tüketirsen sütün artar insalah 
(1,758 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim ❤️ 

-Reklam-
+2 oy
(5,469 puan) tarafından

Promalt ebebekte satiliyo çok iyi süt yapıyor 🌹Rabbim bol bol süt versin

+2 oy
(3,452 puan) tarafından

Canim.benimde 3 aya giren bebegim var ilk bende öyle 30 cc zor çıkıyordu dedim gelmeyecek sanirim ..

Kuru dut ve susam kaynatıp iciiyorum hergun 2 3 su bardagi sutu çoğaltiyor..saglikli sağım yap yada emzirme sonrasi sağ mesela az önce sagdim tek memeden 120 cc cikti..

30 90 cc zor cikarken git gide yükseliyor yetmez deme..

Sağımda 20 dakika bir göğüs 20 dakika diğer göğüs sonra  10 dakika  10 dakika biri şeklinde yaparsan çoğalır.. 

(348 puan) tarafından

Dut aktarda satiliyir dimi ya ben de vardı gerçekten çok faydası oluyor 

(3,452 puan) tarafından

Eşim aktaran alıyormuş.haftalik alır günlük yaparim

+2 oy
(1,791 puan) tarafından

Saglikla buyusun. Sabah mutlaka kahvalti yapmalisiniz ceviz findik avakafo kahvaltida olmali digerlerine ek olarak. Sebze meyve protein olmali. Su bol icilmeli. Bir de sutun miktarini cok onemsemeden gun icinde 2  3 saat aralikli emzirme sagim geceleri de 4 5 saata aralikli emzirme ve sagim gerekiyor. Miktardan ziyade istikrar ve beyne sut ihtiyaci gitmeli. Duzene girer fiye dusunuyorum

(1,791 puan) tarafından

Ek olarak e bebekte malt icecek var tavsiye ederim

+1 oy
(4,221 puan) tarafından

Kuru dut kuru kayısı (istediğin taz eya da kuru meyveleri ekleyebilirsin ben bazen elma armut bile katiyorum) biraz susam kaynatıp içiyorum hemen etkili ediyor bol bol mutlaka günde belki 4 lt su. 

Tahin helvası tahin pekmez vs de çok artırıyor

Beslenmene dikkat etmen lazım protein ve sebze ağırlıklı beslenmek de sütün kalitesini artırıyor 

Sagimi emzirme oncesi değil sonrasi yapabilirsin ama en önemlisi emzirmek. Bir de aslında 30cc az da değil yani bebek daha güçlü çekeceği için aslında doyar 

+1 oy
(90 puan) tarafından

Ben ne zaman aşure yesem o gun sütümun doluluğu beni rahatsız edecek derecede oluyordu, içinde buğday dut incir kayısı olduğu için onları tuketebilirsin

+1 oy
(946 puan) tarafından

Bana dut çayı çok iyi geliyordu. Çayı içip iki saat falan uyuyunca memelerim taş gibi oluyordu kendi kendine akmaya başlıyordu uyku ve bol su içmek de gerekiyor

+1 oy
(1,250 puan) tarafından

Bol su  tabiki

İrmik.helvasi

Tayin pekmez

Anne kurabiye mesela bana aşırı süt yapiyodu

Bulgur pilavi

Kutu dut 

Sağlıkla buyusun 

+1 oy
(2,247 puan) tarafından

Süt miktarını arttırmak için bol sıvı tüketimi iyi bir uyku çok önemli bir rezene çayı çok iyi geliyor

+1 oy
tarafından

Canım peki bebeğin devamlı doymuyor gibi ağlıyor mu veya huzursuz mu ?

(1,758 puan) tarafından

Hayır değil 

+1 oy
tarafından

Bol bol tahin pekmez irmik helvası ve yeşillik bir de hurma bende acayip süt yapıyordu 

tarafından

Bulgur ve bol su unuttum yazmayı 🤗

+1 oy
tarafından

Bol su ic 

Dengeli beslen

Bol bol emzir yada arada sagma yap ama sık sık emzirme öneririm temas da önemli çünkü bide çocuğa yarar enguxeli . Ben sık sık emzirme yaptım. 

Sıcak su da harekete geçirir üretimi 

Aşağıda bazı besinler paylaşılmış faydalı dene.

Bestlak damla var eczanelerde al kullan ya 10 ya 20 damlaydi her seferinde. Onu kullandım 2 güne hatta ertesi sabaha aşırı arttı özelde dr verdi. 

+1 oy
(348 puan) tarafından

Valla benim de sütüm az mama aldım mama yemedi denemediğim ürün kalamdi süt artsın diye

Anason kimyon ısirgan otu rezene bunalrinaldim karıştırdım icim biraz fayda ediyordu 

Bestlak damla aldım hiç fayda etemdi 

Lacmix hap vardı kulandim bı işe yaramadı 

En son anne cayı diye bı çay aldım çok sükür ictigimde baya bı faydası oluyir  kuru dut da çok güzel süt yapıyor 

+1 oy
(310 puan) tarafından

Bol su iç canım günlük 4 litre bide hurma yumurta dereotu yoğurt bolca ye canım ama en önemlisi Su 

+1 oy
(6,385 puan) tarafından

Taze soğan marul bulgur pilavı kereviz dereotu tahin helvası 

Eczaneden birde bestlak damla satılıypr ondan alabilirsin sütünü çoğaltır

(6,385 puan) tarafından

Birde emziren anneler için çay vardı süt yapan oralet gbiydi tadıda güzeldi oda iyi süt yapıyordu

+1 oy
(280 puan) tarafından

E bebek malt içecek, beyaz kuru dut çayı, bol yeşillik, bulgur tarzı ürünler, komposto, sıcak kompres uygulamalı( sıcak duş-sıcak bez göğüse), bol su, kuruyemiş ( kuru incir, hurma, üzüm vs), sütün olmasa da sık sık emzir

+1 oy
(367 puan) tarafından

Gercek anlamda karnının doymasi ve uyku :) vücut zaten talep edilen bir seye karsilik veriyor süt icin talep oldykc artar merak etme 

Göğüs pompasi manuel olanlar zorladikca sütü arttiriyor

+1 oy
(299 puan) tarafından

benim bebegim 10 aylik ilk aylardan beri hatta hiperlaktasyon sorunu yasadigimda da sagdigim da hep 40 cc sut cikardi ama hiperlaktasyon sorunum vardi benim düsün az olsa benim az olurdu sut sagarak sutunun miktarini anlaman mumkun degil senin sagdigin sut bebegin cektiginin yuzde 20si bile degilmis oyle hesapla sutunu hem.sen sagarken ay az cikti kesin az vs diye dusunup uzuldugunde sutunu baskilarmissin emzirme danismanim boyle soylemisti . sut sagmak sut artiriminda en buyuk rolu oynuyor bu arada emzirdikten sonra 5 er dk sagarsan 1 haftaya farki gorursun ama ben sutunun az oldugunu dusunmuyorum zaten bebegin aglar durmaz anlarsin doymadigini ama belki sutunun kalitesini artirabilirsin  

+1 oy
(219 puan) tarafından

Sana tavsiyem bol bol su iç ve tahin ye marul ye çayla kuru üzüm ye kuru kayısı ye bide kuymak yap tereyağlı çok iyi süt yapıyor bunları dene çok sürün gelir bide lütfen aklına sürüm gelmiyor diye kazıma sürüm gelicek de hep o zaten gelir 

0 oy
(6,460 puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 97 göst.
30 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,295 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 236 göst.

Kategoriler

1,472,086 soru

24,106,949 cevap

332,752 kullanıcı