+3 oy
916 göst.
Diğer kategorisinde (3,379 puan) tarafından

Kızlar bazen size de bu durum oluyor mu? Benim 2 buçuk yaşında bir kızım var. Aşırı şımarık ve her her şeyi olmasına dikkat ederek büyütüyorum. Bazen eşimle konuşurken hiçbir zaman ikinci çocuk yapmayalım diyoruz. Hem ekonomik hemde ülke durumu malum. Ama bazende kızımız 5-6 yaşına gelince bir kardeşi olsun, hemde bizde kızımız büyüdüğü için yıpranmadan ikinci çocuğu büyütürüz diyoruz. Nedense asla tam bir karar alamıyorum ben kendi adıma. Onun tek çocuk olarak her şeye sahip olması çok hoşuma gidiyor, sonuçta olan her çocukta imkanlar bölünmek zorunda. Ama düşününce ileride belki kardeşim olsaydı der mi acaba diyorum. Tabi ne kardeşler var düşmandan beter orası ayrı bir konu. Bu konuda yalnız mıyım acaba, benim gibi devamlı bunları düşünenler var mı? Lütfen bunun altına kardeş şart falan şeklinde emrivaki cümle yazmayın. Ben benim gibi düşünen ya da önceden düşünüp artık net karar vermiş birileri var mı onu meral ediyorum

31 Cevaplar

0 oy
(123 puan) tarafından

Mayısta 4 yaşına girecek bı oglum var ama hep tek çocuk düşündüm eşim bazen gel gitler yaşıyor ama ileride daha iyi daha rahat bı hayat yaşaması daha iyi bence ben mesela 3 kardeşim en küçük benim ve hiç bı zaman ne abimle ne ablamla çok samimi çok sağlam bağları olan insanlar olmadık yani onlarin olup olmamasi hayatımda hiç bı şeyi değiştirmedi o yüzden bence tek çocuk olmak daha iyi 

-Reklam-
0 oy
(2,247 puan) tarafından

kızım 2.5 yaşında kucağımdan inmez fiziksel ve psikolojik olarak çok yıprandım ikinci çocuğum olsun çok isterdim ama olursa eğer yıpranmış ve mutsuz olacağımı düşünüyorum. bu tükenmişlikle ikinci bir çocuğa haksızlık etmiş olabilirim diye şu an istemiyorum. bence akışına bırakmak en iyisi.

0 oy
(4,523 puan) tarafından

Ikinci çocuğu ne vücudum ne de psikolojim kaldırır. Bile bile kendime eziyet edemem. Bir çocuk yeterli bizim için. 

0 oy
(1,571 puan) tarafından

Bende tek çocukta karar vermiştim istemiyordum herşeyi dört dörtlük bir şekilde büyütüyorum ama kardeş eksikliği hissdiyordu kardeşi olanları görünce üzülüyordu bende zaman geçtikçe yeniden anne olmayı çok istedim çok şükür rabbim nasip etti bir kızım daha oldu çok şükür ikisinede bakacak gücüm var olmasaydı istemezdim heralde bilinçli olmak lazım 

0 oy
(1,469 puan) tarafından

Bende böyle böyle düşünürken hamile kaldım ahahahaha üçüncü istemiyorum şuanlık sağlam korunma arıyorum

0 oy
(1,349 puan) tarafından

7 aylık oğlum var ama 2. Düşünüyorum bazende ilerisi nasıl olacak bilmediğimden tereddütteyim oğlum için. Ama Rabbim nedense içime 2.çocuk duygusunu verdi 2 aydır böyle düşünüyorum nedense. Oğlumuda desteksiz büyütüyorum yaşımda 24  bakalım nasip. Tek olanlar var çevremde hep keşke kardeşimiz olsaydı diyorlar hep hayırlısı olsun inşallah canım

0 oy
(5,876 puan) tarafından

"Aşırı şımarık ve her her şeyi olmasına dikkat ederek büyütüyorum."

Ben buna takıldım. Böyle bir ilk çocuk varken ikinci çocukta kaygınız maddiyat değil kıskançlık olmalı bence. Kök söktürür size.

2. çocuk düşünmeseniz bile ilk çocuktaki şımarıklığı dengelemeniz lazım.

(3,379 puan) tarafından

Ben şımarık olmasında sakınca görmüyorum. Ben aşırı şımarık büyüdüm ama her zaman evet'i ve Hayır'ı bilirdim. Asla başkası için olay çıkarmazdım. Kızımıda kendim gibi büyütüyorum. Her şeyi olmalı ki ileride kimse ona babanın evinde sanki var mıydı demesin

(5,876 puan) tarafından
+1

Her şeyi olması başka bir şey ama sınır bilmesi ayrı. Ben şahsen şımarık kimselere tahammül edemem. Etmem de. İşyerinde anneleri babaları her şeyini yapmış bir sürü hantalla uğraşıyorum. Acımıyorum da hiçbirine. Sınır bilmiyorlar. İmkan dışı talepleri var. Süreç istedikleri gibi gitmeyince küstüm oynamıyorum modları açılıyor. Onlar ne kadar şımarıksa ben o kadar katıyım. Bu noktaya gelmemesine dikkat edebiliyorsanız ne ala. Çünkü diğer türlü şımarık insanlar topluma yük. 

0 oy
(1,628 puan) tarafından

Ay yok bekle büyüsün 4 yaşına girecek ama diyorum nasıl olacak.  Beni yiyecek bebek gelince 

0 oy
(14,929 puan) tarafından

Ben yazın çok istedim kızım zor bi bebekti şuan 3 yaş ve hala öyle. Ama öncekine göre daha rahatım. Rahata alismadan yapmak istedim kardeşi olsun istedim ama eşim istemedi. Bezini bıraktım artık kendi başına durabiliyor o yüzden net olarak istemiyorum 2. Cocuk. Çünkü 30 yaşındayım ve sabrım kalmadı iyice rahata alışınca da yeni baştan başlamak beni çok yıpratacak.

0 oy
(1,133 puan) tarafından

açıkcası bu konuda bende çok kararsız kalıyorum. benim kararsız kaldığım maddiyat değil maneviyat . biriyle ilgilenirken ikincisinin eksik kalmasından korkum . birine ders çalıştırmak gerekirken diğerini emzirmek uyutmak vs vs. Benim psikolojimin ve bedenimin  buna yetemeyeceğine karar verdim. Maddiyat alıp almamak eksiği bilmem nesi çok önemli değil en azından uzun bi zamana kadar ,aklı erene kadar . Allah ikinciyi üçüncüyü yapana sabır versin ,yardım etsin . Mevlam kolaylıklarla büyütmeyi nasip eylesin ..

0 oy
(379 puan) tarafından

Evet tam olarak böyleyim. Benim de oğlum 2 buçuk yaşında olacak. Asla net bir karar veremiyorum. Yani ben muhtemelen yalnız bırakmam tek çocuk olayını sevmiyorum ama ikinciyi yapacak cesareti kendimde bulamıyorum. Hatta ben planlamıyorken Rabbim nasip etsin de bu karar bana kalmasın gibi bir beklentim bile var 😅

(3,379 puan) tarafından

Bu kararı vermek baya zor. Süpriz bebek olsa bende çok mutlu olurum sanırım

(379 puan) tarafından

Tedbirini almayınca da sürpriz sayılmıyor 🥲 gerçekten ben de napacağımı bilemiyorum ama biraz daha büyümeleri lazım bence en azından kreşe gitmeli ki annenin yükü azalmalı

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 432 göst.
+1 oy
21 cevap 353 göst.
0 oy
4 cevap 135 göst.

Kategoriler

1,473,391 soru

24,124,107 cevap

333,638 kullanıcı

...