+3 oy
508 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (957 puan) tarafından

Uyku eğitimine başladık saatlerce desteksiz Uyutmaya çalıştım beşiğinde uyuttum yarım saat sonra tekrar uyandı gece de 7'den fazla uyandı emzirdi Geri beşiğine koydum acaba İlk gün diye mi böyle oldu düzene girer mi uzun uykulara geçer miyiz uyku koçu bana emzirme demedi uyandığı vakit durmazsa emzir dedi

11 Cevaplar

+1 oy
(13,439 puan) tarafından

Ben emzirmemek gerekiyor diye biliyorum. Emince memede uyuyor mu

(13,439 puan) tarafından

E destekli uyurmuş oluyorsun işte canım yine. Tabiki uyanacak memeye

(957 puan) tarafından

Ne yapicam peki 

(1,877 puan) tarafından

Bir şey yapma canım, bebeğin küçük. Emzirmeyi kesene kadar devam et. Sonrası bir şekilde geliyor. Benimki de meme ile uyuyordu şimdi memeyi biraktirdim . Sırtını sıvazlayarak uyutuyorum. Gece de sadece bir defa su içmek için uyanıyor. Benimki 20 aylık 

(957 puan) tarafından

Evet gece yatarken ben de sırtımı sıvazladım p******* pış pış yaptım Öyle uyuttum ama gece Uyanınca da emzirdim

(9,082 puan) tarafından

uyaninca degil ruya emzirmesi yapacaksin yani cocuk emip de uyumucak emerek dalmicak uyanmadian emecek uykusunda emecek . ben sana dedim her babayigidin harci degil uyku egitimi. sadece kadir gecesi doganlara nasip olur boyle bebek. birde uyku egitimi kesintisiz uzun sureli uyku demek degilki desteksiz uyku demek . yani senin benim gibi uykusu gelince uyku saati gelince yatagina yatip kendi kendine kafasinda biseler dusunup dusunup normal insan gibi kapatip gozunu uyuyacak.  uyku egitimi bu demek. uyku kocu bunu yaptiriyor san. gecesi gunduzu bebek oyuncak pilli bisey degilki pilini cikaripda uyanmasini engelleyemezki koc

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Uyku eğitiminde en önemli kural gece beslenmesi olmamasıdır yani emmemesidir gece emen bebek zaten sık uyanır bunu bütün uyku egıtimi verenler bilir seninki neye göre emzir dedi

(2,854 puan) tarafından

Gece beslenme olmaması değil, bebeğin emerek uykuya geçmemesi lazım. Rüya öğünü deniyor. Bebek uyurken alıp emziriliyor. Uyaniksa da memede uyumasına izin vermeden memeden ayırmak ve memesiz uyutmak gerekiyor. 

(957 puan) tarafından

Bilmiyorum İlk uyutmayı ışık açıkken emzir dedi yatağına koy uyut dedi gece uyanırsa dedim emzireyim mi Uyutmaya çalış ağlarsa emzir dedi

tarafından

6.aydan sonra bi çok uyku eğitimcisi eğer doktorlar onay verirse rüya öğününü olmasını istemiyorlar bazılarıda 6dan 12.aya kadar rüya öğününü savunuyor post sahibininki hangisi bilmiyorum ama ilk aşamada önceki postunda defalarca dile getirmiştim mesele uyutmaması gerek diye ilk kural o zaten

(957 puan) tarafından

Besiginde uyutttum gece emmek icin kalkinca emzir dedi bakalim yazdim doktora ne diyecek 

+1 oy
(6,165 puan) tarafından

Onu bunu bilmem de bebeğe eziyet ederek ağlatarak zorla eğitim falan verilmez buna eminim

(957 puan) tarafından

Ağlatarak eğitim verdiğimi nereden çıkardınız peki cok merak ettim 

(6,165 puan) tarafından

Sen öyle yaptın demiyorum bazıları öyle yapıyor 

+1 oy
(7,466 puan) tarafından

İlk gün normal zamanla uzuyor uyku süresi 

(957 puan) tarafından

İnşallah uzar Peki uyandığı vakit emzirmem normal değil mi

(7,466 puan) tarafından

Kaç aylık çocuk 

(957 puan) tarafından

6 aylik bebegim daha kucuk

0 oy
(2,854 puan) tarafından

Daha birinci günmüş bismillah 

(957 puan) tarafından

Hayır takıldığım nokta Normalde emerken de uyuyordu yarım saat sonra uyanıyordu yine aynı oldu ama takıldığım nokta Acaba bir yerde yanlış mı yapıyorum Her uyandığında ağladığı için emzirdim gece ama Memede uyumak istediğinde Hayır dedim beşiğine koydum beşiğinde pış pışladım

(299 puan) tarafından

yanlis yaptigin yer aceleci olman 

0 oy
(2,496 puan) tarafından

Uyku eğitimi vermeden de gece beslenmesini kesersenız cocuk uzun uyur zaten şahsen ben öyle yapıyorum bıraz geç uyuyor 10.30 gibi tam dalamayıp kalkıyor uykulu tekrar uyur sabah 10 da uyanır en önemlisi beslenmeyi kesmek bence

(957 puan) tarafından

Kac aylik bebeginiz peki 

(2,496 puan) tarafından

9 aylık şuan nerdeyse 2 aydan bu yana bu şekilde

(957 puan) tarafından

2 aydan beri gece emzirmedinis mi emmek icin kalkinca ne yaptiniz peki nasil sustu

(2,496 puan) tarafından

Yok valla 6 aylık idi emzırmeyı bıraktık biz zaten meme reddı oldu 4 aydan bu yana sadece gece emerdı oda 1 kez 6 aylık olunca onu da kestık gece yatmadan 120 ml içerse mama verırıım sonra 10.30 gibi uyur tam dalması 11 ı geçer sonra uyur acıkırsa oda sabaha karşı 5 de dönüp durur yatağında uyanmadan tabi anlarım acıktığını mama yaparım 90 ml kadar uykuda beslerim tekrar uyur  sabah 10.30 da uyanır bazen 10 da 

(2,496 puan) tarafından

Memeye düşkün değil çünkü ben hep saatli emzirridim 3 saatte 1 kez felan bırakması kolay oldu 

0 oy
(825 puan) tarafından

Tabiki alisicak bir anda hop diye sihir bekleme. Bizim 10 gün sürmüştu bu durum

(957 puan) tarafından

Gece emzirdinizmi peki

(825 puan) tarafından

Benim çocuklarım emmediler beni emzik aldilar. Emzik düşürüp durdular gece bile bile. Her sefernde kalktım emzigi verdim pispislayip geri döndüm alıştılar ama seninki de alisicak

0 oy
(23,453 puan) tarafından

Kaç aylık inşallah alışır yaa

(957 puan) tarafından
+1

6 aylik bebegim 

Eğitmenine verdiğimiz eğitimin adı bağlanma odaklı uyku eğitimi belki ondan dolayı uyandığı vakit emzir demiştir zaten birden bebeğime çok fazla yük vermek istemiyorum hem tek başına uyutmak hem de her ağladığımda emzirmemek Bence 6 aylık bebek için çok fazla büyük Şu an bir şeyinde uyumayı öğrense 3-4 ay sonra falan gece beslenmesini keserim diye düşünüyorum gece emmesini istiyorum çünkü benim kızım zaten Alerjik bir bebek çok fazla besin alamıyor ve anne sütüne ihtiyacı var

(23,453 puan) tarafından

Biraz daha bekleyip ileriki aylarda başlamak daha iyi olmaz mı

(957 puan) tarafından
+1

Canim kizim normal bir bebek gibi degildi 10 dakikada bir uyaniyirdu hatta bazen ful memede kaliyordu artik bu durum beni cok yipratti digdugundan beri ayni 3 cocugum var tek degil artik esim le aram acildi baya gece tuvalate bile gidemiyirdum 

(23,453 puan) tarafından

Emzik kullansan ya sa kullanıyor musun 

0 oy
(8,710 puan) tarafından

Kaç aylık canım 

(957 puan) tarafından

6 aylik tam dun basladim egitime 

3 gun sonrada gunduz uykusu icin baslayacak misiz

(8,710 puan) tarafından

Hmm çok küçükmüş ama iyi yapıyorsun büyüyünce çok daha zor oluyor eğitim vermek. Zamanla alışır pes etme canım sabırlı ol 

(957 puan) tarafından

Evet doktorda tam zamani dedi

0 oy
(31 puan) tarafından

Yorgun düşmüş veya erken uyumuş olabilir mi uyku aralıkları da çok önemli. Biz desteksiz uykuya geçtiğimiz ilk gece uyanmaları yarı yarıya düşmüştü. Emzirmeyi de uykuda yapmanız gerekiyor. Mümkünse alarm kurun uyandığında emzirmemeye dikkat edin.

(957 puan) tarafından

DünDün bizim uykuya geçmesi bir saati buldu bu durum normal mi sizde Ne kadar sürmüştü Bugün birazcık daha azalma olur mu acaba

(31 puan) tarafından

6 aylık bir bebek gece 5 saate kadar emzirilmeyebilir canım. Acıkmaz yani 2 kez besleme yapman yeterli olacaktır. Tabi ki 1 saati bulması çok normal alıştığı düzenden bambaşka bir düzene geçiş yapıyorlar bizim de aynı şekilde ilk 1 saat sürdü sonra 40 dk 30 dk 15 dk düştü.

(957 puan) tarafından

Ay insallah cok tesekkurler canim

(957 puan) tarafından

Merhaba size birsey soracak tim bu gece kizim emdikten sonra her besige koymamda cok agladi geri emzirdim hep gece bir Kere 1 saat uyumasinj  denedim uyumadi 

Emzirme sonrasi cok kotu oldu normalmidir 

Rūya ögunu yaptim uyurken emerken yine uyundi besige koyunca hep agladi offf olacakmi bu is normal mi bunlar

(31 puan) tarafından

Elbet alışacaktır sıkmayın canınızı benim bebeğim çok sert mizaçlı çok ağlamalı bi süreç geçirdik biz de ama alışıyorlar. Ben sizin bebeğiniz uyanmalarının saat düzeni olmadığı için olduğunu düşündüm açıkcası umarım bebeğiniz hızlıca adapte olur gerçekten zor bir süreç ama sonu güzel olacak inanın moralinizi bozmayın Allah yardımcınız olsun

0 oy
(94 puan) tarafından

Ben uyku eğitimi almadım ama bebek doğdugu ilk günden itibaren vakitli emzirdim ve mamasını verdim. Meme mama beraber gidiyorduk ki sanırım üç dört aylıktı gece sadece meme vermeye başladım. Benim avantajım sanırım uykumun çok hafif olması oldu. Çünkü bebek  hareketlenirken daha tam uyanmadan alır emzirirdim. Rüya öğünü falan bilmiyordum o vakit ama bilmeden doğru bir şey yapmışım diyorum şimdi. Şu an 15 aylık diş sancıları olunca birkaç kez uyanıyor bazen de hiç uyanmıyor. Zaten ben de hiç uyanmadan sabaha kadar uyumasını beklemiyorum. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 87 göst.
25 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 373 göst.
14 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Rozakayalp (56 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 199 göst.
0 oy
3 cevap 115 göst.

Kategoriler