+3 oy
771 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (46 puan) tarafından

Eşim bir durum olduğunda aileme emanet ederim seni diyor. Bu aralar bir görev sorunu var. Uzun bir müddet yok gibi gelip gidecek sürekli. Bende eşimin ailesine güvenmiyorum. Kayınpederim evli olduğu halde gözü dışarıda ve değişik işler yapmışlığı da var. Kayınvalidem deseniz eşini herkese yakıştırır, biraz mezhebi geniş bir kadın. Hatta çocuklarının yüzüne karşı senin annen şu vs der. Ama sözüm ona kendi aralarında şaka yapıyorlarmış.Sülalesinde ki diğer insanlarda ise kapı tıklatma, mahremiyet vs hiçbir şey yok. Örneğin biz eşimle uyurken sabah bir anda içeri halasının oğlu girdi. Eşim sadece sertçe dışarı çık dedi. Ki ben kapalıyım başım açık, tşört ile yatıyordum. Sizce bu aileye kızımı ve beni emanet etmesi ne kadar doğru? Ben mi abartıyorum

16 Cevaplar

+2 oy
(4,332 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Melek bile olsalar gitmem kimseye. Otururum evimde. Kimi neye emanet ediyor. Ben kendime varsa çocuğuma bakamiyacak kadar yetersiz miyim? 

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

-Reklam-
+5 oy
(11,163 puan) tarafından

Ben olsam benj önce Allah a sonra kendime emanet et falan derdim. O şekilde bir ailede uzun süre vakit gecirilmez kocasına başkasini yakiştiran geline de yakişttirir 

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

+2 oy
(1,018 puan) tarafından

Etmemeli sende kendi evinde otur gidelim illaki bir yerde kalmak zorunda değilsin 

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

+2 oy
(23,596 puan) tarafından

Açıkçası mahremiyete saygıları yoksa ve o güveni bana vermiyorlarsa gidip kalmam 

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

+2 oy
(1,879 puan) tarafından

Aman bacım uzak dur derım

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

+2 oy
(3,192 puan) tarafından

Evinde otur ne gerek var birilerine emanet edilmene. Bişeye ihtiyacın olduğu zaman kaynananlara söylersin getirirler. Kitle kapını otur insan babasına güvenemez bu zamanda. Nasıl güvenicen Allah korusun küçük kızın var. 

(46 puan) tarafından

Gurbetteyiz birçok işimi kendim yapıyorum. Teşekkür ederim

(3,192 puan) tarafından

Daha güzel işte canım kendin kalabilrsin

+2 oy
(4,672 puan) tarafından

Tek oha diyeceğim.  Esinin kuzeni erkek mi ne işi var odanda? Ben tencereyi kafasına geçirmiştim.  Edepsiz tekrar okudum erkekmiş evet. Hiç ama hiç normal değil

(94 puan) tarafından
+1

Bir de neyi, kime emanet ediyorlarsa. Çocuk sahibi koskoca kadın, sanki özürlü kendine sahip çıkamayacak. 

(4,672 puan) tarafından
+2

Bak bunu bende anlamıyorum.  Afrika'da yaşamıyoruz ki. Kimse su bulmak için kmlerce kuyu aramıyor.  Ara damacana evine geliyor. Getir şu bu alışveriş bile evine kadar geliyor. Eczane hastane her şey elimizin altında. Ha post sahibi köyde yaşıyorsa orasını bilemem. 

(46 puan) tarafından

Eşim ailesine, sülalesine laf söyletmez. Olsa olsa ben yanlış anlar fesat olurum. Yok gurbette bir ilçedeyiz. Her şeyi Rabbimin izniyle tek başıma hallediyorum. 

+2 oy
(545 puan) tarafından

Benim ki Dr göreve gitti 15 gün dedi annemlere göndereyim dedim istemiyorum kendi annemlere de gitmiyorum senin annenlere de gitmiyorum.Sinavlarim var zaten oturdum sınavlara çalışıyorum.iki yere de gitmiş olsam sınavlarım hoc olacaktı çünkü 

(163,421 puan) tarafından

keske ben calissamda sen cocuklara baksan🥹🥹🥹

(545 puan) tarafından

Ben varım sjsjjs 

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

+2 oy
(22,994 puan) tarafından

Ne işin var bacım. Evin yok mu. Otur orda.  Kendi başının çaresine bak. Kaç yaşında kadınsın. Kimseye ihtiyacın yok. Paran olduktan sonra git alışverişini yap. Evinde pişir istediğin gibi ye iç gez. Oraya gittiğin zaman asla mutlu olmazsın. 

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

+2 oy
(673 puan) tarafından

Uzak dur canım ayri evim varsada zeten daha iyi olur.bu devirde babana bile güvenmezken eş ailesine hiç güvenmem...

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

+1 oy
(4,727 puan) tarafından

Bacım eşinle konuş kendi evinde otur he Allah korusun bir durum oldu hastalık gibi falan o zaman bir iki gün çağır kaynananı mesela yanına 

Mezhebi geniş insanlar nefretimdir kapı çalmadan içeri girmek nedir ya

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

0 oy
tarafından

😃😃 ay yanlız değilmişim

7 sene birlik kaldım asla kapı çalmak nedir bilmezler pat diye odaya dalarlar 

Benzer durumlar bende yaşadım 

Bazen diyorum ki Allah'ım eşimden ve kızımdan önce canımı alma ne sağken neden ölüyken asla kızımı eşimin ailesine teslim etmem büyük konusmak istemiyorum Allah'ım sen affet

Kızını hiç kimseye emanet etme bu devirde kimseye güven olmaz 

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

0 oy
(2,160 puan) tarafından

Hıc abartmıyorsun oturmaya bile gitmesen hakkındir

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

0 oy
(53,952 puan) tarafından

kimseye emanet olmana gerek yok ki cok elzem bir durum olur hastalik falan ararsin essek değiller ya bir zahmet gelip yardim ederler onun harici geerek yok

(46 puan) tarafından

Gelmezler onlar ayaklarına beklerler. Teşekkür ederim

0 oy
(219 puan) tarafından

Devir öyle bir devir insan bacısına teslim edemiyor kaldıki böyle bir sülaleye teslim etmek sakın yapma ben nereye giidersem gideyim asla çocuklarımı kimseye bırakmam benim çocuklar hiç susmazlar yeterki onlara bişey olmasın onlarla heryere giderim sakın kimseye güvenme

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

0 oy
(5,814 puan) tarafından

Kocam istedigi kadar emanet vs desin. Oyle bi durumda ne kendi aileme ne esimi ailesine giderim. Kendi isimi gorurum cok sukur. Birilerinin korumasina ihtiyacim yok.

Ailesi icinse rahat insanlar anladigim kadariyla ben acik olmama ragmen boyle pat kut odama girilse hic hoslanmam.

(46 puan) tarafından

Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 255 göst.
1 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Yeniianne (835 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 781 göst.
21 Aralık 2024 Diğer kategorisinde ANKARA0606 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 182 göst.
0 oy