+3 oy
455 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (7,340 puan) tarafından

3 çocuğum var kızlar spiral taktırdım 5 ayda kaydı takamam artık. 

Bağlatmak istedim Dr 30 yaş şartı var şimdi sana kol altı implant takalım 30 dan sonra bağlarım dedi.

İmplantı kendim alıp gideceğim ama yapsam mı kararsızım daha doğrusu ağrısın dan korkuyorum 🫢

Taktıran var mı aranızda ?

13 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Bugün herkes korunma postu açmış toplu olarak bize çözüm lazım bende surda bekliyorum 😀 aslında yaotiracaktim burda bazı kişiler çok ağır etkileri var dayanamadım falan diyince korktum 

tarafından

Geçmiş olsun ama anladığım kadarıyla doğum kontrol ilaçları hap iğne vesaire kişi ve vücutlara göre değişiyor galiba yani bazı kişiler de aylarca adet olmadığını yazmış 3 aylık iğneden sonra bir yıl adet olmadığını falan söylüyor sen ve bazıları kanamanı sürekli olduğunu söylüyor yani hangi birine yöneleceğimi şaşırdım artık :) birinden birine yanacağım artık yapacak bir şey yok

(261 puan) tarafından

Canım iğne mahf etti beni bir sene zor toparladım kendimi inan her gün adet gormekden kötü oldum çok kötü bişey hastanedeydim hep iğne yaptirmada hap bilmiyom doktora danış kullan istersen en sağlıklısı o çünkü ben zayıfım kansizlikda var bana olmuyo doktor dedi ben kafama göre yaptım sagligimla oynadim

(7,340 puan) tarafından

Bizim aile hekimi yaptırma demişti hiç bulaşmadım bakalım. Kol implantı önerdi kadın doğum Dr da aynı şekilde implnt yapalım dedi yapacağım sanırım

(3,982 puan) tarafından

İğne bizim akrabalarda da yapan var. Sinir stres yan etki bitmeyen ya da hiç gelmeyen adet çok duydum çok zararlı. Ablama yan etki yaptı bıraktı. Yengem hala kullanıyor 4 5 senedir doğru dürüst adet olmuyor ama cpcuk olacak korkusuyla bırakmıyor da. Yani başka şey bul bacım. Kocan 2 şekilde korunsun birde sen ne kullanırsan kullan 

(7,340 puan) tarafından

Benim arkadaşım da kullandı psikolojim hiç iyi değildi dedi bir daha yaptırmadı

-Reklam-
+2 oy
(7,340 puan) tarafından

Post çık........

+1 oy
(2,584 puan) tarafından

Benim yok ama bir arkadaşımın vardı gayet memnun ağrısı acısı çok olmuyormuş biraz adet gecikmesi düzensizliği yaşatıyor ama koruması her şeye değer diyordu 😊

(2,584 puan) tarafından

Yok çok hafif bir acı oldu ama hemen geçiyor demişti 

(7,340 puan) tarafından

Ya sevindim canım çok sağol

(7,340 puan) tarafından

Merhaba. Arkadaşınız ek yöntemle korunuyor mu acaba. Bugün taktım ama ek yöntem yapsam mı bilemiyorum 

(2,584 puan) tarafından

O kadarını soramadım canım ya bilmiyorum 

(7,340 puan) tarafından

Anladım canım

+1 oy
(2,166 puan) tarafından

Bende surda beklim

(7,340 puan) tarafından

Uyuyorlar😂

+1 oy
(3,342 puan) tarafından

Ya onu fenomen özlem öz yaptirmamismiydj kadin gene hamile 

(7,340 puan) tarafından

Ben ek yöntemle birlikte korunmayı düşünüyorum bakalım

+1 oy
(1,063 puan) tarafından

Şuan 2. Hamileyim bende çözüm arıyorum. 

Doğum kontrol hapı bende iyi koruyor ama emzirme döneminde sıkıntılı elendi

Spiralden çoğu kişi şikayetçi ve ağır vs kaldırmamak lazım p da elendi

İğneler de çok kilo aldırıyor elendi

Kol altı implant kwldı bende bekleyim bakalım şurda o da maddiyatı fazla galiba 

(7,340 puan) tarafından

Bölgeyi uyuşturup implantı içeri itti ağrısı falan da oldu daha yeni rahatladı

(1,063 puan) tarafından

3 senelik mi 

(7,340 puan) tarafından

Evet canım inşallah 3 sene sonra da tüplerini bağlarız dedi Dr.

(1,063 puan) tarafından

Hadi hayır'lısı olsun geçmiş olsun

(7,340 puan) tarafından

Çok sağol canım

+1 oy
(7,340 puan) tarafından

Post yukarı ........

+1 oy
(7,340 puan) tarafından

Post yukarı çık

0 oy
(11,359 puan) tarafından

Kuzum o işlere hiç girme derim hepsi sıkıntı ya bilgim yok ama :/ yani hormonları bozar vucut dengesini alt üst eder diye düşünuyorum. Kaç sene var 30 yaşına?

(7,340 puan) tarafından

98 liyim canım. İğne spiral hap bunların hepsi hormonu bozuyor canım. Spiral kaydı zaten ağır işte yapmadım ona rağmen kaydı.

Bunu da deneyeceğim bakalım. 3 çocuk olunca korkuyorum artık hiçbir şekilde şansa bırakamıyorum .

0 oy
(690 puan) tarafından

Ayy youtubede baktigim vidiyolarda kendimden geçiyordum boncuk kadar yer açılıyor nasıl acımaz ki.amaa özelde yaptirsan ilk once onu uygulayacakları yere anestezi uyguluyorlar.ben anestezisiz asla yaptirmaam:)

(7,340 puan) tarafından

Bende izledim daha doğrusu fenalaştım izleyemedim 😂illaki lokal anestezi yapılır canım uyuşmadan yapmazlar heralde 😃

(690 puan) tarafından

Aynı benim gibi sanki o an orda ben varmişim gibi fenalaşıyorum yaa sezeryan vidyoları falan bakamlyorum🤭😂

(7,340 puan) tarafından

Bi spiral çekilecekti ayılıp bayıldım 😂

0 oy
(794 puan) tarafından

Ben taktırdım kızlar hiç acı olmadı sadece iğneyi hissettim oda aşı yapiliyor gibi düşünün başka hiç acı olmadı birisi yazmış delik açıyorlar fln diye hiç öyle bişey yok birde çok basit bı işlem saniyeler sürdü takılması adette azaltma yapıyor başka bı etki görmedim 

(794 puan) tarafından

Yaaa benimki hiç acimamisti şuan nasıl ağrı oluyor mu ? 10 günden sonra rahattik canım hiç korunma olmuyor 

(7,340 puan) tarafından

Ağrısı 3 4 saat kadar sürdü geçti eklemeden aklıma bile gelmiyor

Ben 3 çocuk olunca korkuyorum ya korunalım dedim eşime ☹️

(7,340 puan) tarafından

Bide iş vs yapınca kayma vs olmaz değil mi yada ağırlık kaldırınca sıkıntı olur mu

(794 puan) tarafından

Yok canım kayma sorunu hiç olmuyormuş doktorum 100 100 koruma dedi 

(7,340 puan) tarafından

İnşallah canım teşekkür ederim cevapların için

0 oy
(3,675 puan) tarafından

Bu benim de merak ettiğim bir konuydu arastirmalarim su şekilde oldu

Bütün korunma yöntemleri hormonları değiştirir amaç zaten bu 

Bütün korunma yöntemlerinin kisiler üzerinde farklı etkisi vardır birine hiçbir olumsuz etkisi olmayan bir korunma yöntemleri başka birinde ciddi düzensizliğe sebep olabilir 

Implant ağrısız bir yontemmis bazen kayma vs olabiliyormuş ama kaybolması gibi bir şey asla söz konusu değilmiş. Önceden uyusturulma yapıldığı için ağrı acı olmuyormuş

(3,675 puan) tarafından

İşte her vücut bir değil 

(7,340 puan) tarafından

Bir hafta sonra kan vereceğim inşallah bişey olmaz

(3,675 puan) tarafından

Muhtemelen olmaz doktorlar vücudun kabul etme süresini en üstte tutarak bu süreyi söylüyor sizin de 8. Gün olmuş ama ben olsam yine de riske atmaz 10 günden sonra bile 2li korunmaya devam ederdim

(7,340 puan) tarafından

Aslında bizde riske atmayın 2. Yöntemle korunmayı düşünüyoruz tek seferliğe mahsus oldu ama oda korkuttu . Eğer bişey olmazsa geri çekilmeye devam edeceğiz inşallah

(7,340 puan) tarafından

Aslında 8 de değil 9. Gün 

0 oy
(10,707 puan) tarafından

Ben de yaptırmayı düşünüyorum 3 yıl sprial kaldı ama adetimi çok bozdu çıkardım. Sen implanti devlette mı taktircam özelde fiyat hakkında bilgin var mı 

(10,707 puan) tarafından

Her devlet takar mi acaba ya bende bir soruyim 

(7,340 puan) tarafından

Kendin alırsan takılır bence. Ücret isterler mi bilmiyorum. Dr kendisi önerdi al gel takarım dedi. Çok anlayışlı iyi bir Dr. 

(7,340 puan) tarafından

Taktım ben canım 

(10,707 puan) tarafından

Kız nerde yaşıyorsun hangi hastanede taktirdin 

(7,340 puan) tarafından

Yukarda  yazdım sana canım

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 423 göst.
11 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde glsm.c (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 376 göst.
22 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Kevokimmm (1,116 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 238 göst.
11 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Seda_2 (109 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 424 göst.
7 Ağustos 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde berak (374 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,448,477 soru

23,791,803 cevap

316,891 kullanıcı

...