+2 oy
390 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (35 puan) tarafından

Arkadaşlar merhaba şuan folbiol folik asit kullaniuorum doktor verdi bir arkadaşımda hamile doktor ona folbiol in çocukta otizm li olmasına neden oluyor deniz bilgisi olan var mı korkuttum da biraz 

9 Cevaplar

0 oy
(5,300 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Bnde folbiol kullandım bi zararını görmedim 

-Reklam-
+3 oy
(3,411 puan) tarafından

Folik asit her hamile kullanıyor ilk defa senden duydum otizme neden olmasını 

(1,986 puan) tarafından

Gebelikte alınması gereken dozun çok üstünde folbiol, o yüzden önerilmiyor. Post sahibi arkadaşım sen de Folidoce gibi daha düşük dozlu bir folik aside geçebilirsin doktora danışarak 

(3,411 puan) tarafından

Başka bi doktora daha gorun istersen danış 

(35 puan) tarafından

Kaç olması gerekiyor ki dozu 5 mg mış

image

(3,411 puan) tarafından

Benimkide buydu 

image

Ben baya doktor değiştim hepsine gösterdim onayladilar onlarda sende istersen göster başka bi doktora 

(1,986 puan) tarafından

Ben ilk çocuğumda bilmediğim için folbiol kullandım ikincisinde biliyordum olması gerekenden yüksek dozda olduğunu o yüzden folidoce kullandım. Olması gereken 400 mikrogramken folbiolde 5 miligram var yani miligram cinsinden söyleyecek olursak 0,4 mg yerine 5 mg alınmış oluyor folbiolle. Yaklaşık olarak 12-13 kat fazlası. Çok şükür ilk çocuğumda bir sorun olmadı hamdolsun ama bence siz de düşük dozlu bir folik asit kullanın ne olur ne olmaz. Devlet folbiolü karşılıyor o yüzden doktorlar onu yazıyor. Folidoce ya da diğer markalar ücretlie eczaneden alınıyor yazın kullandığımda 400 liraydı sanırım. Zaten 1 ya da 2 kutu alırsınız çünkü folik asit gebeliğin 12. Haftasına kadar kullanılıyor 

0 oy
(696 puan) tarafından

6 ay kadar hamilelik oncesi ve hamilelikte kullandim sorun yasamadim.Yazan doktorda istanbulun cok iyi doktorlarindan birisi.5 yasindayiz suanda sukur gayet akilli cocugum.

0 oy
(4,272 puan) tarafından

Hamileligim boyunca ve dogumdan sonra bir süre daha kullandım Yurtdisinda yaşıyorum bu tezi buradaki 2 doktor 3 ebe ve 2 eczacıya sordum hepsi çok şaşırdılar. Hamile her kadına ilk verilen şey folik asit böyle bir şey olsa bütün çocuklar otizmli olurdu ya da dünya Sağlık örgütü harekete geçerdi gibi gibi şeyler söylediler. Çocuğu otizmli bir arkadaşımla konuştuğumda hiç folik asit kullanmadığını söyledi. 

İlla kullanin demiyorum tabi ki ama folik asit bebekte oluşabilecek kusurların önüne de geçiyor. 

O dönem instagramda takip ettiğim bir iki doktor vardı ilk onlar söylemişti sonra kendi folikasit markalarının olduğunu farkettim bunun bir çeşit reklam stratejisi olduğunu düşünüyorum 

(35 puan) tarafından

Yani bilmiyorum ama doktorlar niye bunu yaziyorlar o zaman evet gerçekten otizme neden oluyorsa sanmıyorum da yorum yapanları kullanmışlar ama bir şey olmadığını yazmışlar hep 

(4,272 puan) tarafından

Doktor çok emin olda ilaç şirketine dava açar ve trilyonlar kazanır 

(3,460 puan) tarafından

2. Hamileliğimde bende bir dönem kullandım. Doktor kullanma dozu çok yüksek dedi. Ama folik asit fazlası idrarla atılan bir vitamin. Doktora da böyle dedim fazlası atılıyor zaten ne zararı var dedim kem küm etti açıklayamadı. Evet içindeki miktar normalde gerekenin 20 katı fazla ama dediğim gibi fazlası atılıyor zaten. Anlamlı bir açıklama bulmuş değilim hala

0 oy
(294 puan) tarafından

Bende ilk etapta folbiol kullanıyordum aile hekimi gebelik istiyorum diye yazmıştı daha sonra gebe kalınca da kadın doğuma gidene kadar  2 3 hafta kullandım doktora folbiol kullanıyorum dedim verdiği tepki bu folik asit iyi değil ne diye yazıyorlar anlamıyorum demişti 

0 oy
(12,121 puan) tarafından

Doktor mu demiş bunu emin miyiz? Ilk çocuğum da folbiol kullandım, hemde bölgenin en iyi dr.u yazmıştı. Kızım şu an 5buçuk yaşında gayet sağlıklı şükur. 

Oğlumda da solgar kullandım içeriği daha temiz diye. 

(35 puan) tarafından

Evet doktor söylemiş bende o yüzden biraz korktum 9+4 oldum ve bu zaman kadarda kullandım bir zararı olur mu diye korkuyorum 

(12,121 puan) tarafından

Folbiolun mg'ı fazla. Aslında folik asit eksikliği de fazlalığı da sıkıntı yani. O yüzden 12.haftadan sonra bıraktırılıyor zaten. Yarım iç sende günlük sıkıntı olmaz o zaman içine şüphe düştuyse

0 oy
(1,556 puan) tarafından

Folbiolun içindeki folik asit oranı çok yüksek. Bana doktorum önermedi. 5 kat fazlaymış içindeki oran

0 oy
(68 puan) tarafından

Bende aynısını kullandım doktor ikiye böl yarım iç demişti öyle yaptım.Bebegim 2yasinda çok şükür bı sıkıntı olmadı.

0 oy
(2,247 puan) tarafından

Folik asit (B9 vitamini), hamilelik sırasında bebekte nöral tüp defektlerini önlemek için sıkça önerilen bir takviyedir. Folbiol gibi folik asit içeren ilaçların otizmle doğrudan bir ilişkisinin olduğuna dair kesin bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır.

Bazı araştırmalar, çok yüksek dozda folik asit alımının otizm riskini artırabileceğini öne sürse de, bunlar net sonuçlar içermeyen ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyan çalışmalardır. Normal dozlarda alındığında folik asidin bebek için olumlu etkileri çok daha fazladır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve birçok sağlık kurumu, hamilelerin günde 400-800 mcg folik asit almasını önermektedir.

Doktorunuzun size önerdiği dozu takip ediyorsanız endişelenmenize gerek yok. Ancak yine de içiniz rahat etmezse, doktorunuza danışarak dozunuzu gözden geçirebilirsiniz.

(35 puan) tarafından

Ayy bu biraz olsun içimi rahatlattı yarın için sıra aldım tekrardan doktora danışacağım 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 199 göst.
0 oy
10 cevap 279 göst.
19 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 324 göst.
10 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Yavrunun annesi (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 308 göst.
9 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Yavrunun annesi (106 puan) tarafından soruldu