+1 oy
305 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (1,973 puan) tarafından

Merhaba hanımlar  şuan çok fazla borcumuz var annemlerin de zekatı varmış size versek düşer mi diye sordu damadına yani bu olabilir mi sonuçta eşim bana da bakmakla yükümlü ya bilgisi olan varmı 

8 Cevaplar

+3 oy
(8,921 puan) tarafından

Zekat verilme şartlarını karşılıyorsanız tabiki damada verilir şahsına olarak söylemiyorum ama bana çok garip geliyor bi şekilde bahanelerini bulup aileden parayı çıkarmamak çok kişide böyle malesef sonuçta o paraya gerçekten muhtaç olan binlerce insan var normal zamanda asla ihtiyacı var mı diye akıllara gelmeyenler para yabancıya gidecek oldumu akla geliyor 

(397 puan) tarafından
+2

Ben bu soru sahibi ile aynı durumdayım, bizimde ev borcu var ama ben ailemden kabul etmedim. Dinen damada zekat geçiyor ancak ailenin damada diye verdiği aslında kendi çocuklarının da dolaylı olarak yararlandığı için oluyor bence . Çok kötü durumda olsak zaten ev alamazdık, borca girmeyi göze alabiliyorsak, ödeyebiliriz demektir, gerçekten ihtiyaç sahibi olan kişilere vermek daha makbul bence de. Mesela eşi vefat etmiş, bir başına çocuk büyüten anneler var. Eşiyle boşanmış, gelir düzeyi çok düşük insanlar var vs.  Yani sizinle aynı düşünüyorum bende 

(8,921 puan) tarafından

Valla yazarken linç yerim dedim ama neyseki aynı düşüncede olanlarda varmış tanıdığım var altınları takmıyor ablasında diye zekat vermesi gerekirken zekat topluyor onlar oğlunun niyetine alınmış haşa Allah'ı kandırıyor aklınca kul görmüyor belki evet ya Rabbim 

-Reklam-
+1 oy
(162,592 puan) tarafından

anne baba olarak evladina destek olsalar daha jyi olmazmi zekat miktari belli zaten cok bisi degilki🥹

(1,973 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Çok şükür destek oluyorlar zaten biz şuan ev aldık yaklaşık 1.5 milyon borcumuz var o yüzden onu da vermek istediler tabi geçiyorsa 

(7,495 puan) tarafından

1.5 trilyon mu ne yaptınız bacım binayı komple mi aldınız. 

(1,973 puan) tarafından

Milyon canım pardon:)

(14,060 puan) tarafından
+1

Evin var borcunun karşılığı var yani zekat bu şekilde düşer mi sence? Geçim derdi ile değil mal sahibi olunarak yapılmış bir borç canım bu. Sen kötü durumda değilsin durumun kötü olsa hadi ev alalım diyemezsin

(1,973 puan) tarafından

Ev temel ihtiyaç olarak geçiyor 

+1 oy
(4,323 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben dini boyutu şöyledir böyledir diyemem onu Allah bilir kesinlikle yanlış anlaşılmak da istemem.

Sadece fikir yürüttüğümde sizin durumunuz gayet iyi Allah'a şükürler olsun bir ev almışsınız onun borcunu ödüyorsunuz mal sahibi oluyorsunuz.

Daha fazla ihtiyaci olan birini gönüllemek daha uygun olur sanki.Size her zaman extra yardım edebilirler.

0 oy
(984 puan) tarafından

Verilir. Usul furu’ hariç zekat şartını karşılayan herkese mülk ettirilebilir. 

(1,973 puan) tarafından

Teşekkür ederim o parayla borç odeyebilir dimi eşim 

(984 puan) tarafından

İstediğini yapabilir. 

0 oy
(9,687 puan) tarafından

Annem babam esime verecek sana gecemiyo dedi tm dedim  amcam bana verdi para 1000 tl çocuklara bısey alacam

(1,973 puan) tarafından

Anladım canım teşekkür ederim 

0 oy
(463 puan) tarafından

Yakın kimseye zekat da  Fitre de veriliyor canm.  Önce yakınından başlamak lazım zaten.Sonuçta yardima muhtacsiniz . Aldığın parayı evine harcarsin veyahut borcunu kapatirsin . Benim bilgim bubkadar kafana takılan birşey olursa diyabetten bilgi alabilirsin.

0 oy
(5,402 puan) tarafından

Verilebilir kardeşimde anneme verdi bu sene annemde kirada oturuyor sadece emekli maaşı var 

(2,193 puan) tarafından

Canım kardeşin annene zekat veremez çünkü çocuklar anne babasına dinen bakmakla yükümlüler o yüzden kardeşimize söyle zekat yerini henüz bulmadı 

(5,402 puan) tarafından

Kardeşim çalışmıyor eşi verdi Hoca'ya sormuş kayınvalidene verebilirsin ama o paradan yiyecek alırsa siz yiyemezsiniz demiş 

(5,402 puan) tarafından

Babam 17 bin TL maaş alıyor 10 bin kirası var zor geçiniyor kardeşimin eşinin durumu iyi anneme verdiği sayılmasa bile zaten çok kişiye dağıtmış yine de uyarın için tşk ederim

(2,193 puan) tarafından

Eşi verdiyse sorun yok canım , yorumda kardeşim verdi dediniz diye uyarma gereği duydum canım ❤️ ☺️ 

(5,402 puan) tarafından

Haklısın canım yanlış yazmışım 😊

0 oy
(2,193 puan) tarafından

Yani ev almışsınız yanlış anlamayın ama vicdanınız kabul edecek mi bu durumu? Ekmeğe muhtaç insanlar var . Sizin borç sebebiniz ev almanız. Mülk sahibisiniz .

(1,973 puan) tarafından

Evet bende o şekilde düşünüyorum 

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 897 göst.
26 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 260 göst.
5 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Duru. F. 12354 (3,834 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 438 göst.
8 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu