22 aylık kızım biraz sikintidayiz mecbur kaldım hastaneye girdim geçici iş kurdan temizlik yapicam kızım sabahları çok agliyomus anne anne diye yüreğim param parça ne yapacağımı şaşırdım sürekli anlatıyorum sana ciciler alicam bebek alicam dondurma alicam diyorum alisirmi ne zamana alışır çok üzülüyorum 10 ay calisicam ama tavsiyesi olan varmı:(
Kayinvaldem bakıyor
Alışır güzelim
Onu birakmicagini aksam gelicegini vs gün içinde arayabildigjnce ara alisir
Eşimde arama diyor ağlar diyor canım susturamayiz diyo
Çok zor bende 2 yaşına kadar sadece annemle büyüdüm bana da anneannem ve teyzem baktı insanın içinde hep kalıyor annemle büyüseydim keşke diye ama büyüdükçe annemi de anlıyorum o da alışacak o da anlayacak hiç merak etme bu devirde de tek maaşla çok zor elbet elden bir şey gelmez aynı şehirde yaşasam ailemle ben de çalışırdım hayatın bazen yön verdiği şekilde yaşamak zorunda kalıyoruz anne olarak seni anlıyorum ona her akşam sürekli ben senin yanındayım seni çok seviyorum seni asla bırakmam diye söyle sonrasında o da alayacak annem gitti ama gelecek beni bırakmaz diye
Kızım onu biliyor ayrılik kaygısı yok ona eminim çünkü dışarda bensiz vakit geçirebiliyor sadece alışkanlık var uyanınca hep beni görüyordu birlikte kahvaltı yapıyorduk
Alışma süresi vereceksin o zaman 21 gün normal şartlar altında sonrası alışacak yokluğuna
Alışır canm benm kızım 15 günde alıştı normalde bensiz asla durmaz. kızım kreşe gidiyor ben işe
Tamam canım teşekkür ederim
Çok normal bir durum her çalışan anne bunu yaşıyor ilk başlarda. Zamanla alışacak
Tamam teşekkür ederim
Oğlum bugün tam 29 aylık oldu. 7 aylıkken iş hayatım başladı. Bir türlü alışmadı hala daha ayaklarıma kapanıp nolur işe gitme diye ağlıyor. Gerçekten çok kötü oluyorum ama yapacak bir şey yok realist bakmaya çalışıyorum. Analık vicdan azabı doğru ama duyguları biraz arka plana atmayı öğrenmemiz lazım. Hem sadece 10 aymış gelip geçer hemencecik
Evet canım teşekkür ederim
Ama çocuğa siz oyuncak vs yiyecek ciciler alicam derseniz çocuk benim yüzümden bana birşeyler almak için para kazanmak için işe gidiyor deyip kendini suçlu hissedebilir... güven sarsilir ayrılık kaygısı olur... daha küçük çünkü ... güzelce anlatip çok kısa süre calicsam demelisiniz sonra tekrardan evde olcam gene beraber olcaz demeniz lazım... güvenini sarsmadan. Incık gıncık oyuncak yiyecekler vs karıştırmadan ...
Ya hiç böyle düşünmedim gerçekten 22 aylık bı bbek bu kadar ayrıntılı dusunebilirmi ya biz bebeklikten itibaren kim giderse sana mama almaya gitti diyoruz babasına ise mama almaya gitti diye biliyor mesala bunlardaki yanlış baba nerde diyolar mama almaya gitti diyor aklımda soylediginiz
Düşünsenize 22 aylık bir bebek normal insan beyninin 100 milyon katı tertemiz ve akıllı çalışıyor kafasında düşünüyor...bize söylense bebekken annem benim için dondurma vs almaya gidiyor çalışmak zorunda kalıyor para kazancak ben olmasaydım gitmezdi diye kendini suçlu hissedebilir siz ne hissederseniz? Herşeyi icerleyip düşünebilir bebek ve çocuklar... önceleri annelerimiz babalarımız öyle söylediği için bize kendimizde öyle söylüyoruz aslında...hepimiz birer annelerimiz ve babalarımiz gibi anne baba oluyoruz çocuklarımıza...ben bazen anneme hep catisiriz senin gibi anne olmicam demiştim ve gün ve gün onunn gibi anne olduğumu görüyorum kendimde
Bende çalışıyorum ama oğlum yanımda işim öyle mesela öyle olduğu halde annem bakıyor yaz dönemi işim emerken bile görsün emsin diye ugrasirdim gözündeki mutluluğu görseniz anlardiniz, şuan 3.5 yaşında gün icinde hemen fırsat bulur kucağıma gelir koklar... yani dicem anne çok önemli bebekler için keşke anneler mecbur olup calismasa yavrularini doya doya yaşasa..
Canım kız kardeşime Danıştim ingilizce öğretmeni cocuklas hakkında eğitim gorduler 4 yaşına kadar vicdan kavramı olusmuyormus sebep sonuç ilişkisine daha odaliymis ama ben zaten çalışmak zorundayım gibi anlatmıyorum bence anlatma şekline göre de değişir gezecez mama bebi dondu alacam diyorum şey desem belki haklısın işte calismasam biz bunlari yapamayız
Evet 4 5 yaşa kadar çok bilinçli olmuyorlar hatırlamiyorlar ...işte mama vs gibi genede benim için gidiyor derlermiş ya birşey okumuştum çocuk mesela hiç ekmek yememiş annesi sanırım söylerken ekmek alamayizmi dediyse....benim annem 5,5 yaşında birakmislardi okul için yurt dışındaydı onlar mesela babam hep kardeşime ve bana yukledi benim en büyük travmamdir mesela ben sizin için çalıştım vs diye ben net herşeyi hatırlıyorum ...Allah yardım etsin bende birşey daha öğrenmiş oldum söylediği gibi kardeşinizinde .
1,508,988 soru
24,626,305 cevap
364,854 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın