+4 oy
1,047 göst.
Diğer kategorisinde (1,275 puan) tarafından

Kizlar az önce post açmıştım doktor direk yüzüne beraber kist var senin çocuğun olmaz demiş 

Buda çıktığından beri ağlıyor böyle bisi mümkün mu nasıl yüzüne beraber der çocuk olmaz diye bilmiyorum 

34 Cevaplar

+5 oy
(1,071 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Canım benim de yumurtalık vardı kist vardı 2 tane o yüzden çalışmıyordu hemen hemen neredeyse hiç çalışmıyordu doğal yolla hamile kaldım şu an 3 çocuğum yumurtalıklar daki kistler kayboldu büyüktü Bir de benimkiler diyeceğim o ki Allah'ın dediği olur 

Eller ne derse desin korkma kullar Kader yazamaz

(1,071 puan) tarafından

Şeker çıktı bende en ufak bı kaçırınca 350 yi goruyorum sanırım bebek kilosu ondan şu konuda çok haklısın aşırı sağlıksız ve aşırı dengesiz besleniyorum ben 😕

(956 puan) tarafından

Canim genelde seker 28 haftalardan sonra dikkat etsende yuksek  cikiyor saglikli beslen protein agirlikli ye ekmek hamur isi tatli meyve yeme 

140 gecirmeme ye calis ani seker cikmasi bebek icin cok zararli Allah korusun yeneklerin ile birlikte bol bol ev yogurdu ye sekeri dengelesin 

tarafından

Düzene sokman gerekiyor beslenmeni canım 350 çok , doktor insülin başlamıyor mu bu durumda

(1,071 puan) tarafından

Evet zaten o haftalarda ödem başladı sonra şeker olayı patlak verdi gerçekten çalışıyorum ama kaciyo arada çok uykusuz kaldığım için kendimi yemeğe veriyorum

(1,071 puan) tarafından

Yok baslamadi dikkat et dedi ama kontrollere de artık 15 günde bir geleceksin dedi neden hiçbir şey yolunda gitmiyor anlamıyorum

-Reklam-
+3 oy
(795 puan) tarafından

Gözümüzle görmedik duymadık ama hiç bir doktorun kist var çocuğun olmaz diyeceğini sanmıyorum. Rahmi yoktur imkansızdir bunu  der ama kist ile neler neler oluyor. Alınır tedavi edilir yolu bulunur bir durum . Bazı insanlar acitasyon seviyor belki eltin yanlış anlayıp durumu dramatize ediyordur . Olur inşallah sende çok dert etme. 

(1,275 puan) tarafından

Hayır neden yalan souleisn kız ağlıyor bu ameliyat oldu önce doktor dedi kist var büyük bir kist sona önün için tedavi gördü catlatma iğnesi yaptı sona doktor demiş ikisi de kist dolu ve kapatmış çalışmıyor yumurtaliklarin

+2 oy
(1,355 puan) tarafından

Öyle bişey yok kist ne kisti tam olarak sorun ne hepsini araştırsın Doktorlar bazen çok acımasız oluyor 

Oğluma 2 aylıkken sakat asla yürümez imkansız dediler Rabbime bin şükür 4 yaşında hiç bir sorunu yok ve 9 aylık yürümeye başladı tabi tedavi ettim o doktor tedaviyi reddetti asla yapma dedi

(1,275 puan) tarafından

Ya bende dedim ağlama herşeyin çözümü var dedim bak aşağıda yoruma yazdım nedenlwrini

+2 oy
(562 puan) tarafından

Neye göre demiş bacım hele kesin bilgi mi . Kesin bilgi ise doktor ne yapacak otur önce sakin ol deyip 1 saat eltine zaman ayırıp alıştıra alıştıra mi söyleyecekti. 1 hafta hastanede yattım bebeğimin hareketlerini hissetmeme rağmen ki son an  a kadar vardı hareketleri sabah ayrı aksam ayrı doktorlar gelip bu bebek gidecek sağlıklı değil kalk yürü düşsün dediler. Gerçek neyse söylemek zorunda pat diye 

+1 oy
(562 puan) tarafından

Kist %90 kadınlar da var saçmalamış yaaa her doktorun dediğine aldanmayın hele rahim filmi çekildi mi bakıldı mi tahlil vs ultrason ile bak olmaz de gönder.  Bende bekarken çocuğun olmaz demişti doktor sadece ultrason ile bakarak 

🤣🤣🤣 cok komik doktorlar var çokkkk 🤣🤣 

(1,275 puan) tarafından

Ya işte demiş büyümüş ce yumurtaliklarin çalışmıyor 

(562 puan) tarafından

Kist ameliyatı var evet kisti olanlara ameliyat ile müdahale edip temizliyorlar sonra çocuk olmazsa o zaman söylenir yok olmuyor diye ki o da zor yani . En en ennnnn son söylenecek şey kist yüzünden cocuk olmamsı bir yanlışlık var ama eltinde mi yoksa doktorda mi sorun anlayamadım 

(1,275 puan) tarafından

IIşte  Çözüm sunmadan kızı korkutmus

(562 puan) tarafından

Ona söyle kist için ameliyat yapıyorlar temizliyorlar.  Sonra dener yine olmadı bu defa çatlatma iğnesi denenir sonra tüp bebek boyle ilerler süreç . Tüpler bile kapalı olsa ameliyatı var yaaa biri kapalı olsa diğer tüp var yani öyle kestirip atıp çocuğun olmayacak dediyse doktor ya durum çok çok farklı bilmediğimiz birsey var yada doktor kafadan gidik yada elti de birsey var  

+1 oy
(1,965 puan) tarafından

bir doktorun lafına bakmasın. doktorun biri bana da aynısını söylemişti. ikizlerim var + yine hamileyim.

en az 3 doktorla görüşsün. iyi hastanelere, merkezlere gitsin. 

tedavide en önemlisi kaliteli merkezi bulmuş olmak. 

(1,275 puan) tarafından

Bende dedim demiş kapatmış kistler yumurtaliklarini

(1,965 puan) tarafından

güvenmesin. benim doktor, "yumurtaların çürük, geçmişteki enfeksiyon etkilemiş. kaliteli bi tane denk gelirse bi gün belki tüp bebekle tutabilir ama zor. yumurtalar çürük." demişti. bu sebepten değil ama başka tutarsızlıklarını farkedince hastaneyi değiştirdim. 

diğer doktora söyledim ve "yok öyle bişey nerden görmüş yumurtanın çürük olduğunu? tutar senin tüp bebeğin" dedi. ve tek denemede pozitifi gördük. o çürük dediği yumurtalardan birinden tek yumurta ikizim oldu benim.

tecrübeme dayanarak söylüyorum, işlem yaptırmadan önce en az 3 doktor görüşü alsın sonra adım atsın. en az 3 iyi hekim görüşü alsın. çok araştırsın. popüler merkeze değil kaliteli merkeze odaklansın

+1 oy
(7,051 puan) tarafından

Ablamda demislerdi asla olmaz olursada ya sen yada bebek ölecek şuan ablamın pırlanta gibi üç kızı var

+1 oy
(199 puan) tarafından

Bnde de pko vardı ıkı kızım var cok sukur Baska bir Dr a gitsin bnce 

(1,275 puan) tarafından

Evet baktım.doktor attım ona

+1 oy
(551 puan) tarafından

Başka doktora baksın teknoloji ilerlemiş artik

+1 oy
(11,854 puan) tarafından

Ya ne dengesiz dr.lar var şu ülkede. Benim rahmim kalp şeklindeydi, polip ve pcos da vardı bende. ona rağmen ilk gittiğim doktor keisnlikle olumsuz konuşmadı. Deneyip göreceğiz ona göre bi yol alacağız dedi. Ve şükur ilk kızıma 1 buçuk ay içinde hamile kaldm

(1,275 puan) tarafından

Evet çözüm sunmadi

+1 oy
(1,353 puan) tarafından

Arkasından mi soyleseydi canım yani. Tebligat mı gonderseydi ne bekliyordu anlamadım da. Doktor gerçeği söylemek zorunda biryerde. Yani yumuşatarak olumlu konuşarak da diyebilirdi ama kişilik  meselesi

(1,275 puan) tarafından
+1

Ya canim neden siz yargilamay çalışıyosunuz anlamaya çalışmıyorsunuz kız başta gitti demiş kist var ilaç vermiş sona demiş yumurtan çalışıyor catlatma iğnesi ol catlatma iğnesi olmuş regli dört gün geçince girmiş aynı doktor demiş senin bütün yumurtaliklarin kist kapatmış çalışmıyor çocuğun olmaz al sana adet sokucu

0 oy
(833 puan) tarafından

Ne kisti bilmiyoruz yumurtalık kisti çikolata kisti gebeliği engelleyebiliyor.bunların boyıtları türleri önemli. Arkadaşımda da vardı. Evet hamile kalamıyordu. Tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi oldu

(1,275 puan) tarafından

Yimrutalik sanırım demiş 6cm ce kaplamış ama tedavi sunmadan çocuğun olmaz deyip yollaması sacma

0 oy
(3,009 puan) tarafından

Sen eltine söyle ben 46 yaşındayım tup bebekte denedim profesör bana dedi bundan sonra şansın %5 gelecek olanda yumurta sağlıklı gelmez dedi..

Allahim o kadar buyukki erkek bebek annesiyim  2 aylik bebegim var üstelik kendiliğinden oldu tedavisiz kist en basiti boşuna üzüyor kendisini

(1,275 puan) tarafından

Söylerim canim sağol 

0 oy
tarafından

Tibba saygım ve inancım var bir sağlık çalışanı olarak ama hayat bana sunu da öğretti ALLAH IN DEDIGI OLUR. 

Teşhis konuyor evet bilgiler tecrübeler konuşuyor ama söz konusu içeriği buysa malesef durumlar değişebiliyor. 6 ay ya yaşarsın ya yaşamazsın dendi yakınıma 8,9 yıl rahat yaşadı.

Söz konusu uremeyken örnek vermek isterim bi yakınıma dr kistlerin var yumurtsliga dolanmış durumda gibi bi cümle kurmuş çocuğun olma ihtimali ancak yüzde 1 bilemedin hiç gibi bisey demiş ve o kız bana gelip hüngür hüngür ağlamaya başladı ve ona da bunu dedim alan da Allah verende burda tıbben biyere kadar tanı Teşhis tedavi bide başka durum var. Tedavi olarak da dr illaki yol gösterir alternatif sunar. 

O ağladı ağladı üzerinden 3yil geçti evlendi 5 ay sonra hamile haberini aldık şuan da 2 cocuk var turp gibi hemde maşallah diyim. 

Umarım anlatabilmisimdir. 

Dr unu degistirsin,  yeni görüş alsın. 

Bak sana nedicem benim nöroloji dr u bana beyinde lekeler var dedi ikisi aktif dedi bu nedemek ms e doğru yolculuk başladı gibi bisey demek korktum başka dr a gittim hatta özele gittim öyle bisey yok hepsi de pasif dedi . 

Tıp dünyasında hastalıklı deyip anne karnından almak istediklerini talep eden hekimler var doğuruyor kadın bebegin hastalıkla alakası yok .

Demek istediğim bazen ikinci bi görüş herzaman iyidir hatta tatmin olamazsan 3. Görüşte diyebilirim. 

0 oy
(528 puan) tarafından

İlk gittiğim doktor bana da öyle demişti. Onlar için normal şey bunlar. Bende çok üzülmüştüm. Ama çok şükür doğal yoldan oldu. Ovulasyon testi ile takiple planlı  gebelik oldu.. 

0 oy
(2,627 puan) tarafından

Bana kist var hamile kalman zor demisti. Başka doktora gittim kist falan yokmus. 2 tane çocuğum var. Ve Eltin gibi benim bir arkadaşımin durumu öyleydi. Sezaryen gibi kist ameliyatı oldu kist alındı sonra evlendi ilk aydan hamile kaldi

0 oy
(11,417 puan) tarafından

Banada dedi mümkün değil çocuğun olmaz üstelik 25 senelik alanında uzman profesör doktordu ay ayda hamile kaldım doğal yoldn 

Ama ben hiç ağlamadım eşim dedi olmasada olur sen bana yetersin tedavi olursun elbet bizimde olur dedi 

0 oy
(6,604 puan) tarafından

Bazı Doktorlar gerçekten çok duyarsız olabiliyor o kadının ne yaşadığını kimse bilemez o an. Rabbim hayırlı kapıları açsın. Benim ablam da 34 yaşında erken menopoza yakalandı bunun öncesinde çocuk düşünüyordu iki çocuğu vardı yalnız hastaneye gidince doktor olma erken menopoz teşhisi. Var demişti direkt yüzüne çocuğun olmaz uğraşma demişti beni aradığında ağlaya ağlaya bu durumu anlatmıştı

(1,275 puan) tarafından

Evet ne hayaller kurdu

(6,604 puan) tarafından

Rabbim hayırlısıyla sağlıklı bir evlat nasip etsin onu inşallah

0 oy
(269 puan) tarafından

Bende de kist vardı 3 aylık hamileyim inşallah eltiyinde olur 

0 oy
(441 puan) tarafından

Valla canım banada dedi iki çocuğum oldu hatta yumurtalarını alacağız falan denildi

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 591 göst.
13 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mavi-beyaz (2,565 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,295 göst.
22 Mart 2021 Diğer kategorisinde ceylin34 (1,698 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 613 göst.
1 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde &Minikpanda& (874 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 481 göst.
22 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,301 soru

24,042,679 cevap

329,197 kullanıcı

...