+1 oy
313 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (36 puan) tarafından

14 aylık kızım var 8,5 kilo boy da 74 cm çok minik çok az yiyor haliyle çok kilo almıyor biberon mamalarını seviyor daha çok acaba kilo konusunda kalorisi yüksek tarifleri olan annelerim bana fikir verebilir mi biberon maması olur normal kaşıkla yedirecek tarif olur. bu arada atomu da her gün veriyorum ama çok etki etmedi 

10 Cevaplar

+1 oy
(1,145 puan) tarafından

Yemeyen çocuk yemiyor maalesef. Benim bebeğim de 16 aylık olacak sadece süt içiyor onun dışında hiç bişey yemiyorr 

-Reklam-
+1 oy
(4,760 puan) tarafından

Öncelikle biberon mamasını bırak canim sonra yemeklerden yedir corbalara ekmek doğra, pilav et ne olursa yedir eline ver yesin, çocuğun mama verecek nasıl olsa diyip yemiyo 

(36 puan) tarafından

öyle ama ben normal mama vermiyorum 

pirin unu yapıyorum çok az kovam versin diye içine de yumurta koyuyorum kemik suyu bal, tahin ve atomu koyup bunları blendr edip veriyorum bu şekilde içiyor normalde asla yedirmem bu kadar  şeyi ama dediğiniz gibi yemeğe yöneltmeye çalışsam kaç günde yemsye alışır çok az yiyor daha da zayıflar diye endişeleniyorum 

(4,760 puan) tarafından

Bi kac gun aglar vermeni ister aç olunca az az yer sonra devamı gelir dostum evet güzel şeyler yapiyosun ama dışarıda da evde de rahat edersin hergun yemek yapıyoruz sonucta daha kolay olur. Ver eline oynaya oynaya yemeye tesvik et bakalım ne olacak sonucu paylaşırsın 

(36 puan) tarafından

tamam deneyeceğim inşallah bir hafta sabredeyim umarım dediğiniz gibi yemek ye ete başlar çok teşekkürler ☺️

+1 oy
(3,092 puan) tarafından

Bak canım doktora götürdün mü değerleri iyiyse genel açıdan kemik gelişimi iyiyse boyu iyiyse üzülme kilosuna bazı çocukların yapısı bu şekilde olabiliyor oğlum 3.5 yaşında 13 kilo zayıf ama kemik gelişimi iyi boyu uzuyor önceden kendimi yer bitirirdim şimdi takılmıyorm bile gerekirse bebeğine uygun vitaminler kullan bağışıklık sistemi için tabi bunun için bütün değerlerine baktır

+1 oy
(696 puan) tarafından

Hastalanmayancocuk var Instagram'da bir doktor sayfası atom paylaşmıştı kilo almayan bebişler için bı bakın isterseniz 

+1 oy
(6,937 puan) tarafından

Benim kızda 20 aylık 11 kiloydu bir hastalandı şuan 10250 kilo cnm demek neymiş sağlıklı olsunlarda kilo alimirbebek bisküvisi muz yoğurt blendardan geçirip ver geceleri uyumaya yakin kiizm bu sayede kilo aldı hastalandı yemeyi birakdi

+1 oy
(2,626 puan) tarafından

Kendini suçlama canım yemeyen çocuk yemiyor. Benim oğluma ek gıda sayfalarından bir sürü tarifler yaptım yemedi kustu. Keçiboynuzları avokado yok balkabağı yok tatlı patates bilmem ne asla yemedi. Makarnalütfen markası var trendyolda onun çorbaları var mesela onları çok seviyor. Benim evde yaptığım çorbalar. Tereyağli peynirli yumurta. Tahin pekmez falan biz ne yiyorsak onları yemek istiyor. Bizimle sofraya oturttum 2 yaşında 12 kiloydu 4 ay içinde 3 kilo aldı. Bu arada 2 yaşında biberonu kestik 

+1 oy
(4,770 puan) tarafından

Canim biz anneler olarak evet iri olsun kalipli olsun yasitlarindan kucuk kalmasin istiyoruz ama cocugun yeri o kadsr demekki napalim bende kizin gibiydim halada oyleyim 153 boyun 46 kiloyum napiyim yiyemiyorum cabuk doyuyorum ama cok sukur saglikliyim kardeslerim yuz kili esim 80 kilo onlarin bunyasi cok zayif hemen hasta oluyolar benim oglumda aylardir kilo almadi 4 kere hasta oldu tam biraz toparladi hastalandi geri verdi napyim cani sagolsun 

+1 oy
(22,975 puan) tarafından

Benim 3 yaş 3 aylık oğlum 14 kilo. Bazen ne yaparsan yap kilo almaz iştahsızdır minyondur . Benimki çok iştahsızda değil aslında ama seçici ekmek yemez. Sofradan kalkması ile tuvalete gider metabolizmasının hızlı çalıştığını düşünüyorum 

+1 oy
(561 puan) tarafından

Ya sağlığı yerinde olsun sağlığıııııı!!!! Zamanla kilo alır veya zayıf kalsın ne olacak iştahı yerinde olsun sagligi yerinde olsun yürüsün koşsun eli ayağı yerinde olsun zayıflık çok mu önemli.  Kendine gelllll  !!!! Sen şimdi sağlıklı düşünemiyorsun  ayy çocuk zayıf işte küçük vs diye doktor herseyi normal dediyse saglik yönünden şükür et otur oturduğun yerde 

(561 puan) tarafından

Etrafta laf edene diyeceksin ki o benim canımın parçası  ben onu seviyorum her haliyle sende beğenmiyorsan sevme çocuğumu uzak dur. Bu benim çocuğum her haliyle kabulüm ki sağlığı yerinde çok şükür kimseye laf düşmez.   Laf edene birde diyeceksin ki senin anan sana bakmış ta ne olmuş şu kadarcık çocuğu zayıf olmakla eleştiriyorsun beni bakamamakla suçluyorsun  senden de bir halt olmamış de çık kenara.  Annelik çok zor bir iş bunu bilmelerine rağmen bu tarz eleştiri yapanları boğasım geliyor. Ya zaten yeni anne olmuş veya küçük çocuğu olam insan ev işiydi yemekti çocuktu derken dunyasi bitik üstüne birde böyle eleştiriler yapılması korkunççç.  Herkes bu yoldan geçiyor bu zorluklarla mücadele ediyor ama çabuk unutuyorlar ve üstüne çok bilmişlik taslıyorlar.  Yokkk sen yemek yedirmeyi bilmiosun yok az veriosun yok bakamıosun vs vs vs .... Bu arada çocuğum da yok ama etrafımdakiler hep öyle 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

(36 puan) tarafından

Allah razı olsun beni rahatlattınız haklısnız laf edene cavabını vermek lazım yoksa bizi hep yetersiz hissettirecekler keşke herkes sizin  gibi düşünceli olsalar inan ki konuşmasalar  bile o küçümser bakışları bile insanı rahatsız ediyor üzüyor 

(561 puan) tarafından

Kendjni kötü hissettiğinde o ortamdan uzaklaş gerekirse evinde otur kimseyle görüşme insanların lafından sözünden iyidir. Milletin ağzı torba değil bacım boş tenekelerden genelde ses çıkar.  Kimsenin ama kimsenin sana kendini kötü hissettirmeye hakkı yok 1 defa geliyoruz dünyaya ve her anın tadını çıkarmalıyız.  Lafını esirgeme o kırılır üzülür vs diye içinde seni yiyeceğine salıver gitsin onları yesin 

(36 puan) tarafından

harikasınız ya şu saatten sonra laf eden düşünsün 😅

(561 puan) tarafından

Aynen öyle sert bir duruşunuz olsun her zaman insanlar laf etmeye cekinsjn . Bir cümle kuracakları zaman acaba karşımdaki ne deyip cekinsin biraz  

+1 oy
(8,856 puan) tarafından

Daha kötüleri var 16 aylık 7 kilo bende bekleyim surda

(561 puan) tarafından

He bacım hee o zaman sende bayıl Feriha 🤣🤣🤣🤣  saglik yerindeyse gerisi mühim değil  valla. Ben oldu bitti zayıftım.  Ergenlik olsun yetiskinlik vs hep zayıfım ne yapayım yani.  Kimi çocuk zayıftır ergenlikte alır kimisi evlendikten sonra kimisi doğumdan sonra . Kilo  çok iyi birsey olsaydı bu kadar insan vermeye calismazdi.  

(8,856 puan) tarafından

Bizimki sıkıntı şuan ama boy kilo baş çevresi hepsi az çocuk gelişmiyor hiç. Vitamin degerleride çok düşük artik organlari kemikleri gelismemeye başlamış.

Bayilacak bi durumdayim valla 🤣🤣

Zayıf olsun birşey olmaz dedim bu duruma geldim keske daha önce doktora getirseydim

(561 puan) tarafından

Rabbım şifasını versin inşallah.  Böyle duruma diyecek tek şey şifa dilemek ama diğer türlüsüne Sayarımm yani lafı sağlığı vs yerinde olup zayıf diye dert edinene yani 

(36 puan) tarafından

inşallah kısa zamanda toparlanır bebişlerimiz yemeyen çocuk çok zor gerçekten 

(8,856 puan) tarafından

Oyle o tür insanlara bende kızıyorum @Esra177

Amin inşallah 

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 38 göst.
+2 oy
0 cevap 32 göst.
29 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Mesudeee (36 puan) tarafından soruldu
+5 oy
9 cevap 263 göst.
0 oy
6 cevap 127 göst.

Kategoriler

1,466,890 soru

24,036,738 cevap

328,960 kullanıcı

...