+3 oy
363 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (49 puan) tarafından

Hayırlı sahurlar hanımlar, oğlum 14 aylık oldu ilk defa oruç tutmayı denedim bu sene ama iki gün üst üste tutunca tansiyonum düştü ara vererek tutmayı deniyorum şimdi ama gönlüm rahat etmiyor sürekli tutmadığım için. Oğlum tam diş çıkarma döneminde ve ne ağlaması bitiyor ne huysuzluğu. Bir de üç dört gündür yemeyi taammen bıraktı sadece sütle devam ediyor oruç olduğum günlerde 2-3 den sonra süt gelmiyor çocuğa çok emdiği için. (Hep emerek uyur ve gün içinde de çok emer). Etrafımda herkese bakıyorum emzirirken oruç tutmuş ne kadar güzel diyip imreniyorum bir tutamayan ben varım herhalde 

22 Cevaplar

+9 oy
(1,741 puan) tarafından

Benim bebegim 6 aylik emmiyor ama ben oruç tutmuyorum çünkü bana ihtiyaci var bana muhtaç. Uykusuzluk yorgunluk gerginlik stres bunlar dahi olumsuz etkiliyor bebekleri. Yapmayin kendinize ve bebeginize. Büyük bi sorumlulugunuz var ve eğer sevabindan diyorsaniz evladiniza cicek gibi bakmanin mukafatini Allah muhakkak verir. Ayrica islam bu kadar kolaylik saglarken kendi kendinize zorlastirmayin. Bilmiyorum ben hamilelerinde emzirenlerinde oruc tutmamasindan yanayım 

(1,411 puan) tarafından
İyide senin oruç tutman emmeyen bebeğe nasıl bir ters etki yaparki tutmamaya bahane gibi geldi Bende hamilelik ve emzirme döneminde tutmadığım zamanlar olmuştu ama bebek emmiyorsa oruç tutmamak doğru değil
tarafından

Bu tamamen bahane emmiyormuş zaten 😏

-Reklam-
+3 oy
(8,846 puan) tarafından

Allah ruhsat vermiş kisininde kendine kalmış artık 

+3 oy
(1,345 puan) tarafından

3 aylıktı ilk ramazanda tutmadım öbür ramazanda 13 14 aylıktı tutmuştum sütüödr azalma olmamıştı azalıyorsa tutma 

+2 oy
(5,638 puan) tarafından

Emzirme donemindeyseniz sonra tutabilirsiniz. Allah bnun kolayligini saglamis. Ben ilk cocugumda iki sene, ikinci cocugumda da gecen sene tutmadim. Bu sene 22 aylik oldugu icin tutuyorum cunku cok fazla emmiyor zaten. Sizin aylarda olsaydi tutnazdim ki tutmadim.

(49 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim yorumunuz için beni o kadar rahatlattınız ki

(5,638 puan) tarafından

Rica ederim. Rabbim herseyin kolayligini saglamis. Kendinizi ve bebeginizi zorlamanin hic anlami yok. Etrafa da bakmayin. Sonucta keyfi tutmamazlik degil bebeginizi beslemek icin ara veriyosunuz. Oyle dusunun. :) 

+2 oy
(528 puan) tarafından

2 yıl emzirdim ve 2 ramazan tutmadım canım. Yani hiç tutmayı bile denemedim. :) 

+1 oy
(602 puan) tarafından

Ben ilk gebeliğimde 3 aylıktım oruçta tuttum doğurdum tam kaç aylıktım bilmiyorum ama ek gıdaya geçmemiştik daha o zamnda tuttum tabi çok zorlanıyodum şimdide 28 jaftalık hamileyim gene de tutuyorum sizinde zorlanmanız çok normal çünkü bebek baya büyük artık sadece sütle olacak gibi değik

(1,510 puan) tarafından

Bebeğim 5 aylık neredeyse 6 aylık olucak daha Rabbime hamd olsun kaçırmadım tuttum tutuyorum hamileliğim de ramazanda denk geldim tuttum.borcum hiç yok şükür ek gıda da az çok yiyor evde de aynı senin gibi çocuklarım var cnm bu bebeğimde hariç 3 tane daha oglum var rabbim oruçlu iken bir başka güç kuvvet güzellik veriyor.

0 oy
(5,396 puan) tarafından

Ben 18 aylıkken tutmuyordum. Bünye zorlanıyorsa ara verilebilir. Evladına da zor sana da. Tutmak elbette istenir ama telafi edersin inşallah 

(319 puan) tarafından

Benim bebeğimde 18 aylik tutmasam cevredekiler öyle bir lincliyor ki burdada tutabilirsin bebeğin büyümüş falan dendi ama zorlanıyoruz ne kadar buyusede sonuçta emiyor ve sabah erken de uyanıp emiyorlar çok zor oluyor Rabbimiz izin vermişken insanların büyük bir günah işlemiş gibi yaklaşması çok saçma 

(5,396 puan) tarafından
+1

Bana da kendince imada bulunan çok oldu ama hiç sorun etmedim. Doğumdan sonra küt diye 30 kilo verdim ben ve 42 kiloya düştüm. 2 sene böyle kaldım çok sağlıksız bir durumdu. O yüzden tutmadım. Gönülden oruç tutmayan insanların gözü maalesef hep başkasının ibadetinde oluyor... 

0 oy
tarafından

Ben tutuyorum canım ama bizde yemesi de var o yüzden sorun yaşamıyorum

0 oy
(2,810 puan) tarafından

Benim bebegimdaha küçük 3 aya giriyoruz mecbur tutmuyorum

0 oy
(150 puan) tarafından

3 aylık bebegim tutmuyorum maalesef 

0 oy
(10,991 puan) tarafından

Bebeğin büyük aslında yese tutabilirsin. Emzirmeye anneye 2 yıl müsade var diye biliyorum.kucuk oğlum Ramazan da 3 aylıktı sadece anne sütüyle besleniyodu tutmadım. Büyük oğluma doğum yaptım 3 gün sonra Ramazan geldi o sene de doğal olarak tutamadım ama oğlum 10 aylık olunca 1 ay ara vermeden tuttum kişin di ve bol su içerek ek gıda desteği ile sorun yaşamadım. İleride kazasını yapabilirsiniz 

0 oy
(11,358 puan) tarafından

14 aylık kocaman olmjs her yemegide yiyebilir aslında ben olsaydım tutardım kızım 4 aylıktı Ramazan oldu 3 tane tuttum 1 tane yedim o şekilde tamamladım ramazani. 

0 oy
(446 puan) tarafından

Bebeğim 4 aylık ben de oruç tutamıyorum

0 oy
tarafından

Herkes aynı bunyeyee sahip değil benimki de 12 aylık bir gün tuttum tansiyonum yerlerde gezdi iki gün kendime zor geldim emzirme bitince borçlarımı tutacağım sen de benim gibi düşük tansiyon sorunu yaşadıysan zorlamaya gerek yok

0 oy
(899 puan) tarafından

Benimki 10 aylık ben tutmuyorum ek gıda reddi var sadece emiyor o yüzden sütümün azalma riskini alamam mama da kullanmıyor

0 oy
(695 puan) tarafından

Benim de oğlum 14 aylık zaten geçen ramazan 2 aylık falandı küçük diye tutmadm ama şimdi anne sütünü akşama kadar da alsa doymaz zaten ben tutuyorum istediği zaman da emziriyorum yemek yiyo zaten midem bulanıyor açlıktan ölüyorum akşama kadar ama tansiyonum falan düşmedi benim Allah dinimizde her şeyi kolaylaştırmış çocuk büyüyünce tutarsınız yerine 

0 oy
(4,580 puan) tarafından

Bende hic tutmamistim sekirim tansiyonum dusup gozumun onu karariyodu 

0 oy
(10,259 puan) tarafından

Bnm oğlum da 11 aylık oruç tutuyorum ztn normalde de sütüm yetmiyor bol bol ek gıda veriyorum o yüzden pek zornalmiyoruz ikimizde

0 oy
(6,538 puan) tarafından

Ben hamileyken ,bebegim 6 ve 18 aylikken ramazana  denk geldi tutmadim. 

30 aylikken de emziriyodum ramazana denk geldi gunde 1 kez aksamalari uyurken emdigi icin tuttum. Beni cok etkilemedi. Sadece iftarda cok yerdim acikirdim baya. Bi de bebegimin sizin gibi dis cikarma,huzursuzluk donemleri oldu uykusuzluk sebebi ile zorlandim tum gece uyumazdik.

0 oy
(3,468 puan) tarafından

Benim üçüncü bebem ve hepsinde tuttum Allaaha şükür canım. Sadece evet büyüdüklerinde zaman zor oluyor memeye çok düştükleri için. Sağlık problemin oluyorsa tabii ki tutmaman daha iyi.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 577 göst.
13 Mart 2024 Diğer kategorisinde gamzekusdemir (378 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 628 göst.
21 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde 3erkek annesi (110 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 159 göst.
4 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sultantprk (115 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,371 soru

24,015,279 cevap

327,976 kullanıcı

...