+4 oy
395 göst.
Diğer kategorisinde (105 puan) tarafından

Kızlar ben 24 eşim 33 yaşında 4 yıldır evliyim biraz erken oldu evliliğim 3 yaşında bir kızım var cevremdekiler yaşın küçük ikinci çocuğu düşünme diyorlar fakat eşimin yaşı geçiyor çok kararsızım Rabbim nasip edecek mi orası da ayrı tabii ki ama istemekte önemli sonuç olarak eşimle aramdaki yaş farkı epey bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadık bu konuda gayet iyi anlaşıyoruz ama dediğim gibi bu çocuk konusunda aklım çok karışıyor bir kaç yıl daha beklemeli miyim yoksa eşimin yaşına göre mi davranmalıyım çocuğum biraz fazla yaramaz bundan da gözüm korkuyor ama bilemedim ya sizce ? 

17 Cevaplar

+2 oy
(2,114 puan) tarafından

1-2 sene daha beklesen iyi olur 

-Reklam-
+2 oy
(21,557 puan) tarafından

Kızın yaramaz olduğu için evet beklemelisin Yaşı geçiyor mantığı ile çocuk yapmsk bana hiç mantıklı gelmiyor bizim ilk çocuğumuz olduğunda biz 31 yaşında idik. Yaşımız geçiyor düşüncesine kapılıp pes peşe doğurmadım çocuğumun büyümesini ve yeniden anneliğe hazır olmayı bekledim. Çocuğun zor bir çocuk olduğu için biraz daha bekle derim yoksa düşünülür. Genç yaşta çocuklarını büyütüp rahata erer hayatına bakarsın. Yaşın küçük kısmı evlenirken önemli veya çok genç yaşta çok çocuk sahibi olurken 25 yaşında iki çocuk annesi olman kötü bir şey değil 

+2 oy
(9,597 puan) tarafından

Benim bir tanıdık 44 yasındaydı kocası kendide 10 yas falan küçüktü hamile kalmıştı

+2 oy
tarafından

Ben 30 olucam Ağustos ayında, elimde 41 olacak mayıs ayında. Ve benim kızım biz 4 buçuk yıllık evliyken oldu. (Sıkıntılı idi gebelik lerim oldu karnımda öldü erken doğdu 5 gün yaşadı öldü  3 düşüğüm oldu vs) kızım şuan 3 yaşına girecek ve ben daha 1 ay önce 3.düşüğümü yaptım. Sen kendini ne zaman hissedersen o zaman yapmalısın. Kızım 6 aylıktı o zaman eşim 37 38 falandı tanımayan insanlar torunun mu diyodu 🤦‍♀️

(21,557 puan) tarafından

37 38 hatta kırk yaşında insanın baba olmasi normal dede olması değil :) toplumca çocuk gelinlere erken evliliğe alıştırıldığımız için normal olan anormal kabul edilmiş ne yazık. İkinci bebekte sağlıkla nasip olur inşallah 

tarafından

İnşallah♥🌸

+2 oy
(1,139 puan) tarafından

Canım eşinin yasinda çocuk için kafaya takılacak bir durum yokki. Suan bir çok insan 30unda evlenip o yaştan sonra çocuk sahibi oluyor. Benim eşim şuan 34 ben 31 yasindayim ikinci kazayla oldu 😅 yoksa bıkac sene beklerdim yani 

+2 oy
(121 puan) tarafından

Bence insanların ne dediğini umursama. Sen istiyorsan eşin istiyorsa Allah ta nasip ederse olur. Yaşın çok da küçük değil zaten 30 dan sonra doğurmak biraz sıkıntılı bence en güzel yaşlarındasın. 4 yaşındaymış çocuğun öyle çok ufakta değil zaten siz düşünüp yapıp doğana kadar 5-6 yı bulur çocuk. O yaştan sonra okula başlıyorlar uslu oluyorlar iki kardeş arasına çok fazla yaş farkı koymak bana mantıklı gelmiyor kalkıp çocuk 10 yaşına girdiğinde yaparsan çok zorlanırsın çünkü akılları eriyor kabullenmiyorlar başka çocuğu ama şimdi daha küçükken aşılarsan ikisi de kolay büyür zaten deneyimli annesin gebelikte doğuma bakımda sorun yaşamazsın. Bir de eşinin yaşı büyük adam kırkında evlat sahibi olduğunu düşünsene o çocuk büyüyecekte okula gidecekte evlenecekte yaşı çok fazla olur Allah uzun ömürler nasip etsin ama çocuk evlendiğinde baba 60-65 yaşında olacak çok fazla bence. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin dediğim gibi ben dahil kimsenin ne dediği önemli değil istiyorsanız kendinize güveniyorsanız düşünün bence

+2 oy
(3,364 puan) tarafından

Yaşımı geçiyor eşinin 🫣kiz benim eşim 37 yaşında ilk baba oldu 40 yaşındada 2. Kez baba oldu hiçte geç değil eşinin yaşı tam ideal yas erkekler için 

+2 oy
tarafından

Bn 25e eşim 32 yaşına girecek yani yaşı geçmiş çok saçma geldi bna 40 yaşında desen hadi neysede  aramızdaki yaş farkı hiç sorun olmadı bizimde ama kocana yaşlı gözüyle bakma asko

+2 oy
(1,643 puan) tarafından

İnsanlar zaten hep yap der ben lohusayken bana ikinciyi sordular daha cok gençsin eşinde çok genç. O cocuklara sen bakacak sen buyuteceksin kendine sor bu soruyu ustesinden gelebilirmiyim ikisinede yetebilir miyim psikolojim ruh halim buna hazir mi istiyor muyum diye

+2 oy
(8,515 puan) tarafından

Ben olsam genç yaşımda ikinciyi yapardım 30 lu yaşlarımda hayatımı yaşardım gezer eglenirdim. Şimdi 32 yaşındayım bir kızım var 3 yaşında kardeş yapsam ona bi 3 sene daha eve tıkılacagim yapmasam hayatı yaşayacağım ama kızım tek kalacak. Çok zor bir süreçteyim cidden. Özgürlüğü de çok seven biriyim evde oturmak hiç bana göre değil 

0 oy
(750 puan) tarafından

Bence bu eşlerin verebileceği bi karar. Yani şartlarını psikolojini standartlarını eşinle iletişimini bilmeden yap yapma diyemem. Normal şartlar altında bir çocuk 3 yaşında kardeşe hazır olur derler ama çocuğunu en iyi sen tanırsın. Zor bi çocuk diyorsan zorlanorom diyorsan kendimi düşününce ertelerdim. Bence yaşlara takılma kadın için belki ileri yaşlarda gebelikler daha sıkıntılı olabilir bilmiyorum öyle diyorlar ama erkek için aman yaşı geçti durumu yok bence. Varsınlar etraftan konuşsunlar. Bakacak olan büyütecek olan sizsiniz.

0 oy
(53,470 puan) tarafından

esinde 60 yasinda değil ya yaşı geciyor olsun

0 oy
(14,069 puan) tarafından

Eşinin yaşı mı gidiyor 😄 dur benim adamın üzerine toprak atayım 🤣 benim de yaşım gitmiş 45 günlük bebem var kız dur ne yaş gitmesi gençsiniz

0 oy
(630 puan) tarafından

Canım Öncelikle Sen kendine bak Önemli olan zaten senin için sende daha gençsin ya erkek için yaş sorunu çok olmuyor kadın için önemli bence sen kendini hazır hissediyorsan güveniyorsan yaparsın ama kendine Güvenmiyorsan hiç girişme Bence bu işe unutma erkek için çok geç değil

0 oy
(4,274 puan) tarafından

Daha genç sende eşinde hazir hissetmiyorsan 2 3 sene sonra düşünebilirsin

0 oy
(3,300 puan) tarafından

Çevre her zaman her konuda illa söyleyecek bişey bulur sen kimseye bakma sen ne zaman hazır hissedersen çocuk yaparsın bu senle eşinin kararıdır başkasının değil 

Benim eşim de 31 yaşında bize de yaşı geçiyor yaşı gençken ikinciyi getir diyorlar kimseyi dinlemem kimseyi ilgilendirmez 

(105 puan) tarafından

Aynen canım ya haklısın sen kaç yaşındasın 

(3,300 puan) tarafından

Bende artık 31 sayılırım oğlum da 1 buçuk yaşında daha birkaç yıl da düşünmüyorum oğlum büyüsün kısmet olursa bir tane daha isterim belki 😄

0 oy
(1,109 puan) tarafından

çocuk bu nedenlerden ötürü yapılmaz  bacım.Gerçekten istersen yetebileceğini düşünüp yaparsın yoksa çok pişman olursun olan zaten çocuğa olur

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 306 göst.
22 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Damliskooo (1,132 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 686 göst.
14 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde kaya (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 220 göst.
14 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde arzu07 (191 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 83 göst.