+3 oy
411 göst.
Diğer kategorisinde (4,566 puan) tarafından

Kızlar biz 10 aydır kayinvalidemlere arabayla 1 saat mesafeye taşındık. Eskiden farklı ülkelerdeydik. Neyse 10 aydır yakınız ama 10 aydır toplasan belki ancak  5 6 kere evimize gelmişlerdir. Kayınbabam emekli haftada tek 3 günü taksiye gidiyor kayinvalidem de çalışmıyor yani boş günleri çok. Eşim ise haftanın 6 günü çalışıyor. Toplam ayda izin günü sadece 4 gün. Ona rağmen biz ilk aylar hep 2 haftada bir gidiyorduk. Ki benim kızlarım küçük  ve ikisi de arabada asla durmuyor krize giriyor. Baktık onlar hiç gelmiyor arayı açtık 3 haftada bir gittik. Açıkçası eşimde bende onlara kırgınız. Gelmemeleri için hiç bir sebep yok. Arabaları ehliyetleri boş günleri çok. Kaynanam bazen eşimle konuşurken torunu getir özledim der. Eşim özlediysen gel gör der. Orda cevap vermez. En son kayinvalidem 2 ayı geçti evime geldi. Kayinpederim ise 3 ay olmuştur. Aslında onların biz geliyoruz demesini bekliyorum belliki gelmeye üşeniyorlar. Gönlümde tabiki iftara çağırmak var siz ne yapardınız evinize gelmeyen bir kayinvalide kayınbabayla ?

11 Cevaplar

+4 oy
(22,770 puan) tarafından

İftara biz geliyoruz denmez ki ama. Sana düşer iftara çağırmak. 

(4,566 puan) tarafından

Orası öyle ama iftar 2 haftadır var. Öncesi 1.5 ayda hiç gelmediler. 

(22,770 puan) tarafından

1 saat mesafe çok uzak da değil çok yakın da değil. Boşver sen yine de davet et. Ramazan sevdiklerinle güzel oluyor. Hem beklerler bence sizin davetinizi. Gelmezlerse onların ayıbı olur 

(4,566 puan) tarafından
+1

Evet öyle yapacağım teşekkür ederim 

-Reklam-
+1 oy
(53,842 puan) tarafından

genelde biz gideriz onlar az gelir iftara csgir belki cekiniyorlardir gelmeye

(4,566 puan) tarafından

Iste bende onlar gelsin istiyorum biz gitmesek hiç gelip torun görelim demiyorlar. 

(53,842 puan) tarafından

benim kendi ailem öyledir hep ben götüreyim istiyorlar

(4,566 puan) tarafından

Aynen bunlar da öyle. Hep biz götürelim istiyorlar

+1 oy
(6,540 puan) tarafından

Canim hic gelmemezlik yapmamislar. Normal zaman da tabi ki sık gitme. Ama ramazanda sen yine de iftara cagir buyuklerin onlar.

(6,540 puan) tarafından

Yani bende pek gitmiyorum. Gecen 2 yil dogum izninden dolayi evdeydim o zamanda hic gelmezlerdi. Cocuk dogduktan sonra daha az gelmeye basladilar. Bende gitmiyorum fazla. İste arada bi esim gitmem ister ya da o taraflara ugrarsak bi ugrariz. Ama genelde ozel gunlerde ziyaret ederiz ,bayram,dogum gunu,anneler gunu vs gibi. Eskiden kandillerde vs de giderdik her hafta giderdik ama iste gelmeyince gidilmiyo. 

Aman bosver gelmemeleri daha iyi. Gelip biseylere karissalar daha sorun olur. Sende onemli gunlerde gidersin yeter.

(4,566 puan) tarafından

Biz eşimle gelsinler istiyoruz ama hiç olmadı ayda 1. Senin kaç çocuğun var. Benim büyük kızım düşkün babaannesine 3.5 yaşında. Onun için istiyorum yoksa ben görmesem özlemem yani. Ama kızım özlüyor.  Açıkçası ben bayramda bile gitmek istemiyordum tepki olsun diye. Anlasınlar artık kırıldığımızı

(4,566 puan) tarafından

Peki siz arayı açınca değişiklik olmadı mı daha fazla gelelim demediler  mi

(6,540 puan) tarafından

1 tane cocugum var 3.5 yasinda. Bizimki de cok duskun. Hatta cevremizde insan olmadigi icin cocuk insana hasret. Ama cocuk istiyo diye napayim. Umrumda degil acikcasi. 

Bizimkiler cocuga bakmak,sorumluluk almak icinde gelmiyolar sanirim. Cunku normal zamanda gelip cocuk hasta vs olunca gelmeseler abes olacak kendileri de biliyo. Cok hasta olduk ben ,cocuk,esim cok kotu gunler gecirdik ama hic gelip bakmadilar. 

Arayi actim bi donem bazi sorunlar olmustu hatta bi sure sadece esim gitti cocukla ben gitmedim. Sonra bayram oldu mecbur gittik onlar mecbur geldi. Aman ben cok takmiyorum artik bosverdim. Gelene kapim acik ama her ortamda da dile getiririm kendileri utansin. 

(4,566 puan) tarafından

Ne desem çok haklısın ben kıyamıyorum kızıma özleyince gidiyoruz ama artık 3 haftada bir ancak

+1 oy
(4,207 puan) tarafından

Hiç gelmeden niye hiç gelmiyor diye düşünmem şahsen. Evinize gelmelerini istiyorsanız tabi ki iftara davet edin 

(4,566 puan) tarafından

Öyle yapacağım artık gelirler diye umuyorum :))

+1 oy
(11,455 puan) tarafından

Seninde hade arabayla 1 saat mesafelik yol benimkiler kapı komşum 2 sene olacak peder evime oturmaya gelmemiş.. kayinlarimda aynı şekil asla gelmiyolar bekarlar.. kaynanam arada geliyo 

(4,566 puan) tarafından

Bende anlamıyorum cidden insan oğlunun evine niye gelmez 

(11,455 puan) tarafından

Bende 6 aydır gitmedim 

(4,566 puan) tarafından

Bak bekar yine anlaşılır belki ergense ama kayinpeder gelebilir onunda mazereti yok

(11,455 puan) tarafından

Canım 6 sene birlik yaşadim ve akrabamlar abileri evde olunca gelebilirler birlikte çok oturup yemek yedik onlarla 

(4,566 puan) tarafından

O zaman haklısın 

0 oy
(5,550 puan) tarafından

Biz kayınvalidemle aynı mahallede oturuyoruz ayda bir gelirse gelir davetle. Anormal gelmedi bana herkesin kendi hayatı düzeni var. Kırılarak da bu mevzuyu çözemezsiniz açıkça konuşmanız lazım. İftar daveti yapın, geldiklerinde konuşursunuz daha sık bekleriz diye. 

(4,566 puan) tarafından

Evet öyle yapacağım 

Ben her hafta gelsinler demiyorum zaten 

Ama ayda 1 gelmemenin hiç bir bahanesi olamaz bence. 

0 oy
(729 puan) tarafından

Canım belki davet bekliyorlardır belki de huyları öyledir bazı insanlar evden kolay kolay çıkmayı sevmez benimkiler de öyle 2 sokak var aramızda hafta da 1 10gunde 1 gelirler biz gideriz genelde konuşurken ama torunları özledik derler benim çağırmami beklerler genelde de gelmek için huyları böyle öyle alışmışlar belki sizinki de öyledir sen çagir iftara arada bir de anne baba yarın gelin aksam gelin oturalım yemek yiyelim diye ara 

(4,566 puan) tarafından

Evet kayınbabamin huyu öyle pek bir yere gitmeyi sevmez

0 oy
(4,832 puan) tarafından

Senden davet bekliyolar velki benimkilerde ben davet etmeden gelmezler 

(4,566 puan) tarafından

Evet perşembe günü çağıracağım

0 oy
(1,576 puan) tarafından

dedigin gbyse cagirsanda gelmez bence bi dene belki davet bekliyorlardir

(4,566 puan) tarafından

Evet çağıracağım artık gelirler diye düşünüyorum 

0 oy
(7,250 puan) tarafından

Sen davet et gelirlerse gelirler gelmezlerse kendileri bilirler 

0 oy
(47 puan) tarafından

Ben olsam çağırırdim davet ederdim. Gelmemeerinj de cok.takmazdim açıkçası. Herkesin bir düzeni var belli ki yaşları da var. Swn üzerine düşeni yap davet et. Gerisi onlar da.

(4,566 puan) tarafından

O kadar da yaşlı değiller ama 54 kayinvalidem 60 kayınbabam 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 331 göst.
24 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi344 (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 233 göst.
16 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 283 göst.
17 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Gencanne12 (1,353 puan) tarafından soruldu