+3 oy
557 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (11 puan) tarafından

Mesela konusuyoruz Istedigimi soyluyorum o olmaz diyor tam konu kapanacak bi de kazayla kaliyormussun diyor o zman da gozleri parliyor yani icinde bi istek var ama gecim sikintisi yasayacagimizi dusunuyor nasil ikna ederim bilmiyorum bana gore cok sikinti yasamiyoruz size sormak istedim buraya yazmak bi sacma geldi sonra belki benim gibi olan da vardir dedim ne Zarar gelir ki yazmaktan korunmuyoruz zaten geri cekiliyor olursa 2. Cocugumuz olacak oglum su an 27 aylik ben tam zaman oldugunu dusunuyorum bir de 2.nin de erkek olmasindan korkuyor o cook uzun yillar sonrasini dusunuyor bu cocuklar nasil evlenecek cocuklara nasil ev alacagiz diye dusunuyor

Ben bu adami bu kafadan nasil cikaracagim

19 Cevaplar

+7 oy
(3,112 puan) tarafından

Eşin çok doğru düşünüyor yani bence zamana bırak acelen ne çocuğun da küçük ileride fikri değişebilir artık geçim çok çok zor ne kadar geçiniriz desen de eğer eşin geçim sıkıntısı yaşıycağını düşünüyorsa çok sık boğaz etme bırak su akar yolunu bulur acele etme derim. Çocuk yapmak tek taraflı olmuyor yani eşini ikna etmen için birazda bu konuyu rafa kaldırmalısın

(9,079 puan) tarafından
+1

:)) kaldiki omur biyu esinin duacisi olur hayatimi kurtardin diye haberi yok hala nasil ikna edilir es diye dusunuyir bence esin seni ikna etse hayati. kurtulur sefaletten:)

(3,112 puan) tarafından
+1

Yani hem bebeği küçük hemde hayat şartları zor kendini maddi, manevi zora sokmak için çabalıyor arkadaş 😄

-Reklam-
+4 oy
(5,124 puan) tarafından

Eşin haklı, bence hiç zorlama nasipte varsa 2 ci çocuk olur, baskı yapıp huzurunuz kacirma. Gelecek kaygısı hepimizde var, 1 çocuğum var acaba ileride ülkemizde çocuğumuz için  guvenli bir gelecek sağlayabilecekmiyiz büyük soru işareti. Hele ki bu ekonomide birsey planlarken 2 3 kere düşünmek gerekiyor o yüzden ben eşine hak veriyorum 

+2 oy
tarafından

Senin iknan ile o çocuğu yaparsa ömür boyu bakmaz haberin olsun sen şikayet ettiğinde de seni suçlar sen istedin ben değil diye 

+2 oy
(3,154 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Nedenleri bir yana, istemeyen taraf siz, isteyen taraf eşiniz olsaydı, sizin için de çok sıkıntı olmaz mıydı? Demekki şuan kendini yeterli görmüyor. Çocuğunuz bîraz daha büyüdükten sonra belki de daha olumlu düşünür. Zaten iyi de korunmuyorsunuz. Geleceği varsa her türlü gelir o bebiş. 

+2 oy
(1,781 puan) tarafından

Benim oğlumda 27 aylık nasıl bir cesaret vallahi helal olsun kız … 😅

Bence çok erken şu an oğlunun tam gelişme ve ilgi çağı . Bebek olunca ister istemez ilgisiz kalacak bilmiyorum ben oğlumun böyle bir haksızlık yaşamasını istemezdim

+2 oy
tarafından

Yola inanmislarla çıkılır ikna edilmişlerle degil.

+2 oy
(5,150 puan) tarafından

Bence eşini zorlama fikrine saygı duy 

Senin istemenle yada onu ikna etmenle olacak bisey değil 

Bi de şu yönde düşün senin isteginle olupta esin istemezse ilerde bütün sorumluluğu olayları sana yükler 

Bisey olsa sen istedin der senin yüzünden der 

+1 oy
(8,639 puan) tarafından

Eğer kendi evinizse eşinin maaşı iyiyse ikinci çocuk düşünülebilir ama bunlar yoksa yerinde olsam çocuk yerine çalışır eşime destek olur önce maddiyatimizi güçlendirirdim. 

+1 oy
(23,050 puan) tarafından

Ekonomik geliriniz iyi ise kendinize ait eviniz varsa biraz daha bekle ara ara dile getir hissettir ki kaza olma ihtimali de çok yüksek. Ama maddi anlamda gerçekten yetmeyecek durumda iseniz eşinde istemiyorken hiç zorlama bence

+1 oy
tarafından

Herşey nasip kısmet ama önce tedbir sonra taktir . Eşin çok haklı , evlendikten 3 sene sonra hamile kaldım ben oda kazayla. Evet bebekler bereketiyle gelir ama o bebeklere zemin hazırlamak gerek. 

+1 oy
tarafından

Bencede tam zamanı bende bu aylarda baksadim hala olmuyor

+1 oy
(219 puan) tarafından

Allh aşkınıza  eşiniz çok haklı adamı rahat bırak sende aynı benim eşimin kafası var lütfen bu kafadan çıkın 

+1 oy
(1,870 puan) tarafından

Geçim sıkıntısı yapaşayacaksanız enişte haklı 

+1 oy
(570 puan) tarafından

Yani Çocuklara İlla babası ev almak zorunda değil ki çocuklar da büyüsünler okusunlar kendi meslek sahibi olsunlar kendi evlerini kendi alsınlar Tabii ki de Her insan ister evladı için en güzelini en iyisini yapmaya bir ev alabilmeyi onlara bir yatırım yapabilmeyi ama herkesin buna gücü yetmeyebilir Hele bu devirde

+1 oy
(2,495 puan) tarafından

Erkek istemeyince çok zor oluyor 1 sene uğraşmıştm ama hakkıda var ekonomı geçim sıkıntısı ortam dünya gıtgıde kötuye gidiyor 

+1 oy
(3,011 puan) tarafından

Qdam inşallah bu kafada kalır mantıklı düşünüyor

0 oy
(2,708 puan) tarafından

2 çocuk anası olarak sesizce postdan ilerliyorum.... herşeyin bir vakti old.inananlardanim.aksi halde  insan çok yıpranıyor 

0 oy
(310 puan) tarafından

Tek taraflı istemeyle olmaz eşin kendini hazır hissetmiyor saygı duyman lazim clcugunda küçük acelen ne ?

0 oy
(201 puan) tarafından

Ona bizi anlat bence. Ilk basta esim cok istiyordu yeni evliydik ben istemiyordum. Calisiyordum hatta o donemde maddi olarakta iyiydik. Inan bana maddi olarak dusunmesin cocuk riskiyla gelir diyenlere inanmazdim ama bak ilk kizim geldi dunyaya. Habi masraflar artti falan deriz aslinda tek kişinin çalışmasina dustuj iki maastan. Ben sıkışırız maddi olarak dedim icimden ama biz bikac aya nasip oldu ve araba aldik cok sukur odendi bitti bile.  Sonra ilk kizim 2 yasindayken ben kazayla hamile kaldim ikinciye o kafar agladim uzuldum napcaz dedim yetmeyecek bak 2 cocukla kiradayiz suan falan dedim ilk kizim dogdu suan 6 aylik ve biz bu ay hic anlayamadigim sekilde ev aldik inanir misin o kafar ihtimal vermiyordum ki ev alacagimiza su malum sari siteleri bile silmistim telefondan. Velhasil kelam cocuk gercekten riski ile geliyor Allahim herkese hayırlı ve bakabileceg8 kadar evlat nasip etsin

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 147 göst.
+2 oy
13 cevap 258 göst.
0 oy
8 cevap 220 göst.
11 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (269 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 488 göst.

Kategoriler

1,467,320 soru