+3 oy
1,260 göst.
Diğer kategorisinde (999 puan) tarafından

Kızlar bebek için bı liste yaptım alınacak şeyler diye. Eşime attım. Sende vicdan yok sen beni hiç düşünmüyorsun diyip bağırmaya başladım. Eşim şuan şehir dışında telefonla konuşuyorduk. İşte ben tozun dumanın içinde çalışıyorum oruçlu oruçlu hiç bana acımıyor musun bu kadar çok şey istiyorsun dedi. Dün geceden beridir tartışıyoruz. Senin gözün yükseklerde sen çok uçuyorsun falan dedi. Sizce yazdığım liste abartılı mı?  Doğuma 2 ay var henüz birşey almadık. Bende her şeyi bı kerede almak istiyordum. Sizce gereksiz birşey var mı? Eşim haklı mı

Hastane çantası ( benim ve bebeğin kıyafeti için) 

Uni baby pişik kremi ( yada hameton ) 

Madecassol göğüs ucu kremi ( bebek emzirdikçe yara olacak iyileşmesi için) 

Yeni doğan emzik ( damak emzik ) 

Yeni doğan biberon 

Bebek bez 

Bebek ıslak mendil

Tırnak makası

Bebek lifi 

Bebek şampuanı 

Zeytinyağı ( bebeğin vücuduna masaj yapmak için) 

Bebek havlusu 

Leğen ( banyo yapmak için) 

Bebek elbisesi elde yıkamak için beyaz sabun 

Yenidoğan çamaşır sabunu üni baby ( çamaşır makinasında kullanmak için) 

Ağız mendili - önlük yada ( kusması için) 

Çorap

Zıbın 

Eldiven ( yüzünü çizmesin diye) 

Bere ( kulakları hava almasın diye) 

Yazlık Battaniye 

Bebek yorgan çarşaf takımı 

Bebek kundak 

Müslim örtü yazlık

Bebek çantası ( kıyafetini koymak için) 

Terlik ( Doğumda rahatça gidip gelmek için)

Tayt korse

Depend lohusa hasta bezi

Vazelin dikişler için 

Elbise takımı 0-3 3-6 6-9 aylık kıyafetler (3-6 aylık giysiler 2-3 aylık bebeğe oluyor çün

kü kalıplar küçük ) 

50 Cevaplar

0 oy
(15,392 puan) tarafından

Bazen burada görüyordum germekten gereksiz şeyler için tartışıyorlar diye 

Ama burada gerçekten yok 

Bunların hiçbiri getçenten alınmadı mı daha 

-Reklam-
0 oy
(1,093 puan) tarafından

Böyle postlarda öncelikle adamlara saydirmak istiyorum ama post sahibi arkadaşım seni de gaza getirip üzmek istemiyorum. Ama malesef abartı falan değil hepsi lazım olan şeyler hatta daha dusunsek eksik bile çıkar. Belki maddi olarak sıkıntı vardır onu da anlamak lazim diye düşünüyorum ama eltiye gönderme hareketi hiç hoş değil bana dedikleri yine umrumda olmazdı belki ama millete yaymasi yanlış olmuş. 

0 oy
(3,242 puan) tarafından

Gayette normal bir liste, fazla yüz vermeyin. Ayrıca eltinize neden atıyor. Kusura bakmayın ama kocam bunu yapacak ele alınacak yerini bırakmam. Sessiz kaldıkça tepenize çıkıyorlar. 

0 oy
(102 puan) tarafından

Bunlar mı çok şaka gibi ben bunların 3 katını aldım eşim karışmadı bile sen daha iyi bilirsin üstelik öyle büyük bir bütçemiz de yoktu madem bunları alamıyor çocukta istemesin bunun sonrası da var en basiti doğum oncesi

0 oy
tarafından

Canım bu listede eksik bile var. Kocana söyle bakamayacağı çocuğu neden yapmış? Herkes çalışıyor para kazanmak için . Manipüle etmeye çalışıyor seni. Öyle de böyle de alınacak bunlar 

0 oy
(4,526 puan) tarafından

Tek tek okudum abartılı veya fuzuli bir şey yok. Okumadan dedim acaba ama hepsi yerli yerinde. Tabiki bebeğin kendi deterjanı şampuanı tırnak makası olmalı. E ne giyecek bu bebek kıyafet Önlük şapka alt üst takımlar battaniye vs hepsi gerekli. Belki göğüs kremine ihtiyaç duymayabilirsin. 2 doğum yaptım şahsen lazım olmadı gümüş kapak kullandığım için yara olmadı. 

0 oy
(1,445 puan) tarafından

Kremler ve zeytinyağı dışında hemen hemen hepsini aldım 4. Çocuğuma ama ben cok erken almaya başladım çünkü bir defada ciddi bir para tutardı 3 yıl önce şimdi daha daha yüksek tutar keşke yavaş yavaş alsaydın canım

0 oy
(4,802 puan) tarafından

Kız sende akıllı ol biraz erkeğin eline direk bu liste verilirmi.onlar sadece listesin uzunluğuna bakar işe yarayıp yaramadığını düşünmez..Bu liste senin aklında olacak her gitmede bişey alacaksın şuda lazım buda die yada netten alıver. Ben mağazada alırım ne gerek var şuna dediği olmadı hiç eğer ne olduğunu ne işe yaradığını bilmiyorsa ayakta kısa bir özet gecerim tamam.. 

(1,638 puan) tarafından

Evet bu da doğru mesela market alışverişine gidince sabunu şampuanı falan alsa ilaçları kremleri zaten doktor yazar diğer kalan kıyafet gibi büyük şeyleri eşine söylese daha iyi olurdu bence ama tecrübesiz bi anne sanırım ilk çocuk ondan bilememiştir ya bende mesela ilk bebeğimin bütün alışverişini eşimle beraber yapmak isterdim daha bebek arabası falan olacak nasıl yapacak böyle bi adamla üzüldüm açıkçası umarım bebek doğduktan sonra baba olduğunu anlar birazcık bir de eltisine atıp onay alması çok kötü bi durum ben olsam çıldırırdım ya Allah sabır versin inşallah 

0 oy
(1,638 puan) tarafından

Eksik var fazla yok canım eşin abartmış kendi evladı için yapacağı harcamayı insanın gözü görmez hani derler ya babalar ceketimi satar yine yaparım diye eşinde sanırım bu düşünce yok çünkü insan çocuğu için her şeyi yapar 5 kuruşu olmasa bile herkes marka olan göğüs kremi seçerken sen madacesol yazmışsın daha nasıl düşünceli olabilirsin mesela Allah yardımcın olsun canım bebeğinin ve senin umarım bebek doğduktan sonra baba olduğunu anlar 

Bir de konudan bağımsız pişik kremi göğüs ucu kremi dikiş için krem falan yazmışsın ya onları zaten doktor yazar büyük ihtimalle reçeteli alırsın bence şimdiden alma canım 

0 oy
(508 puan) tarafından

Eşin neyi gereksiz bulmuş bir sorsaydin listedeki bende gereksiz birşey görmedim eltinde bir tuafmis bu kadarına gerek duymadım dediği liste herşey alınması gereken şeyler, ayrıca gogus pedi ve emzirme sütyeni lazım canım ,birde Bebek pişik kremi ,neyse  göğüs kremi belki hastanede alınabilir hemen eczaneden, ama çantada olması gene yarayislibir telaş oluyor zaten hazır çantada olması iyi  ,onun dışında normal ya ben hatta bunların yanında mama ile birde göğüs pompası almadigima pişman olmuştum eczaneden eşim alıp gelmişti ama o telasta ne gerek vardı çantamda olsaydı hazır daha iyidi diye düşünmüştüm birde dikislerime birşey sürmedim doktora sorarsın vazelin vs bana kuru tut birşey sürme demişlerdi 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 103 göst.
0 oy
9 cevap 181 göst.
0 oy
9 cevap 903 göst.
20 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Zelis... (444 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,311 soru

24,042,927 cevap

329,222 kullanıcı