+3 oy
1,110 göst.
Diğer kategorisinde (864 puan) tarafından

Kızlar bebek için bı liste yaptım alınacak şeyler diye. Eşime attım. Sende vicdan yok sen beni hiç düşünmüyorsun diyip bağırmaya başladım. Eşim şuan şehir dışında telefonla konuşuyorduk. İşte ben tozun dumanın içinde çalışıyorum oruçlu oruçlu hiç bana acımıyor musun bu kadar çok şey istiyorsun dedi. Dün geceden beridir tartışıyoruz. Senin gözün yükseklerde sen çok uçuyorsun falan dedi. Sizce yazdığım liste abartılı mı?  Doğuma 2 ay var henüz birşey almadık. Bende her şeyi bı kerede almak istiyordum. Sizce gereksiz birşey var mı? Eşim haklı mı

Hastane çantası ( benim ve bebeğin kıyafeti için) 

Uni baby pişik kremi ( yada hameton ) 

Madecassol göğüs ucu kremi ( bebek emzirdikçe yara olacak iyileşmesi için) 

Yeni doğan emzik ( damak emzik ) 

Yeni doğan biberon 

Bebek bez 

Bebek ıslak mendil

Tırnak makası

Bebek lifi 

Bebek şampuanı 

Zeytinyağı ( bebeğin vücuduna masaj yapmak için) 

Bebek havlusu 

Leğen ( banyo yapmak için) 

Bebek elbisesi elde yıkamak için beyaz sabun 

Yenidoğan çamaşır sabunu üni baby ( çamaşır makinasında kullanmak için) 

Ağız mendili - önlük yada ( kusması için) 

Çorap

Zıbın 

Eldiven ( yüzünü çizmesin diye) 

Bere ( kulakları hava almasın diye) 

Yazlık Battaniye 

Bebek yorgan çarşaf takımı 

Bebek kundak 

Müslim örtü yazlık

Bebek çantası ( kıyafetini koymak için) 

Terlik ( Doğumda rahatça gidip gelmek için)

Tayt korse

Depend lohusa hasta bezi

Vazelin dikişler için 

Elbise takımı 0-3 3-6 6-9 aylık kıyafetler (3-6 aylık giysiler 2-3 aylık bebeğe oluyor çün

kü kalıplar küçük ) 

50 Cevaplar

0 oy
(6,523 puan) tarafından

Olmasi gerekenler var ekstra birsey görmedim ben lux birsey yani temel bir liste olusturmussun

-Reklam-
0 oy
(4,136 puan) tarafından

Göğüs ucu kremi incia 

Bebeğin vücudunu nemlendirmek için ve pişik için kantaron yağı 

Pişik için evvahe doğal ın nemlendirici kırmızı kremi

Emziğe gerek yok

Eşine deki çalışmak zor geliyorsa evlenmeseymiş

0 oy
(3,364 puan) tarafından

Hayatım.bu erkekler istiyorki sar çocuğu çarşafa büyüt 

0 oy
(4,841 puan) tarafından

Gayette normal şeyler yazmışsn az bile hatta bu liste 

0 oy
(7,437 puan) tarafından

Fazla ve gereksiz hiçbir şey yok . Hepsi de alınması gereken ihtiyaçlar

0 oy
(3,751 puan) tarafından

Keşke bir gereksizleri cikart deseydin merak ettim neyi çıkartacak. Hiç abartılı bir şey yok listede

0 oy
(1,336 puan) tarafından

Abartan kişi eşin sen değilsin hiç üzme kendini mecbur alıncak hepsi, gidipde otomatik sallanan beşik yazmamışsin canm sonuçta 

0 oy
(21,749 puan) tarafından

Bunlari da almayacaksa baba olmasın bı zahmet. Temel gerekli şeyler hepsi. Ha sen hepsini liste halinde gonderince gözü korkmuş olabilir. Ama alınacak şeyler hepsi. 

0 oy
(14,545 puan) tarafından

Cocuk dün lotodan çıkmadı ki madem birden almak zorlayacakti esin neden her ay belli miktar vermedi sana. Erkekler bazen gerçekten düşüncesiz oluyorlar

0 oy
(5,401 puan) tarafından

Bunların hepsi lazım olan şeyler sosyal güvencen varsa Madecasol ve hametan pomadı aile hekimine yazdır ödeniyor

0 oy
(1,268 puan) tarafından

Tayt korse ve vazelin hariç hepsını aldım hatta mont ayakkabı felanda aldım gayet normal olması gereken liste ben gecen sene 15-20 bin civarı ödemiştim hersey içinde  16 .haftada başladım alısverıse 28 de hersey hazırdı az az ay ay alınca daha iyi olabılır eşinin gözüne de fazla gelmez çünkü zaman ilerledıkce hersey zamlanıyor mesela 4 numaraya kadra bebek bezi aldıydım eşim teşekkür ettiydı bana çünkü çocuk doğduktan sonra gaz damlası ilacı şurubu ana kucağı mama sandalyesi bilmem neler neler çıkıyor insan yetısemıyor maalesef

0 oy
(663 puan) tarafından

Bebeğinizin cinsiyetine hangi şehirde oturuyorsunuz

0 oy
(1,141 puan) tarafından

Bunların hepsi ihtiyaç haklısın cnm. Sadece listedekileri bir anda almak yerine 9 ay boyunca aydan aya alıp koydaydın. Hepsini tek seferde almak zorlayacaktir

0 oy
(3,300 puan) tarafından

Listen gayet normal ya eşin de niye eltine atıyor eltinde de suç var bu listede ne var o da abartılı gibi konuşmuş hadi erkeklere tm ama eltin nasıl abartılı bulur ona da sormak lazım ben olsam konuşurum onunla eşim bilmediği için sana sormuş sen nesini abartılı buldun hele söyle hepsini sen nasıl almadın hatta eksikler var 

0 oy
(734 puan) tarafından

İhtiyaçlar fazla değil. Hatta insaflısınız bile bunun ateş ölçeri burun aspritörü serum fizyolojiği falan var. Eşiniz normalde nasıl biri. Doğuma 2 ay kala yaptığı yanlış hiç savunulur bi tarafı yok ama acaba oruç mu vuruyor başına bilemedim ki. Eltiniz ne almış da ben almadım dedi çok merak ettim. 2 takım bi bez mi?

0 oy
(3,376 puan) tarafından

Daha bebek arabasi besik puset hic biri yok ne bekliyodu carsafa sarip onunla mi buyutecekti cocugu tarzan gibi benim dogumda o kadar cok sey icimde kaldi ki ama aldiklarim senin su listeyi 5e katlar hepsi ihtiyac kendine guvenmiyosa niye yapti o zaman cocugu sen haklisin 

0 oy
(53,456 puan) tarafından

hastane çantası ve terlik fazla yani evden terlik giyebilirsin yoksa al tabi lazim oluyor bez cantalara koyabilirsin hastane esyalarini 

tayt korse de bilemedim giyerim dersen al digerlerinin hepsi ihtiyac zaten ceyiz gibi oluyor yeni bir birey geliyor 

keske her ay az az alsaydin birikmezdi

0 oy
(71 puan) tarafından

Eltin çaputla büyütmüş çocuklarını zaar:)) sırf yaranacak ya bak böyle tutumlu karıyım ben demek icin..

Ve sende son aylara bırakıp daha cok zorlama esini birden odemek zor gelebilir aylara bolseydin yavas yavas alsan böyle laf etmezdi 

0 oy
(533 puan) tarafından

Gereksiz bir tane bile ürün görmedim.. Eksiği var fazlası yok resmen.. Ne bekliyormuş ki eşin? 2 bez  2 zıbınla mı halledecek? 

0 oy
(2,042 puan) tarafından

Gereksiz bisey yok hepsi gerekli maddi olarak zorlanacagini düşünmüş olabilir eşin eşyaları bi kerede alacağına az az almaya başla doğuma kadar .

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 161 göst.
0 oy
9 cevap 865 göst.
20 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Zelis... (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 406 göst.
28 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,655 soru

23,847,682 cevap