+1 oy
180 göst.
Diğer kategorisinde (165 puan) tarafından

Kızlar 24 yaşındayım 2 çocuğum var 3. Bekliyorum geleceğime  yatırım yapmak istiyorum nasıl bir şey yapabilirim bilmiyorum okumak istiyorum ama orta okul terkim en azından bir meslek için çabalamam lazım okuyabilirmiyim yapabilirmiyim nasıl başlamalıyım ehliyetimi aldım şimdide hayatımda kendim için bişey yapmak istiyorum 

5 Cevaplar

+1 oy
(3,174 puan) tarafından

Açıktan eğitimine devam edebilir, yönelmek isteğin mesleğinde sertifikalı kursuna gidebilirsin. Bu düşüncen bile çok güzel, yaparsın sen 😍

(165 puan) tarafından
+1

İnşallah çok isterim güzel düşüncen için çok teşekkür ederim 

-Reklam-
+1 oy
(14,778 puan) tarafından

Okuyabilirsin tabiki neden okuyamayasin ki canim. Kendine guvendikten sonra hepsi olur yasin daha genç bi yerden basla

(165 puan) tarafından

İnşallah çok isterim güzel düşüncen için çok teşekkür ederim 

+1 oy
(274 puan) tarafından

Benim babam ablamla beraber lise okudu. Ve ablamdan önce bitirdi. İstersen yaparsın önünde hiçbir engel yok

(165 puan) tarafından

Ya gerçektenmi maşallh çok sevindim bunu duyduğuma 🩷

(274 puan) tarafından

Tabi canım. Hatta üniversiteyi bile beraber okuyalım dediler. Ama açıköğretim ve ablamın üniversitesi fazlaca maddi zorluk yaşatacaktı babama. O yüzden vazgeçti. Eğer senin imkanın şartların varsa değerlendir. Kalbim, dualarım sizinle🌸

+1 oy
(1,156 puan) tarafından

Hiç birsey için geç değil canım yaşında çok genç tam kararlı isen açıktan okuyup meslek sahibi olabilirsin hayallerinin peşinden koş ❤️🫰🏻🌸

(165 puan) tarafından

Böyle güzel motive ve güzel kalp düşünceleri iyiçe kararlı kıldı beni

(1,156 puan) tarafından

Kararın her zaman daim olsun canım ❤️🥰

+1 oy
(484 puan) tarafından

Canım çok erken yaşta çok fazla çocuğa karışmışsın ama olan durum üzerine artık konuşmak fayda etmez. Ortaokul terk derken ilk 8 yılı da mı bitirmedin ? Yoksa lise terk mi ? Tam anlamadım. Benim sana tavsiyem, çocukların henüz küçükken açıköğretim olarak liseye kadar bitir. Açıktan okumak zor değil. Sadece yılda 3 kere falan sınavlara giriyorsun ve zor olmuyor. Lise bitikten sonra üniversite sınavına hazırlanırsın. Ben senin yaşındayken üni son sınıftaydım (örgün okuyordum) sınıfa çocuklu olup gelenler de vardı. Ha öyle cesaret edemez isen, açıköğretim bölümlerinden üniversite okursun. Sonra ilerde KPSS falan denersin. Yaşın çok genç. Kesinlikle vazgeçme. Öncelikle lise sona kadar açıktan oku. İnan zor değil. 

Ehliyet ile okumak bir değil. Ehliyeti istersen 40 50 yaşında da alırsın sürersin ama 40-50 yaşında üni bitirmenin faydası olmuyor maalesef, yaş önemli. O yüzden öncelikle çocuklarını büyütürken lise diplomasına kadar açıktan okumayı hedefle.

(165 puan) tarafından

Canım dogu tarafında çok küçük yaşta evlendirildim iki çocuğumu büyütürken 3.allah nasıp eti  bir nevi hediye  ve ben ilk okul bitikten sonra orta okula gitim sonrada bıraktım orta okul diplomam var gelecek ne getirecek bilmediğim için ayaklarım üzerinde durmam lazım kendim  ve çocuklarım için

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 227 göst.
4 Haziran 2025 Diğer kategorisinde BetusMoms (4,350 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 126 göst.
16 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Karcicegi (1,445 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 128 göst.
7 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Evrim.34 (600 puan) tarafından soruldu
+3 oy
10 cevap 202 göst.