+2 oy
332 göst.
Diğer kategorisinde (467 puan) tarafından

Gebelik bölümünden pek cevap alamıyorum buraya sormak istedim,

Benim ikinci hamileliğim bugün 40+2 oldum ve kontrole gittim bugün sancım yok bir hafta önce nişanim geldi acile gittim ordada sancı çıkmadı nişan dışında hiçbir belirtim Yok olmadı kasilma ve batma oluyor arada bir, doktor 41 den sonra riskli olacağını bebeğin anne karnında kakasını yapabileceğini ve bunun tehlikeli olacağını söyledi bu yüzden 41. Haftayı geçmesini önermiyoruz dedi ve pazartesi gel Alttan suni sancı verip doğumu başlatalim dedi tamam dedimde suni sancıyi hiç bilmiyorum zor diyorlar bı yandan çok korkuyorum ilk oğlumu 40.haftada kendi sancimla çok Zor bir sekilde doğurdum zaten gerçekten zormu ve alttan alinca sancı ne kadar sürede geliyor ve doğum oluyor bu konudaki tecrübeli anneler yorum yaparsanız sevinirim beni bı rahatlatın bı 🙂 sizce gitmeli miyim pazartesi 40+4 olacağım

12 Cevaplar

+1 oy
(150 puan) tarafından

Suni sancı ile 40 dakika da dogum gerçekleşti canım hiç korlulacak bişey yok çok hızlı ilerliyor herşey rabbim kolaylık versin sana

(467 puan) tarafından

Amin canım sağol 

-Reklam-
+1 oy
(3,330 puan) tarafından

Kızımı 40+4 de normal, kendi sancımla doğurdum.

Oğlumu ise tam 41 hafta dolunca doğurdum. Aynı şekilde normal doğum oldu. Kendi sancımla 8cm kadar açıldı ama sonra tıkandı. O zaman sancı verdiler işte. Şunu da eklemem lazım ama, ben péridural ile doğurdum. Yani sûnî sancıyı verdiler ama bir yandan da ağrıyı hissetmemem için de ilaç alıyordum.

Bu arada doktor bana pazartesiye kadar kadar hiç sancı olmazsa suni ile başlarız demişti. Randevum saat 9 daydı ve ben randevudan 3 saat önce kendi sancımı çekmeye başladım. Yani belki sizde de öyle olur. Hiç suniye gerek kalmaz. 

(467 puan) tarafından

İnşallah kendi sancım gelir bende onu umuyorum

+1 oy
(917 puan) tarafından

42de doğdu oğlum yatış verdiler istemedim suyum geldi gittim suni sancı verecekken sancım var diye vazgeçtiler :(şuan da da 38 haftalık oldum yine ağrı sızı açıkçası korkuyorum sabah girip akşam çıkıyorum ben doğumlar zor oluyor inş herkeste kolay bir şekilde atlatır alırız bebekler kucağımıza 

(467 puan) tarafından

İnşallah Allah yardımcımız olsun 

+1 oy
(3,454 puan) tarafından

Hiç korkma kimsenin doğum hikayesini dinleme insanı çok korkutuyorlar ya madem o kadar zor hiç biri dogurmasin evet illa zorluğu var ama geçiyor 

Benim ilk doğumum ve hiç ne açılma ne sancı hiç birşey yoktu 41 haftalık oldum suni sancı verdiler öğle hastaneye yatisim yapıldı fitil verdiler yumuşatıcıymis olmadı sabah ,6 da sancı verildi 9 da oğlumu kucağıma aldım çok şükür o da benim hiç kalkmama izin vermediler riskliydim diye sana kalk yürüyüş yap falan derlerse onları dinle ve 41 i geçirme Allah korusun bebek kakasını yutabiliyor suyu bitebiliyor inşallah ta suni sancı ya gerek kalmaz tek avazda dogurursun Rabbim yardımcın olsun sonunu düşün bebeğini kucağına alınca hepsi geçecek ilkte değilmiş bak yine yaparsın sen annesi yine başarırsın doğurdum diye postunu bekliyoruz 🤗

(467 puan) tarafından

Çok iyi moral verdin Allah razı olsun inşaallah yazacağım doğurdum diye🙂

+1 oy
(73 puan) tarafından

12 sat suni sancı çektim hiç açılmamı olmadı en son bebeğin kalbi yavaşladı acil sezeryana alındım inşaAllah kolay ve hemen olur sizin 

(467 puan) tarafından

Ay inşallah ya

+1 oy
(14,449 puan) tarafından

Sağlıcakla kavuşun inşallah 

İlkimde suni sancı ile doğdu kızım 28 ci saatte 

Oğlum doğmak istemedi aynı sizin gibi riskli olduğunu söyledı dr , 3 sm açılma vardı on gün öyle gezdim ilerlemedı ,40+5 mi 6 mi aldılar doğuma 

Hatta post açmiştım burdan konuşa konuşa doğurdum 4 saat bile geçmedi hemencecik geldi 

Stres yapmayın, rahat olun zaten deneyimlisiniz ikincı , sürmez fazla hemen kavuşursunuz inşallah 🤲

(467 puan) tarafından

Allah razı olsun inşaallah kolay bı doğum olur

(14,449 puan) tarafından

Amin 🙏 

Takmayın kimsenin doğum hikayesini suni sancı zordur fln kötü bir şey değil doğumu gerçekleştirmek için bir destek sadece. Modunuzu yüksek tutun sakin olun nasıl doğdu anlamazsiniz inşallah 

+1 oy
(4,208 puan) tarafından

41+2de suni sanciyla doğurdum sadece son 1 saat zordu onu da kendi istediğim için cektim epidural yapıldı biraz uyumuşum yarim saat sonra dogum oldu hiç anlamadım bile. 

Sabah 1 cm acilmam vardı hastanede hem sanci verdiler hem ben eğildim kalktım spor yaptım nefes egzersizi yaptım mutlaka yapın. 2 tane ebe vardı onlar bile şaşırdılar ne kadar rahat bir dogum oldu diye çünkü ben kimsenin dogum hikayesini dinlemedim doktoruma güvendim bol bol nefes alıp verdim 7 sn al 5 sn ver şeklinde 

(467 puan) tarafından

Benim nefesim çok daralıyor bende ondan korkuyorum ya nefesim kesilirde nefes alamazsam diyorum aklıma o geliyor ya

(4,208 puan) tarafından

Son 3 ay boyunca her gün nefes egzersizi yaptım ben yoksa benim nefesim de çabuk kesilir 2 merdiven çıkamam o nefes egzersizleri beni çok geliştirdi siz de bir nefes egzersizi uygulaması indirin günde 3 5 kere yapin hemen alışacaksıniz nefes alıp vermek en önemlisi kasılma geldiğinde sadece nefes alarak bile azaltabiliyorsunuz

+1 oy
(22,006 puan) tarafından

Bende suni sancıyla doğum yaptım koldan verdiler sancıyı asla dayanamadım çok ağır geldi bana epidural iğnesi yaptılar o şekilde normal doğum yapabildim 

(467 puan) tarafından
+1

Allah kolaylık versin banada inşallah atlatacağım

(22,006 puan) tarafından

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin doğumunu sana kolaylaştırsın❤️

+1 oy
(7,735 puan) tarafından

Normal sancıdan farkı yok canım hatta açılmayı hızlandırıyor genelde

Benim 4 5 cm açıklığım varken sancım yoktu banada verdiler 3 saat falan aldım doğurdum. Hayırlısıyla sağlıkla kucağına alırsın inşallah

(467 puan) tarafından

İnşallah umarım sizinki gibi kısa sürsün oğlumu 12 saatte kendi sancimla zor doğurdum 

(7,735 puan) tarafından

Benimde ilk doğumum 28 saat sürmüştü

+1 oy
(1,684 puan) tarafından

Ay benim ikinci doğumum geldi aklıma iki sedye vardı ikimizde aynı haftadaydik nst bağladık sancinin sıklığına bakiliyor hemşire dediki arafaki perdeyi açayım birbirinize destek olun ben sancidan çıldırmış saçımı başımı yoluyorum yanımdaki hanım ay ay ay sessiz sedasız sancısını çekiyordu hemşireye dedim kapat ya kadına günah beni görüp piskolojisini bozdurma 😂ben valla 4 tane doğurdum hepside ayrı zordu zaten sanciyi çekmek zor doğum değil bana göre sende bı avazda kurtulursun inşallah.Allah isteyenede nasip etsin 

(467 puan) tarafından

Amin inşallah canm 

+1 oy
(151 puan) tarafından

Bende suni sancıyla doğum yaptm açılmam olmuyordu 3 santm tek açılmam oldu sancımda vardı ama açılmam olmuyordu bana suni sancı verdiler bn öyle doğum yaptm evt zordu ama herksin aynı olck diye bişey yok inşallah Rabbim bir sancıyla sizi kurtarsn Amin Endişlenmeyin 

(467 puan) tarafından

Amin çok sağolun 

+1 oy
(22,843 puan) tarafından

Ben iki doğumu da suni sancıyla yaptım. 2. Doğumum ilkine göre yarı yarıya daha kısa ve kolay oldu. O çok şiddetli ağrı kısmı 2 saat sürdü sadece. Seninki daha da çabuk gelir belki. Belki gerek kalmaz kendi sancinla olur. Her halükarda doğacak bu çocuk. Squat yap bol bol  Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ☺️ 

(22,843 puan) tarafından

40 +4 de oldu doğum. 

(467 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun 

İlgili sorular

+1 oy
19 cevap 984 göst.
0 oy
6 cevap 238 göst.
+4 oy
28 cevap 964 göst.
16 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Civciv1234 (1,588 puan) tarafından soruldu