Kayinvalidemgili cagiricam ana yemek ne yapsam karar veremedim bana akıl verirmisiniz
Fırında tavuklu sebze kebabı yap çok güzel oluyor ben toplu çağırmalarda onu yapmıştım çok sevmişlerdi
Tarif verir misin yada hangi siteden bakiyosun
Bu tariften yapıyorum misafir sayısına göre artırırsın malzemeyi
https://youtu.be/76bKNSlbu2A?feature=shared
Fırına tavuk patates atabilirsin ya da et ile beraber sebze falan orman kebabı gibi bir şey olabilir
Ayyy bugün bişey gördüm. Bende deneyeceğim. Patatesten karnıyarık gibi bişey. Önce patatesleri enlemesine 2ye kesip ortasını oydu. Sonra kızartıp hazırladığı kıymalı harçtan koydu içlerine. Üstüne domates dilimleri ekledi. En son salçalı sulu sosuyla fırına verdi. Adını bilmiyorum yemeğin inşAllah anlatabilmişimdir. Hem sunumu çok güzel duruyordu hem de lezzetli görünüyordu
Patates çanağı o
Teşekkürler 😊 @Minikii patates çanağı 😁
Niye ya herkes patates tavuk et patates fikri veriyo bi sürü cesit var yani firina patates tavuk ver ne ya o kadar cok cesit varken
Mesela kremali tavuk yap kremali mantarli et yap ,fajita yap ne bilim tavuk bonfile al az kızart diz borcama ustune mantarlı sos yap kaşar dok ver firina
Benimde o dikkatimi çekti yazacaktim üşendim sen yazmışsın:D
Yerine yazmış oldum:)
Benimde misafirim vardı bugün mangal pilav salata sarma çorba bide bizim urfalilarin olmazı çiğköfte
Karnıyarık, güveçte patates püreli tavuk, kavurma ya da et sote, fırında sebzeli köfte, etli nohut ya da etli kuru fasulye
Hünkar beğendi olabilir tek başına ana yemek. Pilava bile gerek yok bugün yaptım çok güzeldi
*Patates püreli üste köfte üste domates sos ve kasar
* Patates püresi üste tavuk sote kaşar
*Tepsi kebabı
*Arap tava
*Fırında et sote
*Kemikli eti önce. Düdüklüde pişirip sonra firnda kızartma
*Sebzeli et sote ,patates püresi ile servis edilebilir
Karnıyarık et haşlama güveç güveçte püreli etli tavuklu yemekler yapabilirsin
Pazartesi de ben aileleri toplucam kardesim asci isten cikti bostayken onu cagirdim pazardan gelir o cocuga bakar temizligi yaparim yemekleri de birlikte yapariz dedim asci o benden iyi yapiyo ben baget aldim ya aman
Daha bu akşam eşimin ailesini yemege aldım menüm şu şekildeydi
Sebzeli ıspanak çorbası
Etli nohut
Pilav
Tavuk kızartma
Karışık sebze dolması
Salata
Cevizli kesme tatlısı
İçecek
Yasliymis soslu yemek yapma bence patlıcan oturtma yap yanına iki mangal soslu butnyap pilav havuç tarator içli sarma yada dolma bı de salata yeter bence
Bugün misafirim var
Sebzeli mercimek çorbası
Fırında bütün tavuk
Et sote
Cacık
Salata menum. Bir de 5 kasik tatlisi yaptım ama 10 kasik koyuyorum az geliyor. Fikir olsun canım 🦋❤️
1,465,421 soru
24,016,084 cevap
328,015 kullanıcı