+1 oy
617 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (18 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızlar bebeğim prematüre olduğu için kaynanamın evindeyim ve banyo yaptırmaya cesaretim yok yani birinin bebeği tutması diğerinin yıkaması su dökmesi lazım.Neyse her gün bebeği yıkayalım diye söylüyorum kirlendi falan hiç takmıyor gündüzleri camiye gidiyor baya bi duruyo gelince de yine kuran okuduğu için bölmüyorum akşam iftar sonrası yıkayalım olmaz uğursuzluk diyor.neyse bebeğim 10 gün oldu yıkanmadı en son sabah camiden geleceği saate yakın her şeyi hazırladım dedim ben yıkıcam çünkü çocuk kirden yatamıyor.

22 Cevaplar

+8 oy
(4,309 puan) tarafından

Üyelik acali 4 saat olmuş 4 saatte 4 tane kaynana postu açmışsın arkadaşım memnun değilsen git evine kimse kimseye bakmak zorunda değil kaynanan çok çocuk istese kendisi dogururdu. 

Ya ben gerçekten anlamıyorum bir çocuk dogurduk diye bütün sülale bize el pençe mi durmali

(6,777 puan) tarafından

+++++++++++++++--

tarafından
+1

Diğer postlarını gördükten sonra bende bunu yazmaya geldim ya da diğer ihtimal trollüyor bizi

(4,309 puan) tarafından

Ya da ban yemiş bir kullanıcı yeni hesapla gelip puan toplamaya çalışıyor

-Reklam-
+5 oy
(9,638 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Çok basit aslında ilk zamanlar kaynanam geldi gitti ama şimdi düşünüyorum o ladar yanlış yıkadılarki bu zamanki aklım olsaydı brn yıkardım cocuklarımı eymen öyle korkmuştu suyu ayarlayamadı yüzüne gözğne su geldi önce vucut sonra başını yapcan lif yerleri oluyor zaten oraya yatırtıp küvetin yıkayabilirsn varsa 

+4 oy
tarafından

Kelimelerine dikkat et lütfen. Onlar yokmuş da kendi evinde yalnızmışsın gibi düşün öyle yaşa. Sadece bebeğinle ilgilen bunları takmaya devam edersen bir daha geri gelmeyecek zamanlarınızı sadece sıkıntılarla hatırlayacaksın. Korkuyor olabilirsin ama yapabilirsin annesisin sonuçta en güzel sen yıkarsın sen dikkat edersin. Öyle öyle alışırsın

+4 oy
(2,186 puan) tarafından

Madem yardım etmiyor kendi evinde varmış gitsene kendi evine eziyet çekip kendi kendini sinir ediyorsun lohusa halinle 

+3 oy
(672 puan) tarafından

Niye yardım etmiyorki anlamadım?e o zaman o ibaderleri neden yapiyor?musluman olmak ilk once vivdanli olmakla başlar.10 gün fazla evet ama sende sık sık yıkama kulak arkalarını boynunu ılık suyla ıslatdigin pamukla sil kurula sonrada hafif pudrala tertemiz olur bebeklerde bakım gerektiren pişik olan bölgeler ilk önce boyun ve kulak arkalarıdır küçük bi tavsiye.

+2 oy
(15,240 puan) tarafından

10 gündür çocuğu yıkamamak için bahane değil bu. Dolgulu küvet filesi al yatır bebeğini yıka yavaş yavaş. Kimseye gerek yok. Bu kadar bel bağlamayın insanlara bir de haşa Allahsızlık çok ağır ifade. Evin de var barkın da bence evine dön ve kafan inan daha rahat olur

(18 puan) tarafından

Aldım ona sırtı üşür sakın kullanma bunu değip bazasının altına kaldırdı 

(15,240 puan) tarafından
+1

Saçmalama kız 5 dk sürmüyor ne üşümesi karışma sen de al fileyi. 

(9,080 puan) tarafından

usurse usur bakacak olan sensin niye ususun bebek . on gun yikanmamak daha kotu bebege hem bunalir huysuz oour surekli kusuyor sinucta . banyo yaptirinca rahatca uyur hergun banyo yaptirsan benekde sakince olur. faydadan cok zarari ver bencede kalk git kendi evine dinleme kimseyi 

(15,240 puan) tarafından
+1

44 günlük oldu oğlum düşünüyorum neredeyse her gün suda çocuk ona rağmen kabarıyor boynu falan 

+1 oy
(4,037 puan) tarafından

Aynen ya tek çok zor birde sizinki kucukmus  allah yardimcin olsun

+1 oy
(1,965 puan) tarafından

korkacak hiçbir şey yok. bebeklerim 900 ve 850 gram doğdular. eve götürdüğümde tam 2 bin gramlardı. 1500 gramdan itibaren herşeylerini tek başıma yapabiliyordum. 

sana en güvenli yolu anlatayım banyonun zeminine kaydırmaz bişey koy. sıcak suyla içeriyi iyice ısıt. soyun bebeği de soy banyoya gir. ister yere otur ister tabureye farketmez. dizine bir havlu ser üzerine bebeğin başı diz kapağına, ayaklarıda senin karnına gelecek şekilde yatır. bir elinle bebeğin başını destekle diğer elinle bebeği sabunla sonra durula. durularken bebeğini ters çevirip yine bi elinle başını destekleyip diğer elinle su dökeceksin.

0 oy
(428 puan) tarafından

Banyo yaptırmak için fileler var.al onlardan bir tane kendin yıka.kuvete takılıyor rahat.bebegin başına havlu köy rahat rahat yıka.

0 oy
(23,407 puan) tarafından

Ya yenidoğan bebeğin 10 gün yıkanması ne demek bacım. Evine dönsen kocanla akşamları yikarsiniz. Valla doktora sordun mu sen bu işi. Gitme falan mı dedi. Eşin arabayla gelsin götürsun bari . Bu nasıl iş. O yavrunun her gün en geç 2 günde 1 yıkanması lazım. 

0 oy
(2,297 puan) tarafından

Asko ne var pratmature olsun banyo zibirtisi yoksa leğeni köy içine yumsak çarşaf havlu ne varsa at kafası yüksek olsun kendin suyu dök yavas yavaş yıka kimseye minnet etme elinde sonunda sen yikicaksin . Valla benim yanımda hiç kimse olmadı herşeyimi tek yaptım oğlumda hiç bir haltta bilmiyordum . Kendine güven 

0 oy
(1,633 puan) tarafından

Ben de tek yıkadım canım bişey olmaz. Leğene havlu koy üstüne uzaktır alın kafasının ve belinin altında kalsın. Diğer elinle su dök kopurt yıka. 

0 oy
(570 puan) tarafından

Bak canım benim bebeğim de prematüreydi ilk birkaç gün annem geldi sonra kardeşim u.y.u.z olduğu için gelemediler ve ben kızımı kendim tek başına yıkamak zorunda kaldım öyle öyle alıştım sen de yapabilirsin. Küvetine fileyi tak yıka 

0 oy
(964 puan) tarafından

Küvetin ya da leğenin içine havlu ser başka bir havluyu bebeği destekleyecek şekilde rulo yap içine yatır öyle yıka korkma bir şey olmaz ben hep öyle yıkadım günde üç dört tane havlu ıslanıyor onu da makineye atıver

0 oy
(9,080 puan) tarafından

ay yazik bebek o. gundur yikanmiyomu hiysuz olur rahat edemez ki cocuk zaten kusuyor ediyor . milleti takma esinle yika . okadar kaynanan umursamiosa zaten kendi evinde bakabildigin kadar bakman en iyisi faydadan cok zarari oluo belliki

0 oy
(10,140 puan) tarafından

Kaynanan bebeğini yıkamak zorunda değil prematüre kadardı kızım 2 kg doğdu ne anne ne kaynana vardı yanımda onlara güvenip çocuk yapmadım sonuçta 

0 oy
tarafından

Banyo küveti ve fileleri var benim kide erken dogdu 2000 kg kendim yıkadım ve büyüttüm insanlara minnet etme ya Allah bismillah de yıka havalar sıcak pişik olur yavrucak

0 oy
tarafından

Offf ilerde bu yaptıkların aklına gelince deli olursun var ya 

Al cicugunu git evine 

Ben çocuklarımı legende salonun ortasında yıkadım o su ajsana kadar salonun ortasında kalırdı ama kaynanamdan yardım istemek aklıma bile getirmiyordum 

İlk cicugumu suya sokar çıkarırdım öyle idare ettim şimdi diyorumki çok şükür çocuklarımın bakımını kimseye bırakmadım diye

0 oy
(24,335 puan) tarafından

Bebek şu an iki aylıkmış iki ayda da bebeği yıkamayı öğrenirsin ya. Üst üste eşinin ailesini kötüleyen postlar açmışsın madem öyle gitmeseydin oturup çocuğunu kendi evinde doğurabilirdin orda doğurduysan buraya neden geldin burada doğurduysan karnı burnunda halinle orda ne işin vardı postlarda çok ciddi mantık hatası var. Sen mi daha tuhafsın eşinin ailesi mı bilemedim 

0 oy
(1,943 puan) tarafından

Kocan nerde bacım kocanla senin çocuk ya beraber yikayin evinize gidin yardımı yoksa

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 301 göst.
0 oy
5 cevap 195 göst.
20 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatyaa0 (93 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 392 göst.
18 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 468 göst.
26 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Aslıs (13,307 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,183 soru

24,165,637 cevap

335,582 kullanıcı

...