+2 oy
175 göst.
Diğer kategorisinde (570 puan) tarafından

Kızlar kardeşim 16 yaşında 2 ay önce kist var dediler adetten sonra kist gitmiş dediler bugün de ona polikistik overin var demişler 90 kilo kardeşim acaba kiloyla ilgisi var mı ve tavsiye edeceğiniz bir şey var mı kür falan ve ilerde çocuk sahibi olmasını engeller mi 

6 Cevaplar

+1 oy
(1,771 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

kilo vermesi gerekiyor o kesin. kilo etkiliyor evet. onun dışında çocuğu biraz zor olabilir ama olur. polikistik overi olup hamile kalan bir sürü insanla karşılaştım. ayrıca tıp her geçen gün daha da ilerliyor. bundan 15 sene önce tüp bebek yaptıran teyzemin şartlarının yanında yeni tüp bebek yaptıran benim şartlarım çok çok daha kolaydı. bu yönde tıp inanılmaz bir hızda ilerliyor. o yüzden hiç üzülmeyin stres olmayın. kardeşin kısır falan değil yani bu yaşta böyle bir şeyi kendine yük edinmesin sakın

(570 puan) tarafından

Çocuk meselesini ben düşündümm sadece bu yaşta bunları düşünsün istemem zaten yazık daha küçük zaten

(1,771 puan) tarafından

inşallah herşey gönlünüzce olur. çevremde tüp bebek yaptıran yakınım çok olduğu için evlenir evlenmez kontrole gittim. hiçbir sorun yok demişlerdi. ama varmış. çocuğum olmayınca rahim filmi çektirdik ve ozaman farkettik. bazen sorun yok dediklerinde büyük sorun oluyor bazen de sorunu görmelerine rağmen gebelik kolayca oluşuyor. bide ben çok dua etmiştim o süreçte. inşallah sebepsiz infertilite değildir, inşallah sorun vardır bulur ve çözerler diye. özetle şey demeye çalışıyorum sorunun bilinmesi de tedaviye gidilebilmesi için çok çok büyük avantaj. 

inşallah herşey kardeşinin gönlündeki gibi olur

(570 puan) tarafından

Allah razı olsun sağolun 

-Reklam-
0 oy
(570 puan) tarafından

Post üste çıksın 

0 oy
(21,965 puan) tarafından

Benim kardeşimde de var polikistik över. Kilo vermesi zorlaşıyor. İnsülin direnci oluyor. Sivilcelenme ypiyor yüzde . Sac dokulmesi yapıyor. Adet duzensizligi oluyor. Magnezyum vermişti doktoru. O çok fayda ediyor. Siz de araştırın sorun isterseniz. Şuan kardeşim bekar. Çocuğun zor olur demiş doktor. Ama burda ben de araştırdım. Okudum. Polikistik olup bir sürü çocuğu olan var. Ama kilo etkili ve önemliymiş. 

(570 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için 

(21,965 puan) tarafından

Rica ederim 🌸

0 oy
(8,052 puan) tarafından

Tek tavsiyem kilo vermesi. İlk çocuğum tedavi ile oldu pesine zayıfladım iki kere hamile kaldım .

(570 puan) tarafından

Anladım çok teşekkür ederim 

0 oy
(7,450 puan) tarafından

Kilo etkiler. Yağlı, hazır gıda, işlem görmüş etler, cips kola gibi şeylerden uzak durması lazım insülin içeren şeylerden de uzak durması lazım. 

Soğan kürü iyi geliyor 

0 oy
(533 puan) tarafından

Çocuk olmasına tek başına engel değil. Pco kilo yapar evet ama kilolu diye pco olmaz. Bende de pco vardı biraz zor oldu çocuk ama oldu çok şükür. Regl düzensizliği yapar kilo yapar erkeksi kıllanmaları olabilir. Vs vs 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 80 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Buket masal (2,541 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 186 göst.
0 oy
2 cevap 87 göst.

Kategoriler

1,455,656 soru

23,886,986 cevap

321,614 kullanıcı