+2 oy
861 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (18 puan) tarafından

Kızlar ben doğum yapalı 2 ay oldu ve kaynanamın evinde kalıyorum bebeğim toparlanıncaya kadar farklı bi şehirde yaşıyoruz.sürekli battaniye örecektim de karar veremedim gibi boş muhabbet yapıyor bebeğime bir çöp dahi almadılar bırakın altın takmayı.Ayrıca eşimin abisi eczanede çalışıyor mama aldım ondan kayınbabam parasını verdin mi dedi bana dün bende eşim hesabına attı bedava alacak halimiz yok dedim.Eşim işi nedeniyle yaşadığımız şehirde ben burdayım bayram sonu döneceğiz.Sabahın köründe kayınbabam odanın asla kapısını tıklatmadan lak diye içeri giriyor ve çok gıcık oluyorum bende mama falan yaptığım için sürekli girip çıkıyorum ama adam mal gibi içeri giriyor uyuyorum ya bi de uyku sersemi gördüm odaya girmiş sonra kafamı çevirdim hemen çıktı.

Kaynanam bebeğin aşısı var sen götürebilir misin diyo ben bilmediğim bi şehirde nasıl tek götürcem 

Çalıştığım kuruma bi evrak vermek için yakın bir şehirdeki hastaneye gittm bebeğimi kaynanama bıraktım beni kayınım evde olduğu halde otogardan almadılar taksiyle geldim kaynanam iyi yapmışsın oğlum yatıyordu kalkmazdı zaten dedi bunlara nasıl haddini bildiricem

35 Cevaplar

0 oy
(5,778 puan) tarafından

Orda kalmanın amacı nedir yardımcı da olmuyorlar

-Reklam-
0 oy
(4,770 puan) tarafından

Cocuk 2 aylik olmus esin baska yerde sen baska yerde niye bekliyosun bacim donsene evine izne cikmissin git evinde bak kimsen yoksa bile taksiyle eve gelebildiysen otogardan hastalikta saglikta cocugunu pusete koyup her seyi yapabilirsin kendine guven kalk git evine tamam odaya girmesi falan yanlis da tek basinasin otobuse bile binsen gelirsin niye hizmet bekliyosun ya da mamanin paradini kimse karsilamak zorunda degil bak ben demiyorum yuzde yuz haklilar nolmus biraz destek oldularsa tamam ama sen niye bu kadar minnet ediyosun benim oglum 10 gunluktu tek basima kaldim esim gececi calisiyo yeri geldi bindim taksiye acile goturdum yeri geldi kendim hasta oldum onu da goturdum 

0 oy
tarafından

Gülüm sen kimseye güvenerek çocuk doğurmadın ki. Gözünü seveyim git uçak biletini at evine dön 1-2 saat  çocuk hasta olmaz emin ol 

0 oy
(4,194 puan) tarafından

Hadi bildirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum insanların karakteri böyleyse yapacak fazla bir şey yok topla eşyalarını evine dön. 

Bilmediğin şehir olabilir konuşmayı biliyorsan cebinde paran varsa her yere gidersin atla taksiye git hastaneye yaptır aşısını. Kayın pederin pat diye giriyorsa girmeyin müsait değilim de ya da kapını kilitle falan falan.... 

Böyle sürekli insanlardan bir şey beklerseniz asla mutlu olamazsınız 

0 oy
(9,285 puan) tarafından

Bu kadar beklenti insanı yorar hem insanlardan yardım bekleyip hemde bu kadar şikayet etmen çok saçma had bildirecek bir durum yok ortada rahatsızsan evine gidersin çözüm basit

0 oy
(22,975 puan) tarafından

Baştan doğumu yapmak için ve lohusalığı geçirmek için yanlış yer seçmişsin ilk defa mı tanışıyorsunuz az çok huyunu suyunu karekterini bilirsin bence ayrıca evlilikte yapılacak en büyük hatadır bu eş olmadan eş ailesinde kalmak 

0 oy
(825 puan) tarafından

Şartlar ne olursa olsun beni öyle bir yerde kimse tutamaz. Uçak biletimi alıp çıkıp gitmek yarım saat sürer sadece. Gerisi boss

0 oy
(553 puan) tarafından

Seni o kadar iyi anlıyorum ki bende evim olmasına rağmen hatta karşı dairede olmasına rağmen eşim yoktu 7 Ay kaldım kafayı yedim bebeğin için sabret ben öyle yaptım şimdi bebeğim büyüdü benim de bebeğim küvezde kaldı hakkını yiyemem kızıma çok iyi baktı ama çok da iyi şeyler yaşamadım şimdi başka ilçeye taşındım bunlar geçici zor ama geçecek uygun dille anlat anlamazlarsa da es geç bebeğin için inşallah çabuk toparlar

(18 puan) tarafından

Çok zor gerçekten dildiğim ekmeğe bile karışıyorlar ve rahat edemiyorum 

(553 puan) tarafından

Ya biliyorum gerçekten zor ama bebeğin için sabret kendine güvenince de evine gidersin

0 oy
(7,518 puan) tarafından

Had bildirecek bir durum yok. Kimse sana bedava mama almak zorunda değil. Kimse seni otogardan almak zorunda değil. Battaniye örmek zorunda değil. Kapı çalmama olayı çok yanlış ama kendi evin düzenin dururken gidip orda kalırsan olacağı bu 

(1,557 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Sorun mama alma değil ki bacimsu zaten tek mamayı almadı demiyordur bebeğin tek mama masraflari yok ki çocuğu dusunmusse masraflarını da düşünmüştür ama babaannesi dedesi en ufak çöp bile almayınca insan üzülüyor bunu yaşayan anlar söz konusu mama değildir sadece eminim torun çocuktan daha çok sevilir çocuklarına çöp bile almiyorlarmiydi torununa küçük bir şeyi çok görülsün benim annem yigenimin bütün her şeyini aldı gelenek anneanne de olsa da bir babaanne olarak calismasa da alırdı eşiyle eminim odaya girme konusun da da haklı süt veriyor olabilir o an müsait olmayabilir her kapalı kapıya dank diye girilmez o evde torunla gelin varsa en azından müsait misin diye sorulur edep var cunku oğlunun cocugu en önemlisi torunu belki eşinin cebinde yok o kadar çocuk masrafları ev geçindirmek kolay değil alabilirler sokaktan birine almıyor sonuçta durumları yoksa bir şey diyemem 

(7,518 puan) tarafından

Kapı çalmadan odaya girmesi yanlış hemde çok yanlış. Alsalar tabiki çok iyi olur ama almıyorlarsa da alma zorunlulukları yok.

Post sahibi, üzüldüm kırıldım dese dediğinde haklısın. Ama o, onlara nasıl haddini bildiririm demiş 😄had bildirecek bir şey yok 

(18 puan) tarafından

Çünkü artık had bildirme işine döndü bana düğündeki çeyrekleri kendisine vermediğimi yüzüme vurdu evlenirken de çöp almadılar evimde bir su bardağı bile yoktur.durumları var bi oğluna ev birine araba aldılar.Güzel gelirleri var.keşke altın getirmeselerdi akrabalar bebek için onlar borç dedi bu denir mi benim bebeğim 3 ay küvezde kaldı neler atlattım çok yıprandım buraya da geldim ister istemez insan özel bi hassasiyet bekler.gelen misafir zarf verdi bebek  için kaynanama gördüm gözümle onu bile vermedi bana durum ne para ne altın ne mama gerçekten hadsizlik vurdumduymazlık yoksa ben kimseye güvenerek doğurmadım.Doğuda kaldığım yıllarda gezdirdim her yeri ağırladım evimde kendi evleri gibi sık sık rahat etmelerini söyledim ve öyle de davrandım her gün dört dörtlük sofralar kurdum becerikli bir kaynanam var ama sadece kendi kardeşleri ve akrabalarına o yönünü gösteriyor benim de eltiminde aileleriyle bilerek mesafeli duruyor iki tarafta hiçbir şey yapmadığı geliş gidiş olmadığı halde 

(7,518 puan) tarafından
+1

Ben onları savunmuyorum madem böyleler onların evinde hala ne işin var diyorum 

(1,557 puan) tarafından

Herkes düşünceli olamıyor malesef herkesten iyi niyet beklememeyi öğretiyor hayat siz herkesten iyilik beklemeyin yoksa çok üzülürsünüz

0 oy
(2,225 puan) tarafından

Ya hiç kalmayacaksın ya da kalıyorsan şikayet etmeyeceksin. Bende ilk cocugumda kayinvalimdemde kaldım 10 gün. Burnumdan geldi. Koşa koşa evime gittim. 

0 oy
(71 puan) tarafından

Merak ettim kimsede sormamış eşin ne diyor  bu duruma 

(18 puan) tarafından

Bazen annemi ben bile anlamıyorum diyor babasının kapıyı çalmamasına haklısın kilitle kötü niyetli değildir diyor.bayram sonu gelip sizi alacağım biraz daha sabret diyor ne dicek

0 oy
(2,503 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum bende doğum yaptım kaynanam gel bakacam sana dedi gittim gitmez olaydım ertesi gün sabahı kalk evi makina at dedi yemek hazırlattı baktım olmuyor kalktım evine geldim kafam rahat zor geçiyor ama en azından kendi evimdeyim sende git zatn bebeğin 2 aylık olmuş sen toparlanmişsin ne diye bayrama kadr bekliyon bayramı kendi evinde gecir 

0 oy
(1,557 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eşin sana bu şekilde davranmalarına izin veriyorsa sana yol görünmüş bacimsu eşin ne diyor bu duruma böyle bir durum varsa en iyisi ayrı ev ama kayınbaban parasını verdin mi derken belki yardımcı olmak açısından söylemiş olabilir kötü gözle bakma bence o konuda

(18 puan) tarafından

Yardımcı olacak biri değil bize ev alırken borç verdi 50 bin şimdi bi oğluna ev diğerine araba aldı eşimde bu tarz şeylerle ilgilenmediği için bize borç düştü ödedik şükürler olsun.Benim kendi ailem yardım etti sağolsunlar 

0 oy
(2,626 puan) tarafından

Küçük bebekle yolculuk inan daha kolay bütün yol uyur zaten. 14 saatte yapacağın 3 4 kere mama. Çantana suyu biberonu koy otobüste ılık su bile getirirler zaten 2 koltuk satın al rahat rahat gidersin. Pusetin varsa hatta çok rahat gidersin. Akşam vakti bin sabah evdesin. Ben tek başıma doğum yaptım 3 günlüktü karnımda o kadar dikiş bebeğim sarılık oldu 2 yaşındaki oğlumla kışın hastane bahçesinde durdum saatlerce. Allah'a şükür hiçbir şey olmadı. 

0 oy
(18 puan) tarafından

Kapıyı kitle dediniz içerde kilitli kaldım kayınbaba girmesin derken şimdi ben çıkamıyorum odadan 😂

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 836 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde Hiros4434 (510 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 309 göst.
+3 oy
20 cevap 814 göst.
0 oy
7 cevap 188 göst.

Kategoriler

1,466,890 soru