+2 oy
863 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (18 puan) tarafından

Kızlar ben doğum yapalı 2 ay oldu ve kaynanamın evinde kalıyorum bebeğim toparlanıncaya kadar farklı bi şehirde yaşıyoruz.sürekli battaniye örecektim de karar veremedim gibi boş muhabbet yapıyor bebeğime bir çöp dahi almadılar bırakın altın takmayı.Ayrıca eşimin abisi eczanede çalışıyor mama aldım ondan kayınbabam parasını verdin mi dedi bana dün bende eşim hesabına attı bedava alacak halimiz yok dedim.Eşim işi nedeniyle yaşadığımız şehirde ben burdayım bayram sonu döneceğiz.Sabahın köründe kayınbabam odanın asla kapısını tıklatmadan lak diye içeri giriyor ve çok gıcık oluyorum bende mama falan yaptığım için sürekli girip çıkıyorum ama adam mal gibi içeri giriyor uyuyorum ya bi de uyku sersemi gördüm odaya girmiş sonra kafamı çevirdim hemen çıktı.

Kaynanam bebeğin aşısı var sen götürebilir misin diyo ben bilmediğim bi şehirde nasıl tek götürcem 

Çalıştığım kuruma bi evrak vermek için yakın bir şehirdeki hastaneye gittm bebeğimi kaynanama bıraktım beni kayınım evde olduğu halde otogardan almadılar taksiyle geldim kaynanam iyi yapmışsın oğlum yatıyordu kalkmazdı zaten dedi bunlara nasıl haddini bildiricem

35 Cevaplar

+7 oy
tarafından

Niye kalıyorsun hala şimdi kalk git şu doğumdan sonra kaynana anne evinde kalanları bi türlü anlamıyorum insanın kendi evindeki rahatlık varken ne diye diken üstünde yaşamayı tercih ediyprsunuz

(18 puan) tarafından

Bebeğim prematüre doğdu 14 saatlik bir yol yaşadığım yer biraz toparlansın istedim yoksa çoktan giderim 

tarafından
+1

Hiç farketmez şimdi git bi bebeğe annesinden daha iyi kimse bakamaz psikolojin bozulursa orda bebeğine bi faydan olmaz

-Reklam-
+3 oy
(794 puan) tarafından

Kimseye had bildirmeye gerek yok. Bahanelerine istinaden yazıyorum .

10 günlük bebekle artık yaşamaya tahammül değil takatimin kalmadığı bir yeri terk ettim hemde kış ayında 12 saat . Gereken tüm önlemleri aldım , sardım sarmaladim. Kolumda bebek çantası değil bildiğin valiz taşıdım. Ağaç değiliz. 

+3 oy
(274 puan) tarafından

Atla uçağa git evine. Kendin baktığın bebeğe başkasının evinde sığıntı gibi neden yaşıyorsun. Gitmek seninde işine gelmiyor bence. Çünkü uçakta emzirirsen basınç falan etki etmez

(18 puan) tarafından

Mama ile besleniyor 85 gün küvezde kaldı kolay değil git demek daha ancak yenidoğan kadar oldu

(274 puan) tarafından

Benimde zor süreçlerden geçen bir evladım oldu. Fakat ne kendime ne evladıma bu şekilde kimse saygısızlık yapamaz. Sonuçta orada olman bebeğine kilo aldırmaz ki. Bebeğine senin verdiğin bakım kilo aldırır

+1 oy
tarafından

Ayrı eve çıkarak haddini bildirirsin. Çünkü cahil insanlar laftan anlamaz kafanı yormaya değmez.MESAFE MESAFE MESAFE..

(18 puan) tarafından

Evim ayrı ama bebeğim prematüre doğdu.Buraya çok uzak bi şehirdeyiz bebeğim toparlansın yola dayanamaz diye düşündüm.Kaynanam iki akrabası bebeğe altın taktı bunlar borç bende onlara götüreceğim keşke getirmeselerdi benden çıkacak dedi bi de utanmadan Allahım dayanamıyorum bu iğrenç hallerine 

(4,522 puan) tarafından

Oha boyle diyen kaynanaya ben iki altını alıp da eline verirdim. Anında da eşyalarımı toplayıp giderdim

+1 oy
(1,361 puan) tarafından

Bence evine dön kendi evinde gayet güzel bakarsın 

(18 puan) tarafından

Bebeğim prematüre doğdu ani gelişti her şey yaşadığım yer burdan 14 saat uzaklıkta biraz toparlansın istedim yoksa bakarım zaten kaldı ki şu anda her şeyini ben yapıyorum sağladıkları tek şey tepemde bi çatı var harici bi yararları yok 

(1,361 puan) tarafından

Bence bebeğin toparlamıştır diye düşünüyorum boş yere kendine eziyet ediyorsun

+1 oy
(2,982 puan) tarafından

Zor bildirirsin işin bitince kac derim :)..

Benimde 2 aylik bebegim var biz aile apartmaninda oturuyoruz gun içinde bebeğime ben bakıyorum gece 2 gibi kayinvalidem geliyor sabaha kadar o bakıyor gündüz acil işim olursa bebeğe yine bakıyor..

Bizimkilerde farklı düşünenlerden hem kayinvalidem hem eşi ayrı ayrı ata altin taktılar kaynimda ata altin takti..

Kapi çalmadan asla içeri girmezler..hastaneye bile benim kaynim götürdü evdeydide alahtan..onu bırak eşiyle evimi tertemiz toplamışlar hastaneden gelince tertemizdi..benim doğumum ani oldu.  Anlayassiz insanlarla zor valla..

(18 puan) tarafından

Allah iyi insanlarla karşılaştırmış sizi maşallah.Hamileleiğimde sen kendin idare edebiliyor musun gelmemize gerek var mı dedi bi ara hastanede yatma durumum olmuştu.Farklı şehre taşındık gelmediler hamilesin biz evini toparlayalım diye o kadar nefret ediyroım ki hepsinden şurdan bi gideyim hiç muhatap olmayacağım.Şu ramazan gününde Allah’a havale ediyorum hepsini 

+1 oy
(8,637 puan) tarafından

14 saat nedir başka ülkede misiniz neden uçak ile gitmiyorsunuz 

(18 puan) tarafından

Basınçtan bebek etkilenebilir uçakta 

(8,637 puan) tarafından

Hayır araştır istersen 

+1 oy
(4,522 puan) tarafından

Evine git bir daha ne ara ne sor. Ne büyük terbiyesizlik hepsi ayrı. Kayinbabanın yattığın odaya dalması, belki sütyenle külotla yatıyorsun ne münasebet. Kaynanam ayrı cins. Neden evine gitmiyorsun ki 

(18 puan) tarafından

Belki dönerken yatarken sırtım açıldı demi ne kendini bilmezlik.Bekar kaynım var başta dediler onun odasına girer bebeğe orda bakarsın sırf kaynım rahat etsin diye bebekle bize salona attılar.Küçğk oda hemen ısınır diye düşündüm burda kalırız akşamları yatak ser topla misafir gelince salonu terk et eşyaları taşı.yani ben mi yanlış düşünüyorum bunlar mı böyle gıcık anlamadım.Dildiğim ekmeğe bile karışıyor kayınbaba az daha küçült diye pide dörde bölünse noluyor çayı kaç ölçek atıyorsun diye soruyor aklı çıkıyor fazla atsam 

(4,522 puan) tarafından

Çok fazla kaldın boyle davranan aileye 2 gün bile fazla. 

(877 puan) tarafından

Böyle bir evden bebeğimi alıp yürüyerek giderim. Ben durmazdım. 

+1 oy
(2,056 puan) tarafından

Kendi evinde kafayı da yesen cocuk bakmayı da bilmesen bu yaşadıklarından daha iyi olurdu bence evine git hiç durma 

+1 oy
(11,415 puan) tarafından

Ben strese sinire hiç gelemem 1 haftada evime dönerdim

+1 oy
(4,576 puan) tarafından

Tiplayacaksin esyalarini ve alip çocuğunu, tesekkur edip gideceksin. Bu stresle zaten cok saglikli bir bakim olmaz, onlemini alip gideceksin  ya da esin gelip alsin sizi. Artik eve donme vaktin gelmis geçiyor. 

+1 oy
(84 puan) tarafından

Açık açık derdini anlat söyle kayınbabam içeriye pat diye girmesin de emziriyorsan yine iyi değil içeri girmesi kocan da çalışıyorsa bırak versin mama parasni kimseye muhtaç etmiyorsa önemli degil kardeşine para vermesi Bide artık toparlandiysan evine git 

+1 oy
(22,683 puan) tarafından

Bunlara haddini bildirecegine evine dön bacım. Muhatap olup üzerine sıçrattiğina değmeyecek tipler. Bunların had bilecegini zannediyorsan daha çok beklersin.

0 oy
tarafından

Offf ya al çocuğunu git evine o ne sığıntı gibi salona atmışlar seni ne diye böyle şeylere katlaniyorsumjz anlamıyorum 

Bebek bakimida öyle abartiginiz kadar zor değil mis gibi bakarsın evinde 

0 oy
(4,039 puan) tarafından

Senin o arada ne işin var ben onu anlayamadım 

0 oy
(1,294 puan) tarafından

Kalk git evine sende ne tuhaf sin bende tek başımayım  ikinciye hamileyim bir şey olmuyor zor oluyor ama en azından kafan rahat 

0 oy
(682 puan) tarafından

Evde kalsaydın ya eşinle bakardınız hangi kafayla gittin kaynanaya bacım bana da sözde bakmaya gelmişlerdi illallah ettirdiler keşkee gelmeselerdi tek başıma baksaydım bebeğime 

0 oy
(22 puan) tarafından

14 saatlik yol yeni doğan için zor olabilir tabi ama uçakla gidemez misin  huzur çok önemli huzursuzluğunu bebeğinde hisseder en iyisi bir an önce evine git. 

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Bacım çık gitsene evıne çocuk olmus 2 aylık büyümüş yanı 14 saatlik yol dıosun uçakla olur sana 1.5 saat ağzına emzik verınce çocuk basınçtan etkılenemz millet doğurır doğurmaz biniyor uçağa ne çekıyorsun laf söz takılan altını da bırak daha da konuşma onlarla

0 oy
(4,727 puan) tarafından

Bak canım arıyorsun eşini bir güzel lafları sayıyorsun yeter düzenim Yok rahat değilim evime gitmek istiyorum ya gel götür yada birşeyler ayarla gönder diyorsun bu iş eşimde bitiyor 

(18 puan) tarafından

Evet haklısınız konuşcam

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 836 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde Hiros4434 (510 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 309 göst.
+3 oy
20 cevap 817 göst.
0 oy
7 cevap 188 göst.