+2 oy
361 göst.
Diğer kategorisinde (400 puan) tarafından

Günaydın güzel anneler ben Ramazan'a iki üç gün kala adetim bitti yıkandım şimdi tekrar adet oldum bu iki aydır 15 günde bir adet oluyorum ibadetlerim de aksıyor orucumu da tutmak istiyorum acaba özüre mi giriyor internetten de baktım her hoca farklı söylüyor tam bı bilgisi olan var mı 

9 Cevaplar

+3 oy
(985 puan) tarafından

Eğer Hanefi mezhebindeysen temizliğin en az müddeti 15 gündür adetin en az müddeti 3 gündür en fazla müddeti ise 10 gündür yani eğer sen 15 gün temiz kaldıysan gördüğün kanama adet sayılıyor özür sayılmıyor bunu bir yere not al bence

(985 puan) tarafından

Ki zaten iki aydır 15 günde bir görüyorsan adetinin temizlik süresi değişmiş demektir yani artık 15 günde bir adet olabilirsin

(400 puan) tarafından

Şafii mezhebindeyim ara ara lekelenmelerim de oluyor ama adet kanamasi 15 günde bir oluyor iki aydır öyle sanırım sprialden dolayı 1 yıldır taktım kanamam bı türlü Durmadı düzene girmedi teşekkür ederim 

-Reklam-
+1 oy
(400 puan) tarafından

Yok mu bilgisi olan 

+1 oy
(1,064 puan) tarafından

Canım üzülerek söylüyorum ne yazık ki adet olduğu için özre giriyor ramazandan sonra kazsını tutmalısınız artık 

(985 puan) tarafından

Hayır yanlış buluyorsunuz adet demek özür demek değil özür farklı Eğer 13 gün temiz kalsaydı gördüğü kan özür sayılırdı Ama şu an adet sayılıyor

(400 puan) tarafından

Teşekkür ederim cevabınız için özre girmiyormus sanırım 

(1,064 puan) tarafından

Tmm bacım ha özür ha adet sonuçta aynı oruç tutulamaz

(985 puan) tarafından

hayır canım özürde tutulur namazda kılınır kabe tavaf edilir vs...  lütfen bakın ilmihal gerçekten farz bu konularda dikkat edelim

+1 oy
(210 puan) tarafından

Aynen canım özüre giriyor ramazandan sonra kaza yaparsın inşallah 

(985 puan) tarafından

Hayır özür olsaydı orucunu tutardı kaza yapmasına gerek kalmazdı ama bu hanım 15 gün temiz kaldıktan sonra kan görmüş O da adetten sayılıyor

(400 puan) tarafından

Özre girseydi tutabilirdim sanırım girmiyormus özre teşekkür ederim cevabınız için 

(210 puan) tarafından

Haklisnz yanlış ifade ettim yani tutamaz ramazandan sonra kaza etmeli demek istemiştim duzelttiginiz için teşekkür ederim 

0 oy
tarafından

Mantıken şöyle dsun, sence Ramazan'a başlamadan önceki adetin bitti ve şimdi başka bir adet döngüsündemisin yoksa sen hala önceki adetin kalan lekelenmelerinimi yasiyorsun?. İlki ise sorun yok. İkinci ise tekrar gerektirir . ( Bana kalırsa her iki durumda da kaza gerektirmez zaten)

(400 puan) tarafından

Ramazan'a başlamadan önce adetim bitti temizlendim dün akşam tekrar adet oldum orucumu da bırakmak istemiyorum namazımi da aynı şekilde ama içimde de kuşku oldu acaba kabul olmaz mı diye

0 oy
(12,959 puan) tarafından

Adet olmuşsun özür sayılmaz 

(400 puan) tarafından

Anladım canm teşekkür ederim 

0 oy
(2,040 puan) tarafından

@Alaska yardımcı olabilir o çok güzel hesapliyir 

(400 puan) tarafından

Teşekkür ederim posta cevap vermiş 

0 oy
(1,595 puan) tarafından

Günü gününe saati saatine yaz bakalım. 

Örn; 7 Ocak 2023 14:30 adet

15 Ocak 2023 23:45 gusül gibi

(1,595 puan) tarafından

Yani çok basit bir soru soracağım, neden bu günleri yazmıyorsunuz? Hadi namazı herkes kılmıyor gözlerde değeri yok ama gusül konusu da mı hiç önemli gelmiyor gözünüze?

Lütfen kusura bakmayın bu sözlerim şahsi değil ama erkek kadın her müslümana ilmihal öğrenmesi farzdır. Çok eksiğiz bu konuda haberiniz olsun, insanlar bilmiyorlar. Bilenler de yanlış biliyorlar. Vallahi üzülüyorum ya…😔

Saati saatine yazmanın önemini anlatayım şimdi. Şayet 25inde gusül aldıysan tamam, martın 12sinde 15 gün dolmuş olur. Bu sebeple gelen kan adettir. Oruç tutamazsın. 

Eğer 26sında gusül aldıysan sıkıntı var çünkü gusül aldığın saatle 13 martta gördüğün kan arası tam 15 gün dolmuş olmayabilir. 14 gün 23 saat olmuş olabilir mesela. Böyle olursa özürdür. Oruç tutman lazım. Saat işte bu kadar önemli.

Hanefi’yim güzelim. 

(400 puan) tarafından

Kızmanıza gerek yok ben namazlarımı kılıyorum çok şükür Allah herkese nasip etsin iki aydır bazı kadınsal hastalıklarla uğraşıyorum geçen ay 15 günde bir adet oldum hastaliktandir dedim bu ay böyle olacağını tahmin edemedim o yüzden not almadım keşke tam tarihi hatirlasam gerçekten de çok önemliymiş şuan ne yapacağımı bilmiyorum ama orucumu tutmaya devam edecem hatırlamıyorum çünkü tam günü saati teşekkür ederim cevabınız için 

(1,595 puan) tarafından

Sana kızmıyorum ki bitanem haddim değil, ben genel hatlarıyla bu günlere önem vermeyen insanlara kızıyorum. Günde belki 7 8 kere bu sorularla uğraşıyorum ve inanır mısın kimse oruç zamanı dışında bunu önemsemiyor. Belli ki dert eden tek kişi benim ve benim gibiler. Çok geçmiş olsun bu arada.

Bu bize bir ders olmalı o zaman, bu saatten sonra saatine kadar yazmalısın. Bir daha başın bu gelmesin diye.

Yarın da görürsen adetsin çünkü 15 gün dolduğuna kanaatimiz oluyor. Görmezsen oruca devam. 

(400 puan) tarafından

Haklısın teşekkür ederim rabbim güç kuvvet versin inşallah 🙏

(1,465 puan) tarafından

Gerçekten hayız tarihini bilmek cok önemli bende bu sene baya anladım o yüzden hep not alırım 

0 oy
(1,465 puan) tarafından

Adet olduğun ve temizlendiğin tarihi tam yazarmısınız canım 

(400 puan) tarafından

Adet olduğum tarihi tam hatırlamıyorum ama temizlendiğim tarih 25-26 Şubat adetim de 6 gün sürüyor genelde o zaman adet tarihim de 19-20 Şubat 

(1,465 puan) tarafından

Yani adet tarihleri çok önemli bir konu sen tam emin değilsin o yüzden bişey diyemiyorum ama sana bi numara verim ona yaz kendisi şafii hayız hocası ismi İrem Hoca tabi istersen 

(400 puan) tarafından

Saol canm benim halam da hoca aradım sordum az önce özre girmiyormus 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 1,191 göst.
0 oy
16 cevap 827 göst.
8 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,026 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 449 göst.
0 oy
8 cevap 507 göst.