+2 oy
393 göst.
Diğer kategorisinde (261 puan) tarafından

Kızlar bu aralar çok duygusalim rabbim önce evi olmayanlar sonra bana gönlümuze göre ev nasip etsin inşallah çok istiyorum yedi yıldır hâlâ kiradayim çok Zor oldu artık ev sahibi olmak Rabbim yardımcımız olsun ya ağlıycam :⁠-⁠(

13 Cevaplar

+2 oy
(671 puan) tarafından

Amin 21 senedir kiradayız inşallah nasip olur bigün kendi evimizde uyanmak 

-Reklam-
+2 oy
(1,031 puan) tarafından

Bende şuan konteyner da kalıyorum 2 buçuk sene olacak 5senelık evliyim 1 sene kaynanamgılle oturdum ayrı ev istedim kiralık bulduk o sıra hamileydim eve yerleştik 1 ay sonra doğum oldu arada 7 ay geçti deprem oldu ev yıkıldı şuan eşyalarım 2 buçuk senedir kaynanamın bahçesi var şehrin dışında oraya çadır kurup eşyalarımızı koyduk geçen sene yorganlarımı kıyaflerimizi annem gıle götürdük orda temızledık duruyor her tarafta bir eşyalarımız var anlayacan konteynerları da haziran ayında kaldıracaklar bizde ne yapacağız bilmiyorum şuan bir ev konumuz var TOKİ'den ama ev sahibi giderse alacağız gidemezse kaynanamın 7.katta evi var oraya taşınırız diyor eşim hiç içime bile sinmiyor orası yüksek zaten deprem bölgesindeyiz (K.maras ilçesi) bir'de daha dün rüya gördüm ev yanıyordu eşime de söyledim o da istemiyorsun ya fln dedi bilmiyorum bende sonumuz ne olacak hayırlısıyla TOKİ'deki ev sahibi giderse hepimiz için daha iyi olacak ben çalışabilirim kızım kreşe gidebilir annesinin ev'ine taşınırsak evden çıkamayız bile öyle park fln yok gezilecek yerler direk önü ana yol hakkımızda hayırlısı olsun artık 🤍🌺

(1,601 puan) tarafından

Rabbim gonlunuze gore versin 

(1,031 puan) tarafından

Âmin inşallah canım 🌺

+1 oy
(1,704 puan) tarafından

Amin Allah'ım yardimcimiz olsun bende kiradayim Allah'ım istedigimiz gibi kendi evimizi almak nasip etsin 

(261 puan) tarafından

Amin inşaallah ecamin 

+1 oy
(406 puan) tarafından

Bende 4 yıldır kiradayim Rabbim isteyen herkese nasip etsin bize dee

(261 puan) tarafından

Amin inşallah 

+1 oy
(933 puan) tarafından

Amin cnm ama aglıyacak kadar takma kafana nasipse olur hayırlısıyla 

(261 puan) tarafından

Tm cnm sağol inşallah 

+1 oy
(360 puan) tarafından

Nasibinde varsa olur canım 18 sene amcanlarla birlikte oturduk biz 6 onlar 8 kişiydi sonra şehir dışına taşındık 10sene kirada oturduk 3 senedir kredi çekip ev aldık çok şükür Allah'ım inşallah sanada hayırlısıyla nasip eder

(261 puan) tarafından

Amin inşallah Cnm inşallah 

+1 oy
(5,437 puan) tarafından

Ah gülüm rabbim olmayan herkese nasip etsin bir evim vardı ama eşimin babasından öte amcasının üstündeydi ev  birlikte çalışıyorlardı vs vs sonuç ufak bir tartışma evi vermedi evden  çıktık  kiralık eve taşındık işide bıraktı eşim sonra o eve çok çok çok gereğinden fazla çok üzüldüm 1 yıl boyunca ağladım ki rabbim bir dert verdi eşşekten düşüp dünyayı ters gördüm bu 2 yılda tekrar evimi aldım çok şükür ama ne ev aldığıma sevinebildim nede başka birşeye 

(261 puan) tarafından

Amin inşallah hayırlısı olsun hakimzda inşallah 

+1 oy
(258 puan) tarafından

Allahın hazinesi çoktur canım bol bol dua et tevekkül olduktan sonra imkansız diye bişey yoktur🩷

(261 puan) tarafından

Amin inşallah cnm 

+1 oy
(1,599 puan) tarafından

Amin inşallah bende 5 senelik evliyim kiradayız maddi olarak iyi durumdayız ama bi ev alsak durumumuz düşer o yüzden şimdi kaynanamların boşalttığı eve geçip 1.2 sene birikim yapıp istediğimiz evi alacağız yoksa hem kira hem ev birikimi zor oluyor borçsuz dertsiz alabilmek için idare edeceğiz benimde canım çok sıkkın oturduğum ev sıfırdı yani baştan aşağı tadilat yapılmıştı ama kaynanamların ev çok eski idareten tadilat yaptırıp gireceğiz bakalım böyle bi evden oraya geçmek kötü hissettiriyor açıkçası geçici bi süre bile olsa rabbim önce sağlık huzur sonrada hayallerimizi nasip etsin inşallah 

(261 puan) tarafından

Amin inşallah Cnm inşallah 

+1 oy
(4,861 puan) tarafından

Kirada olsan ne olacak ki ev alsan da kiracısın, tabutun bir kısmına 3+1 dairemi koyarım dersen o başka... 

(1,601 puan) tarafından

Haklısın orası ayrı ama ev sahipleri çik dese cikmak zorunda kalıyorsun ben riskli gebelikle yanımda cocukla o ev taşınırken yerlerde yata yata taisidim eşimle tek tansiyonum düşerdi kimse yok gurbette istedigi Sami verelim dedik kabul etmediler bı yıl icin ev taşıdık şuan ki tezgaha plastik yaptrp duruyo adam kiraya veriyorum diye yangina davetiye elin evi birşey denmiyor  zamlardan kiralar dan bahsetmiyorum kiracı olunca binadaki alt komşu bile ses yapma diye sıkıştiriyo dört duvar gubeytte cocuklarn elini kolunu mu baglican  gidici diye kimse iyi geçinme derdinde değl tahammülsüz

(4,861 puan) tarafından

Canım ben de kiracıyım. Zorlasak krediyle borçla ev alacak durumumuz da var Allaha şükür ama hiç gözüm yok. Geçen ay taşındık biz de alt komşu yüzünden. Ses kavgası vardı bizde de. Olan olmayan tüm sesleri bizden biliyordu. İş çığırından çıktı biz de taşındık. Şimdi düşünüyorum o ev bizim olsaydı böyle hamle yapamazdım. Satsam komşu için satmış olacaktım. Kiraya versem kimse alt komşu yüzünden tutmak istemeyecekti. O yüzden iyi ki kiracıymışız dedim. Şimdi biz de kira + aidat 40 bin veriyoruz. Ev alsak aylık 150 bin kredi ödemesi vardı bize. Gerek var mı diye düşünüyorum. 

(1,601 puan) tarafından

Kiracı olunca insanın daha çok üstüne geliyor emin olun kaçırmak icin gece 1 de ev süpüren var ama ses edemiyom 2 oğlum var diye illa kostuyyolar ama bebekleri yok gündz oğlum kreşe gidiyo akşam viraz ses oluyo ona bile gruba yaziyolar bence komşuya dedm inaan gbı gelsn desinler dedm uyku saati dikkat ederm ama diğer türlü zaten dur desemde daha beter ses oluyo dedm kucuk oğlum nefes almiyo aglıyo herşeye ağlarken morariyo komşum gördü o uyarmış  kadın demiş erkek yazıyor karakolluk mu olalım diye tuaf olan kendinn de iki kızı var alt komşusu  rahatszmis  ama seni goruyolar şu sesinden günlerce uyuyamadım ama diyemedim çocuklarıma laf etmesinler diye meğerse  su ile ilgili birşey patlamış   misafirim ne gelmiyo ama bize strest oldu hayrlı insanlarla karşılaşırız inşallah kendi memleketkmde olsam müstakil evimiz var zaten mustakildr yaşamak isterdim    ev sahibi birşey yaptrmiyo tezgahm yanmıştı gene yandı kalkti fayans yaptrmiyor pahalı diye yeni moda diyerek yaptırdığı parça parça ulamali  avizeler  isitmiyo ikişer olduğu halde şeklinden dolayı ev boya en kötüsü lif le surtum kaç kere çocukların el izleri falan bile geçmedi  koyu bir renk bunaltici kirli duruyo eşim de boyatamam dedi. Hangi birini yapacaksn ki kapalr üst üste dolaptaki çekmeceler aciliyok kendinei kendine   çekmeceler kabarmış ani oldu tayin donemi içime sinmeyen o kdr çok şey varkı  cekmecede baharatlık durmuyo yamulmus içi duş dolmuş tezgah su almış hep neler neler ev sahibi yapacak birisi degl

+1 oy
(2,332 puan) tarafından

Ev almak her dönem hep zor oldu maalesef. Rabb'im kalbindekini sana nasip etsin inşallah ❤️ 

(261 puan) tarafından

Amin inşallah Cnm olmayanlara da inşallah 

+1 oy
(4,363 puan) tarafından

11.senemizde ev sahibi olduk ondan önceci 9 kira değiştirdik. Kirada oturduğum zamanlar aklım bilee gelmezdi ev sahibi olucamız eşimin hele hiç ihtimali bile gelmezdi aklına ama Rabbim in haznesinde booll istemeyi bilelim çabalayalım . Eğer olmuyorsa da ondada vardır bi hayır 

(261 puan) tarafından

Ayn cnm hayırlısı olsun diyelim 

+1 oy
(86 puan) tarafından

Üç sene kiradayim çok istiyorum ev sahibi olmak Allah herkese nasip etsin sana da banada isteyen herkese inşallah insan kendi evi olsun istiyor 

(261 puan) tarafından

Amin amin inşallah Cnm inşallah 

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 364 göst.
18 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ipek6161 (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,083 göst.
+4 oy
7 cevap 270 göst.
25 Mart 2025 Diğer kategorisinde Es25 (3,949 puan) tarafından soruldu

Kategoriler