+2 oy
158 göst.
Diğer kategorisinde (1,355 puan) tarafından

Kızlar ilk defa yaptım tadı güzel olmus pismis de ama sanki tuzu mu eksik kalmis o yüzden tam lezzetli degil iftara da misafir icin uygun olur mu sofraya koymaya ve tadlandirmak icin uzerine sos gibi vs bir sey mi yapsam fikir verir misiniz

4 Cevaplar

+1 oy
(12,942 puan) tarafından

Üzerine yağda nane ve sumak hafif kızdır  ekle güzel oluyor. Ama ekledikten sonra 1.2 taşım kaynatın 

(1,355 puan) tarafından

Servis yaparken degil mi

(12,942 puan) tarafından

Yok yok tencerede pişirirken yaparım normalde de sen pişirmişsin sanırım ısıtırken yap 

(1,355 puan) tarafından

Tamam tesekkür ederim

-Reklam-
+1 oy
(5,076 puan) tarafından

Üç su bardağı baldo pirinç
Minik doğranmış iki domates 

İki yemek kaşığı biber salçası 

Yarım yemek kaşığı domates salçası 

İki tatlı kaşığı tuz 

Bir tatli kaşığı kuru nane

İki tatlı kaşığı sumak 

Üç tatlı kaşığı kırmızı pul biber 

İki avuç dana eti

Bir buçuk su bardağı ayçiçek yağı 

On diş ezilmiş sarımsak 

İki büyük kuru soğan doğranmış 

Hepsini karıştırıyorum pişirmiyorum önden 

Tencereye yerleştirdikten sonra

Üzerine bir tatlı kaşığı tuz 

Yarım su bardağı yağın yarısı 

Beş su bardağı su

Piştikten sonra geri kalan yağı da üzerine döküyorum

+1 oy
(2,871 puan) tarafından

Ekşili Efsane Arap Dolması ( Siirt Usulü Kuru Dolma) https://www.nefisyemektarifleri.com/eksili-efsane-arap-dolmasi-siirt-usulu-kuru-dolma/

Bu tarifle yapıyorum. Kayınvalidemde böyle yapıyor. İlk defa onun evinde yedim ve bu haliyle sevdim. Karadenizliyim o yüzden daha önce hiç yememiştim. Bizim oralarda pek yapılmıyor 🤣

+1 oy
(5,551 puan) tarafından

Sen tadı tuzsuz kalmış demişsin sos demişsin sana yaptıkları tarifi yollamışlar canm 😂 kuzum tabikide ikram edilir misafire ben üzerine birde nane toz biber  ve sumak yakıyorm yağda mantı üzerine döker gbi döküyorm 

(1,355 puan) tarafından

Evet genel olarak tarif atılmış:)yani neyi eksik anlamlndıramdm tuzu az gelmis ondan belki de  o zaman ısıtırken bir de bu sostan yapayım kurtarırim umarım tesekkur ederim ayrıca 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 263 göst.
18 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Deniz-133 (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 289 göst.
4 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Kizilaslan (2,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 244 göst.
0 oy
6 cevap 339 göst.

Kategoriler

1,461,122 soru

23,954,394 cevap

325,357 kullanıcı

...