0 oy
191 göst.
Diğer kategorisinde (60 puan) tarafından

Kızlar selam  size d bir sorum var 3 yaş oğlum var 1 sene  demir ilacı kullandık o yüzden  dişler de çürüme var   özellikle 1 dişi  daha sıkıntılı diş dr gittik bir şey yapmadı ağrı olursa büyük hastanelere götür  uyutup tedavi edilir yada çekilir dediler  siz yaşadınız mı bilginiz var mı 

7 Cevaplar

0 oy
(2,768 puan) tarafından

Demir ilacı çürük yapıyor mu ki? Yani yapılacak tek şey düzenli kontrol. Mümkünse çocuk uzerine uzmanlasmis pedodontiye gidin. 

-Reklam-
0 oy
(4,195 puan) tarafından

Demir ilacını dilinin arkasına doğru verin peşine de hemen su verip dişlerini fırçalayın ki daha fazla çürük olmasın. 

(60 puan) tarafından

1 Yaşında kullandı 

(2,232 puan) tarafından

Bende girdim konuya oğlumda 1 yaşında demir ilacı kullandik malesef 3.yasda başladı ön dişte çürük bakalım ne olacak 3.5 yaşında iyide fircalasak oldu malesef 

(4,195 puan) tarafından

Sanırım markayla da alakalı bu. Ocean kullanıyoruz biz kararma olmadı

0 oy
(741 puan) tarafından

Benim oglumda 3 yaşında nerdeyse hepsi çürük bende götürdüm bişey yapmadılar onlarda büyük hastane dediler ama agrı yok bişey demiyo 6 yaşına kadar inşallah idarw eder ön dişlerde çürük çekim zor

0 oy
(3,807 puan) tarafından

Benimkide 4 yaşında demir ilacı bize de bela oldu çürüdü dişleri. İnanır mısın hergun iki kere fırçalamasına rağmen ilerliyo çürükleri diğer dişlere sıçradı. Dış doktoruna götürdüm ağzını bile açmadı ağlamaktan tıp fakültesinde bayıltıp da tedavi etmeleri lazım dedi . Benim oğlan zaten astım ufacık sünneti zor yaptırdık cesaret edipte götürmedim fakülteye. Şimdilik ağrı sızı yok inşallah dökülene kadar olmaz

(60 puan) tarafından

Bende götürdüm dr  çürük yavaşlasn die bir macun verdi 

0 oy
(2,781 puan) tarafından

4.5 yaş bizde de var. Düzenli de fırçalarız aslında. Bize de aynı şekilde dış hastanesindeki doktor uyutularak yapılması lazım ama burda yapılmıyor ya fakülteye ya da özele gideceksiniz dedi hatta özele gidin fiyat araştırın falan dedi.

(1,542 puan) tarafından

80 bin yaptırdık yeni biz

0 oy
(1,542 puan) tarafından

Evet çocuk oturmuyorsa koltuğa bu yöntemle yapılıyor benim kız genel anestezi ile 10tane dişineudahsle yapildi

(60 puan) tarafından

Kaç yaşında kızınız ve süt dişleri miydi 

(1,542 puan) tarafından

5uasinda yapıldı üst ön dişler çekim yan azilar dolgu çürük tedavisi derken 80bin verdik yaptırdık hepsini özel hastaneler yapıyor sadece burda

0 oy
(666 puan) tarafından

Maalesef benim oğlumda da aynı sorun var ön dişleri kahverengi azı dişleri de siyah şekilde çürük ne yapacağımızı bende bilmiyorum bizde aynı şekilde 1 yıl devletin verdiği kan ilacını kullandık çikolata şeker ne bilmezdi ilk çıkan dişleri kahverengi oldu silince büyüyünce geçer dediler ama ne mümkün 😔

(1,542 puan) tarafından

Yarı uyutmayla da yapılıyormuş geç kalmayın öbür dişlere degeciyor çürükler zamanla

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 51 göst.
0 oy
1 cevap 101 göst.
5 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 108 göst.
17 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,107 soru

24,053,862 cevap