+1 oy
377 göst.
Diğer kategorisinde (3,670 puan) tarafından

Kızım 1 ay önce 3 yaşında oldu, doktor kontrolünde 100cm ve 16 kg cıktı doktor da dedi ki cocuk 4 yaş gibi boyu ve kilosu, kaynanamda taktı kafayı bana.

Sen fazla doyuruyorsun bu çocuğu iri oldu ileride kilolu olacak senin yüzünden diye

Ya genetik denen de bir şey var yani,  kızım zaten kilolu durmuyor ki istemediği şeyi yemez yani fazla yemiyor 3 öğun yer arada Bi meyve falan , bana göre de bu normal yani. Anlatamıyorum kadına her defasında böyle diyor sinirimi bozuyor artık, bak cocugu ne hale getirdin vs diyor 

Hoş çok mu fazla bu boy kilo yaşına göre onu da bilmiyorum sizinkiler nekadardı mesela 3 yaşında 

15 Cevaplar

+1 oy
(1,493 puan) tarafından

Canım biz iki yaş 19 kilo boy 86 bana kimse sağlıksız demedi doktoru da fazla demedi persenitle uyumlu fazla kilo almasın dedi sadece bende kendimi sorguladım şuan 

(3,670 puan) tarafından

Maşallah ben 3 yaş için persentile baktığımda 17.5 üst sınırı diyor

(1,493 puan) tarafından

Yok bizim için yirmi sınır dedi aşmasın çok kilo aldırma dedi ki bu doktor ha aileyi soracak olursan çocuğun aşırı zayıf olduğunu ve büyümediğini söylüyorlar bende gelene geçene çocuğu gösterip büyümüş mü diyorum psikolojim bozuldu gerçekten cahillik mutluluktur 

-Reklam-
+1 oy
(2,008 puan) tarafından

Kilo normal boyunu bilemiycem benimki 110 cm falandı 3 yaş sanırım şuan 115 cm 4 yaş kilosu 21 

(3,670 puan) tarafından

Maşallah sizinki boyu cok uzun olacak herhalde 

+1 oy
(1,191 puan) tarafından

Bu çocuğun doğum kilosu ile ilgili aslında mesela benim kızım 3750 doğdu 2 yaşında kilonun 4e katlaması lazım diyor doktorlar kızımın 15 kilo olması lazım bu demek değil ki çocuk obez oldu her çocuğun kendi içinde bi gelişimi var kim çocuğuna sevmediği bişeyi yedirebilmiş yada doydum diyen çocuğun ağzına bir lokma daha sokabilmiş siz takılmayın kayınvalidenize zayıf olsa bu seferde beslemiyorsun derdi

(3,670 puan) tarafından

Evet küçükken daha zayıftı ozamsn da zayıf diyorlardi

(1,191 puan) tarafından

Yaransmazsınız böyle insanlara ne çektiğinizi bilmezler boşverin o yüzden sağlığı yerinde olsun tek kilo alınır da verilir de ne olmuş çocuğun önünden yemek alacak değilsiniz ya

+1 oy
(724 puan) tarafından

Ha 3 ha 4 ne fark eder 1 yaşın lafımı olur zayıf olsa suç kilolu olsa suç ki bana normal geldi daha küçük büyüdükçe koşup oynadıkça kilo kalmaz şuan gelişim dönemi hem ben tostik kız seviyorum de geç boşver :)) 

(3,670 puan) tarafından

Aynen yani bana da normal geldi ama bilmiyorum

+1 oy
(6,540 puan) tarafından

Benim kizimda 3 yasindayken 100 cm 17 kgdi. Hicte oyle kilolu obez durmuyo. Cok normal boy-kilo olarak. 

Zaten dogdugundan beride ayri sekilde gelisim gosteriyo. Yani presentilin hep ayni yuzdelik dilimindeydi. 

Bana da diyolar agzini bos birakmiyosun ac kalmasina olanak vermiyosun diye. Ama gunde 3 ogun yemek yer aralarada da meyve ya da kuruyemis. Normal bence beslenme duzenide. Saglikliksiz,paketli,sekerli besinler falan vermiyorum zaten.

(3,670 puan) tarafından

Benimki küçükken presentilin ortasındaydı bu sefer yukarı cıkmış ama bence de normal yani yaşına göre 

(6,540 puan) tarafından

Normal canim. Tam gelisme cagindalae tabi ki yedirecegiz :)

+1 oy
(1,520 puan) tarafından

Boyu en son 100 du Bayadır bakmıyoruz

Ama kilosu 19 3.bucuk ya 

0 oy
tarafından

Gayet normal bence benim kızımda 21 aylık 14 buçuk kilo şuanda büyüdükçe kilo alımları yavaşlıyor zaten

(3,670 puan) tarafından

Evet öyle

0 oy
(9,304 puan) tarafından

Doğum kilosuna iştahına çok bağlı bir durum bu kızım 4 buöuk yaşında 17 kilo 103 cm 2100 Gr doğdu aşırı iştahsız bir çocuk Dr sıkıntı yok yapısı minyon diyor 

(3,670 puan) tarafından

Kızım 3.100gr doğdu 2 yaşa kadar presentilin ortasında gidiyordu son 1 yılda yükseliş var ama aşırı değil 

0 oy
(4,526 puan) tarafından

Kızım 36 aylıkken 15kg 98 cmdi. Doktor boyu için uzun kilosu için normal dedi. Yani bence sizinde iyi ama anormal derecede bir uzunluk veya irilik söz konusu değil endişe etmeyin. 

(3,670 puan) tarafından

Yani bencede öyle

0 oy
(3,242 puan) tarafından

Kilosu ve boyu yaşına göre normal seviyede. Kızım 2 buçuk yaşında 18 kilo, ve kızıma bile doktoru normal iri bebek olarak doğdu zaten diyor. Ayrıca milleti neden takıyorsunuz hele ki kaynanayı

(3,670 puan) tarafından

Benimki iri değildi 2 yaşa kadar zayıf bile denebilirdi 3.100gr doğdu ama şu anda da olmadı gerektiği gibi bence

0 oy
(1,294 puan) tarafından

Bence normal iki yaşında kızım 14 kilo 97 cm 

0 oy
(795 puan) tarafından

Benim ufaklık 2 buçuk yaşında 16 kilo  . Kimse demiyor sağlıksız çok şükür değerleri de iyi sağlığı da yerinde . Diyenin gözünü oyarim 😂

0 oy
(5,679 puan) tarafından

Benim buyuk oglum 7 yasinda ama boyu kilosu 8 yasinda cocuk kadar, kucuk oglumda 22 aylik ama kilosu boyu 3 yasinda gibi. Ikisi de kilolu degil sadece yasindan 1 tik onde. Doktor zaten asiri gorse ona gore oneri veya yonlendirme yapardi normal.

0 oy
(6,947 puan) tarafından

Kızım 18 aylık iken boyu 85 di

0 oy
(387 puan) tarafından

Benim kide 3 yaş iki aylik 16 kilo boyu 95 gayet iyi bence maşallah uzun boylu 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 159 göst.
0 oy
7 cevap 431 göst.
0 oy
3 cevap 117 göst.
+1 oy
14 cevap 282 göst.
22 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde At Work (6,947 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,337 soru

24,043,178 cevap

329,245 kullanıcı

...