+2 oy
395 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,992 puan) tarafından

Bugün 24.haftama giriş yaptım tetanoz aşısı yaptırmalı mıyım yaptırmamalı mıyım? Oğlumda 1 doz yapıldı ama şuan o kadar karşı görüşte varki insan bi acaba hangisi doğru diyor yani oğlumda bukadar araştırma yapmadım hiç ama bu hamileliğimde burda çok takıldım ve karşıma o kadar şey çıkıyorki Kararsız kalıyorum 

9 Cevaplar

+5 oy
(9,080 puan) tarafından

sadece bebek icin degil

kendin icin de bebek icin de onemi bence. ansizin dogum yapanlar var . benilim depremde enlaz altinda kalanlar var hamilelikte sonra cikan . dogum sonrasi evde yanlislikle igne migbe pasli bisey batar eline nebilim her durum olabilir bence hem seni hem bebegi koruyan birsey

(2,992 puan) tarafından

Öyle düşününce yaptırmak isiyorum zaten aşı karşıtıda değilim de burda çok fazla şey gördüm aklımı karıştırdı

-Reklam-
+2 oy
(4,307 puan) tarafından

Hem tetanoz hem 5li karma yaptırdım bu asilar hem bizi hem bebegimizi koruyor her an her şey olabilir

(4,307 puan) tarafından

İkisi de istege bağlı oluyor doktorum önerdi arkadasinin bebegi 1 aylıkken bogmacadan vefat etmiş bu asi da 2. Ayda yapiliyor ben de yaptırdım. Karmanin içinde tetanoz da var ayrı bir asi değil bu arada

(2,992 puan) tarafından

Anladım canım bende yaptırmak istiyorum ama kafamda deli sorular oluyır bu siteye girince 😅

(4,307 puan) tarafından

Bu sitede okuma yazmayı yeni öğrenen bile var burası böyle onemli konularda fikir alınacak bir yer değil. Genetik_muhendisi diye bir instagram hesabı var Dilara hanım aşılarını çok güzel anlattı mutlaka bakın doktorunuzun önerilerini dinleyin derim. 

(2,992 puan) tarafından

Evet takip ediyordum bi ara tekrar bakayım canım teşekkür ederim ❤️

(296 puan) tarafından

Ya şansa ben doğum yaptım bile bilseydim yapardım nasip değilmiş 

+2 oy
(296 puan) tarafından

Bence yaptır ben iki hamilelikte de yaptırdım ilkinde tüm dozları oldum  ikincide gerek görmediler ondan tek doz oldum sezeryan falan olursa veya doğumda kullanılan aletlerde pas vb mikrop durumuna karşı hem seni hem bebeği koruyo 

(2,992 puan) tarafından

Sezaryen olacağım canım ilkide sezeryan oldu çünkü tek doz yapıldı onda bunda 2 yapalım 3e tamamlayalım dediler 

(296 puan) tarafından

Aradan Zaman geçti ise veya ilkinde dozların hepsini olmadıysan ondan demişlerdir benim arada 3 sene vardı ondan tek doz yaptılar diğer geri Kalan dozları olmadım gerek yok dediler ilk hamilelikte tüm dozları oldum hamilelik sonrası da olmuştum hatta evet benimde sezeryan ikiside ondan aksatmadım hiç aletleri bilemeyiz temiz mi paslı mı koruyuculuk açısından yaptırmak en doğrusu 

(2,992 puan) tarafından

3 yıl geçti benimde ilk doz üstünden 2 yapsak yeter dedi bugün gideceğim bakalım 

(296 puan) tarafından

Anladım canım hayırlısı olsun inşallah 

+2 oy
tarafından

Toplam 4 doz yaptırdım şuan aile hekimimde aşı yok sadece gebelere yapıyorlar yoksa 5. Dozu da yaptıracakrım doğum sonrası 

(2,992 puan) tarafından

Bende ilk hamileliğimde tek doz yaptırdım da bu hamileliğimde çok fazla şey. Duydum burdan aklım karıştı o yüzden 

+2 oy
(2,831 puan) tarafından

Bende yaptırdım deprem ülkesinde yaşıyoruz aniden olabilecek herşeye hazırlıklı olmak gerek asi karşıtlığını hiç doğru bulmuyorum bilim diye birşey var

(2,992 puan) tarafından

Hiç aşı karşıtı değilim canım oğlum 29 aylık bütün aşıları yaptırdım özel rota aşısıda dahil ama karşıma burda çok fazla şey çıkınca acaba mı dedim 

(1,064 puan) tarafından

Ya zor bir şey arada kalmışız bir kısım iyi değil diyor bir kısmı da iyi diyor yani hangisinin inanacağımı şaşırmışım o yüzden arada kalanlardanım artık en son ya bir doktoruma danışırım öyle yaparım

(2,992 puan) tarafından

İlkinde özele gidiyordum doktora sordum sen bilirsin demişti yaptırmıştım bunda sormadım ama yaptırdım bugün 

(1,064 puan) tarafından

Sanada bebeğinede sağlık şifa versin inşallah canım 

(2,992 puan) tarafından

Allah razı olsun canım sanada inşallah 🙏❤️

+2 oy
(1,064 puan) tarafından

Bende 24 yaklaşıyorum senin gibi arada kalanlardanım vuriyimi vurmiyimi bilmiyorum 

(2,992 puan) tarafından

Valla gideceğim büyük ihtimalle zamanı geçecek çünkü eşimde ilk yaptırma boşver diyordu şimdi yaptırayım mı dedim yaptır dedi 

+2 oy
(1,213 puan) tarafından

Sezaryen dogum yapacağım için yaptırdım ben 2ci dozda 26 haftada olacak 

(2,992 puan) tarafından

Yaptırdım canım şimdi 4 hafta sonra 2.doz yapılacak 

(1,213 puan) tarafından

İyi yaptın kuzum hayırla doğsun insallah 

(2,992 puan) tarafından

Amin seninde inşallah 🙏 kaç haftalıksın şuan 

(1,213 puan) tarafından

23+4 canım sen?

(2,992 puan) tarafından

Bugün tam 24+0 oldum şükür 🙏🏻 😍

+1 oy
(1,493 puan) tarafından

Sezeryan oluyormuşsun canım zaten yaptırmadan kabul etmiyorlar 

(2,992 puan) tarafından

Yaptırdım canım şimdi 🙏

0 oy
(1,633 puan) tarafından

Vallahi bir doz yaptırdım aşırı yan etki yaptı Ateş vücut ağrısı halsizlik yerden kalkamadım diğer dozları vurdurmadım

(2,992 puan) tarafından

Bende şimdi yaptırdım ağrı yapabilir dedi zaten ilk hamileliğimden biliyorum ağrı yapıyor bakalım nasıl geçecek 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 546 göst.
0 oy
4 cevap 470 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde .mmmm. (331 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 119 göst.
0 oy
10 cevap 138 göst.
20 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,049 puan) tarafından soruldu

Kategoriler