+3 oy
1,076 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,700 puan) tarafından

Lütfen sonuna kadar okurmsnz :( kizlar merhaba kızım 2 3 yıldır kreşe gidiyor genelde sessiz sakin aşırı çekingen yeni yeni birşeyleri ogretmene diyen arkadaşlarına hayır diyemeyen, elinde oyuncak varsa alındığı zaman tepki veremeyen bir kız daha önce psikolog götürdüm 

Yeni özel okula başladık güya özel güzel olur diye düşündük ama tam tersi çıktı.

ogretmeenlerde iyi gibiydi diğer okulda karşılama öğretmen olsun ilgisizlerdi bide maşallah dilleri pabuçtu .Herneyse kizim bi suredir kendisinden bir yaş küçük bi kizin zorbalıgina uğruyor ben bunu anladım önceden öğretmene dedim ki kızımı o kızdan uzak tutun yan yana oturmasinlar oynamasinlar vs onlarinda bana geri dönüşü zaten herkes arkadaşını seçebiliyor herkesle oynuyolar grup oluyolar falan filan

Bu bahsettgim kız okulda çok şımarık üzerlerine burun pisliğini sürüyor herkesin kızımın ise saçı güzel olsa saçını bozuyor üstüne bilerek serviste su döküyor son olay ise , kızıma yeni kıyafet aldım kırmızı renkte yemekte bilerek ağzından çıkanları tukurmus kıyafet yağ içinde annem aldı çocukları ben işteyken servisten inince bu ne yavrum demiş benim kızım ise tukurduler kuruyunca geçer bişey olmaz demişler 

Üstüne düştük biraz zorla soylettik yine aynı kız yine zorbaalik ve tehdit bu kız 5 yaşında benimki 6 girdi

Annene babana söyleme huzursuzluk çıkar demiş ben kim yaptı öğrenin dediğimde merak etmeyin gerekirse özür dileriz tek tek sorucam için rahat olsun diyerek cuma gününün de geçirdi yarın konuscam 

Annem de çok sinirli annem de o çocuğun yaptıklarından ailesinin haberi olsun öğretmen konuşsun cocoguunu nereye gönderiyordu göndersin diyor çünkü aşırı sorunlu çocuk ve kıyafeti istiyorum de diyor ben kıyafetin peşine düşüp demek istemiyorum kosla ile bekletiyorum ama annemde ceza diyor siz ne düşünüyorsunuz ? 

Doğum gününde Elsa kıyafet giydi kızım kiskancliktan   çıldırdı yerlere oturdu gelmedi yanına ogretmende diyorki hadi arkadaşını çağır niye o cagiriyormus dedim 

Buna benzer bi çok şey baktılar bu sorunlu çocuk benim kziomda duruyor benim kızımda sessiz kafasına vur ekmeğini al tipte ses çıkartmıyor ında sakinlesiyor huzursuzluk çıkmıyor diye nmanipule edilmesine baskı yapmasına izin vermişler çünkü başkasıyla oynatmıyor kizimi kızımda başkasıyla nasıl oynucam gidicem diyor bana 

Karne günü bile ya aaa bja arkdsin burda diye onu sakinlestirmeye calisiyolar pes dedim artık 

26 Cevaplar

0 oy
(8,792 puan) tarafından

Çocuk 3 yaşına girecek parkta hep birileri vuruyor itiyor benim kızımda gözleri dolu yanıma geliyor çünkü kızıma hep vurmanın bağırmanin kötü bir şey olduğunu öğretmeye çalıştım ama son bir kaç aydır dışarı çıkarmadan önce tembihliyorum eğer biri sana vurursa sende vur iterse sende ** ama durup dururken kimseye vurma kızım diyorum. Gerçekten insanın zoruna gidiyor bugün yarın okula başladığında bu durumları yaşamak istemiyorum şimdi ben yanındayım da müdahale ediyorum tek başına kendini savunması lazım.

-Reklam-
0 oy
(253 puan) tarafından

“Çocuğa sınır koyma ”kitabında zorbalık durumunda çocukla canlandırma yapılmasından bahsediyor, yani siz zorba çocuk olun , çocuğunuzda kendini savunmaya çalışsın, bu tarz çalışmalarla kendini savunmayı öğrenir inşaAllah

0 oy
(2,679 puan) tarafından

Sınıf mevcudu kaç? Yardımcı öğretmen var mı?  Özel okul derken mesela bunlar çok önemli. Öğretmen tek tek çocuklarla mi uğraşacak etkinlik mi yaptiracak. O çocuklar her saniye birbirini şikayet ediyor mesela. Öğretmenim saçımı çekti, biri geliyor tükürdü, sürekli boyleler. Öğretmen elinden geleni illa ki yapıyordur. Mesela benim sınıfımda da vardı yani arkamı döndüğüm an birbirlerine vuran çocuklar sonra bir bakıyorsun beraber oynuyor. Ben sınıfın ayrı uçlarina oturtuyordum. Ya güzelce oynayacaksınız ya da bir daha birbirinizle aynı masaya oturmak yok diye ayiriyordum. Bazı öğrenciler gerçekten illallah ettiriyor. Çocuğun ailesini çağırıyordum kadın mahçup oluyordu hocam her gün konuşuyorum evde diyordu. Ama bazı çocuklar böyledir malesef. Ama hiçbir zaman başka bir velinin diğer çocuğa kizmasina da izin vermedim. Sonuçta yaramazlık yapan bizim cocugumuz da olabilir. Senin çocuğunun yakasına bir veli yapişsa mesela sen o okulu ayağa kaldırmaz mısın ? Bazı yorumlar garip cidden. Annelik içgüdüsü evet ama karşımızdaki de çocuk. Okul müdürüyle görüşün aile cagirilsin. Gerekirse bir psikolog ile gorusulsun.

0 oy
(3,341 puan) tarafından

Oyur mu oyle sey gerekirse mudure git cimere yaz meb e sikayet edicem die tehdit et ogretmeni yazik gunah degil mi yavrune cocugun baska sorunu varsa sorunlu okula versinler herkez cekmek zorunda degil ben olsam ailesiylede gorusurdum anlatirdim demekki ogretmen bisey demiyo

0 oy
(54,019 puan) tarafından

ogretmenle net konus gerekirse sikayet ederim de herkesin cocugu kendisine kiymetli baska cocugun simarikligini niye benim cocugum ceksin terbiye etselermis 

(2,700 puan) tarafından

Wlla üstünde durcum uzatcam bu konuyu dedim serviste ayrı oturturdulsr bugun kızım ***** gibi ya ona gidiyor onun aslında oynamaktan zevk alıyor hareketlerinden hoşlanmıyor ama oyun kurması hoşuna gidiyor çünkü ondan uyanık bugün öğretmen kaldırdı başka yere oturtrttu kardeşinin yanına 

Biraz anlasin arkadaşı da cezasını kiayfette alacaklar yok kibar kibar agzialrina ettim ben parayı dayak yesin die mi ödüyorum dedim seneye küçük kizimi da yollayacağım nasıl givencem size dedim benim kızım da duruyor diye empoze etmişsiniz dedim yok 2senedir o kız bizde nasıl bahsetmem gerektgini biliyorum diyor bende hiç öyle durmuyor dedim aile özür dileyecek gerekirse diyo gerekirse sicmi var bendende kızımdan da dilesinler dedim kızımdan dilemiş arkadasi kıyafet de alincak bekliyorum bakalım 

0 oy
(5,860 puan) tarafından

O kadar mevzu anlattiniz bir degil iki degil ve ogretmen cozenemis gecistirmisse ilk ogretmenin sonra velinin agzina ederdim. Ne demek annene soyleme bi kere burda ogretmen cocugunu tehditlere karsi koyamamayi ogretiyo. Sizde cocugunuz gibi naifsiniz. Sizi de manipule etmisler. Her zaman cirkeflik kazaniyo o yuzden bi an once olayi ele almaniz gerek. Kimse sizin cocugunuzdsn kiymetli degil.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 895 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 52 göst.
27 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,128 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 238 göst.
1 gün önce Aile & Aşk kategorisinde Merve turgut (4 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 134 göst.

Kategoriler

1,472,635 soru

24,113,651 cevap

333,102 kullanıcı

...