+4 oy
830 göst.
Diğer kategorisinde (9,785 puan) tarafından

Evet kızlar sehiv secdesi ( yanılma secdesi)  namazda yapılan bir hatada namaz sonu yapılan secdedir 

Şafii mezhebinde ❣️: selam vermeden önce tekrar secdeye giderek yapılır ⚡

Hanefi mezhebinde ❣️: selam verdikten sonra secdeye gidilerek yapılır ⚡ 

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Selam vermeden 2 rekat devam ediyorum yanlış mı yapıyorum canim 🤦‍♀️

(9,785 puan) tarafından

Nasıl anlamadım

tarafından

Mesela bir hata yapıyorum diyelim ki 4 rekat kilacam 4 rekat bitiriyorum en son selam vermeden üstüne 2 rekat daha kılıyorum öyle selam veriyorum

(9,785 puan) tarafından

Yok kız öyle çok zorlaştırıyorsun kendine mezhebine göre youtubeden bak  gayet kolay sehiv secdesi

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Genelde her namaz sonunda yapmayı uygun buluyorum çünkü okuduğumuz en basit bir mahrec hatası bile anlam değiştirdiği için 🤩

tarafından

Ay link atamıyorum 

Sehiv secdesi gerektiren durumlar nelerdir? Diye Sorularla islamiyet sitesinde tek tek yazmış bi bakabilirsiniz. İlmihalde de vardır büyük ihtimalle 

(97 puan) tarafından

Esma rukuda soylenen secdede soylense bozmuyo demis onu demek de sunnet namaz bozulmaz demis ya . Baska bisey icin mi dedi acaba. Bana tuhaf geldi o kismi ama

(97 puan) tarafından

Cicikus linkten baksak bile ufak bi soru takiliyo aklina soramiyosun da linkteki hocaya . Bulmusken soralim dedik ya :)

tarafından

@Alaska hocam buraya bir bakmanız mümkün müdür ? Secde ve ruku tesbihleri karıştırılır ise namaz bozulur mu ? Ben bozulmaz sehiv secdesi de gerekmez biliyorum. Çünkü o tesbihatlar namazın sünneti. İkiside tesbihat Allahı tesbih manasında. Yer değiştirmesi namaza zeval vermez. Siz yinede usulen bir yazarsanız memnun kalırız.

tarafından

@cicikus evet ilmihalde var ben atıcam vaciplerini mızraklıdan ayrı ömer nasuhuden ayrı yarın bi iznillah.

+1 oy
(2,423 puan) tarafından

Bazen kılmak zorunda kalıyorum canım bu namazı ama aklıma takılan bir şey var mesela ayaktayken Fatiha zammı sure okudum zammı sureyi iki sure olarak karışık okudum tekrar düzeltip doğru olan zammı sureyi okuduğun vakit namaz mı bozulur yoksa sehiv secdesi mi gerekir

(9,785 puan) tarafından

ÖÖnemli olan hemen farkına varip düzeltmek sonradan yanliş yaptığını anladığın için sehiv secdesi gerekir 

Senin yaptığın durumda gerekmez 

Şuda var diyelim bir âyette bir harfi yanlış okıdun mana değişirse namaz bozulur değişmezse bozulmaz

0 oy
(26,061 puan) tarafından

Allah razi olsun güzel bilgi icin. Birde ben birsey sormak istiyorum.cahil bilgisiz demeyin lutfen bilmemek ayip degil ogrenmemek ayıptır ❤️

Kuranı kerim okurken namaz kilma isareti oluyor. Neden?

(9,785 puan) tarafından

Tilavet secdesini yazdım ama yanlışmı hatırlıyorum

tarafından

Bizim kafalar gidik karıştırıyoruz baksana eyvahlar olsun Betigül bişi yazmasak daha iyi sanki ben zaten oldum olası mezhepleri karıştırıyorum da 

(26,061 puan) tarafından

Teşekkürler Allah razı olsun ❤️

(2,109 puan) tarafından

@BETIGUL Hanifiler selam vermez canım orda bi düzeltme yapsak iyi olur. 

(9,785 puan) tarafından

Karıştırmışım yaa kusura bakmayın sildim yoıtubeden bak canım ❣️

0 oy
tarafından
düzenlendi

Ben yanlış mı biliyorum Şafilerde sehiv secdesi için selam verilip niyet edilerek yapılıyor sehiv secdesi. Hata derken vacipleri yapmamak unutmak geciktirmek. 

(9,785 puan) tarafından

Biz selam vermeden yapıyoruz 😁

tarafından

Namazdan hiç çıkmadan tahiyyat salli barik rabbena okunuyor akabinde iki secde kalkıp hemen mi selam yoksa bir okuma daha var mı ? 

Ay ben bunu Şafi hocadan dinledim iki ay şafi namazı çalıştık biz her yerde niyet ediyoruz dedi. Şafide niyetsiz hiç bir şey yok dedi. Vitir için mi dedi acaba unutuyorum bu ara çok ya rabbim selamet versin.

(9,785 puan) tarafından

Şimdi son oturuşta tahiyyat salli bârik rabbena okuduktan sonra tekrar secdeye gidilir tekrar tahiyyat salli bârik rabbena okunup selam verilir

(2,109 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Namazın sonundaki oturuşta Tahiyyat okunduktan sonra iki tarafa selâm verilir, sonra arka arkaya bilinen şekliyle iki defa secde yapılır, oturulup Tahiyyat salli barik ve rabbenalar okunur, ardından iki tarafa selâm verilerek namazdan çıkılır.

Bu hanifi mezhebine göre kılınışı. Sen hangisi olarak soruyorsun canım

tarafından

Şafi olarak soruyorum. Hanefi olarak senin dediğin de eksik tahiyyat okunur selam verilir iki secde yapılır sonra tahiyyat salli barik rabbenalar okunur selam verilir doğrusu budur.

İlgili sorular

+4 oy
9 cevap 421 göst.
7 Mart 2025 Diğer kategorisinde BETIGUL (9,785 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 219 göst.
17 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 116 göst.
30 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir098765 (410 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 350 göst.