Evet kızlar sehiv secdesi ( yanılma secdesi) namazda yapılan bir hatada namaz sonu yapılan secdedir
Şafii mezhebinde ❣️: selam vermeden önce tekrar secdeye giderek yapılır ⚡
Hanefi mezhebinde ❣️: selam verdikten sonra secdeye gidilerek yapılır ⚡
Selam vermeden 2 rekat devam ediyorum yanlış mı yapıyorum canim 🤦♀️
Nasıl anlamadım
Mesela bir hata yapıyorum diyelim ki 4 rekat kilacam 4 rekat bitiriyorum en son selam vermeden üstüne 2 rekat daha kılıyorum öyle selam veriyorum
Yok kız öyle çok zorlaştırıyorsun kendine mezhebine göre youtubeden bak gayet kolay sehiv secdesi
Genelde her namaz sonunda yapmayı uygun buluyorum çünkü okuduğumuz en basit bir mahrec hatası bile anlam değiştirdiği için 🤩
Ay link atamıyorum
Sehiv secdesi gerektiren durumlar nelerdir? Diye Sorularla islamiyet sitesinde tek tek yazmış bi bakabilirsiniz. İlmihalde de vardır büyük ihtimalle
Esma rukuda soylenen secdede soylense bozmuyo demis onu demek de sunnet namaz bozulmaz demis ya . Baska bisey icin mi dedi acaba. Bana tuhaf geldi o kismi ama
Cicikus linkten baksak bile ufak bi soru takiliyo aklina soramiyosun da linkteki hocaya . Bulmusken soralim dedik ya :)
@Alaska hocam buraya bir bakmanız mümkün müdür ? Secde ve ruku tesbihleri karıştırılır ise namaz bozulur mu ? Ben bozulmaz sehiv secdesi de gerekmez biliyorum. Çünkü o tesbihatlar namazın sünneti. İkiside tesbihat Allahı tesbih manasında. Yer değiştirmesi namaza zeval vermez. Siz yinede usulen bir yazarsanız memnun kalırız.
@cicikus evet ilmihalde var ben atıcam vaciplerini mızraklıdan ayrı ömer nasuhuden ayrı yarın bi iznillah.
Bazen kılmak zorunda kalıyorum canım bu namazı ama aklıma takılan bir şey var mesela ayaktayken Fatiha zammı sure okudum zammı sureyi iki sure olarak karışık okudum tekrar düzeltip doğru olan zammı sureyi okuduğun vakit namaz mı bozulur yoksa sehiv secdesi mi gerekir
ÖÖnemli olan hemen farkına varip düzeltmek sonradan yanliş yaptığını anladığın için sehiv secdesi gerekir
Senin yaptığın durumda gerekmez
Şuda var diyelim bir âyette bir harfi yanlış okıdun mana değişirse namaz bozulur değişmezse bozulmaz
Allah razi olsun güzel bilgi icin. Birde ben birsey sormak istiyorum.cahil bilgisiz demeyin lutfen bilmemek ayip degil ogrenmemek ayıptır ❤️
Kuranı kerim okurken namaz kilma isareti oluyor. Neden?
Tilavet secdesini yazdım ama yanlışmı hatırlıyorum
Bizim kafalar gidik karıştırıyoruz baksana eyvahlar olsun Betigül bişi yazmasak daha iyi sanki ben zaten oldum olası mezhepleri karıştırıyorum da
Teşekkürler Allah razı olsun ❤️
@BETIGUL Hanifiler selam vermez canım orda bi düzeltme yapsak iyi olur.
Karıştırmışım yaa kusura bakmayın sildim yoıtubeden bak canım ❣️
Ben yanlış mı biliyorum Şafilerde sehiv secdesi için selam verilip niyet edilerek yapılıyor sehiv secdesi. Hata derken vacipleri yapmamak unutmak geciktirmek.
Biz selam vermeden yapıyoruz 😁
Namazdan hiç çıkmadan tahiyyat salli barik rabbena okunuyor akabinde iki secde kalkıp hemen mi selam yoksa bir okuma daha var mı ?
Ay ben bunu Şafi hocadan dinledim iki ay şafi namazı çalıştık biz her yerde niyet ediyoruz dedi. Şafide niyetsiz hiç bir şey yok dedi. Vitir için mi dedi acaba unutuyorum bu ara çok ya rabbim selamet versin.
Şimdi son oturuşta tahiyyat salli bârik rabbena okuduktan sonra tekrar secdeye gidilir tekrar tahiyyat salli bârik rabbena okunup selam verilir
Namazın sonundaki oturuşta Tahiyyat okunduktan sonra iki tarafa selâm verilir, sonra arka arkaya bilinen şekliyle iki defa secde yapılır, oturulup Tahiyyat salli barik ve rabbenalar okunur, ardından iki tarafa selâm verilerek namazdan çıkılır.
Bu hanifi mezhebine göre kılınışı. Sen hangisi olarak soruyorsun canım
Şafi olarak soruyorum. Hanefi olarak senin dediğin de eksik tahiyyat okunur selam verilir iki secde yapılır sonra tahiyyat salli barik rabbenalar okunur selam verilir doğrusu budur.
1,508,485 soru
24,619,195 cevap
364,520 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın