+1 oy
848 göst.
Diğer kategorisinde (934 puan) tarafından

20 günlük bebeğim var 3 bucuk yaşında kızım yardıma annem geldi gercekten yardimi olacak sandım islerim 2 katı oldu kızıma vakit ayıramaz oldum lohusa yatağım dahi olmadım bi saat bile yatamadım hastaneden eve geldik bebeğim yoğun bakımda kaldı eşimde 10 gün izinliydi bizde evde ilk geldik uyumuşum uyandım saat akşam 7 si olmus kizıma bi lokma yedirmemiş yemek dahi yapmamış o halimle kalktım ne yapabilirsem yaptım ve bu hep böyle devam etti birakıp erkenden hastaneye gidiyorduk 11 12 gini geliyoduk kızım o saate kadar beklemis ne kahvalti ne bi çay hicbisey yok ortada bebek eve geldikten sonra kızımın üserine gitmeye başladı  kızımın yapmadığı şeyleri yaptı diyo hu sefer kızım ağlıyo ben yapmadım kızıma kardeşine yaklaşamıyo annem hemen müdahale ediyo diye 

bebek bakı örtüsü aldım alt açarken altına sermek için bakıyorum almıs bebeği battaniyenin üzerine açmış bebekde işedi ve bu sadece annem açınca yaşanıyo 1 günde 4 battaniye yıkadığim oldu aksi gibi makinam bozuldu bugün komşuda rica ettim. 

size yardıma gelen kişiler ne gibi işlere yardım etti beni annem gittikten sonraa hokkalı bi temizlik bekliyok

30 Cevaplar

0 oy
(8,249 puan) tarafından

Annemde kayınvalidemde aynı mahallede oturmasına rağmen her işimizi eşimle hallettik hiç kimse kalmadı gerek yok bana göre . Bazıları çok abartıyor bu bakım işini. Eskiler hem çalışır hem büyütürmüş tamam biz onlar gibi güçlü değiliz ama o kadar zayifta kalmamalı . Kızım çok ağlardı çok gazmandi öldürdü beni ama yine de kimseye gel demedim ben minnet etmeyi sevmem 

-Reklam-
0 oy
(6,167 puan) tarafından

Ya bu doğuma gelenler hep mi dert olur 😀en güzeli eşinle varsa çocuklarınla yalnız geçirmek

0 oy
(15,615 puan) tarafından

2 çocuk annesiyim yük üstüne yük eklemiş annen zorluğunu tahmin edebiliyorum 

Bana her iki taraf da yardımcı olduğu halde zorlanmıştım Rabbim yardımcın olsun 

0 oy
(6,999 puan) tarafından

Ablam iki ay yanımda kaldı kızıma hep o bakti yemegimi herseyi o yaptı Allah razı olsun ablamdan

0 oy
(429 puan) tarafından

Gurbetteyim bende gece sancı başlar başlamaz annem otobüse atladığı gibi geldi ben dogurdum o kapı önüne yetişti Allah razı olsun evimi temizledi yemeğimi yaptı gece kalkıp bebeğime baktı bana bişey bırakmadı aynı şeyi gelinimize de yaptı altlı üstlü otururlar gelinle bebeğine sürekli bakar. Doğum sırasında da görümcem evime gelip yemek hazırladı evimi süpürdü sağolsunlar hepsi yardımcı olmuştu.

0 oy
(1,430 puan) tarafından

AAnnem hastaneye geldi kalfı doğum yaptığımda. Bebek aglıyodu anne anne diye baya seslendim duymadı o halimle bebeği aldım emzirdim eve geldiğimde gece hep kendim alarm kurdum kalltım emzirmek için eşim zaten başkasının yemeklerini yemiyor annemin yaptıklarını zorla yedi bir zaman sonra kalkıp ona ben yaptım aç kalıyordu çünkü. 3 gün oldu evi süpürmediler birde ben kaynanamdaydım doğumda eve gelmek istedim ev kirliydi yani toz falan vardı en azından bi silip süpürme yapabilirlerdi mutfak dolaplarını silebilirlerdi ben oturdum onlar oturdu makine boşaltıyolst hep yanlış yerlere koyuyorlsr sonuçta dolapları açssalar yerleri belli oluyordu bem daha çok stres oldum annemde zaten 4 5 gün durdu gitti benim bi faydam yok diye 

Bi kere çok hastalandım çağırdım yine aynı kendim kalltım yaptım bu seferde hiçbir şeyin yok MaşAllah dedi ama çok kötüydüm

Yine gelir kalır 3 4gğn ama oğlumla oynarlar yine her şeyi ben yaparım. Yine hamileyim kimseyi çağırmayı düşünmüyorum sende öyle kimseden medet ummayacaksın 

0 oy
(604 puan) tarafından

Bende 9 ay önce ikinci dogumumu yaotım oglum 3 buçuk yaşındaydı oğlumu kaynanama koyup gittim bizim evde kaldılar sezeryan oldum Allah razı olsun oğlumun arkasında gezmiş aklım burda kalmadı annem ynımda kalmıştı onunla beraber geldik hastaneden evim dubleks işimi gücümü yemegimi herşeyimi yaptılar kızım doğdu günden beri hiç uyuyan bebek değildi oğlumla ilgilenemiyodum ben dinleneyim diye bebege de bakıyolardı ama oğluma üzülüyordum 40 çıkana kadar gelip gittiler ilk zamanlar bi gün biri bi gün biri kaldı Allah kolaylık versin canım niye gelmiş yardımı olmucaksa yada napıyor evde hiç bi işin ucundan tutmuyoda

0 oy
(2,083 puan) tarafından

E yolla gitsin o zaman 

0 oy
(4,727 puan) tarafından

Aslında kendini biraz toparladıysan annenle konuş artık gidebilirsin anne diye en azından evde birşeylere müdahale etmeyen biri olursa kızına da vakit ayırırsın 

Böyle devam ederse kızın kardeşini kıskanabilir

0 oy
(602 puan) tarafından

Ben kaynanamla yaşıyorum kaynanam ilgilendi benimle olurda gece uyanamam diye 20 günde geceleri benimle uyudu gün içinde yardımlaşarak ilerledik iş fln yapmıyordum ama yapabildiğim kadarıyla ona yardım ediyordum şimdide 27 haftalık hamileyim halada beraber yaşıyoruz benimle hastaneye de gelir bebeğime de bakar annem de yakın ama kaynanam annemin ilgilenmesine fırsat vermiyor bende çağırmıyorum kaynanam sağolsun herşeyimi karşılıyor

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 521 göst.
19 Nisan 2022 Diğer kategorisinde BsrByr (850 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 119 göst.
+1 oy
1 cevap 65 göst.

Kategoriler

1,470,351 soru

24,084,850 cevap

331,415 kullanıcı