+1 oy
860 göst.
Diğer kategorisinde (934 puan) tarafından

20 günlük bebeğim var 3 bucuk yaşında kızım yardıma annem geldi gercekten yardimi olacak sandım islerim 2 katı oldu kızıma vakit ayıramaz oldum lohusa yatağım dahi olmadım bi saat bile yatamadım hastaneden eve geldik bebeğim yoğun bakımda kaldı eşimde 10 gün izinliydi bizde evde ilk geldik uyumuşum uyandım saat akşam 7 si olmus kizıma bi lokma yedirmemiş yemek dahi yapmamış o halimle kalktım ne yapabilirsem yaptım ve bu hep böyle devam etti birakıp erkenden hastaneye gidiyorduk 11 12 gini geliyoduk kızım o saate kadar beklemis ne kahvalti ne bi çay hicbisey yok ortada bebek eve geldikten sonra kızımın üserine gitmeye başladı  kızımın yapmadığı şeyleri yaptı diyo hu sefer kızım ağlıyo ben yapmadım kızıma kardeşine yaklaşamıyo annem hemen müdahale ediyo diye 

bebek bakı örtüsü aldım alt açarken altına sermek için bakıyorum almıs bebeği battaniyenin üzerine açmış bebekde işedi ve bu sadece annem açınca yaşanıyo 1 günde 4 battaniye yıkadığim oldu aksi gibi makinam bozuldu bugün komşuda rica ettim. 

size yardıma gelen kişiler ne gibi işlere yardım etti beni annem gittikten sonraa hokkalı bi temizlik bekliyok

30 Cevaplar

+3 oy
(54,100 puan) tarafından

gelmediler ki esim gececiyken annem iki gece kaldi kayinvalidem kaldi halam kaldi diger isleri ben yaptım ilk on gun esim yapti sagolsun. halam yapti ban süpürdü sildi bizim burda kirk gun anneler kalir bakar benim daha cok üzdü annem

-Reklam-
+2 oy
(4,248 puan) tarafından

Ben gurbetteyim ailem uzakta kaynanamla altli üstlü oturuyoruz doğumu yaptım hastaneye kimseyi istemedim sadece esim yanımdaydı o da gece kalamadı evime geldim yemeğimi de yaptım iyi kötü temizligimi de yaptım kaynanam bir iki saat gelip bebegi sevip gitti. Şahsen ben kimseye güvenim çocuk yapmadığım için kimseden yardım istemedim sadece eşime güvendim o da elinden geleni yaptı. Yanınızda yuk olan biri varsa gönderin gitsin emin olun tek de halledersiniz

(934 puan) tarafından

kızımda tekdim canım gurbetteyim bende bir aile ısprtada diğeri erzurumda işlerim o kadar rahatti ki kendime vakit ayırabiliyordum doğumdan önce temizlik yapmıştım epey beni idare etri dolabımı bile doldurmuştum bu sefer kizımda vardı ya hastanede sefil olmasın diye 1 kişi istedik

(4,248 puan) tarafından

Çok haklısın anne olarak keşke destek olsa ama madem olmuyor hem senin hem kızının psikolojisini hepten bozmasın. 

(934 puan) tarafından

salı gününe bilet alacak eşim kendide gitmek istiyor zaten kızımı tek büyüttüm aslında tek basına insan daha iyi yönetiyo durumu

(4,248 puan) tarafından
+1

İnsan önce bir kendine guvenemiyor yapabilir miyim bilemiyor ama dediğiniz gibi tek başına daha iyi yonetirsiniz. Hem anne baba abla kardeş hepiniz birbirinize alisirsiniz

+1 oy
(1,113 puan) tarafından

keşke başka birini çağırsaydın seni o kadar iyi anlıyorum ki benim annemde aynı gelse dert gelmese dert bakalım ne olacak

(1,113 puan) tarafından

bu arada hamileyim bu defa anneme hamile olduğumu bile söylemedim 

(934 puan) tarafından

valla ben bilseydim eltim falan gelecek derdim 

+1 oy
(629 puan) tarafından

Benim de kızım 2.5 yaşındayken oğlumu doğurdum. yanımda yatılı kimse istemedim ama 2-3 hafta boyunca her gün gündüz gelinlerimiz ablam annem kendi istekleriyle sırayla geldi yemek temizlik bulaşık yaptılar kızımla ve bebeğimle ilgilendiler. Allah bin kere razı olsun emeklerini ödeyemem. Kayinvalidem de iki kere birkac saatliğine geldi o da iş yaptı Allah razı olsun. Sizin anneniz gelmek istemiyordu da mecburen mı geldi siz istediniz diye mi geldi? Kibarca göndersen nasıl olur?

(934 puan) tarafından

evet gelmek istemiyormus babam göndermis elalem gitsene demis

+1 oy
(1,493 puan) tarafından

Bu yüzden kimse yoktu çok rahattım kendini tek kalmaya hazır hissediyorsan( bu şekilde de daha az yoruluyor gibi değilsin ) gene de annemin yardımı oluyor diyorsan bisey diyemem ama aman gitsin de bi rahat ediyim moduna girdiysen kibarca bir bay bay derim 

+1 oy
(1,650 puan) tarafından

Benim kardeşim geldi abla olmanın büyük olmanın çok güzel yanları var ben en büyükleriyim 4 kardeşim var 20 yaşında olan kardeşim ilk doğumumda da ikinci doğumda da hep yanımdaydı ilkte 2 hafta kaldı ikinci de kırkımız çıkana kadar ekstra çocukların hastalandıkları zamanda gelip kaldı hatta bir kere kırkımız çıkmadan eve gitmesi gerekti özel eşyaları için ben geri gelmez çok yoruluyor diye düşündüm ertesi gün sabah saat 7 de kalkmış gelmiş büyük oğlumun uyunma saatinde 🥺normalde uykuyu çok sever öğlen uykusu olur düzenli şekilde kendine dikkat eder yani kardeşim ama bize gelince tüm düzeni bozuluyordu hiç öf demedi sağolsun büyük oğlumla hep o ilgilendi küçükle ben araları 21 ay çocuklarımın büyük oğlum 21 aylıkken kardeşi doğdu bir de büyük oğlum çok hastalanırdı ayda iki kere geliyordu iki hafta kalıyordu hala daha ara sıra gelip sen dışarı çık biraz ben çocuklara bakarım diyor bir tek ona emanet ederken gözüm arkada kalmaz ikinci anneleri oldu çocuklarımda teyzeleri için can atar beni hiç aramazlar o varken çok yardımı dokundu bana en zor günlerimde vardı sağolsun Allah razı olsun kardeşimden🥺

Senin durumuna gelecek olursak benim katı çizgim çocuklarım arasında kıskançlık olmamasıydı bunu önlemek için çabaladım hep küçük oğlum doğmadan kaynanalara annemlere hep söyledim küçüğü sevip büyüğü ihmal etmeyin diye hiç kimse büyük oğlumu geri plana atmadı kardeşini dilediği gibi sevdi bir kere oğlum kardeşini almak istedi kucağına kaynanam aman düşürür verme dedi kontrollü bi şekilde verdim daha sonra kaynanama da söyledim aralarının ısınması için birbirleriyle vakit geçirmeleri gerek büyük oğlumun yanında bir daha öğle söyleme lütfen anlıyor kardeşine uzak davranıyor dedim gerçekten büyük oğlum kardeşiyle arasında farklı bi bağ var şu an ikisi de birbirlerinin arkadaşı gibiler sanki ayrı kalamıyorlar küçükte biraz anne kıskançlığı var ama onu da zamanla halledeceğim büyük oğlum yaptığım davranışlardan dolayı hiç kıskanmadı bir kere bile vurmadı kardeşime mesela 

Annenin böyle yapması hem sans hem çocuğa zarar ben olsam güzel bi dille ona gerek olmadığını söylerim evine gitmesini isterim kırmadan ama güzel bi dille 

İkinci olarakta kızınıza haksızlık ettiğinizi düşünmeyin ben küçük oğlum doğunca hep büyüğe haksızlık ettim diye düşündüm ilk zamanlar ama şu an iyiki böyle olmuş diyorum arkadaşa gerek kalmadı büyük oğlum tekken çok sıkılıyordu ama şu an kardeşiyle her anı hiç sıkılmıyor sürekli oyun oynuyorlar bana bile ihtiyaçları yok neredeyse biri 3 diğeri 16 aylık benimkilerin dün dışarı çıktık mesela küçük olan yeni yürüyor ordan oraya koşturup durdular büyük oğlum tekken hiç öyle dışarda koşturmazdı yaşıtı bi çocuk bulursa yanına giderdi ama kardeşi yürümeye başlayınca daha çok eğlenmeye başladılar evin içinde de öyle hadi kardeşim elinden tutup yürüyelim diyor mesela :) bu günler geçecek ve bir sene sonra sen iyiki erken doğurmuşum diyeceksin zorlukları evet var ama o güzel anları görünce insanın gözü zorlukları es geçiyor 

(3,522 puan) tarafından

Hayalimdeki kız kardeş🥹 maşallah💕 benimki de ayda yılda bi işim düşünce surat assın🥲

+1 oy
tarafından

Kızımda kayınvalidem ve annesi geldi ilk 10 gün sabah kalhvaltim yemegim diksilerim iyileşsin diye özel yiyecekler sütüm artsın diye rezeneler çaylar evime geleni karşılama bebeğimi yıkama gazını alma aklına gelen herşey bana prensesler gibi baktılar Allah cennetinde yer versin her ikisine de 

Oğlumda kızım da küçük diye annem geldi aynı şekilde gece gündüz hep annem baktı yemeğim yatagima geldi kızıma ayrıca yemeği giysisi yeri geldi oyun odasında birlikte uyuyup kaldılar çok üzüldüm senin ve kızın için yavrum benim benim de babam böyle müdahale ediyordu daha bebeğe yaklasmadan kızım çok hırçınlasti ciddi bir uyarıdan sonra onu da aştık zaten çocuk ikinci bir çocukla yeterince travma yasiyor madem desteği yok gönder anneni hiçbir şey evladından önemli değil 

0 oy
(892 puan) tarafından

Valla tırnagın varsa başını kaşı varya o işde bende dogum yaptım sezeryan hastaneden geldim 2021 de aralıkta para yok kombi kapalı ev buz olmuş eşim yanımıza gelirken açmış annem yanımda kaldı kaynana tarafı yok varda yok çıktık eve geldik yemek yok ev soguk elektrikli soba açtım babam gelmiş eve oturuyo inssan 5 pide alıp gelemzmi dedim kendi kendime sonra bişeyler yaptık yedik ev süpürülecek gelen oluyo giden oluyo ben yatıyom annem kız kardeşim yatıyo 1 hafta idare ettik sonra anneme dedim ben idare ederim sezeryanlı halde ev süpürüp sildim onlar olunca ne iş ne yemek bitmedi yani

0 oy
(11 puan) tarafından

Canım en önceliğin küçük kızın olsun. Onun düzeni değişti eve yeni bir kardeş geldi. Sakın onun kendini kötü hissetmesine izin verme. Annene karşı hep kızını savun. Benim kızım yapmaz öyle şey de. Ben kızıma güveniyorum de. Annene laf ettirme. O küçük kız her şeyden daha değerli. Anneni de al kenara konuş çocuğun psikolojisini bozma de!

0 oy
(9,623 puan) tarafından

Kaynanam geldi gitti ilk eymenin dogumundan sonra Allah razı olsun evimide temşzledi yemegşmide yaptı 1 hafta .2 kızımda sezeryan olmak durumunda kaldım ben onlara gittim saolsun tepsiyle önüme hazırladı getirdi.Annemgili sorma varla yok arasındalar zaten.

0 oy
(9,080 puan) tarafından

yih yani. de annenne anne bu vocuk bukadar zaman niye ac acina bekliyori sen yardima geldin de hic bir yardimin yokki de yani. bari ekstra is acmasin basina ben toparladim kendimi sen zahmet etme de kalmak icin. gaydadan vok zatari oluo belli.

0 oy
(2,231 puan) tarafından

Bazı anneler yapmaz yapmıyor sizi en çok ben anlarım benimde annem yanımda asla yapmıyor arada yapar oda isterse... Yap dersem ancak ...yemek deyince kadın içine cin giriyor sanki... milletin annesine hayranım 43 yaşındayım kışlık yazlık herşeyini yapıyorlar..

0 oy
(1,853 puan) tarafından

Hiç yardıma gelmese daha iyiymiş benim de annem baktı 1 hafta kalacaktı eşim şehir dışına işe gidince 20 gün kalmak zorunda kaldı eşim gelse diye dört gözle bekledim herşey sorun oldu o an anladım kimseden yardım beklemem gerektiğini eğer kısmet olur ikinciye hamile kalırsam doğumda kimseyi istemeyecegim hastanede de hem annem hem kaynanam kaldi neyse dedim 1 gün dişimi sıkmaktan dişim ağrıdı tamam bana güzel baktı ama stresten basım ağrıdı 

0 oy
(8,802 puan) tarafından

Annene demedin mi neden yemek yapmadın neden kızı aç bıraktın diye ? 

0 oy
(4,529 puan) tarafından

Kimse kalmadı yanımda ben tek başımaydım. Sen de yolla anneni . Ben iyiyim anne kendi işimi yapıyorum sen istersen evine git de.

0 oy
(2,212 puan) tarafından

Bu benim kaynanam 🤣🤣🤣 sen buna şükret valla benim dikisim patladı ona rağmen yaptım . Ne diyim ki böle anneye ben 

0 oy
(1,510 puan) tarafından

Kendim yaptım hastanede refakatçim bile olmadı eşim evde çocuklar ile kaldı kendim araba kullanıp geldim.dusumu alıp yemek yapıp gündelik hayatımızda ne oluyorsa başladık öle yatma yatak bende de hiç olmadı yapım değil zaten ekstra insan her zaman yorar kimseden hiç beklentim yok süpürme silme işlerini eşim yaptı yemek bulaşık bende gundelik işler işte herkesin ağrı eşiği farklıdır benim hiç sızım dahi yok idi iyidim yani 

(4,771 puan) tarafından

Sezaryen doğum muydu sizinki 

(1,510 puan) tarafından

Evet 4 tane hem 

0 oy
(3,522 puan) tarafından

Benim annem de ilk doğumda bizi boşandırmaya çalıştı. Kendi evinde baktı ama ağlamaktan helak olmuştum evimi eşimi çok özlemiştim. Sırf ailelerimizin inadı yüzünden minik bebemle dul kalacaktım. Hiç de rahat edemedim annemin evinde ayrıca. Küçük kız kardeşimi normalde kıskanmam ama 9 yaş var aramızda. Resmen gözümün içine soka soka hep onu ön planda tuttu annem. Medreseye kısa süreliğine gönderecekmiş de kız kardeşim gönülsüz gitmiş. Annem sürekli onu öyle gönderdiği için üzgün ve düşünceliydi. Sonra kardeşime yanlışlıkla ablası demişim kardeşim eve geldiğinde. Teyzesi dememişim. Kardeşim beni azarladı ne ablası falan filan. Lohusa iken insan zaten ekstra alıngan oluyor. Bi de bu ergenin saçma kaprisleriyle uğraştım. Ağladım anneme söyledim. Annem onu haklı buldu. Bu daha da ağırıma gitti. Neyse eninde sonunda evime eşime kavuştum şükürler olsun. 

Kızım 3 yaşındayken ikinci çocuğum oldu. Bu sefer annem tatile çıktı tam benim doğumumun ertesi günü. Kaynana geldi. Eşime dedim kalmasın diye. Günlük gelip akşam eve geçti. Hakkını yiyemem yemek bulaşık yaptı. Eşim çamaşırları halletti. Ama kaynananın o çenesi beni çileden çıkarmaya yetti. Daha yeni ameliyat olmuşum. "Hiç yürümüyorsun" dedi. Ses etmedim sinirlendim. Doktor beni o halde görünce sakın tek başına ayakta dolanma acil kan vermemiz lazım sana dedi. Bembeyazmışım. Bu kadının çenesinden kurtulmak için odada yürüyordum başım döne döne. Sonra eve geçerken asansörde kocamın yanında yine söylendi hiç yürümüyorsun diye. Görümcem yürüsün diyomuş. O sinirle nasıl ettim nasıl söyledim bilmiyorum ama rahatsız olduğumu belirttim. Evde de aynı şekilde psikopat gibi laf sokup duruyor. Şunu yaptım şunu ettim yaptıklarını sayıyor. Teşekkür ediyorum tersliyo. Teşekkür için yapmadım diyerek. Mal etti beni. Keşke gelmese daha iyiydi. Karşımda cins cins bakıyordu donuk donuk. En sinir olduğum şeydir ne bakıp durursun boş boş. Daha çok şey var da. Her ağlamada emzir diye diretmeler. Emzirdim diyordum daha bi daha tutsun diyodu. Onun o tutsun demesine bile gıcık olmuştum bilmiş bilmiş. 

Üçüncüde anneme baştan dedim. Kaynana iyi bakıyor ama çenesi de durmuyor. Sen gel dedim. Kaynana iyi bakıyor dedim ya annemde rekabet şeysi vardır o devreye girdi. Cillop gibi baktı Allah razı olsun. Ama onun da eksiği, bebeme hiç bakmadı. Ameliyatlı ameliyatlı hep ben değiştirdim bebemin bezini. Yine de en rahat lohusalığım sonuncusu. Annem her sabah gelip geceye kadar kaldı. Kaynana da gelemedi. İyi oldu. Tabi günlük 5 dk geliyodu ama onu da idare ettim. 

0 oy
(23,956 puan) tarafından

Çocuğa hiç bir şey yedirmiyorsa gönder gitsin bir anneye asla git denmez ama gerçekten anne gibi davranana torunu olmasını geçtim emanet küçücük bir çocuk akşama kadar aç bekliyor ise bu da ona normal geliyor ise neden gelmiş ki sana da daha fazla zahmet vermeyelim deyip evine yollamak lazım öylesini 

0 oy
(7,082 puan) tarafından

Bana yardim eden coktu o yuzden uzmek istemem sana is cikicagina anneni de kirmadan yolla bence anne iyiyim kendi duzenimi kurabilirim de kendi duzenini kurunca daha rahat edersin 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 524 göst.
19 Nisan 2022 Diğer kategorisinde BsrByr (850 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 125 göst.
+1 oy
1 cevap 67 göst.

Kategoriler

1,473,580 soru

24,126,759 cevap

333,790 kullanıcı