Benim kardeşim geldi abla olmanın büyük olmanın çok güzel yanları var ben en büyükleriyim 4 kardeşim var 20 yaşında olan kardeşim ilk doğumumda da ikinci doğumda da hep yanımdaydı ilkte 2 hafta kaldı ikinci de kırkımız çıkana kadar ekstra çocukların hastalandıkları zamanda gelip kaldı hatta bir kere kırkımız çıkmadan eve gitmesi gerekti özel eşyaları için ben geri gelmez çok yoruluyor diye düşündüm ertesi gün sabah saat 7 de kalkmış gelmiş büyük oğlumun uyunma saatinde 🥺normalde uykuyu çok sever öğlen uykusu olur düzenli şekilde kendine dikkat eder yani kardeşim ama bize gelince tüm düzeni bozuluyordu hiç öf demedi sağolsun büyük oğlumla hep o ilgilendi küçükle ben araları 21 ay çocuklarımın büyük oğlum 21 aylıkken kardeşi doğdu bir de büyük oğlum çok hastalanırdı ayda iki kere geliyordu iki hafta kalıyordu hala daha ara sıra gelip sen dışarı çık biraz ben çocuklara bakarım diyor bir tek ona emanet ederken gözüm arkada kalmaz ikinci anneleri oldu çocuklarımda teyzeleri için can atar beni hiç aramazlar o varken çok yardımı dokundu bana en zor günlerimde vardı sağolsun Allah razı olsun kardeşimden🥺
Senin durumuna gelecek olursak benim katı çizgim çocuklarım arasında kıskançlık olmamasıydı bunu önlemek için çabaladım hep küçük oğlum doğmadan kaynanalara annemlere hep söyledim küçüğü sevip büyüğü ihmal etmeyin diye hiç kimse büyük oğlumu geri plana atmadı kardeşini dilediği gibi sevdi bir kere oğlum kardeşini almak istedi kucağına kaynanam aman düşürür verme dedi kontrollü bi şekilde verdim daha sonra kaynanama da söyledim aralarının ısınması için birbirleriyle vakit geçirmeleri gerek büyük oğlumun yanında bir daha öğle söyleme lütfen anlıyor kardeşine uzak davranıyor dedim gerçekten büyük oğlum kardeşiyle arasında farklı bi bağ var şu an ikisi de birbirlerinin arkadaşı gibiler sanki ayrı kalamıyorlar küçükte biraz anne kıskançlığı var ama onu da zamanla halledeceğim büyük oğlum yaptığım davranışlardan dolayı hiç kıskanmadı bir kere bile vurmadı kardeşime mesela
Annenin böyle yapması hem sans hem çocuğa zarar ben olsam güzel bi dille ona gerek olmadığını söylerim evine gitmesini isterim kırmadan ama güzel bi dille
İkinci olarakta kızınıza haksızlık ettiğinizi düşünmeyin ben küçük oğlum doğunca hep büyüğe haksızlık ettim diye düşündüm ilk zamanlar ama şu an iyiki böyle olmuş diyorum arkadaşa gerek kalmadı büyük oğlum tekken çok sıkılıyordu ama şu an kardeşiyle her anı hiç sıkılmıyor sürekli oyun oynuyorlar bana bile ihtiyaçları yok neredeyse biri 3 diğeri 16 aylık benimkilerin dün dışarı çıktık mesela küçük olan yeni yürüyor ordan oraya koşturup durdular büyük oğlum tekken hiç öyle dışarda koşturmazdı yaşıtı bi çocuk bulursa yanına giderdi ama kardeşi yürümeye başlayınca daha çok eğlenmeye başladılar evin içinde de öyle hadi kardeşim elinden tutup yürüyelim diyor mesela :) bu günler geçecek ve bir sene sonra sen iyiki erken doğurmuşum diyeceksin zorlukları evet var ama o güzel anları görünce insanın gözü zorlukları es geçiyor