+2 oy
220 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,672 puan) tarafından

Küçük çocuklarınızı beş yaş alti mesela benim ki üç buçuk yaşında en son Ekim'de götürmüştüm kontrol muayene için ne kadar sürede götürüyorsunuz kendi hasta olmadan.

10 Cevaplar

0 oy
(26,012 puan) tarafından

6 aylık her ay goturuyoruz

(2,672 puan) tarafından

Evet o aylarda her ay götürülüyor 

-Reklam-
0 oy
(163,308 puan) tarafından

3 ayda bi kan idrar tahlilu yaptiriyorum

(2,672 puan) tarafından

Kaç yaşındaydi 

(163,308 puan) tarafından

5 ve 3 ve hep bu sekildeyiz duzenli vitaminlerine baktiriyoruz soguk uljede yasadimiz icin d vitamini vs icin duzenli dr gidiyoruz 

(2,672 puan) tarafından

Anladım cnm benimki üç buçuk yaşında 

Hemotoloji takipli hastaydik şükür bişey çıkmadı ama altı aya düşürdüler artık.

Ama ilk çocuk doktoruna gidin gerekirse yönlendirirler demişlerdi 

Çocuk doktoruna gittiğim zamanda onlar kendileri gene baksınlar diyorlar o yüzden boşa kan alınmış oluyor bu yüzden bende ilk önce hemotolojiyemi götürsem yada normal çocuk doktoruna mi bilemedim ama şu an karar verdim sanki ilk çocuk doktoruna götüreyim o baksin degerlendirsin ona göre gene isterse götüreyim hemotolojiye.

0 oy
(1,191 puan) tarafından

Kızım 17 aylık olmak üzere doktoru yaşında muayene gittiğimizde 18. Ayda da gelin sonra hastalanmadığı sürece yılda bir kez gelin yeter dedi 

(2,672 puan) tarafından

Baya uzun demiş.

(1,191 puan) tarafından

Bende 6 ayda bir gel demesini bekliyordum ama bi sorunumuz yok şükür kan değerleri beslenmesi gelişimi normal seyrinde ilerliyor o yüzden yılda bir gelseniz yeter dedi kendisi de. Herhangi bir durumda zaten arayıp ulaşabildiğimiz için sorun yapmıyoruz bizde 

0 oy
(5,675 puan) tarafından

Senede 1 kere goturmek kafi. Buyuk oglum 7 yasinda 18 aydan sonra senede 1 goturdum.

0 oy
(4,796 puan) tarafından

Hasta olmadikca niye gotureyim saglik ocagi takibini yapiyo gelisimi guzel diyo kan degerleri dusuk o yuzden de ara ara doktora ds gidiyo hasta olmadikca goturmuyorum bunun disinda su kansizliktan kurtulsa da bu kadarda gitmesek 

(4,796 puan) tarafından

Biz 8 ayliktan beri ugrasiyoruz ama 2 seneyi gecti 2 bucuklara kadar dustu cok zor taparlandi halada toparlanmis degil 200 kusura kadar normal gorulen deger 17yken kansizlik sayilmaz olur mu ilac konusunda oglum beni zorlamadi ya ama beslenmesine cok dikkat ediyorum hen 

(713 puan) tarafından

Siz ferritinden mi bahsediyorsunuz? Ben hemoglobinden bahsediyorum. Ferritin bizim de 3 lerde

(4,796 puan) tarafından

Hemoglobin baska bisey 

(713 puan) tarafından

İkisinin ayrımını iyi biliyorum zaten ama halk arasinda kan değeri diye genelde hemoglobin söylenir 

(4,796 puan) tarafından

Bilmiyorum benim bildigim duydugum kansizlik deyince demir eksikligi oluyo hamilelikte falanda demir hapi iciyoruz mesela doktor kan hapi diyo 

0 oy
(6,872 puan) tarafından

18 aydan sonra hasta olmadan goturmuyorum cocuk doktoru gülmüstü bana bende kontrole goturuyordum en son 1.5 yasinda goturdum artik kontrole ihtiyaci yok demisti ama 6 ayda bir saglik ocagi cagiriyor ona goturuyorum hasta olunca illaki goturuyorum

0 oy
(1,764 puan) tarafından

Ben senede 1 götürüyorum çünkü bizim doktor Konya da biz bayburttayız 

0 oy
(3,409 puan) tarafından

Oğlum doğduğundan beri sürekli doktorlarda olduğumuz için belli bir düzen yok. Senelik detaylı kan tahlillerini yaptırıyorum. Evde boy kilo ölçüyorum zaten. Hasta olmadan yılda 2 defa götürürdüm heralde.

0 oy
(1,351 puan) tarafından

4 yasina girecek hasta olmadıkça götürmüyorum. Sağlık ocağı kontrol için çağırdığında gidiyoruz sadece. Ama pazartesi ye randevu aldım bayadir götürmüyorum baksınlar diye. Bir de göz kontrolü var 

0 oy
(13,437 puan) tarafından

Biri 4.5 biri 2 yaşında. En son 4 yaş aşısında gitti büyük digerinide 2 yaş aşısına götürdük. Büyüğe tam kan sayımı ve idrar baktırdık geçen öylesine değerlerine. Bu sene hasta olmadık maşallah diyim. Götürmedim o yüzden doktora

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 255 göst.
24 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Saida Nasirova (199 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 197 göst.
31 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
34 cevap 508 göst.
13 Nisan 2025 Aile & Aşk kategorisinde Yenianne28 (89 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 352 göst.
21 Şubat 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde sevvalice (4,194 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,121 soru

24,040,026 cevap

329,089 kullanıcı

...