+3 oy
1,035 göst.
Diğer kategorisinde (1,132 puan) tarafından

Kızlar 6 aylık hamileyim baş ağrım oluyor migren de oldugu için parol bir ise yaramıyor maalesef gecen baş ağrısı şiddetli idi dayanamadım oğlumun evde dolven pembe kutulu agri kesicisinden içtim 20 dakika sonra başımın ağrısı geçti. Başım ağırdıkça içiyorum geçiyor acaba zararı olur mu bebeğe? Çocuk ilacı diye bişey olmaz kafasıyla içtim doktora da söyleyecektim ama unuttum 🥹

23 Cevaplar

+7 oy
(7,496 puan) tarafından

İlacın kullanımında üstüne basa basa yazar hamile ve emziren anneler için uygun değildir diye . Çocuk ilacı olabilir ancak içtiğinizde anne karnındaki bebeğin ne tepki vereceğini bilemezsiniz. Doktorunuza danışın lütfen

(1,132 puan) tarafından

Yarın tekrardan gideceğim bilemedim yoksa kimse evladına zarar verecek bişey yapmaz tesekkurler 

(7,496 puan) tarafından

Bilerek yaptığını düşünmüyorum zaten migreni olan biri olarak seni çok iyi anlıyorum

(1,132 puan) tarafından

Ay çok şükür anlayan biri çıktı teşekkür ederim canım 🤎

(7,496 puan) tarafından

Genelde o ağrı anında anlık hareket ediyoruz. Doktora bi danışın ona göre bırakın hamilelikte burun tıkanık olduğu için genelde migren çok tetikleniyor

(1,132 puan) tarafından

Evet burun tıkanıklığı çok var pazartesi doktora gideceğim direkt 

-Reklam-
+3 oy
(720 puan) tarafından

Kınayıp dalga geçilecek bir durum yok, bilim ışığında doğruları söyleyeceğim sadece. Dolven içeriği olan ibuprofen hamilelerde ve emzirenlerde tevsiye edilmiyor, çocuk ilacı olması masum olduğu anlamına gelmiyor dozunun çocuklara göre olduğu anlamına geliyor

(1,132 puan) tarafından

Dogru diyorsun herkes aynı sizin gibi yorum yapmış haklısınız 

(2,193 puan) tarafından

Parolun içeriğine bakıldığı zaman bile hiç masum değil aslında 

+1 oy
(2,166 puan) tarafından

Valla benimde ilaç alerjim var ilacim bitti diye bende aynı şeyi yapmıştım desem . Ama sürekli içmedim yani dayanilmaz hal aldiginda hiç te sormadim . Danış yinede kuzum ya nolur nolmaz hemşireye danış sağlık ocağı hemsiren yardumcu olur

(1,132 puan) tarafından

Bende dayanılmaz hal alınca içtim 3 defa fazlasi olmadi 

+1 oy
(3,841 puan) tarafından

Benim hamile eltim dolerex içiyor,bende dolvenin turuncu olanını içmiştim ama ben hamile değildim,benimde baş ağrım geçmişti,sen hamile olduğun için böyle şeyler içme bebeğin için 

(1,132 puan) tarafından

Yok bidaha içmem direkt yarın doktora gideceğim yine

(736 puan) tarafından

Eltinin kafası ne kafası tövbe tövbe dolorex içiyor 

+1 oy
tarafından

Aynı şeyi bnde yaptım paroldan DHA etkili vala

(1,132 puan) tarafından

Öyle de zararlı olabilir diyorlar canım 

+1 oy
(162,592 puan) tarafından

kiz kinayacak bisi yok ama dr danis bide gebeler minoset icebiliyo onuda dene

(1,132 puan) tarafından

Doktora dün gittim unutmuşum yarin yine gideceğim bilemedim bilsem zarar vereceğini içmem bişey mecbur kalınca son noktada içtim 

(162,592 puan) tarafından

yakinda eczane varsa sor bi bari

(1,132 puan) tarafından

Eczacı sürekli içilmedigʻi sürece sorun olmaz dedi eşim az önce aradi eczacı arkadaşını 

0 oy
tarafından

Onların dozu pediatrik dozlar sanmam bisey olacağı düşünmüyorum ama ben önerim hiç ağrı kesici icmemen  içeriğinde ibuprofen var neticede bi tek parasetamol etkili değil yani içmesen daha iyi . Emziren annelere dahi ibuprofen verilmez diye düşünüyorum sonuçta ilaç sağlıklı değil bence gebelik açısından bebege bi miktar geçer ama işte pediatrik ilaç grubu hekime sormak lazım. Bana kalırsa buz koy biseyler yap ılık duş al rahatla ama parol yetişkin grup dahi olsa içme derim ben doğuma kadar hiç içmedim parol haa sancim vardı gaz vs. Damaryolu veriliyordu  normal parol serum yoluyla sakıncası yok ama bi anne olarak ben içme taraftarı değilim. Belki 4, 5 defa damaryolu almışımdır zorda kaldigimdan. 

İçerik bakımından danışın sağlık ocağına hekime

(1,132 puan) tarafından

Doktor migren olsugu için parol verdi yoksa ilaç vermeyecekti. İlaçsız ağrım geçmiyor 

tarafından

Tabi dayanamıyorum diyorsan parol  güvenli ama alışma derim. Ama ibuprofen bebek için güvenli olmayabilir bilgin olsun bence tekrarlama ama dr ds mutlaka söyle 

(1,132 puan) tarafından

Yok ne kendim nede çocuğuma icirmem artik çöpe attım dolveni

tarafından

İyi yapmışsınız ama çocuğa lazım olabilir yüksek ateş için keşke atmasaydın canım 

(1,132 puan) tarafından

Olsun ya lazim olursa alırız 

0 oy
(1,015 puan) tarafından

O ilacın katagorisinin D olması lazım canım çünkü ibuprofen iceriyo 

D İnsan çalışmalarında gösterilmiş zarar mevcut ama potansiyel faydalar bunlara rağmen kullanılmasını gerektirebilir. İnsanlarda ve hayvanlarda fetal anomalilere neden olduğu gösterilmiş, gebelerde veya gebelik ihtimali olan kadınlarda kullanılmaması gereken ilaçlardır.

(1,132 puan) tarafından

Ay bilmiyordum ya içmem bidaha yarın yine en iyisi doktora gitmek olacak

(1,015 puan) tarafından

Nasip canım ya korkmana da gerek yok o kadar bir şeyin olacağı varsa öyle de olur böyle de olur ilaca bakmaz bir şey olmayacaksa da ne yaparsan yap zaten olmaz o yüzden takdiri ilahi diyorum ben

(1,132 puan) tarafından

Öyle tabiki ama migren tutunca bayılacak gibi oluyorum nefes alamıyorum içmek zorunda kaldım o an

0 oy
(554 puan) tarafından

Nane çayı iç ama sık içme

(554 puan) tarafından

Yarıyor ağrı kesici özelliği var netten baktım aşırı kullanmayın yazmışlar azının zararı olmaz sanırım kimyasal haplardan iyidir

(1,132 puan) tarafından

Bir çay bardağı? Fazla mi olur

(3,754 puan) tarafından

İçmeyin derim benim doğum yakındı hastalandım nane limon içtim sabah doğuma gittim

(1,132 puan) tarafından

Yaaa @ZeynebimveAlim gerçekten mi bende zararlı diye duymuştum o yüzden bitkisel bisey içmem 

(3,754 puan) tarafından

Evet canım ama son günlerimdi nane yağıyla masaj yap yada çok ağırsa acile git 

0 oy
(14,062 puan) tarafından

İbuprofen içerir canım dolven, parasetamol içeren ilaçlar dışında ağrı kesici kullanılmaz gebelikte. Parol,tylol,calpol parasetamol içerir. Brus,dolven,pedifen ibuprofen içerir. Çocuğa kullanırken bile mide koruyucu ile kullanım öneriyor Dr umuz. Mide kanaması riski yaratır ibuprofen

(1,132 puan) tarafından

Ay o zaman çocuğa da vermem atarım çöpe bu kadar zararlı bir ilaç ise neden satışı var acaba?

(14,062 puan) tarafından

Çünkü parasetamol yavaş etki eder balım ve ilacın bile fazlası zarar öyle düşün. Günde 3 kez kullanım önerisi varsa Dr muhakkak lansor ile verir bize bunları. İburamin yüzünden mide kanaması geçmişi var kızımın. Bu ilaçlar da lazım ama dozunda ve hamileye uygun değil mühim olan bu. Migrene nane yağı ile masaj iyi geliyor 

(1,132 puan) tarafından
+1

Hemen eşimin nane yağına göndereceğim bilgilendirme için teşekkür ederim🤎

0 oy
(236 puan) tarafından

Ben de hamileyken çocuğumun calpol surubunu içmiştim.dis ağrısını kesmişti.

(1,132 puan) tarafından

Evet agri kesiyor ama zararlı imiş

0 oy
(2,111 puan) tarafından

Kesinlikle doktoruna sor kafana göre ilaç içme lütfen buz koy kafana nane yağı az sür hafifler

(1,132 puan) tarafından
+1

Nane yagi aldıracağım eşime doktora gideceğim pazartesi 

0 oy
(4,602 puan) tarafından

Doğunca daha çok başın ağrımacak dostum bunlar ne ki 😁 doktora sor ara 112 ye sor ama sormadan bidaha hata yapma 

(1,132 puan) tarafından

Ya bilemedim gerçekten bilsem asla yapmam 

0 oy
(736 puan) tarafından

Akıl var mantık var doktorlar bile hamileler için ilaç vermiyorlen sen nasıl böyle bir şey yaptın en olmadı 112 yi arayıp sorsaydin bari 

(1,132 puan) tarafından

112i yi doktor mu acıyor kadın dogum? 

0 oy
(3,754 puan) tarafından

Ben emzirirken parol şurubu içmiştim ama hamileyken sürekli acile giderdim 

(1,132 puan) tarafından

Müdahale etmiyorlar bizim.kaldigimiz ilçede o yüzden içtim bende

0 oy
(143 puan) tarafından

Cnm bu tür ilaclar böbrekler için iyi değil diye biliyorum mümkün mertebe çocuklarda bile mecburi olmadıkça kullanılmaması gerekir bunu her doktor söylemez tabi bebeğin gelişim çağında kanında ne varsa ona gidiyor keşke doktora sormadan kullanmasaydin kullanma ve doktorunu mutlaka bilgilendir

(1,132 puan) tarafından

Doktoruma pazartesi gidecegin kendisine ulaşacağım sosyal medya ve numata yok

0 oy
(924 puan) tarafından

Kemal hükmen var googlede bi kadın dogumcu soru sorabilirsin cnm her türlü cvplıyor. Kemal hükmen soru sor yaz. 

(1,132 puan) tarafından

Ya gerçekten mi teşekkür ederim hemen dönüş yapiyor mu?

(924 puan) tarafından

Max 6 saatte cvplıyor rica ederim cnm :)

0 oy
(1,462 puan) tarafından

Kafanıza göre bilip bilmeden nasıl riske giriyorsunuz anlamış değilim doğrusu ya birşey olsa sizin içiniz yanar yine .Ben zorda kalmadıkça parol bile içmiyorum yani bu kadar umursamaz ve rahat olmayın karninizda bir can tasiniyorsunuz sonuçta 

(1,132 puan) tarafından

Migreni olmayan anlamaz... empati lütfen 

(1,462 puan) tarafından

Emin ol anlıyorum benimde migrenim var yeni doğum doğum yaptım gece 4 de agladigimi biliyorum basimjn ağrısından yani tamam zor bir durum ama bilip bilmeden ilaç içmek asla bana mantikli gelmiyor 

0 oy
(255 puan) tarafından

Valla benim de migrenim var hamileyim bazen küçük bi parça migren ilacı alıyorum bir iki kere içtim nazende acile gidiyorum serum veriyorlar parol çünkü evdeki parol hiç işe yaramiyor migren çok kötü bişey yaşamayan bilemez insanın hayatı duruyor hicbisey yapamıyorsun

(1,132 puan) tarafından

Şükür beni anlayanlarda çıktı 🥹

0 oy
(53,456 puan) tarafından

simdi nasil bu soruya üstten ustten cevap vermeyelim 112 yi ara sor bari

(1,132 puan) tarafından

Mümkünse sen cevaplama 112 açan kadın dogum mu? Kadın doğum yok ise nie arayayım? Acil bile bisey oldumu kadın dogum arar bilgi verir ona göre işlem yaper 112 isi gücü yok benimle uğraşacak saatlerce duzgun şekilde cevapta verilebilir illa cirkef olmaya gerek yokkkk

(53,456 puan) tarafından

cirkeflik yapan sensin 112 saglik konusunda bilgili burda cogu ev hanimi baska mesleklerde ustelik bilincsiz hareket eden sensin kendini anlatma bize 

(1,132 puan) tarafından

Tamam profesör hanım 😁

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 1,097 göst.
23 Şubat 2020 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 812 göst.
23 Temmuz 2019 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
26 cevap 1,439 göst.
22 Ocak 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde misafir tarafından soruldu