+3 oy
354 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,660 puan) tarafından

Bugun bebegimi birden sütten kesmeye başladım. Sadece sabah verdim bi daha da vermedim. O istedikçe göğsüme salça sürüp gösterdim emmek istemedi. Sorum şu ki sütümün en kısa sürede verimli şekilde kesilmesini nasıl sağlayabilirim? Manuel pompa ile sağım yapıyorum şuan. Gündüz ağrı yapmazsa kendi hâlinde bırakıcam gece sağmayı düşünüyorum uyumadan önce. Nasıl etkili olur mu 

11 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Ben üç haftalik bir süre zarfında azaltarak kestim ne bebeğimle bağım zedelendi ne meme krizi oldu da ne mastit tavsiyem öğün aazaltarak kesmen 

(1,660 puan) tarafından

Öyle de hep bi mücadele halinde oluyorsun sürekli diikatıni başka yöne çekmeye çalısmak sırf azaltmak için sonra tamamen kesme derken süreç uzardı yorardı beni başladım artık geri dönüşü yok 😐

(1,638 puan) tarafından

Bende böyle yapmak istiyorum canım bebeğim 16 aylık bir ay kadar daha emzirip yaz gelmeden bıraksın istiyorum yemesi falan iyi şükür ama yemek yerken bile memeyi açıp bir yemek bir meme şeklinde ilerliyor açmayınca yemekte istemiyor hırçınlaşıyor birde bana ve memeye aşırı düşkün yemeği iyi yemesine rağmen saatte 3.4 kere emiyor bu durumda nasıl başlamalıyım 

(1,660 puan) tarafından

Benimki yemek de yese doyana kadar illa ister hatta kaynanam ne yerse yesin illa şerbeti üstüne dikecek dıyordu 😅 benimki 18 aylık valla sen bilirisn ama hazır hissettıgınızde birden kesmeyi deneyebilirsin salçalı görünce bıraz bakıp inceliyor kapatıp tekrar açıyor sonra kapatıyor bu, bugünkü ilk sonuçlarımız 

tarafından

Ben hamile olduğumu ogrnedigimde kızım 12 aylıktı 16. Ayina kadar emzirmeye devam ettim ilk hafta mesela sabah emmeyi kestim mama dediğinde hadi kalk mutfağa girip mama hazırlayalım dedim üçüncü gün aradan bir öğünü daha kestim ilk hafta böyle birkaç öğünü kesmiş oldum haliyle daha az ister oldu gece de bu sjrada da sol gogsumu bıraktım sağı 5 verdiysem onu 1 bir verdim doğal olarak süt azaldı ve sonra da kesildi hiç sorun olmadan 3 hafta artık gece uyandiginda göğsüme bant yapıştırdım istediğinde annecim uf olmuş diyip kapattım ve cici bebe yaptım ilk bir hafta gece uyandi böyle geçirdik 3 haftada gece uyanmayı da bıraktı düzene oturması yine 4 haftayı buldu ama tek bir kez bile meme diyerek krize girmedi onu üzmeden yormadan kesmek benim için herşeyden daha mühimdi 

-Reklam-
+2 oy
(1,638 puan) tarafından

Sağma kesmez canım o da emme görevi görür diye biliyorum ben hiç bişey yapmadım oğlum 15 aylıktı kestiğimde hamileydim sütümde azdı zaten bence sağma elinle boşaltım yap 

(1,660 puan) tarafından

Damlaya damlata çekiyor manuel pompa bu konuda daha avantajlı çünkü vakkum gücü sınırlı ve göğsü tam boşaltamıyor diye zamanla keser diye bılıyorum 

(1,638 puan) tarafından

Manuel pompa olduğunu görmemişim canım onun nasıl olduğunu bilmiyorum ama son çıkan pompalar emzirmekten daha kuvvetli çekim yapıyor 

+2 oy
tarafından

Buz koydum ben 1 ay kadar hergun ağrı hissedince de az sagip rahatlattim orayı hemen buz koydum buz üretimi ters yönde etki eder.  Bende bi sabah uyandım ve vermedim karar aldım senin gibi salça değilde oje sürdüm aa meme hasta olmuş daha emilmez dedim inanmad8 ara ara açtı baktı belki iyi olduysa diye  😉

Bide ben önerim pat diye kestiniz ya o kendini boşlukta hissediyor tuhaf oluyor yalnız kalıyor kimsesiz gibi düşünün aniden oyuzden onu bol bol öpün sarılın sevin daha fazla vakit geçirin yeri dolsun oğlumda öyle olmuştu iki üç güne duygusallık bu sayede yerini kahkahalara birskti 1 haftaya alıştı eğlenmek amacli açıp baktı güldü kapattı 1 ay sonra versemde almadi . Ama hiç ağlamadı meme diye . Çok mücadele verdim ama aklına geldi mi aldım markete götürürdüm oyun oynadım çizim yaptım top oynadım saklambaç akla be gelirse Durul duruken bianda oglusum gel dedim sarıldım normalde arada seni çok seviyorum diyip sarilirken ozmands her fırsatta yaptım yemek yerken uyurken uyanınca çizgi film izlerken aniden . Sonra meme gitti deyince ona şey dedirttin aman giderse gitsin  beee deyip güldürüyordum  felan unuttu gitti 

(1,660 puan) tarafından

Yaa tesekkur ederim yorumunuz için. İlk memesiz gece uykusuna babasıyla gönderdim siz öyle deyince gıdıp kollarıma alasasım geldi ağlıyor çünkü babası zorla uyutmaya çalışıyor 

tarafından

Bol bol sevin sarılın durumu birlikte atlatin vermeyin babaya o şimdi biseyleri kaybettiğini sanıyor boşlukta eğer bu dediklerimi yaparsanız merhametle gülümseyerek o da yerini doldurur bu malesef onlarda psikolojik  bi gerçek.  Geçecek ama güzel davranın şu akar yolunu bulur ❤️

+2 oy
(1,345 puan) tarafından

Keşke azaltarak bıraksaydın cnm senin için de bebek için de daha iyi olurdu sağın yapmaki sütün çekilsin sen sagdıkça gelmeye devam ediyor ve adaçayı içmeni öneriyorum sütü kesiyor 

(1,660 puan) tarafından

Tmm tesekkur ederim denicem adaçayı nı ınsallah çok zor olmaz unutması yoksa çok yorucu olurdu zamana yaymak

(1,345 puan) tarafından

İnşallah Allah kolaylık versin 

(1,660 puan) tarafından

Tesekkur ederim 

+2 oy
(397 puan) tarafından

Bende salcayla biraktirdim ama pompayla sağım yapmadım sadece ağrı vermeye başladığı zaman ağrısını hafifletecek kadar elimle yaptım siz pompayla tamamını değilde sadece sizi hafifletecek kadar sağım yapın gün geçtikçe azalacak

(1,660 puan) tarafından

Sanırım dediğiniz daha etkili olacak tesekkurler 

+2 oy
(2,456 puan) tarafından

Ben birikince bir kere sağmıştım. Çok sık sağma ki devamı gelmesin. Uzun aralıklarla sağ. Öyle öyle azalır.

(1,660 puan) tarafından

Tesekkurler

+2 oy
(9,079 puan) tarafından

sagarsan sut geldikce gelir. dostinex diye bir ilac var iki adet hap . iki gunde bitiriyor sutu sagmiyorsun sut uretimini durduruyor agri sizi olmasini engelliyor kesin vozum bu

(1,660 puan) tarafından

Tesekkur ederim ama ilaç kullanan biri olmadığım için daha doğal alternatiflerle çözmeye çalışıyorum 

+2 oy
(321 puan) tarafından

Bende kesip kesmemekte kararsız kalmışım ya bir buçuk yaşında benimki kıyamıyorum kesmeyei ama rahatsız da ediyor artık seninki kaç yasinda

(1,660 puan) tarafından

Benimki 18 aylık süt üretiminin azaldığını hissettim oruçtan olmalı. Ee sabahları da çok emiyor midem ağrıyor açlıktan o emince bırakma kararı aldım ve 2 yaş sendromuna girmeden atlatırsak daha az krızle çıkarız diye düşündüm ve başladım 

+2 oy
(599 puan) tarafından

Bebeğim gündüz çok aramiyordu ama gece memede uyuyordu. Ben salça sürdüm gosterdim geceleri 3 gün boyunca da kendimi göstermedim babası uyuttu öyle bıraktık biz sağım felan yapmamıştım ben göğsümü sıktığımda rengi ve tadı değişmişti sonra da  kesildi zaten 

(1,660 puan) tarafından

Gece çok direttı emzirdim yaa 2 defa uyandı uyumuyor başka türlü 

+2 oy
(3,386 puan) tarafından

Çocuğunuz kaç yaşında 

Benim oğlum 1 buçuk yaşında 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama artık zorluyor sürekli ısırıyor emzirmek çok zor olmuş bide acıktıgi an bana yapışıyor emzik emiyordu onu bıraktı daha çok memeye düşkün oldu biraktirayim diyorum ama bu süreçten de korkuyorum 

Çoğu kişi seni görmesin babası uyutsun diyor ama babası da çok geç geliyor öyle bir imkanım da yok hem kıyamıyorum hem biraktirmam gerekiyor diye düşünüyorum 

tarafından

Kademeli kesme yaparsan ikinizde zorlanmazsınız canım ☺️ hem sütün de yvaş yavaş kesilir.

(1,660 puan) tarafından

18 aylık. Bence en ideal dönemi 18 ay 2 yaş sendom yaşı zaten sütten kesmeyı o kadar ertelemiş olsaydım muhtemelen çok zorlardı benı. Şimdi ıkıncı gunumuz. İstıyor mama cız oldu süt bitti dıyorum diretmıyor ağlamıyor ama gece krıze gırdı normal uyutamadım 2 defa uyandı ıkısınde de emzirdim ama gunduz kesin kararlıyım vermicem zaten diretmıyor salçalı gördükten sonra ara ara gösterdim kapattı 😀

+1 oy
tarafından

Hem anne hem bebek için bir anda kesmek doğru değil kademeli kesseydin keşke. Mastit olabilirsin çok dikkat et 

(1,660 puan) tarafından

Sanırım gece bır müddet uyandıkça emzirmeye devam edecem. Emmeden uyumuyor

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 180 göst.
20 Mart 2024 Diğer kategorisinde Ayse5756 (54 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 165 göst.
0 oy
3 cevap 143 göst.
15 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler