Yaslı aile dostumuz var iftara davet etmisti bizde gittik bende bize bekliyrm dedim ama bizim ev köy lojmanı kücük yer yok olmaz siz bize gelin yine falan dedi ama simdi cagirmasam da ayıp olur diye düsünuyrm siz ne yapiyrsnz böyle bi durumda
Çağırdılarsa bende çağırırım
Ben olsam davet ederdim
Ben davet ederim ama gerçekten öyle yer yok falansa yemekleri yapıp sen onlara goturebilieisn
Ben birini cagiramayacaksam ona da iftara gitmem açıkçası. Gittiysem çağırmam gerekiyor. Diğer türlü içim rahat etmez
Yer yok derken siz nerde yiyorsunuz yere sofra kurarım yine davet ederim ne olcak canim davet etmelisin
İki kişiler değil mi nasıl sığmıyorlar ki
Vallahi ayıp olur mu bilmiyorum ama geçen yıl çağırdığım kişiler beni çağırmadı bende bu yıl asla çağırmayacam onları çağırsa da gitmicem
Biri cagirdi diye bende çağırmak zorunda değilim bence
Herkesin durumu düşüncesi farklıdır
Benim bebeğim var diye ben geçen ramazan çağırmadim mesela ama beni çağırdılar gittim
Canım bence sen çağır onlar ısrarla gelmeyiz derlerse sıkıntı yok. Ama senin bı davet etmen gerekir bence. Ben öyle birilerini çağırdım üç sene oldu hala davet edilmedim garip geldi ☺️
Yer sıkıntın varsa evin küçükse vs sen yemek yapıp götürebilirsin canm Haa durum farklı imkanın yoksa davet vermeye orası ayrı bir boyut bir oruçluya oruç açtırmak çok sevap olduğu için ben çağırırım veya yemem yapıp götirmeye çalışrdm
Kafamdaki soru siz nasıl
Sığıyorsunuz
Ben gitmissem davet ederim gerekirse yer sofrası şererim mutfakta hahah zaten yer sofrasında yemek yiyoz biz 😂😁🤣
Gitmişsem eğer davet ederdim hatta bazen gitmediklerimi çağırdığım da oluyor. Aslında yaşlı bir çiftse ara ara yemek yapıp götürebilirsin de sevap olup hem
1,471,813 soru
24,103,556 cevap
332,561 kullanıcı