+4 oy
869 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (79 puan) tarafından

Hanimlar simdilik liste bu kadar sizce hangisi daha güzel sizinde önereceğiniz isimler varmi Eşim Gökçe veya Begüm istiyor ayrıca bu listede var elimizde :D

Elmira Emir veren prensesti

Elmina Mina dağında açan çiçek

Hera 

Lidya Anadoluda eski bir uygarlık adıdır

Lilya 

Milena 

Tomris

Almina

Beria: Güzellik ve olgunlukta akranlarından üstün olan.

Eslina: Dünyalar güzeli.

Ledeyna: Allah’ın makamı, huzuru

Melin: Suda açan bir çiçek

Melina: Kökeni yunanca olup bal anlamına gelmektedir.

Melinay: Cennete düşen ilk yağmur damlası.

Melinda: Bir anlamı bal olarak rastlıyoruz. Diğer anlamı da benim güzel kızım demektir
Mihrinisa: Güler yüzlü, faziletli kadın<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_250307_134220_688.sdocx-->

37 Cevaplar

+5 oy
(12,082 puan) tarafından

Liste çok kötü açıkçası Begüm ve Gökçe çok daha güzel. Birini seçecek olursam Gökçe’yi seçerdim

-Reklam-
+4 oy
(3,825 puan) tarafından

Hepsine amin diyesim geldi 

(79 puan) tarafından

Hahhah:D çok Aminn 

(3,825 puan) tarafından

Bence gökçe çok güzel bı isim onu düşünebilirsiniz 

(79 puan) tarafından

Teşekkürler fikrin için canım ♡

+2 oy
(30,472 puan) tarafından

Kız hepsine okeyim de Tomris ne gözünü sevdiğim 🤣🤣

(30,472 puan) tarafından

Herkes her ismi beğenmek zorunda değil bu da benim düşüncem bu kadar büyütmeyin bir yoruma bu kadar takıp da açıklama yapacak kadar takma hayatı 

(1,882 puan) tarafından

Sen bu yorumdan olayın isim olduğunu mu çıkardın gerçekten 😂😂

(30,472 puan) tarafından

Demişsin ya bilmeden etmeden gülüp geçiyormuşum gülebilirim beğenmeyebilirim sende uzun uzun bana açıklama yapmak zorunda değilsin demek istedim bunda herhangi bir art niyet yok ama sen linç yapmayı seven bir arkadaşsın demekki 

(1,882 puan) tarafından

😂😂😂 hiçbir şey demiyorum. Linç etmek isteseydim bunları demezdim emin ol. Uzun uzun açıklama yapmadım. Birşeyler öğren şimdiki gibi bilgisizlikten eğlenirken rezil olma diye oturdum vakit ayırdım, emek verdim yazdım anlattım. Demez misin bir de bana çok takma hayatı diye 😂😂 acaba sen mi taksan biraz. Bomboş gelip bomboş gitmek rabbimin bahşettiği potansiyeli ziyan etmek değil de nedir. 

(30,472 puan) tarafından

Rabbimin verdiği ömrümü Türklük tarihini öğrenerek mi kurtaracağım gerçekten böyle mi düşünüyorsun ben ziyan etmiyorum elhamdülillah tek bir konuya bağlayıp benim potansiyelime laf etmek sana düşmüyor burada 

+2 oy
(6,633 puan) tarafından

Eşini dinle bacım sen bu listedeki isimler çok tuaf hepsini ilk defa okuyorum bazılarını söyleyemedim bile 😂

(79 puan) tarafından

Bende çok duyulmuş konulmuş bilindik isimler istemedim ama bakalım hayırlısı:))

+2 oy
(2,096 puan) tarafından

Hiç biri 

Değişik kimsede olmayan bi isim koymak için ne kadar çaba harcanıyor 

Sonrada pişman olunuyor telaffuzu zor isim hepside 

Biri çocuğun ismini soracak söyeleyeceksiniz karşıdaki neeee diyecek bir daha diyeceksiniz belki birdaha yine anlamayacak 

(256 puan) tarafından

Kesinlikle katılıyorum. Çoğunun anlamları bile uydurma ve yanlış da çıkabiliyor. 

+1 oy
(2,169 puan) tarafından

Öykü 😂

(79 puan) tarafından

Hmm olabilir liste kabarıyor :D

+1 oy
(1,287 puan) tarafından

Masal senin masalın olur 🥰

(79 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım kulağa da çok hoş geliyor sağlıkla büyüsün inşallah ♡

(1,287 puan) tarafından

Allah razı olsun canım cümlemizinki 🥰

+1 oy
(6,103 puan) tarafından

Hepsine karşı Beril :))

(79 puan) tarafından

İyice kafam karıştı öneriler cokk güzel bunu da beğendim :D

(6,103 puan) tarafından

Biraz Türkçe isim hassasiyetiniz var gibi anladım, o yüzden Beril güzel bir seçenek bence.

Benim kızım olsa İnci, Nehir, İpek falan koyarım.

(79 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım düşüneceğim sağol ♡

+1 oy
(2,143 puan) tarafından

Allah'ım bana da bir kız çocuk nasip et de varsın isim seçemeyim 

(11,606 puan) tarafından

Amin bacım aminnn kardeşimde gece gündüz kız diye hayal kurdu nasip olmadı inşaAllah sana nasip olur.

(79 puan) tarafından

İnşallah nasip olur canım ♡

+1 oy
(1,134 puan) tarafından

sağlıkla vaktinde gelsin güzel kız 🥰

isimden biz mesulüz ahirette o yüzden illa cennetten birşey olmasına gerek yok ya da kuranda da geçmesi gerekmiyor yalnızca anlamı islama aykırı olmayan mana olarak güzel isimler tercih etmeni öneriririm mihrinisa gibi. 

(79 puan) tarafından

Evet bizde anlamlara göre seçiyoruz yaşanmışlıkları güzel olan isimlere yöneliyoruz ilk kız çocuk olacak iki aile tarafı için çok heyecanlıyız :))

+1 oy
(11,606 puan) tarafından

Kızımın adı Göksu 

Hamileyim buda kız daha isme karar veremedik ben ila Göksu ile uyumlu olsun demiyorum öyle desem gökçe koyardım. 

Ben daha çok menessa 

Yada mısra 

Yada sidra arasında gelip gidiyorum ama bir tık menessa bana daha hoş geliyor 

(79 puan) tarafından

Bende menessa isminde kararlıydım ama eleştirildim yok Manisa derler misina derler falan diyorlar ama bende çok beğeniyorum ♡

(11,606 puan) tarafından

Vala ben kim ne derse desin eşim ikna olsa koyacam

+1 oy
(3,472 puan) tarafından

Gökçe, İnci, Beril. Eşimle orta yolu bulabilirsek kızıma bu isimlerden birini koyucam 😊 bi kızım var ismi Hande Nur

(2,087 puan) tarafından

Beril i bende seviyordum seceneklerim arasındaydı. İpek Meva koydum 

(3,472 puan) tarafından

İsmiyl yaşasın 🩷

+1 oy
(163,500 puan) tarafından

listede en begendigim TOMRIS  🖤❤️🖤❤️

+1 oy
(5,981 puan) tarafından

Senin listende cogu isim yunanca gibi. Tomris cok guzel bi isim. O yuzden tomris diyorum. Ama ben kizim olsa gokce koyacaktim. Eger esininkinden soruyosan gokce.

0 oy
(8,171 puan) tarafından

İsimler farklı olacak diye bazıları hariç absürt bence. Ki sadece anlam olarak değil özellik olarak da bakmanı tavsiye ederim. Mesela ben gökçe istiyordum Türkçe isim diye. Gökçe hırçın oluyormuş. O sebepten vazcaymıştım. Mesela inci koydum kızımın adını. Çok zarif çok kırılgan bir çocuk. Sadece annesi olarak söylemiyorum, çevremde tanıdığım herkes böyle söylüyor. Ufacık bir şeyde hemen kırılır üzülür ağlar öyle bir çocuk yani 

0 oy
(1,965 puan) tarafından

eşini takdir ettim. çok güzel ve tam olarak benim düşündüğüm isimleri seçmiş. her ikisi de çok hoş isimler bence.

yanlış anlamazsan senin seçtiğin isimleri parkta çocuğun adını soran herhangi birine söylediğini hayal ettim. herkes "ney ney?" diye ikinci kez soracak gibi geldi bana...

0 oy
(165 puan) tarafından

Seni kırmak istemem ama hepsi çok tuhaf isimler bence eşini dinle

0 oy
(8,369 puan) tarafından

Beren diyeyim bende :))

0 oy
(4,295 puan) tarafından

Liste çok ilginç. Hera yunan mitolojisinde bir tanrıça bir de cennete düşen yağmur tanesi falan var ki Arapça olanların çoğunun anlami doğru değil cümle içinde nasil kullanildiysa anlami oymuş gibi davraniliyor halbuki alakası uok mesela ledeyna nin neresinde Allah hafzi geçiyor ki anlami Allahin makamı olsun? Gokce begüm Tomris falan daha güzel melinayi bilmiyorum ama kulağa hosgeliyor. 

0 oy
(2,260 puan) tarafından

Kızımın adı Gökçe Begüm 🩷

İlgili sorular

+2 oy
16 cevap 434 göst.
+2 oy
32 cevap 1,167 göst.
0 oy
5 cevap 244 göst.
21 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Eso9090 (315 puan) tarafından soruldu

Kategoriler