+1 oy
220 göst.
Diğer kategorisinde (3,398 puan) tarafından

Kizlar malum iftardan sonra hızlandırılmış hayat yaşıyoruz vakit olmuyor ama ağda yapmam lazım oruçluyken gündüz yapsam orucuma engelmi

5 Cevaplar

+6 oy
(9,614 puan) tarafından

Yemiyoruz ağdayı bence bi sntı olmaz 😁

(9,081 puan) tarafından

😂😂😂😂😂😂😂

(1,407 puan) tarafından

😂😂😂

(3,398 puan) tarafından

Yok canım hani kuaföre gittiğimizde ağda yaptirinca gusül alıyoruz ya o yüzden kendimizde yapınca gusül gereklimi diye sordum yapay zeka sorumu kendi düzenlemiş yetmediğini bende biliyorum 

tarafından

Geçen biri gusül oruca engel değil demişti. Tabi oruçlu iken gusülü bozmak bu a dahil mi bilmiyorum 

-Reklam-
+1 oy
(3,087 puan) tarafından

Bir sıkıntı olmaz

+1 oy
(965 puan) tarafından

oruçluyken yediğimiz içtiğimiz ya da yaşadığımız cinsel münasebet orucu bozar. kan aldırmak orucu bozmuyorsa ağda hiç bozmaz. 

gerçekten fıkıh öğrenmek FARZ bilmediğimiz eksik olduğumuz çok konu var. hele biz kadınlar için adet hususunda özellikle... 

(3,398 puan) tarafından

Kuaföre gittiğimiz zaman agdadan gusül alıyoruz ya kendimiz yapıncada gusül almak gereklimj

(965 puan) tarafından

niye gusül alıyorsunuz evet mahrem bölgeyi yaptırmak günah ama gusül gerektirmiyor hele kendimğze hiç gerektirmez canım 

(3,398 puan) tarafından

Ya başka birisi özel bölgeyi gördüğü için gusul gerekiyor dediler bana 

(965 puan) tarafından

işte fıkıh farz gerçekten öğrenmek farz arkadaşım çok bilinen yanlışlardan tıpkı 40 çıkana kadar gusül aldırmamaları gibi safsata misal kadının doğumdan sonra kanaması 10 günde bitti hemen guslünü alır namazını kılar ibadetlerini yapar ama eşiyle münasebeti sadece kırk dolana kadardır. bunun gibi olaylar çok mesela dediğin gibi oruç bozulmayla ilgili çok soru geliyor oruç bozulmaz ama dinen caiz değil guslün gitmez ama dinen caiz değil gibi..... 

(965 puan) tarafından

acil ömer nasuhi bilmen ilmihalden ders almanızı öneririm ya da ilk başta daha basit ilmihaller var temel konularla alakalı

0 oy
(414 puan) tarafından

Yemedigin sürece bozulmaz :)

(3,398 puan) tarafından

Yemenmedigini bende biliyorum 

0 oy
(18,459 puan) tarafından

Değil bence. Bende daha 2 gün önce yaptım uyanır uyanmaz hemde. Kızı okula bırakıp eve geldim yaptım..malum ev işi yemek ve derken öğleden sonra da fırsatım olmuyor dediğin gibi akşam da fırsatım olmuyor.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 62 göst.
+2 oy
6 cevap 268 göst.
2 Mart 2025 Güzellik-Bakım kategorisinde Boncuk gozlu (551 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 147 göst.
+1 oy
2 cevap 99 göst.

Kategoriler

1,468,084 soru

24,053,576 cevap

329,803 kullanıcı

...