0 oy
148 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,405 puan) tarafından

6 yaşında oğlum antibiyotik kullanıyordu. Alerji ilacı yazdırmaya gidince alerji doktoru boğazına bakıp yazmıştı antibiyotik. Bir hafta olacak kullanıyoruz.Bir şikayeti yoktu gece birden üşüyorum diye bizim yatağa geldi baktım titriyor geçmedi bir türlü sonra ateşi yükseldi. Parol.verdim 1.5 ölçek 1 saat oldu neredeyse ateşi düşmedi. Ne yapmalı acile götürmeli mı beklemeli mi

3 Cevaplar

0 oy
(3,163 puan) tarafından

Kaç derece ateşi,  38 in üstü ise bekleme. Geçmiş olsun 

(2,405 puan) tarafından

İlacı verdiğimde 38 olmamıştı az önce ölçtüm 38.1 di nemli bezin etkisi geçince yine bakacağım. 

-Reklam-
0 oy
(1,487 puan) tarafından

Öncelikle çok geçmiş olsun bir saatte etki ederdi bence ateşi kaç derece otuz sekizden sonra hızlı yükseliyor eğer düşmeye başlamadıysa götürün bence

(2,405 puan) tarafından

Nemli bez koyuyorum hep şimdi onun etkisi geçsin bir daha ölçeceğim 38.1 di az önce ilaç verdiğimde 38 değildi ama çıkacağını anlayınca verdim.

(1,487 puan) tarafından

İyi yapmışsın canım geçerse goturursun koyabilirsen çorabın içine soğan da güzel düşürüyor veya limon onu tam hatırlayamadım bir bakarsın ama ben soğan koymuştum diye hatırlıyorum 

(2,405 puan) tarafından

Teşekkür ederim cevabınız için 

(2,405 puan) tarafından

Ya ateş düşürücü açılmamış şekilde 1 yıldır buzdolabında duruyordu etkisi gitmiş mıdır acaba

(1,487 puan) tarafından

Canım uyumuşum görmedim kusura bakma nasıl oldu 

(2,405 puan) tarafından

Sabah 7 de calpol verdim düşmüştü şimdi tekrar 38.5 olmuş. Tekrar calpol verdim.

(1,487 puan) tarafından

İftarada az kaldı ama iftara kadar götürseyin bi gündüzken ya gene çıkmış antibiyotik başlayalı kaç gün olmuştu 

(2,405 puan) tarafından

Şimdi iftardan sonra götürdü babası. Cumartesi başlamıştı antibiyotik bitmek üzere. Bakalım ne diyecek. Ben gidemedim bebeğim olduğu için.

(1,487 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım bir hafta olmuş neredeyse antibiyotik etki etmeliydi bizde de oldu onu kesip başka antibiyotik başlamıştı biraz daha dozu yuksek demek ki enf geçmemiş diye, onda iki günde toparlamisti inşallah hemen toparlar canım çok geçmiş olsun 

(2,405 puan) tarafından

Antibiyotik yazarkende doktor bir şikayeti yoktu ne ateş ne öksürük öyle alerji ilaçlarını yazdırmaya gitmiştik boğaz enfeksiyonu görünce yazdı. Şimdi kan ve idrar tahlili yapıp serum takmışlar tüm tahliller temiz çıkmış şükür. Antibiyotiği bitirin geçmezse çocuk doktoruna gidin demiş. Rabbim şifa versin tüm yavrularımıza. 

(1,487 puan) tarafından

İyi çok şükür çok çok geçmiş olsun amin 

0 oy
(3,315 puan) tarafından

Ateşi düşmezse mutlaka götürün 

(2,405 puan) tarafından

Bir düşüyor bir çıkıyor.

(3,315 puan) tarafından

Çok kötü bir salgın var oğlum da geçen öyle oldu hastaneye götürdüm ilaçlarla toparladı geçmiş olsun 

(2,405 puan) tarafından

Bir hafta olacak antibiyotik kullanıyor genel durumu da iyiydi birden bire ateşlendi. Sıtma tuttu çocuğu korktum havale geçiriyor diye çok şükür değilmiş. Sabahı sabah ettik şimdi 37.5 civarında ateşi. Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 148 göst.
0 oy
2 cevap 76 göst.
24 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde mehlikam (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 71 göst.
24 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde mehlikam (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 399 göst.
23 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu