0 oy
253 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,062 puan) tarafından

Muz tadımlarında Bebeğim kabız oldu Bir iki damla zeytinyağı verdim ama fayda etmedi Ne kadar vermem lazım ya da ne versem fayda eder zeytinyağı soğuk sıkım işlenmemiş biraz hafif Boğazı yakıyor bir zararı olur mu bebeğe

5 Cevaplar

0 oy
tarafından

Kaç aylık bebiş ben 5aydan itibaren 1cay kaşığı verdim hemde ne versem içine koyarım ama süt sindirmesi kolay olduğu için ek gıdaya geçişte kabızlık olabiliyor 

tarafından

Yoğurt verdim bide çorba denedim şimdilik biz

(1,062 puan) tarafından

Bizim 18 eylul biz sut urunu tuketemiyiruz alerjisi var

tarafından

Bizim alerji yok gibi ama zeytinyağı da yumuşatır ama ilk geciste oluyor yani kabizlik

(1,062 puan) tarafından

Bakalim verdim yarim cay kasigi insallah fayda eder

tarafından

İnşallah bizdede arada oluyo tabi yoğurt verdim bı kaç kaşık az ama oruç tutuyorum sütüm az gibi olunca kabız değil ama sabahları yapiyo artık bide daha sert yani ilk zamanlar gibi sulu değil 

-Reklam-
0 oy
tarafından

1 çay kaşığı  verebilirsin canım 

0 oy
(1,880 puan) tarafından

Canım tadıma meyve ile başlanmaz aklında olsun. Önce buğulanmış sebze ile başlayacaksın. Meyvenin şekerini aldıktan sonra sebzeyi zor yedirirsin

(1,062 puan) tarafından

Sebze denedim yedigi sebze az alerjik bebek cunku 

(1,880 puan) tarafından

Sebzede neye alerjik oldu ki. En güvenliği sebzedir çünkü. Benim bebeğimle de çoklu besin alerjisi vardı. 

(1,062 puan) tarafından

Balkabagi normal kabak patates harici yemiyoruz 

Ispanak havuc karninbshar brokoli hepsi alerjik meyvelerde alerjik baklagil de hepsi 

Sizin neye alerjiniz vardi  ben aylardir balik patates

Yedim gluten de yasak

0 oy
(2,704 puan) tarafından

Az birşey poposuna da sürebilirsiniz kulak çubuğu ile peş peşe çok vermeyin içeride yağ da birikim yapmasın. Bundan sonra verdiğiniz gıdaların içine az birşey katarsanız daha iyi olur. 

(1,062 puan) tarafından

Simdi anason ictim bakalim 

Senin bebegin kilosu nasil benim hep doymuyor gibi geliyor kizim bana 7 bucuk kilo

(2,704 puan) tarafından

Alerjik olduğu için öyle geliyordur maşallah kilosu iyi senin bebeğinin boyu da önemli diyor doktorlar benim kızımda 7.5-8 arası kilosu kendim tarttım tam emin değilim doğruluğundan. Haftaya aşısı var o zaman hemşireler tam söyler boyunu kilosunu.

(1,062 puan) tarafından

Boyunu bilmiyorum kilosunu evde ben ölcuyorum her hafta bebek tartisi ile

Boyu turkiye ye gelince ölcturecem dogumdada ölcnuyor lar burda ilginc 

(2,704 puan) tarafından

Evde mezuran yok mu canım onunla ölç boyunu ben öyle yaptım. Doğumda ölçmemeleri enteresan gerçekten. Gelişim ölçütleri ne acaba sadece kilo mu. 

(1,062 puan) tarafından

Evet sadece kilo ölciyor lar ilginc evde metre var olceyim birgun 

0 oy
tarafından

ek gıda miktarını azalt. kefir ver, su ver, avakad7, kuru kayısıyı muhallebi gibi yap ver 

(1,062 puan) tarafından

Az yiyor zaten bir yemek kasigi anca her sabah bir dilim avakado veriyom aslinda bilemedim 

tarafından

bebeğin 5.5 aylıkmış. ona tek öğün yeter. maksimum 1 yemek kaşığı kadar

(1,062 puan) tarafından

Aynen daha fazlasini vermiyom bir yemek kasigi bile olmuyir yerken cogunu dökuyir

tarafından

su ver, bi de gaz masajı gibi kaka masajı yap. 

(1,062 puan) tarafından

Tesekkur ler insallah fayda eder

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 150 göst.
9 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Ozgegzem (608 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 111 göst.
13 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Kizannesiyim (399 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 245 göst.
27 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Eymenciginannesi (216 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,293 soru

24,137,261 cevap

334,362 kullanıcı

...