+1 oy
272 göst.
Diğer kategorisinde (2,540 puan) tarafından

Allahım günah yazmasın ama bu ramazan çok isteksizim hiç heyecan yok içimde geçen sene daha ramazan gelmeden çok heyecanlıydım oruç tutardım ama bu ramazan oruç bile tutmak istemiyorum telefonda kimseyle konusmak istemiyorum kimseyi iftar yemeğine alasım yok neden böyle oldu bilmiyorum dün gece sadece kalktım sahura ama isteksizdim iftarı zor yaptım bu aralar çok bunalıma girdim sürekli ağlama isteğimde var sanırım psikolojik ama neden böyle oldum anlamadım 

5 Cevaplar

+1 oy
(7,461 puan) tarafından

Tükenmişlik sendromuna yakalanmış gibisin 😟

-Reklam-
0 oy
(3,079 puan) tarafından

Birikmiştir içinde.  Hem hep aynı olmuyor insan . Geçicidir elbet ama kendiliğinden geçmez. Yeni şeyler dene. Öyle büyük bir şey degil mesela bu sabah dışarı çık. Markette olsa gez. Yeni bir tarif dene. Birde benim hep sorunlar karşısında uyguladiğim bir yöntem var "yazmak". Ne hissediyorum,  ne zamandan beri, ne tetikledi, ne yapabilirim sorularına cevap yazıyorum. Hem rahatlıyorum hemde netleşiyor. Birde teravih namazı. Toplu ibadet ınsana psikolojik iyi geliyor 

0 oy
(589 puan) tarafından

B12 düşmüş olabilir

0 oy
(348 puan) tarafından

İnsan hep aynı olacak aynı hissedecek diye bir şey yok bence. Bende arada öyle oluyorum mesela şu an tam hissettiginiz gibi hissediyorum. Kimseyi arayasim yok. Arayanlara cevap vermesim gelmiyor. Ama mesela ben nedenini biliyorum. Genelde monotonluktan oluyor. Aşağıda da yazmışlar farklı şeyler denemek, yapmak lazım. Bende kendimi dışarı atıyorum. Açık hava iyi geliyor. Daha önce denemediğim bir tarifi denemek falan. Yani o monotonlugunuzdan az da olsa çıkmanız lazım.

0 oy
(2,099 puan) tarafından

Başkasını aramak iftara davet etmek farz değil de oruç tutmak farz. Diğerlerini yapmıyorum diye kendini suçlama eksik görme ama orucu tutmaya çalış. Psikolojik sorunun var mı bilmiyorum da ibadette yapamama durumu bazen büyük bir günah nedeniyle de olabilir. Yani diğer davranışlarını da gözden geçir. Dini yönden daha hassas bir hayat yaşarsak ibadetler daha çok keyif verir ve meylin artar. 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 95 göst.
20 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Tly93 (10 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 88 göst.
3 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Nur_Ay (882 puan) tarafından soruldu
+3 oy
14 cevap 557 göst.
25 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Asya15 (230 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 111 göst.