+3 oy
1,350 göst.
Diğer kategorisinde (1,109 puan) tarafından

Merhaba kızlar bir sorum olacak fikirlerinizi istiyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum . Benim kız kardeşim nisanlanmisti. Memur olduğu için nikahı 6 ay kadar erken kıydılar tayin istemek için. Şimdi düğün Haziran'da olacak kardeşimin tayini de çıktı oğlanın olduğu şehire ama düğün daha olmadı. Bunlar aynı evde yaşamak istiyor düğüne kadar. Ama biz istemedik. Anne babamiz vefat etti abim ve ben de aynı evde olmaz dedik uygun olmaz diye düşündük. Bunu da söyledik ama bize baya çıkıştı kardeşim. Kocam sonuçta şöyle böyle falan diye. Oturduğu yerde kirası 8.000 TL şuan. Gideceği şehirde evet kiralar çok fazla 15-20 bin tek kişilik eşyalı daireler. Ben de kiralık olmasa da apart bulsun orda kalsın dedim. Buldum da şuan kaldığı evinin kirasiyla aynı para. Elektrik su doğalgaz internet dahil 8.000 e apart buldum. Mecbur kaldı şimdi görüşecek apartla ama bize çok tepkili. Yani ben ilerde kardeşimin bir ağırlığı olsun, değersiz görülmesin. Kendini ağırdan alsın istiyorum. Dugunsuz kalmasın istiyorum. Düğün yapilmicak olsa kalsınlar. Ama bu sefer düğünün ne anlamı olacak ki? Abim de benim gibi düşünüyor tabi. Biz yanlış mı düşünüyoruz sizce? Yani baştan ağırlığını koyması gerekmez mi? Sıkıntı ediyorsanız imam nikahını da kiyariz diyor. Böyle düşünen tek kişi sizsiniz kime sorsam ne var ki diyor bize diyor. Ben de çevremde kime desem ben haklıyım yani. Kim haklı kim haksız anlamadım 

46 Cevaplar

0 oy
(4,657 puan) tarafından

Düğün milleti eğlendirmek için bussuru para harcanan bir şey şuan gençlerin çoğu nikah yapiyir yetiyor eğer ki resmi nikahları olmasaydı haklısın derdim ama resmen evliler yani ayrı evde yaşamının da bir manası yok 

-Reklam-
0 oy
(5,545 puan) tarafından

Ayrı evde tutsanız bile istese eşinin yanına kalır sonuçta evlenmişler sizin haberiniz bile olmaz bence imam nikahınıda kıyın Allah katında da evlensinler hiç olmazsa günaha girmezler bir çok kişi var evlendikten sonra düğün yapan bence normal bir durum

0 oy
(5,437 puan) tarafından

Yavrum zaten niyeti öyleyse aparttan çok yine evde kalacak ama size haber vermeyecek bu seferde 8 bine yazık değilmi borçlarını öderler 

0 oy
tarafından

Pandemide de kaç tane tanıdığım var bu şekilde evlenip, çocuğu olup yine de düğün yapan :)) aslında bir sakınca yok ama mesela bizim nikahta düğünden 4 ay önce kıyıldı evimizde hazırdı ama biz yine de düğünden önce beraber kalmadık. Ki bende ailemden ayrı kirada kaldığım halde 

0 oy
(2,572 puan) tarafından

Çoğu eski kafalı diyecekdir..umrumdada değil  zamanla insanoğlu bir taş misali yontuldukca yontuluyor...Taş geldiğinde ağırdır derler bizde ben hak verdim anlık düşünceler lesolemis olabilir olurys ilerde düğün olmadan bile yaşamayı tercih eddin der insanoğlu apaçık nankör dur  söylemi hayatı hep desteklemiştir...

0 oy
(1,037 puan) tarafından

Keşke seni dinlese ama dinlemez.ayri apart çok iyi fikir ikna etmeye bak.cok seviyorsa beklesin kiymeti bilinsin bence haklisin

İlgili sorular

+3 oy
14 cevap 288 göst.
+11 oy
13 cevap 368 göst.
+4 oy
23 cevap 630 göst.
0 oy
5 cevap 137 göst.
29 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Umutsuz0034 (457 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,455,198 soru