+1 oy
575 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (38 puan) tarafından

Hayırlı ramazanlar hanımlar ben 2 yıldır evliyim 7 aylıkta bir oğlum var eşimin ailesi ile birlikte köyde yaşıyoruz kendi evimiz esyamiz herseyimz var ama yeme içme birlikte eşimin annesi erkek kardeşi birde babası var.Masraflarin yüzde doksanini kayinbabam karşılıyor eşim tekstilde asgarî ücretle çalışıyor babası da çiftçi ekip dikiyor sulaması vs. İşlerini de eşim yapıyor o yüzden midir bilmu ama eşim evin giderleri için pek para vermiyor kendi evimiz için alınacak birşey varsa alıyor. Allah razı olsun kayinbabamdan da kayınvalidemden de özünde iyi insanlar ama ben artık inanın yapamiyorm onlarla kayınvalidem pek birşeyi beğenmez ne yemeği ne temizliği söylenir durur birde kocasıyla sürekli kavga ediyorlar oruç tutuyorlar namaz kılarlar ama kayinbabaminda kaynanaminda ağzından küfür eksik olmaz birbirine karşı hep küfürlü ve bağırarak konuşuyorlar normal konuşmaları bile çok yüksek kayinbabam herseye ama herşeye karışıyor bı kayınbaba ağırlığı yok hamur yogururum ona karışır börek yaparım ona karışır çorba yaparım ona karışır benim iyice psikolojim bozuldu gündüzleri çocuğu uyutuyorm yaninda bağıra bağıra konuşuyor kaynanamla kavga ediyor kocaman adami sürekli uyarmaktan da bıktım baba çocuk uyuyor biraz sessiz ol diyorm az sonra yine aynı yine aynı ben evimi ayırmak istiyorum zaten en başta birlik oturduguma çok pişman oldum hanımlar ben bu durumu eşime nasıl söyleyebilirm aslında kızmaz anlayışla karşılar ama kaynanam evimi ayırmak istiyorum dediğimde olay çıkartıyor.

9 Cevaplar

+6 oy
tarafından

bir isyan bayrağı da sen açacaksın

(38 puan) tarafından

Ya kaç defa açtım ama olmadi güzellikle ayrılalım istiyorum 

(9,081 puan) tarafından
+1

kaynanana neymis . hicmetcisi gidecek diye kendine is kalacak diye olay cikariyirdur . hayir kayinpederin 5 kisiyi gecindirmek var 3 kisi gecindirmek var daha az masrafi okur. sen 5 kisiye hizmet etmek var sade kendi esine hizmet etmek var herkes evinde yesin icsin yani kalsin evinde z gecinemiyorsaniz esin o yuzden alip sizi babasina mecbur katlaniyirdur. gecinebiliyosa  tiplayin pili pirtinizi gecin evinize kaynanan hizmetci istiosa gundelikci tutsun kenine size yapacagi masrafi

(9,081 puan) tarafından

esinede kendi evime gecmek istiyorum artik zor okuo vocukla yetisemiyorum diceksin kendi evinde yasamak normal olan zaten. suan zaten anormal durumdasiniz kizilacak bisey yokki normal olani istiyisun zateb

-Reklam-
+1 oy
(8,659 puan) tarafından

Kendi eviniz nerede köyde mi yine 

(38 puan) tarafından

Evet köyde yakın zaten ev birbirilerine

(8,659 puan) tarafından

Afedersin ama kaynanan bulmuş hizmetçiyi kabul eder mi çıkmanı. Bu kaynanani ilgilendirmez ona danışmana bile gerek yok. Sen kocanla konuşacaksın evinize geçeceksiniz. Ev kendinizin sonuçta neden gecinemeyesiniz ki 

(38 puan) tarafından

Evet köyde kira yok bahçeyi ekip diker yine geçiririz ama kayinbabam sürekli asagilayor ben olmazsam siz hiçsinix gecinemezsiniz açlıktan ölürsünuz bu bebek mahvolur diye eşimi sürekli aşağıya çekiyor ondan korkuyo herhalde eşimde 

(8,659 puan) tarafından

Millet asgarî ücretle kimsenin sırtından geçinmeden kirada yaşıyor eşin gururlu olsunda bu laflardan gaza gelsin kendi düzenini kursun 

+1 oy
(4,727 puan) tarafından

Tam 1 sene bende katlandım ben pek iyilikle ayırmadım evi bir akşam kayınbaba ve kaynana ile çocuk yüzünden kavga ederken kendimi kapıda buldum/(kovulmadım ben babamın evine gidiyorum diye çıktım çocukla evden) iyik yapmışım tam 5 senedir ayrıyız kafam rahat 

Sen eşinle güzelce konuş zor geliyor yapamıyorum kendi evimde seninle çocuğumla birlikte hayat istiyorum falan de yumuşak git

(38 puan) tarafından

Zaten böyle giderse bende öyle yapacam alacam bebeği gidecem iyice psikolojim bozuldu gerçekten katlanamiyorum

+1 oy
(1,966 puan) tarafından

Valla açacaksın ağzını, osandım galan, yeter ettiğiniz deyip çekip evine gideceksin bitti gitti , yaparken biraz zor gelebilir ama sonrasındaki rahatlığını düşün 😊

(38 puan) tarafından

Aynen öyle görümcemlerde diyor senin kocanda iş yok diye 

(828 puan) tarafından

Eşin kendine güvenmiyordun niye evlendin ben senin ailenin ceremesini çekiyorum 

(38 puan) tarafından

İnanın bende böyle olduğunu bilmiyordum eşimi bu hale hep kayınvalidem getirdi evliliğimin ilk bur yılı eşimi benden kıskanmasiyla geçti karın ne derse yapiyom ondan korkuyon bende yapmazdin ona hediye aliyon vs vs bir sürü şey. Hem kiskaniyo hemde hiç bı şekilde kiyamiyo şimdi de aynısını benim bebeğe karşı yapıyor kendi bebeği zannediyor galiba elinden gelse bana vermeyecek bebeğim bana bakıp gülümsedi mi bebeği başka yöne ceviriyo

(828 puan) tarafından

Eşini sabote etmiş yapamazsın edemezsin diye ondan kocan korkuyor niye evlendin o zaman ya vallahi ben bir gün gidince dayanamıyorum ne kadar iyi olursa olsunlar benim azıcık aşım ağrısız başım diyorum 

(38 puan) tarafından

Böyle söylediği birgün bende kızdım madem ev gecindiremezdi niye evlendirdiniz benim başımı yaktınız hakkima girdiniz size hakkımı helal etmiyorum dedim bu sefer ben öylesine söylüyorum ne yapacak sanki diye dönmeye başladı 

+1 oy
(2,232 puan) tarafından

Siz o evde hizmetci gibiyken bebeğinizle nasıl ilgileniyorsunuz...eşinizle bu durumu ciddi ciddi konuşma zamani gelmiş... yoksa iyce çocuk ki hayata alışmak zaten zor birde onlar eklenince daha zor olur

(38 puan) tarafından

Onlar bebeğimle hiç ilgilenmeyim doyurayim altını alayım kendilerine vereyim istiyor yanlarinda eşimle çocuğu seviyoruz diye ne utanmazligimiz ne saygısızligimiz kaldı.

(2,232 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bu durum hiç normal değil bence baya yobaz onlar evet köydeyim bende yobaz ve yozdurlar ama sizin çocuğunuza karisamazlar nasıl sevdiğinize vs ... çözüm bulmalısınız öyle küfürbaz insanlarin içinde çocuk yetiştirmek zor olur

(38 puan) tarafından

İnanın çok zorlanıyorum nasıl koruyacagimi bilmiyorum akıl sağlığım da gidiyor bu arada

+1 oy
(2,921 puan) tarafından

Valla yeme icme birlik olnca bana sey gibi geliyo insan kendi evinj otel gibi kullaniyor daha otesine gecemiyor.cok zor bi kiyameti kopar olmadi esinj ikna et yapamiyorm falan hani hergun degilde belirli gunler olsa falan diye ikna et sonra tamamen kes ayaginj derim bide esinle kotu olma yavas yavas halket kurnaz ol kendjnjde kotu cikarma ama ezdirmede derim.bende 1sene bir oturdm ama bin sene gibi geldi en son esimin amcalari hergn kavga kiyamet kopariyor diye kaynnam rezil oluyorz koye diyip ayri eve cikarmak icn el attilar saolsnlar basardilar insann kendj evisi gibi yok baktin kendjn yapamiyorsn araya birini sok baban olur lafi gecen biri olur nebilim esine soz gecirwn biri olur hani guvendign.

(38 puan) tarafından

Evet iki evin temizliğine yetişemiyorum zaten kendi evimi ikinci plana atıyorum bu seferde eşim laf ediyor. Gorumcemler falan ayırın evinizi diyor ama eşim herhalde gecinememekten korkuyor bı eşimle kaynanam kabul etmiyor.

(2,921 puan) tarafından

Esin belliki rahata alismis canim.senin hizmetci gibi goruyor belli

0 oy
(6 puan) tarafından

Valla canım 7 yıldır evliyim beş yıl aynı evde yaşadık 2 yıldır da kendi evimdeyim senin dediğin gibi bizim de yeme içme falan hep beraberdi ama ben yavaş yavaş gitmemeye başladım çağırdıklari zaman da ben yedim benim işlerim var çocuklarım rahatsız çıkmak istemiyorum diyorum ve bir yıldır evimizdeyiz çok şükür her şey de yolunda ama kayınvaliden ile kayinpederinle de arani iyi tut ben elimden geldiğince saygı mı bozmuyorum onlarda sağolsunlar mesafe koymak istediğimi anladıkları için bir kaç günde bir onlar geliyorlar bende hafta da bir 10 günde bir gidip geliyorum alt üst oturduğumuz halde hemde 

(38 puan) tarafından

Ya iyi tutmaya çalışıyorm arayı ama inanın sabrimin sonuna geldim bı kaç gündür bebeğim hasta doğru düzgün uyumuyor yeni uyuttum kayinbabam geldi kavga edecez diye çocuğu uyandirdilar artık canıma tak etti 

0 oy
(4,207 puan) tarafından

Eşine soyle gün belirleyin bir önceki gün biz yarın gidiyoruz diyin gidin kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz kendi iradeniz olsun 2 aksam sonra da iftara çağır bitti

0 oy
(2,166 puan) tarafından

Eşinle konuş bence güzelce o söylerse kararlı olursa kimsenin bişey demeyeye hakkı.yok ki. 

(38 puan) tarafından

Evet eşim söylerse kararlı olur ama önce eşimi ikna etmem lazim

(2,166 puan) tarafından

Konuş güzelce açıkla inşallah kabul eder gönlünce olsun inşallah ❤️

(38 puan) tarafından

Amin inşallah Allah razı olsun

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 868 göst.
24 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Papatya4161 (4,739 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,139 göst.