0 oy
594 göst.
Diğer kategorisinde (850 puan) tarafından

Oğlum 5 aylık. Sütüm normalde zaten az çocuğa zor yetiyor. Gündüz sadece 2 defa 1 saat falan uyuyor gece de 3defa falan kalkıyor. 2 buçuk yaş kızım da var. Aşırı yoruluyorum. Dinlenemiyorum ve sütüm yetmiyor. Suyumu güzel içiyorum yemeğimi yiyorum ama yok. Dün iki tabak bulgur yedim. Düşünün süt olsun diye dolu dolu iki tabak. Ama yook gelmiyor süt. Stres yapıyorumdur dedim boş verdim gelirse gelir diyorum yine yok. E böyle olunca oruç da tutamıyorum. Bebek ek gıda alsa neyse veya uzun süreli zamanda emse o da tamam ama 1-2 saatte bir emiyor. Annemler de tutturdu oruç tutuyor musun niye tutmuyorsun. Oruç başlamadan sormaya başladılar.

Tutamam diyorum dene nolcak diyorlar. Tamam denerim zor değil ama ya öğleden sonraya doğru falan sütüm çok azalırsa o zaman napıcam. Korkuyorum açıkçası. Bugün de konuştuk konu yine ona geldi. Kime sormuşum hangi hocaya sormuşum da  oruç tutmuyormuşum. Kimseye sormadım dedim o günah diyor. Yav küçücük bebeğin hakkına gitmektense orucumu kaza ederim daha iyi. Ben de isterim tutmayı ama olmuyor. Yediğim halde sütüm gelmiyor. Valla beni anlamıyorlar sinir tepeme çıktı ya. Neymiş de günahmış. Nerde yazıyor diyorum lafı geveleyip geveliyo

14 Cevaplar

+1 oy
(1,358 puan) tarafından

Onlar hangi hocaya sormuş acaba günah olduğunu öğrenmişler? Herkesin olduğu bir yerde fetva hattını arayıp sorun, herkesin kafasındaki sorular cevaplanmış olsun. 

(199 puan) tarafından

Alaska sana bisey sorabilir miyim bilgilerine güvenerek 

(1,358 puan) tarafından

Buyur güzelim bildiğim konuysa yardımcı olmaya çalışırım 

(199 puan) tarafından

Teşekkürler canımmm 

Oğlumda kekemelik vardi bunun için kayinvalidemlerin bildiği bir hocaya dua yazdirdik bir tane kağıdı su dolu şişeye bir tane kağıdı zeytinyağı dolu kaba koy dedi 

Suyu icirdim zeytinyağı sırtına sürdüm o kağıtları şimdi napim toprağa mi gömmek uygun yakmak mi?

(199 puan) tarafından

Teşekkürler canımmm 

Oğlumda kekemelik vardi bunun için kayinvalidemlerin bildiği bir hocaya dua yazdirdik bir tane kağıdı su dolu şişeye bir tane kağıdı zeytinyağı dolu kaba koy dedi 

Suyu icirdim zeytinyağı sırtına sürdüm o kağıtları şimdi napim canim

(1,358 puan) tarafından

Akarsuya atabilirsin

(199 puan) tarafından

Peki şişeyi ve kabi da mi?

(278 puan) tarafından

Merhaba canım benim kızımda da kekemelik var cami hocasına sorduk nazar duası okuyun dedi sonra dua yazarım dedi. Ama tekrar hocayı göremedi eşim. Hoca teraviden sonra evine gidiyormuş konuşamamışlar. Sizde bu durum ne zamandır var nasıl bir hocaya gittiniz biraz deteylı anlatırmısın rica etsem. İstersen özelden de konuşabiliriz 

(199 puan) tarafından

Merhaba canım 

Hocaya dua yazdirali bir sene oldu ilkk başta faydasini görmüştük fakat arada yine oluyor 

Dil terapistine de gittik terapist bize zeka kartlari var ya onlari alip üstündeki resime göre misal kelebek ke,ke, kelebek böyle tekrarlayin bir süre onunla iletisim kurarken böyle konuşun dedi açıkcasi bu süre içinde kekemeligi hizla azaldi. Böyle konusma böyle söyleme gibi şeyleri asla çocuğuna karsi söyleme terapist bizim oğlumuz üzerine böyle konuşmanin kötü olduğunu ona düşündürmuşsunuz dedi cümlesini tamamlamasina izin ver. Birde oğlumda yüksek ses bağırmak aşırı derecede onu korkutuyor be kekemeligi artiyor

(1,358 puan) tarafından

Kekemelik gitmesi için isra süresi bir kağıda yazılır suyu çocuğa içirilir.

Kapları falan atmana gerek yok, kâğıt yeterli güzelim. 

(199 puan) tarafından

Allah razi olsun canım ❤️peki Türkçe mi Arapça mi canim çoook teşekkür ederim 

(1,358 puan) tarafından

Arapça tabi ki. Cümlemizden. Ek bilgi vereyim, ben de kekemeydim. 

(199 puan) tarafından

Rabbim razi olsun çiçeğim. Peki canım sende de bir travma, korku sonrasi mi oluştu?

(278 puan) tarafından

Alaska İsra suresini arapça olacak şekilde kağıda yazıyoruz o kağıdı suyun içine mi koyup içiriyoruz çocuğa nasıl olacak tam anlamadım canım ne kadar su olması gerekir günde ne kadar tekrarlanması gerekir biraz daha açıklayıcı yazarmısın rica etsem. Bizde dil terapistine gidiyoruz ama bunu da denemek istiyorum inşallah şifa olur kızıma 

(278 puan) tarafından

Tarcınlı kahve anladım canım bizede dil teraipisti aynı şeyi söyledi cümlesini tamamlamasına izin verin ama kekelediğinn farkına varmasın dedi. Siz fakına vararak mı konuştunuz? Ben hiç kekelediğinde mesela anne diyecek aaaaaannne diye söylediği kelimeyi bu şekilde tekrarlamadım. Sizde şimdi durumlar nasıl kaç yaşında çocuğunuz bu durum geçti mi ? Kalıcı olmasından çok korkuyorum ben 

(1,358 puan) tarafından

Bir kağıda isra süresi besmeleyle yazılır. Bir bardak suya konur ve içirilir. Hemen hepsini içmesi mümkün olmazsa tek sayı olan günlerde bitirilir. 

(278 puan) tarafından

Anladım canım o kağıdı suyun içine koyup öyle içecek çpcuk. Kağıt erir çünkü sonra almak mı lazım içinden ? Tek sayı dediğin hangi günler oluyor

(1,358 puan) tarafından

Evet koyarsın kağıdı, birkaç saat sonra veya yarın çıkarırsın. 1 gün, 3 gün veya 5 gün gibi çift değil tek sayı şeklinde içirirsin. Misal 2 gün değil 3 gün içer suyu.

Mürekkebi hakkında bir bilgim yok ama safran olsa iyi olur. 

(199 puan) tarafından

Kübra bize bu durumun normal olduğunu, herkesin istediği şekilde konuşuyor olabilmesini farkina varmak için söyledi aslında 

Şuan 5 yaşında cümleye başlarken ilk kelimeyi uzatıyor 

(278 puan) tarafından

Tarcınlı kahve bu kaç yaşa kadar normal gözüküyor canım ? Benim kızımda 4 yaşında yaşıtları sular seller gibi akıcı konuşuyor kızım için çok üzülüyorum sizde durum geriledi mi tamamen geçsin gitsin artık yaa

(278 puan) tarafından

Alaska çok teşekkür ederim en yakın zamanda deniycem Allah razı olsun Allah çıkardı seni karşıma belki şifa olur kızıma ❤️

(199 puan) tarafından

Kübra inanki bilmiyorum bazen çok güzel konuşuyor bazen en basa döndüğümüz de oluyor 

Sende hiç öyle düşünme Allahın izniyle çok güzel konuştuğu günleri göreceksin sana tavsiyem gece uyumadan önce yada sabah ilk uyamduklari zaman varya kitap oku inan çok faydasini göreceksin 

(278 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım sen denedin mi alaskanı dediğini İsra suresi suya konulup içilicek olan

-Reklam-
+1 oy
(9,248 puan) tarafından

Sabah erken kalkan hoca oluyor borç senin kaza senin zaten tutacaksın neden günahmış 

(850 puan) tarafından

Onu ben de anlamadım. Sanki kendi bizden kalanları tutuyor gibi. Kendi en küçük kardeşimde tuttu daha 10 aylık falandı. Sürekli ayılıp bayılıyordu çocuk emdikçe. Öyle olup kendime orucu zehir edeceğime sağlıklı şekilde kaza ederim daha iyi 

+1 oy
(11,852 puan) tarafından

Yaw bu büyüklere de saygımız sonsuz ama elalemi geçtiler iiyice herşeye laf etme konusunda. hamile ve emziren kadına oruç zorunlu görülmemiş Allah'ın emrettiği birşey bu. Ama insanlar illa ki karışacak konuşacak çok biliyorlarya. Bebeğin şuan herşeyden daha önemli. Seneye yine tutarsın orucunu Allah nasip ederse. 

Burda sut arttıran bi tarif vardı onu bulup deneyebilirsin aslında.

(850 puan) tarafından

Neler denedim neler. Olmuyor. İlk zamanlar ne güzel sütüm vardı akıyordu sürekli ama şimdi zar zor yetiyor 

+1 oy
(330 puan) tarafından

Ben ailene katılmıyorum dinde zorlama yoktur ki senin çocuğun 5 aylık ek gıdaya yeni yeni geçeceksin zaten çocuk ek gıdayla hemen doymaz ki anne sütüne ihtiyacı var sen haklısın benmde çocuğum 4 aylık sütüm azalıyor yemezsem o yüzden tutmuyorum ama çocuğun toparlansin kazasını tutacan bize günah sayılmıyor 

(850 puan) tarafından

Aynen öyle sanki kaza yapmicam dedim. Yapıcam eninde sonunda ama anlayan kim 

(330 puan) tarafından

Çoğu kişi burda sana hak vermiş canım bizde tutmak istiyoruz ama olmuyor bebek aç kalacak kansızlık yapacak yazık deglmi evladimiza ailene bakma sen 

0 oy
(1,411 puan) tarafından

5 ay ek gıda için normal bir yaş hani ek gıda versen orucunu tutsan daha iyi olur onlarda senin iyiliğin için diyorlar canım 

(850 puan) tarafından

5 aya daha 28 şubatta girdi doktora da sordum erken dedi. Hem ek gıda alsa doyumluk mu yiyor bu aydakiler.? 

(330 puan) tarafından

Yok canm az az yoğurt verebilirsin anca oda doyurmaz yani doktorun hakli

(850 puan) tarafından

Yani işte doyumluk olsa tamam da 

(330 puan) tarafından
+1

Yani doymaz ama ne yapacan 5 aylık bebeğe yemek yedircek deglsin ya  herkese bakma

0 oy
(1,510 puan) tarafından

Benim oğlum 5 aylık evde 3 tane daha evladım var emziriyorum yoğurt veriyorum ek gıda buharda elma başladım sevdi çok şükür seninki 2 kere emiyor gene iyi benim beni her gördüğün de temas kurup emmek istiyor veriyorum bu aç olduğu için olmuyor ki genelde yarının garanti si yok kaza etmek için ailen haklı dene istersen 

(850 puan) tarafından

2 kere emiyor demiyorum bacı. 1 veya 2 saatte bir emiyor diyorum 

(1,510 puan) tarafından

O zaman duyuyor çocuk 2 saat duyabiliyor mu maşallah göğüsün yumuşak olabilir benim görsen minnacık şişme dolma yok yapısı o 75 takıyorum mesela

0 oy
(22,807 puan) tarafından

İbadetin bireysel olduğunun farkında değiller sanırım. Önemli olan senin kararın ki bende tutmazdim tutmadım da ne cennete ne de cehnenneme beraber girmeyeceğiz hiç kimse ile ha bununla ilgili videolar vardır illaki linkini at izlesin veya daha da basiti size ne de soran herkese 

0 oy
(18,210 puan) tarafından

Bebeğin ek gıda alıyor mu 

(850 puan) tarafından
+1

Hayır daha yeni 5 ay oldu 

(18,210 puan) tarafından

Bebeğin birşeyler yiyip içiyor olsaydı yani ek gıdaya geçmiş olsaydı tutabilirsin ama şuan sadece senden besleniyor çevrenin dediklerine bakma oruç tutma gibi bir zorunluluğun yok şuanda bebeğini aç mı bırakacaksın onlar öyle söylüyor diye 

0 oy
(11,352 puan) tarafından

Ben 6 sene önce beş aylık hamileyken kanamam oldu ramazan ayıydı doktor tutm dedi tutmadım sonra senede oğlum yoğun bakımda kaldigi için anne sütüne ihtiyacı vardı diye gene tutmadım 2 ramazan yedim. Sonraki sene 2 Ramazan'ın kaza oruçlarını tuttum birde bir çuval buğday verilmem gerekiyormus onuda verdim. Yani günah değil tutmayabilirsin ki hocalarda tutmayabilirsiniz diyo

0 oy
tarafından

kimseye kendini açıklamak zorunda değilsin. Üstüne geliyorlarsa evet tutuyorum, sütüm de bitti mutlu musunuz de. insanın anne babası da olsa yerini bilmeli.

bebeğin ek gıda bile alss doyumluk vermek için yaşını beklemen gerekiyor 

(850 puan) tarafından

E tabi kii alsa bile tadımlık yiyorlar doyumluk değil ki 

tarafından

süt içinde malt içeçekler al canım. promalt, alkolsüz bira. güzel süt yapıyor 

0 oy
(10,993 puan) tarafından

Bebeğin mama veya ek gıda almıyorsa kendini zorlama kazasını yaparsın. Ben büyük oğlum 8 9 aylıkken 1 ay aralıksız tuttum tam kışti ve bebeğim ek gıda da alıyordu. Küçük oğlum Ramazan da 3 aylıktı tutmadım bu yıl onunda kazasını yaptım.emziren anneye 2 yıla kadar müsade var diye biliyorum 

(850 puan) tarafından

Yok ne mama ne de ek gıda alıyor o yüzden zorlanıyorum da anlayan yok 

0 oy
(5,097 puan) tarafından

Bebeğin aç kalsa tuttuğun oruç kabul olur mu soru işareti. Annen kime sormuş ki günah diyor. 5 aylık çocuk ek gıda versen bile tadımlık canim. Hem emzirenlere ve hamilelere zorunlu

0 oy
(4,461 puan) tarafından

Senin günah olmayan şeye günah demen asıl günah deseydin. Snir oluyorum böyle boş boş konuşanlara.  Kusura bakma annen ama cidden emziren annelere rabbim müsaade ettiyse daha sonra kaza tutmaya size ne oluyor ? Sütüm kesilirse sen mi emzireceksin çocuğumu de. Veya mama sponsorluğunu sen mi karşılayacaksın. 

0 oy
(5,637 puan) tarafından

Yahu annenler ne karisir orucuna? Zaten Allah emziren anneye kolaylik saglamis ne bu emziren ve hamile annelere dene baskisi anlamiyorum. Bebegin oncelikli suan, sonra orucunu telafi edebilirsin. Sonucta Allah in emanetine iyi bakmakta bi ibadet.

Sut konusunda ise bebekler saatle emmez. Ne zaman isterse ne kadar isterse o kadar emer. Mama gibi dusunme cok uzun sure tok tutmaz anne sutu cunku cabukta sindirilir haliyle sık emer. Benim kucuk oglum 22 aylik. Sabah 7:30da emzirdim 10da bi daha meme diye geldi dusun. Gece kalkma sayisi da cok degil ayina gore. Zaten dis donemi de geliyo sık kalkma ve emmek istemesi olacak acliktan degil. Iki kucuk bebekle zorlanmani cok cok iyi anliyorum. Uyusunda rahatliym istiyosun stres yapiyosun cok haklisin. Esinden destek mutlaka iste. Tek basina yipranirsin.

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 390 göst.
+1 oy
4 cevap 174 göst.
29 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Canlarm51. (234 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 278 göst.
1 Mart 2025 Diğer kategorisinde curious (1,156 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 229 göst.
2 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (594 puan) tarafından soruldu